Синдром - стара мома

• 65 666
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 975
  Абе имаш някаква фиксация, не отричай. Според мен таиш нещо като завистчица към готините мацки, които не са бързали с детераждането и искаш да им натриеш нослетата.

Недей,това е кауза пердута. Laughing

# 976
  Абе имаш някаква фиксация, не отричай. Според мен таиш нещо като завистчица към готините мацки, които не са бързали с детераждането и искаш да им натриеш нослетата.

Недей,това е кауза пердута. Laughing

Или са бързали, но са готинки. Като мен.  Laughing

# 977
  • София
Зъболекарите пак са си лекари. Не знам обаче каква име общността. Mr. Green

Сега каква тема се подхваща? Как родителите ни са ни закодирали кога да раждаме ли? И влияе ли се това от професията им?

Аз пък не виждам корелация. Майка ми е родила някъде на 23-24, аз на 32. Майките на приятелките ми също повечето са родили около тази възраст, докато дъщерите им са като мен. Въпросните майки са адвокати, лекарки, счетоводителки и съдии.

# 978
  • Куциндрел
Майка ми, сестра й, майка им, майката на майка им са раждали на по 18-20 години. Mr. Green
Аз родих на 31, като гледам ми братовчедка ми не бърза.

Тук станахме като някои тьотки на село, сочим с пръст "старите моми". hahaha hahaha hahaha

# 979
Кукумицинка, кой ти каза, че това беше единствената възможност? Просто беше оптималната. И нямаше нужда да чакам до 35, за да имам възможността. Иначе, с мама или без мама, важното е, че тия неща са зад гърба ми, а напред картинката изглежда по-приемлива. За щастие няма изискване непрекъснато да си посипваш главата с пепел и да се саботираш сама заради един епизод в миналото. Важното е накрая да излезе сметката.

Цеца, да, и другите професии, ако желаеш. Просто в случая говорихме за лекари/зъболекари и защо ги разграничавам.

Колкото до готините мацки...да живееш с избора си е или награда, или наказание. А готиността се оценява и с поглед назад и може да не я възприемаш толкова позитивно след години. Важно е накъде е тенденцията в настоящето.

И сега какво ще излезе? Че "готините" родили на 30+ всъщност май са впечатлени негативно от примера на майките си, които като че ли са избързали...

# 980
Нас кучета ни яли, докато станем на 35, може и да решим да родим, ако си мислиш, че твоите деца ще минат без травми, няма да стане. Всяко нещо си има цена. Тогава може и друга позиция да защитаваш.

# 981
  • Куциндрел
Добре, де Мамсита, дошло ти е времето, родила си. Оптимално е било и костноподобряващо.
Обаче пак не ми стана ясно, защо и другите трябва да се възпроизвеждат като теб - на същите години?
Като гледам не ми е пораснал 2-ри ред рога, защото съм родила на 31, а не на 26.
И аз като Кукумицинка исках да имам някаква относителна стабилност. Пример от майка ми, не друго. Mr. Green

# 982
Всички имат травми- важното е да си се родил. Не си правя илюзии, че моята ситуация не е идеална, обаче по-добре да правиш нещо, отколкото да се страхуваш и да питаш- ами ако...

Добре де, Цеца, нали обясних, че не става въпрос за "същите години", напротив, изрично написах, че при всяка жена оптималният прозорец е различен. За едни може да е наложително да почнат на 22, други може да отложат безнаказано и до над 30. Но това не значи, че няма оптимален прозорец.

31 и 26 не е голяма разлика, и по принцип може да отлагаш повече, ако искаш само едно дете и си сигурна в това.

# 983

И сега какво ще излезе? Че "готините" родили на 30+ всъщност май са впечатлени негативно от примера на майките си, които като че ли са избързали...
Майка ми със сигурност е избързала, и нея да я питаш, и тя това ще каже. Но какво да прави, тогава вариантите не са били кой знае какви, завършваш, жениш се, гледаш деца, бачкаш, изплащаш жилище...една екскурзия по Дунава до Виена и е  кулминацията на десетилетието .

# 984
  • Куциндрел
Искам 4 деца, ама това само във фантазиите. Едно ми е брой оптимален.
Сирен, доста жени раждат на късна възраст, вече технологиите са напреднали, раждат здрави и прави деца.

# 985
А сега какви са вариантите?

О, технологиите...нали знаеш първото правило на технологиите? Не разчитай, че второто ниво на защита ще сработи, ако не си сигурен в първото ниво на функционалност. Основен постулат на НАСА, заради нарушаването му е гръмнала совалката Чалънджър. Самата ти формулировка "и на късна възраст раждат здрави и прави" в себе си съдържа нотката на съмнение дали е изцяло ОК да чакаш късната възраст. Индиректно, имплицитно- това е смисълът.

Те технологиите са напреднали, обаче човешкото тяло е същия модел и не се знае с тия технологии дали няма да изтеглиш късата клечка. А и да не я изтеглиш, то големият кеф да се подлагаш на АРТ. Може би ще те греят спомените от младостта обаче, докато си биеш поредната инжекция хормони.

# 986
Имаш ли някаква база и доказателство, че лъжа? Пиши ми на лични, ще ти кажа къде му е кабинетът. Да, технически погледнато е лекар, макар че денталната медицина си е друга общност с малко по-различни правила от лекарската.

По груби сметки е завършил в началото на 70-те, не знам тогава колко години е била гимназията, за да направя по-точна сметка. Та така...не си залагай толкова лесно главата следващия път.

Всички учат 3 години обща медицина. Пиши ми на лични къде е кабинетът му.  Laughing

# 987
  • София
Уфф, цялата тема се върти около това кога е родила Мамасита и какви са й теориите за и фиксациите върху броя деца, период на раждане и т.н.  Tired

# 988
  • Куциндрел
Раждат се с АРТ деца повече, от колкото си мислиш. Здрави, прави, красиви. Party
Даже с АРТ вероятността да имаш се увеличава. И не е нужно да си "биеш поредната инжекция хормони."

При мен шансовете за 2-ро дете са към 0-лата. Писах вече, с моята съдба, ежедневие, егоизъм и т.н. едно дете ми е ОК.

# 989
Уфф, цялата тема се върти около това кога е родила Мамасита и какви са й теориите за и фиксациите върху броя деца, период на раждане и т.н.  Tired

Чакам да се превърти в големината на мъжките атруби, защото там нейде е корена на щастливия брак.  Embarassed Зплата и аз изкарвам.  Wink Ама по костите не си личи.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт