Опера

• 84 590
  • 664
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, купих билети за балета "Лебедово езеро" част от фестивала "Музи на водата" в Панчарево, обаче избрах грешна дата и няма да успеем да отидем.
Та продавам 3 билета за дата 12.07.
Другата ми идея е да ги разменя с някой за по-ранна дата.

# 661
За размяна трудно ще намерите някого, не сме много редовните пишещи в темата. За продажба по' може, но пак няма особено много време. По-скоро ако ви се гледа спектакъла и не искате да ви горят билетите, идете да ги презаверите на касата (ако ви кажат, че не може, ето ви точен цитат от общите условия на сайта на операта:

Скрит текст:
26. Ако едно лице е възпрепятствано да използва закупения от него билет и/или се откаже да присъства на спектакъл, то този билет може да се презавери, само ако се доплати 50 % от стойността на мястото за новоизбрания спектакъл. Сумата не може да е по-малка от минималната ценова категория към съответния спектакъл с намалението от 50 %. Срокът за презаверяване на билетите е до края на работния ден на билетната каса на деня, предхождащ деня на спектакъла, за който се презаверява билетът.

Съответно ще ви се оскъпят с 50% обаче, но поне няма да изгорят. Аз презаверявах за "Селска чест" и "Палячи" така, та се вътрих с 50% отгоре, те после ги намалиха и с 20%, изобщо голяма набутвация стана.

# 662
Здравейте, купих билети за балета "Лебедово езеро" част от фестивала "Музи на водата" в Панчарево, обаче избрах грешна дата и няма да успеем да отидем.
Та продавам 3 билета за дата 12.07.
Другата ми идея е да ги разменя с някой за по-ранна дата.
На касата на операта няма ли да се смилят да променят датата, ако не приемат връщане? Звъннете им по телефона.

# 663
  • София
"Лебедово езеро" се мести тази вечер (2.07) от Панчарево в сградата на операта заради очаквани неблагоприятни метеорологични условия. Началният час ще е 20.30ч.

# 664
Хайде холан, пуснаха състава за Турандот най-сетне (при почти разпродадени билети). Турандот ще е Екатерина Семенчук, Калаф - Хорхе де Леон (за него можех да се обзаложа, че ще е той). Тимур - Светлозар Рангелов, Пинг, Панг и Понг съответно: Атанас Младенов, Росен Ненчев и Даниел Острецов.

Любопитно е, че Лиу липсва. Тежка ябълка на раздора е тая роля, всъщност тя ми беше най-интересна предвид какво стана на първите два спектакъла, дето ги дирижира Даниел Орен преди 2 години.

Екатерина Семенчук пя тука в Реквиема на Верди през ноември 2024 и на мен ми е еталон за Лейди Макбет (в Болоня я слушах, извънземна беше). Не могат да я бутнат, очаквам да е супер Турандот. Много студен глас има, разкошна, отделно я слушах и май поне два пъти като Амнерис във Верона, абе наистина е непоклатима, дано да е във форма. Хорхе де Леон вече го слушахме като Калаф, нямам тежки забележки. Супер спектакъл ще е, ако някъде наоколо няма парти с тупца-тупца и ако самолетите захождат и/или излитат към Елин Пелин. Ама то нямах и съмнения, де. Само тая Лиу да я спазарят...

Последна редакция: чт, 02 юли 2026, 20:05 от Country Strong

Общи условия

Активация на акаунт