Опера

• 76 905
  • 535
  •   1
Отговори
# 375
Честно, бях ги забравила, явно не са ме скандализирали особено Simple Smile
Първата ми асоциация за "Орфей и Евридика" е за наистина зрелищен спектакъл с много ефекти.
Интересно е по колко различен начин гледаме и приемаме нещата - съвсем добронамерено го казвам. Различни хора, различни виждания, различни вкусове.

Ето тук има снимки от предишни години:
https://operaplovdiv.bg/bg/performance/details?id=180#pid=8

# 376
От мен два спектакъла на Стефано Пода от Арена ди Верона тая година (в края на юни) - "Набуко" (премиера) и "Аида" (отпреди 3-4 години, досега успявах да я избегна).

"Набуко" беше интересен спектакъл, макар че абсолютно не се разбираше кой кой е и за какво се бори, та ако се гледа за първи път - никакъв шанс. Но концепцията беше интересна, с уговорката, че познавам отлично сюжета.

"Аида" беше негледаема, някакъв пълен ужас, хората си тръгваха на антракта, ние също си тръгнахме, майната им на парите. Когато правиш някакъв нестандартен прочит, е добре да можеш да го оправдаеш. Иначе е кръпка и се бие с първоначалнатс идея на автора, а сега, ще ме прощава синьор Пода, ама не е по-голям от Верди.

"Набуко" също много му го оплюват във Верона, но няяяякак можех да разбера каква му е идеята. "Аида" беше пълна изгъзица без нищо в основата. Нищо чудно, че пускат промоционални билети за спектаклите точно на "Аида" през юли - те хората не искат да я гледат, но шефката на фестивала си го дундурка.

# 377
  • София
Country Strong, благодаря за отзива за Аида във Верона - от няколко дни се чудя дали да не взема билети, че се оказа, че на 20ти юли ще сме в района. Явно ще отпадне Simple Smile

# 378
  • Пловдив
Ами както ви казах приятели хористи ми похвалиха "Орфей", за тях предполагам е естествено да е хубав спектакълът, все пак участват в него. В другата неделя като ги видя ще питам кой от тях е гол на сцената да си признае Grinning
Имам голямо желание да гледам опера в Арена ди Верона. Миналата година с хорът, в  който пея бяхме на конкурс там и последния ден всички хорове пяхме там, незабравимо е. Но май няма да е Аида, или поне няма да е скоро, по-нататък ще видя, надявам се да доживея да си осъществя и тази мечта.

# 379
  • България
Не мисля, че бяха част от хора, бяха някакви танцьори. През цялото време са дибидюс голи и са 15-20 на брой, ако не ме лъже паметта. От самото шоу нищо не си спомням, имаше моменти с огън и с вода. Забравила съм и как звучеше музиката. Празно петно ми е шоуто след 5-6 години.

# 380
Някой има ли представа дали "Кармина Бурана" на Белоградчишките скали ще е концертно изпълнение? Може би ще ходим с приятели на "Опера на върховете" и още се колебаем за заглавията. То няма и богат избор.

# 381
От Фейсбуук:

💜 Уважаеми приятели на Софийската опера и балет, в крак с дигиталното време, нашият Viber чатбот вече е активен и с него ще имате:
– лесен достъп до програмата ни,
– известия за специални събития и отстъпки,
– възможност за бързо и сигурно закупуване на билети,
– директна доставка на билетите във Viber.

Вашето място в залата – само на един клик разстояние.

Открийте новия начин да бъдете с нас – където и да сте!
Станете част и ще имате възможността:
💜 Да разглеждате актуалната програма
💜 Да следите ексклузивни промоции
💜 Да купувате билети директно през телефона си

Бъдете сред първите – абонирайте се и не пропускайте нито едно представление!

➡️ viber://pa?chatURI=operasofia

# 382
  • София
Някой гледал ли е мюзикъла Клетниците на Софийската опера, може ли мнение?

# 383
Тя премиерата не е ли след няколко дни? Онзи ден минавах оттам по време на репетиция, но хванах само 4-5 минути и звучеше доста клето, наистина. Но пък беше само с пиано, и си беше мизансценна репетиция, та може би и не си даваха твърде много зор, а и явно имаха проблеми с озвучаването, припукваха и прекъсваха микрофони, абе... Дано спектаклите да са по-добре.

Ние се чудехме дали да ходим, но тия пари ми се струва трудно да ги оправдая, ако качеството на звука и на пеенето са такива. Скъпи са билетите, и имам (големи) съмнения дали ще си струва.

Очаквам интересна "Тоска" в края на септември. 😋 Дано по-скоро пуснат официалната информация, че ми писна всеки ден по пет пъти да проверявам страницата на операта.

# 384
  • София
Попаднах на видео от 2019 г., затова мислех, че не се представя за първи път, по-скоро на площада е за първи път.

# 385
Аааааа, извинявам се, ако е така, аз мюзикълите по принцип си ги пускам малко между ушите и дори не съм разбрала, че се играе или че се е играл последните години (извън сега това на площада).

# 386
И не си губете времето да гледате "Рилският пустинник". Преди 2 години го гледах на премиерата. Да, бяха се постарали за сценичното представяне, но това е пълна пародия. Води се музикална поема, не е опера. Ама едни нелогични фрази, едно бездарие... някакъв поп пробвал да пише музика. Завършил Семинарията в София, после заминал за мАсква (по соц време) да учи висше. Няма да се учудя, ако е бил и ченге на ДС/КГБ. И той като е приятел на Карталов, вече се сещате как така "Рилски пустинник" вижда бял свят на сцената на Софийската опера.

# 387
  • София
Попаднах на видео от 2019 г., затова мислех, че не се представя за първи път, по-скоро на площада е за първи път.
Имахме билети за Клетниците и за Сивилският бръснар, които пропаднаха заради ковид-стопирането на представленията.  Така, че не мога да дам мнение. Вероятно и съставът вече е друг.

# 388
26.09 и 28.09 в София

"Тоска"

Диригент: Даниел Орен
Тоска: Мария Хосе Сири
Каварадоси: Щефан Поп
Скарпия: Клаудио Згура

Билетите са в продажба от снощи, изненадващо за мен са на практика на половин цена в сравнение с миналата година (най-скъпите са 150 лв.)

От март чаках да го потвърдят официално, пфу.

# 389
За кой град говорим? Коя сцена?

Общи условия

Активация на акаунт