Домакини 54/ Пролет вече чука, да се махат преспите от тука

• 89 324
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Светли, да запалиш една свещичка за здравето на всички момичета от нашата темичка  Wink
Лейдибърд, идеята за онлайн прощъпулник много ми хареса  Peace Давай да го доизмислим и като оздравеят децата може да го направим. Всички са поканени, само не знам от питката как ще ви изпратя на всички  hahaha
Иначе ние не сме много добре, колкото и да не искам да го кажа. Ту единият се подобрява, после пак се влошава, ту пък другият  Crazy Засега опитваме да удържим положението без антибиотик, дано да успеем.

# 136
  • при късмета
Светли, приятно изкарване. Направи на детето нещо различно. Например, ако до сега е предпочитал манджи, месото може да го задушиш или изпечеш. Ще разбереш какво му харесва. То и супи трябва да яде де, а при тях трудно може нещо да промениш.
Вио, вируса е много гаден. таткото на приятелчето от у-ще на шефа, дето ги взимаме заедно се разболя и 2 седмици не стана от леглото. После и децата тръшна. Не е пил АБ, защото си  вирус, не е бактериално или грип, но и той е достатъчно гаден. Ако няма подобрение по-дълго време заведи ги пак на лекар, да няма усложнения ида се налага смяна на лечението.
Калинче, браво на детето. Шефа още не е на фаза да дава. Неговото приятелче колко свои играчки му е подарил, а той предпочита да му купим нещо на детето, вместо да даде свое.
За някои неща сам подарява, но не и играчки. Фигурки на гормити например има над 70-80 броя, ще купи и за него и за приятелчето, но негово няма да даде.
Дава повтарящи се неща с удоволствие и дрехи на по-малки деца.
Ама предполагам, че и той ще дойде до фазата да дава сам нещо с което вече не играе. Не искам обаче да му го взимам против волята му.
Ангелче, прочетох те за крема, ще гледам да го намеря преди да е напекло сериозно. Аз на лицето така или иначе не ползвам слънцезащитен крем никога. Лицето ми винаги го изпускам да изгоря, но за разлика от другите места на тялото, то почернява и после нямам проблем. По тялото сменям само червено и бяло и не чернея, голям зор е да хвана тен

Хващам си семките и нещо да чета насам-натам

# 137
  • в сърцата на децата <3
Привет. Минавам телеграфно, че хич не ми е... до нищо. Болни сме. Всички. Детето е от понеделник на АБ и е по-добре вече. Мъжа и той го кара по-леко. Ама аз... личната каза "В твоето състояние нищо не мога да ти изпиша. Виж там питай в аптеката за нещо билково или хомеопатично" Мдам. Добре, че отидох... Сигурно знаете, че голяма част от билковите препарати НЕ стават за бременни. Изпих си вече един сироп за кашлица - ефект нулев. Само хремата започва да ми минава, но носа ми е на рани вече. Опустоших 2 стека и нещо кърпички за 3 дни. Но много ме мъчи температурата... пия по малко парацетамол, но гледам да е максимум 1,5 грама на ден. Сега пак съм вдигнала, но пих към 10 преди да легна и не смея толкова на често. А и ако не спра да кашлям скоро може и да родя без време, имам мускулна треска на всички мускули на корема  Mr. Green

Абе момичета, сигурно ще ви стане смешно, но... не спирам да сънувам татко Sad В сънищата ми винаги си е жив, макар и понякога да го сънувам на легло със системите както беше накрая. И винаги ми казват или че е добре, или че се оправя и скоро ще е излекуван... Не знам вече какво да си мисля...

# 138
Добро утро  bouquet
Ангелче аз лекувам хрема с капки течен вит С. Не е най-приятното нещо, но и на малкия като бебе съм капала, че сучеше само. Парацетамола го пий на 6 часа. По принцип мак. доза е 2гр. 4х500мг/4тб.дневно/. Парацетамола е и единственото лекарство, което се дава на малки бебчета/панадол/. Бързо оздравяване  Hug Като сънувам тати ходя до църквата и правя нещо негово любимо за раздаване...
Ма ко малкия дава играчки с които последните 2г. не е играл. Гормитите ги дадохме, но бакуганите още не сме  hahaha От малък го стимулирам да ги дава, че иначе ще се затрупаме. Започнахме с конструкторите - едрите бебешки подаряваме и купуваме за "големи"  Joy и с годините свикна.
Вио питката е най-лесна - всяка ще направи по една  Joy Бързо да оздравявате - пък другото е лесно  Hug
Светли не се ядосвай! Сина ми беше същия. Оставяла съм го и само на плодове, никога не съм го хранила насила - ако ще! До ден днешен предпочита да яде плодове и зеленчуци - закусва например с моркови. Вече не е толкова слаб. Французите имат един лаф - "един ден дебел=цял живот дебел", за това и не се радвам на дебели бебета... Децата все още не са се "повредили" като нас големите - ако нещо не му е добре на детенце-то отказва да яде/също като животните/. Храним се с очите си - прави му красиви нещата за хапване и го остави сам да реши кога и колко ще хапне - няма да умре от глад!
Малко съм бясна - кучето ми набарало тефтера и го поизяло  #Cussing out пък без тефтера съм като муха без глава...Днес ще трябва да отида за нов и да прехвърля всичко...
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 139
  • гр.Варна
Тук съм.Пече слънце и е жега ,но още става за каране.Смърфи аз обичам да карам ски и досега сме били винаги заедно по пистите но тук явно ми е много високо е нещо се задъхвам,вие ми се свят и сърцето ми щ
е излезе от блъскане.Явно ще се ходи на по ниски курорти.Обожавам Пампарово и Чепеларе и пистите там☺Поздрави на всички

# 140
  • Великобритания
Добър ден дами ,
голям студ при нас , бррр
аз си навехнах ръката вчера по най глупавия начин , за да не се изтърся по дупе се подпрях на ръка , и сега съм оввързана с ластичен бинт , че доста ме наболява при някои движения
Ангелче - и аз сънувам много често баща ми , винаги ми се радва , винаги е един усмихнат , последно даже беше преди 3-4 дена .. нямам обяснение , ама винаги като се събудя и ми е едно такова спокойно , хубаво
отивам да се приготвяме , че ще ходим в детския център днес , диването да си поиграе малко ..само да не заспи по пътя , че отсега търка очички
Лейдо - бързо нов тефтер и спасявай каквото можеш ..това е все едно аз да остана без телефон или лаптоп..малиии шиумръчестно хххаа
Вио как са дечицата ??

# 141
  • при късмета
Привет!
При нас е много хубаво време и сме по цял ден навън.
Ангелче, да се оправяте
Калинче, големия зор  с кучета и котки е в началото, до като се научат.
Имахме едно куче, като бяхме малки със сестра ми, по скоро беше биче, ядеше всичко червено  hahaha Казват, че виждат черно-бяло кучетата, но това само червени неща ядеше, не знам защо. Заминаха на майка едни чехли, още много червени неща и бележниците ни  hahaha
Смърфи, до къде докара творбата?
Вио, как сте?
Мими, махни ластичния бинт. Ако те боли при движение сложи обикновен, но без да стягаш, а само да стои в правилната позиция китката. Маже с незагряващо и гледай да почива ръката. Само махни ластичния бинт

Като гледам няма да ни стигне ваканцията. За утре и другиден направихме програмата с шефа и племеницата се обади, да ходим в събота в зоологическата.
Имам тичане насам - натам и ме е яд, че не мога да я взема аз да я гледам през ваканцията. Много добре си играят двамата и като са заедно децата, не усещаме как минава времето.

# 142
  • при късмета
Добро утро

# 143
Добро утроооо

Плами весело каране  bouquet и да покажеш снимки на сняг!
Мими значи си паднала жена  Joy Така и не свикнах с употребата на телефона за друго, освен да говоря....
Ма ко нашия дивак ми дъвче от нещата само като не го взема с мен когато излизам...и дъвче само мои неща. Вече ми е изял 2 червила...Другото, което краде са ученическите чорапи на малкия. Не пипа други чорапи. Само като го видя да бяга като щур и да търси къде да се скрие, ми е ясно, че е набарал черен чорап. Чакам го с нетърпение да порасне, че този шантав кучешки пубер ми идва в повече - сега е на 7м. и тежи 30кг....Започнах да го извеждам с намордник, че стана малко големичък  hahaha
Чета в новините, че вчера във Варна имало температурен рекорд +21гр...то лятото дошло през февруари...луда работа.
Вчера за пореден път правих опит да направя кебапчета - нъцки  #Cussing out Хем в месарницата човека ми се чуди на акъла, че искам само сланинесто месо да ми мели - е няма! Суха е каймата и грам мазнинка не капна на скарата. Иначе станаха 1 идея по-сочни от тези с кайма с 20% мазнина от магазина...По принцип и телешката, и свинската кайма с 20% мазнини е доста по-евтина от другата....и пак не е мазна... Та както пее Тодор Колев в една песен за Канада - няма банички, боза, кебапчета.....Обаче за сметка на това омирисах цялото село/заради силния вятър/ на миризма от кебапчета, а аз се опуших като за световно  hahaha Днес ще сменя миризмата - моите искат меденки  hahaha Направих някои "подобрения" на рецептата на Джема за меденки и най-накрая намерих нашия вкус!
Усмихнат ден ви пожелавам  Heart Eyes
ПП докато се натуткам и се сблъсках с Ма ко  Hug  Heart Eyes

# 144
  • при късмета
Да стиснем по едни палчета за бързо оздравяване за Дея на Вио, току що разбрах, че са в болница. Не можах да разбера повече, ще се чуем допълнително, разбрах само, че вчера са ги приели по спешност

# 145
Едни палци и от мен за Вио и Дея,дано да се оправят бързо и да не е нещо сериозна.

# 146
  • Бургас
Здравейте!

Явно Дея се е влошила,дано бързо се оправи!Много я мисля Вио! Heart Eyes

Лейди,слагай кимион в кебапчетата,че да замирише на нашенско,ама да не те пишат по новините..."Гражданка омириса Брулените хълмове" hahaha

Майка и татко са ми на гости.Татко е кротък човек,ама майка... Joy
Не и показвам нарочно как да пуска печките,че да не ми се меси в кухнята,но тя пък ходи да пипа.

Вчера ходих на очен лекар за Ванко,че имам с него едни тревоги.От години ги лекуваме от тикове,сменя ги,чат-пат изчезват,после пак.Отказах се от успокоителните,наблягаме на спорта,но забелязах,че леко обръща едната очна ябълка,НЕ клепача,както ме уверяваше вчера доктора.Вдигнаха му диоптъра,според очния това премигване е от късогледството,но ако пак се появи ще тичам до София.

Луси и Марчето ги няма. newsm78

Хайде ставам,че госпожата ме емна пак!

# 147
  • Великобритания
ЗДравейте момичета
махнах го бинта Ма ко , ама като че ли с него не боли толкова , всъщност ме боли само при някои движения - като светвам или загасям лампите, като пускам чешмата - сещаш се - когато има едно такова въртеливо движение на китката .. сега ще стоя без него да видим как ще  е
Лейди - онзи ден взехме много хубаво месо от SAinsburys - свинско , но набарахме едно парче с повечко сланинка , каймата си я правим ние , ММ не яде купена кайма хахах и тази дето я направихме вчера стана сууупер .. мазничка , като я обърках ръцете ми станаха така мазнички , иначе от купената все едно във вода съм ги топила .. та ако имате наблизо може да провериш , или пък онлайн доставка ..
Стискам палци и аз за Вио бързо да се оправят и да се прибират в къщи Simple Smile
Вчера много ни хареса в family centre ..мойто дете вече познава другите по редовни дечица , и вчера отива при тях , хваща ги за ръката и дърпа , че да ѝ обърнат внимание и почва да нарежда дадддадддададааа .. голям смях падна
едната учителка опразни една масичка и изсипа върху нея нещо подобно на пяна за бръснене .. и мойто както обича да маже елате и гледайте .. цяяялата - съблякох я по боди и детето така се радва , чак пищеше от кеф .. учителката я снима и ме пита дали съм съгласна да я сложат на таблото , и аз естествено викам йесс хахах .. жалко само , че не разрешават да се снима там , иначе щяха да станат много яки снимки Simple Smile Simple Smile

# 148
Бързо да се оправи Дея  Praynig Praynig Praynig
slavka70 нашите Ванковци май едни проблени имат, при кой лекар ходите ?
Аз го давам болногледачка два дни , Ванковците и двамата са на АБ малкия от понеделник, големия отказа да отиде в понеделник ( пи разни нурофени ), е вчера вече не можа да събере сили да отиде на работа. Сега лежи и пие чай. Гърдите са чисти  ,но кашля лошо.А утре трябва да заминаваме, всички от групата  казват да не се тревожи, ама мен ме притеснява да не разболеем някой друг.

# 149
  • Germany
Здравейте и от мен Simple Smile Не съм се весвала напоследък, защото 1во бяхме болни аз и мъжът ми, а от понделник малкият е със супер висока Т и днес пак ще го водя на лекар... Мразя го този януари! Всяка година сме яко болни по това време...
Да се оправя бързо малката Дея!  Praynig
На всички  Hug и се почерпете за мое здраве, защото днес имам рожден ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт