Домакини 54/ Пролет вече чука, да се махат преспите от тука

• 89 325
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Великобритания
Moni - честит рожден ден , здрава и щастлива да си
и без болести повече

# 151
Мони честит рожден ден!!! bouquet
Здраве и късмет,бързо да се оправяте .
Вио стискам палци бързо да се оправя малката принцеса. Praynig Hug
Мими давай с другата ръка,да не я товариш тази.
Славе води направо в София,не чакай там.А мама-ми за тях все сме деца. Wink
Джей лекувай ги бързо по бабешки и бързо да се оправят,вместо да починеш ти пак задачи. Hug
Ма ко как е пръста с нокътя? Laughing
Калинче що не викаш да идваме на барбекю? newsm78 Mr. Green
Купи ли нов тефтер вече,а за кучо ми иска си внимание и игра.
Аз два дена тук е топло и вън на двора къде почистваме,къде мързелувам и плета.Днес вече е облачно,да видим дали ще завали.Обаче пък минзухарите продължават да цъфтят  и да ме радват. Днес щерката е на изпит да видим като се върне дали е доволна и остава още един. ooooh!
Аз сложих да готвя и се мотам по вкъщи. Тия  дни бързо ми изсъхна прането,та сега и това няма стоя и си плета.
Хайде приятен ден от мен.

# 152
  • при късмета
Мони, честит рожден ден! Да сте здрави всички, много да се обичате и да се слушате!
Мими, може с нещо да постегнеш ръката, но да не е ластичен бинта. Обикновен е по-добре
Джейми и вие да се оправяте.
Кошмарен е този проклет вирус, много хора се натръшкаха и всички го карат тежко
Писе, добре ми е пръста, още се вижда малко синьо, но не ме боли вече изобщо
Славе, направо заведи детето, не ги чакай, ако нещо те притеснява

При нас е кучи студ. Паднаха температурите, духа много силен вятър, вали дъжд и от време на време спира, от време на време на сняг го обръща. Вятъра е най-лошото.
Пак ще излизам, а тъкмо се прибрах измръзнала, бррр

Пак се чух с Вио, Дея е по-добре от вчера като са я приели. Бронхолиолит са й казали(ако разбрах правилно), горкото дете се съдра да кашля само докато говорехме. Дано й повлияят бързо

# 153
  • в сърцата на децата <3
Привет  Hug
Мони, честит рожден ден  bouquet Hug
Вио, дано бързо да оздравява Дея  Praynig
Джейми, и Ванковците бързо да се оправят  Praynig
Абе верно много гаден тоя грип! Ели вече не вдига температура, и ние се пооправихме, но още сме като парцали (една позната каза, че звуча като Бари Уайт  Mr. Green ). Днес решихме да излезем за половин час с колата до един по-далечен магазин и.... едва се довлякохме после до леглото  Tired

Калинче, от няколко дена се каня да ти отговоря по въпроса за слънцезащитните мазила - маслото от малинови семки е единственото чисто растително масло, което е с фактор 50  Peace Но е доста скъпичко и по тази причина не е популярно.

Момичета, някой ползвал ли е (или евентуално да сте давали на децата) имуностимулант с бъз? Такъв от аптеката, не домашен. Днес взех за Ели, мисля и другата седмица да я държа вкъщи и да давам имуностимулант. Хич не ми се иска след 2 дена пак да е болна. Принципно съм МНОГО доволна от Изопринозин-а, но имам някакво вътрешно усещане, че не е толкова безвреден, колкото ме убеждават. Вие давате ли имуностимуланти някакви?

# 154
Разгеле, момичета, заваляяяя! Party Вчера и днес следобяд валя много силно и вече не е толкова горещо. Очаквам и комарите да намалеят, макар че си купих машинки за контактите на Райд. Дано се задържи такова, че може пак да се стопли.

Вио - дано Дейчето бързо се подобри и да ви изпишат. Praynig И повече да нямате такива преживявания. Peace

Ма ко - творбата стигна до кривата круша.  Joy

Ангелче - аз не пия нищо, което да разбутва имунната система, но мм в БГ редовно пиеше ехинацея в началото на зимния сезон и почти не се разболяваше.

Джейми - измисли ли картичката? Да се оправят и твоите мъже!  Peace

Славче - при кой лекар ходите? Майка ми си направи операции на двете очи преди няколко месеца и е много доволна от шефа на очната клиника на МБАЛ-а. Знам, че този човек ходи и в някаква частна клиника. Във Варна също имат много добри очни лекари. Ако искаш, ще попитам майка за координати.

Писенце - всеки път като си видя опърпаните китки на терасата се сещам за теб - какви са ти хубави цветятя.  Peace

Калинка - аз приключих с опитите си да направя кюфтета или кебапчета на скара, не стават и това е. Crossing Arms Правя пържени кюфтета, но те пък се получават с много странна форма накрая - кръгли като топка за голф. hahaha Така все още не мога да разбера от какво.  newsm78 Ама лятото си отяждам на кебапчета в БГ.

Мими - много хубаво, че сте намерили за малката място за забавления.  Peace

Мони - Честит РД! Много здраве и всичко най-хубаво!

Който съм изтървала, да не се сърди! Черпя го с едно коктейлче:

# 155
Вио бързо оздравяване на Дея  fingerscrossed Praynig  Малките деца правят бронхеолити за разлика от възрастните с бронхитите... Не е приятно да ти е болно детенцето  Hug
Мони да си здрава и щастлива още мнооого години

Мими аз си меля месо в месарницата, но самите им прасета са друга порода - няма такава мазнина... Пържените кюфтета стават без проблем, но на скарата, когато е само месо и подправки - не стават сочни, а сбити... У наше село има само morrisons, месарници, пекарни и фермерски магазини...а бе селска работа  Joy
Писе с най-голямо удоволствие ще заформя едно парти със скара - нито ми тежи, нито месото е скъпо  Joy Моите калпазани не ядат готвено и през ден съм на скарата. Купих тефтер и цял ден прехвърлях написаното.... Браво на щерката  bouquet
Смърфи сместа за пържените кюфтета я правя 500гр мляно месо +2 яйца +2с.л галета накисната във вода + 1с.л. кис. мляко + лук, сол и чубрица/мм не понася чер.пипр/. Преди да сложа киселото мляко слагах и повече яйца, и какво ли не правих, но не ставаха сочни... Абе трудно е с чуждоземски продукти да се докара нашенско ядене  Joy
Ангелче не съм запозната с това масло - сега четох - пише, че е с фактор м/у 28 и 50, но не пише дали защитава и от UVB, и от  UVA лъчите. Като сравня цената на маслото и цената на слънцезащитните кремове - не виждам да е по-скъпо. Ние ползваме продуктите на биодерма, че малкия е с дерматит и се лекува с тях. Имат и добър детски слънцезащитен крем
http://apteka.framar.bg/30025419/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B5% … -50-%D0%BC%D0%BB-
Ма ко удари едно греяно вино с подправки - за настроение, затопляне и противогрипно! Пиши като се чуеш пак с Вио!
Джейми бързо оздравяване и за вас! Свикна ли с работата? По-леко ли ти е вече?
Славка - буам кимион със шепата  hahaha иначе на мирис ги докарах hahaha с този вятър буквално омирисах хълмовете  Joy
Пожелавам ви лека нощ и болестите да бягат от семействата ви  Hug

# 156
Калинка, абе пържените кюфтета се получават вкусни, ама защо пусто от плоски след изпържване стават кръгли като топки? Thinking Всеки път им се чудя, иначе рецептата е като твоята, само не слагам кисело мляко. Ще пробвам следващя път по твоя начин.

# 157
Добро утро!

Нека днешния ден донесе радост за всички!
Вио дано днес сте добре и да сте в къщи за почивните дни  Hug
Смърфи защото са български кюфтета с колумбийски привкус  Joy един вид продукта е ориентало-европейско-американски  Joy Създала си метис-а на кюфтетата  hahaha Правени са опити и за мулати  Joy
Аз нали съм пача, а и кучето изяде тефтера...та вчера като нанасях съдържанието разбрах, че сме пропуснали часа за ваксина на малкия...Днес ще се обаждам да се извиня и да запиша нов...
Като разглеждах тази снимка и се сетих, че соления свещник много си го харесвам, а и казват, че е супер за въздуха. Вие ползвате ли такива? За него казват че ес благотворно влияние при: астма, алергии, бронхит, синузит, други дихателни проблеми, стрес, безсъние, умора, главоболие и мигрена. Йонизира въздуха. Намалява количеството на електромагнитното влияние и праховото съдържание във помещението. Пречиства въздуха от бактерии, вируси и алергени. Пречиства синусите. Положително въздействие върху емоционалното и духовно състояние. Елиминира стреса.
Хубав ден ви пожелавам  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 09:08 от Ladybird_

# 158
  • при късмета
Добро утро!
При нас пак побеля, още снощи, но май пак няма да става за пързаляне.
Снощи излизах с приятелки и сега ставам. Отивам да си доизпия кафето и да разуча шефа закусил ли е.
После ще звънна на Вио и ще дойда
Гушки на всички  Hug

# 159
  • Germany
Благодаря за пожеланията  Hug

# 160
Привет, момичета  Hug Ние все още сме в болницата, диагнозата е пневмония. Всъщност половината от лекарите говорят за бронхеолит, останалата половина за пневмония, но всички са категорични, че има находка в белия дроб. Сега я тъпчат с Урбазон и антибиотици, инхалираме с Вентолин и така. Надявам се вече поне за през нощта да ни пускат да си ходим, че тя много се стресира, пък и на практика само през 12 часа и слагат антибиотик, през останалото време нямаме никакви процедури. И инхалациите де, но тях вкъщи ще ги правим на нашия инхалатор. И без друго си го донесохме тук, че в цялото отделение имат САМО 1 инхалатор за всички деца, и ни посъветваха щом имаме възможност, да си ползваме личния. И така, това е около нас - както бяха леко болни и двамата, Дея буквално за няколко часа се влоши и ни приеха. Вече от няколко места чувам, че този вирус прави много лоши усложнения, и то за много кратко време, както се случи и при нас. Ужасно е, така че да не ви звуча наставнически, ама пазете се и дано не ви "пипва" гадината  Praynig
Мони, вчера съм пропуснала - честит рожден ден, бъди жива и здрава и много щастлива  Hug
Ма ко, завид за партито с дружките  Sunglasses Heart Eyes
Лейдибърд, какъв е този солен свещник, за първи път чувам?  newsm78
Ейнджъл, аз давам на децата домашно приготвен сироп от черен бъз, но.....ето, че пак боледуват. Не знам вече какво да мисля. Купувала съм веднъж от аптеката, че моят още не беше готов - нищо общо няма с домашния, лично на мен като вкус не ми допадна, а и консистенцията е една....Гола вОда. Изопринозин съм давала при нужда, но на таблетки, сироп не сме купували. Доволна бях. Последно през есента на Ванко давах сироп Имунотрофина - той е по - скоро за профилактика на третата сливица, но също укрепва имунната система  Peace
П.П.
Ма ко, видях че звъниш, но Дея спинка и да не я събудя....Извинявай, ще ти се обадя после  Peace Hug

# 161
Вио дано сте по-добре  Hug Предполагам са направили рентгенова снимка на Деичка - не се притеснявай - както бързо се влошават дечковците, така и бързо се възстановяват. Щом е започнато адекватно лечение - всичко ще е ок! Въпросните свещници са като от нашата каменна сол, но са розови. Има място за чаена свещ. Като се запали свеща, от топлината започват да се излъчват солите във въздуха. Аз харесвам и аромата, който изпускат. Във Варна знам къде има такива /ако все още съществува магазина де/. Те такова нещо са
http://apteka.framar.bg/30046267/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%BD% … D1%81%D0%BE%D0%BB
Ма ко верно ли имате сняг  newsm78 Уж преди няколко дни беше 21гр....

# 162
  • Бургас
Здрасти! Heart Eyes

Тук също стана студено и родителското тяло остава още. Grinning
Вчера баща ми направо ме шашна!Говореше за родното си село,където ми мина и моето детство,той лично ме караше там и съм оставала ваканциите и както говореше,ме попита "Ти ходила ли си в моето село?! Rolling Eyes"
Запазих самообладание и го обърнах на шега,че да не го притесня,но стомахът ми се сви! Cry
Остаряват милите!

Джейми,ако питаш за невролог,ходим при д-р Весела Петкова.Последно беше в МЦ в Меден рудник.За очите бяхме в Очна клиника Младост на д-рите Иванови.

Вио,прегръдки за  теб и Деичка! Hug
Ванюшката на кой го остави?Мъжът ти ли го гледа сега?

Малката ме дърпа да ставам и да и пускам детско.Чао за сега!

# 163
Добър ден, красиви! Така... Сколасах най-накрая да ви покажа какво творих от есента насам. Само един албум не съм качила, но сега правя нов, този път сватбен и ще ги кача заедно:

Хелоун:
Албум за една мома на 1 годинка:
Картичка за рд на едно много близко момченце:
Картичка за една колумбийска дружка:
Албуми, но не точно за рд на братче и сестриче. Вътре имат много листи с напечатани мои печати. Допълних към подаръка по един комплект детски печати с мастило, които купих лятото от Амстронг, водни моливи и четка:
Картики за Св.Анна:
Коледните неща:
Уж мъжки картички за рд:
Само да кажа на Вио, че им пожелавам бързо да се подобри Дейчето и да се преберете вкъщи, където и стените лекуват!

Аз отивам да пия бира с бг дружки!  beer2 cheers

# 164
Нас ни пуснаха да си спим вкъщи, ура  newsm44
Утре сутринта трябва в 8 да сме там за визитацията и лекарствата, но после сигурно пак ще си дойдем. Уф, вече дишам малко по - спокойно.
Благодаря ви на всички за стиснатите палци и за това, че ни мислите, невероятни сте! И няма да ми омръзне да казвам, че ви обичам  Hug Hug Hug
Ма ко, не можах да звънна, извинявай. Беше някаква лудница, всички звънят да ме питат дали ще оставаме или ще си ходим, и изобщо изключих  Embarassed Утре ако е удобно ще ти звънна, още веднъж извинявай  Hug
Смърфи, нещата ти са уникални, кое от кое по - хубави, браво! Видях си и моята картичка, в смисъл тази, която си правила за Коледа за мен  Heart Eyes Голям талант си, не спирай да се развиваш  Peace Hug
Славе, благодаря ти, че ни мислиш  Hug Ванко го гледа повече племенницата - нали са във ваканция и тя направо остана вкъщи. Детето нищо не успя да види от почивката си - с Ванко се занимава от - до, включително вечерен тоалет, приспиване, водене на градина и прочее; подрежда и чисти къщата, пазарува, че и на тренировки ходи  ooooh! Изобщо златно ми е момичето на леля, ако не беше тя, мм нямаше да се справи. Не преувеличавам, съвсем сериозна съм. Както и да е.
Лейдибърд, заинтригува ме с този свещник, ще потърся и ще си взема при първа възможност  Peace Иначе на Дея и направиха рентгенова снимка, да - там се видя находката, иначе на слушалка нищо особено не се чуваше.
Ъъъ, пак пропускам сума ти неща, но шЪ извиняватИ  Crazy Имам сили колкото за един хубав душ и се мушкам при дребните, че утре пак ще ставаме рано. Чао ви и до скоро  Hug

Общи условия

Активация на акаунт