Домакини 54/ Пролет вече чука, да се махат преспите от тука

• 89 326
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • при късмета
Вио, изобщо не се извинявай и не се притеснявай. Радвам се, че Дея е по-добре  Hug Браво на племеницата
Смърфи, страхотни са и картичките и албумите. И аз си видях моята. Вече не мога да преценя кое ти се отдава по-добре снимането или това, което правиш, май и двете еднакво.
Калинче, сутринта имаше около 5 см. снежна покривка, то от снощи валеше на големи парцали, но редички, не като предишния сняг. Стопи се през деня, остана само по тревата и неподвижни повърхности.
Ангелче, каквото и лечение да сте почнали не го спирай поне за сега. Много хора се подведоха, че се оправят от вируса и като спре лечението обръща на грип и създава усложнения. Ако са ви изписали изопринозин го давай колкото е казал лекаря. Имуностимулатори аз не давам без да ми е казала нашата. Давам сироп от черен бъз, но не е от аптека.

И днес съм напред-назад цял ден, ей сега седнах. А имам да простирам  ooooh!
2 дни не се спрях и се уморих, старост, нерадост. Утре смятам лежерно да годавам, но имам да чистя. Когато тогава
Мятам дрехите и се запътвам към леглото.

# 166

Добро утро  bouquet
Вио супер е, че сте по-добре и сте у дома  Hug Тези неща се разбират само на снимка - на слушалка не се хващат! Сина ми направи същата история на тази възраст и не се е повторило. Аз го отдадох на това, че се комбинира стреса от спиране на кърмене, детска ясла и променливо време. Комплименти за племеницата ти  bouquet Изобщо не не я съжалявай - след време ще ти благодари! Сина ми беше на 6г., когато го изпратих с кръщелника ми на лагар - трябваше дете под 8г. да е придружено от възрастен над 14г - всички бяха против и казаха, че няма да се справи, но аз му гласувах доверие - изкараха си супер и сега като говорим, кръщелника ми казва, че тогава е порснал, почувствал се е отговорен, значим и това много е помогнало за смочувствието му. За такива лампи и свещници можеш да погледнеш в практикер, бриколаж и на местата където продават фън шуй фигурки, ароматни свещи, кристали. Иначе живот и здраве лятото ще ми е удоволствие да ти подаря.
Смърфи  smile3501 Разкошни неща! И аз си видях картичката  bowuu Имаш невероятна фантазия! Тук има много разнообразни материали и то дори в левчето. Обаче аз нямам никаква фантазия за комбиниране...дори имаше в левчето и книга за направата и за различни модели картички...Творчеството не е за всеки!
Славка дано това с бащата ти да е инцидент, но мисля, че е добре да се консултираш с лекар за старческата деменция/Алцхаймер  Hug
Ма ко значи сегашния ви снеговалеж е бил както тука голямото падане на сняг  Joy Ти с тая мигрена при този вятър ходиш ли задължително със шапка?
Да взема да се спра, че съвсем на баба заприличах със съветите си  hahaha Обаче много съм мислила защо тук децата не боледуват толкова много - да има си болни дечица, но не е така масово и няма грипни ваканции. Основната разлика м/у децата намирам в закаляването от бебета и в правилното обличане според времето - навлечени деца не съм видяла. Задължителни са шапките според сезона и подходящите обувки. Както казват старите хора - разболяваме се от главата или от краката.....
Днес го дават с маааалко дъжд и аз хуквам към стадиона за съботно пиене на кафе с компания в реала!
Усмихнат ден ви пожелавам  Heart Eyes

# 167
  • в сърцата на децата <3
Добро утро  Hug
Вио, радвам се за вас  Hug Hug Hug Дано бързо да се оправи малката хубавица! Между другото такъв свещник съм виждала в кварталния ни супер  Shocked Винаги съм се чудела за какво служи  newsm78
Смърфи, прекрасни неща твориш  Heart Eyes
Ма Ко, няма да спирам лечението, но днес ѝ е последната доза антибиотик и не съм много спокойна - още си покашля и има малко хрема. Изопринозин никога не са ми изписвали - давах на своя глава след 2 антибиотика октомври, когато беше с гнойна ангина и 10 дена беше с 40 градуса температура. Определено ми хареса, много добре ѝ подейства. Личната ни е пас по въпроса - щом искам да давам - да давам. Бях чела (май тука из форума), че се дава по 7 дена през 3 месеца. Ще видим как ще е, пазя си го като коз ако тръгне пак да се разболява. Аз преди да забременея лятото също бях болна и кашлях като магаре. А на мен кашлицата... абе като цяло не ми минава без мноооооого дълги курсове антибиотици, пък антибиотици не пия от години... та си кашлям като се случи  Mr. Green И с Изопринозина ми спря кашлицата за 2 дни  Shocked Чудесен е, но ми е интересно колко точно е вреден, че да помага толкова успешно и бързо. Нали съм си Тома Неверни  Laughing
Калинче, Ели не ми беше боледувала, докато не тръгна на ясла. Но - зиме, лете - боди! А в яслата "не дават" нито боди, нито чорапогащник... И настиват децата. Иначе вкъщи никога не е било особено горещо (на мен все ми е топло), детето зимата редовно беше облечено с тънък чорапогащник, отгоре - клинче, боди и памучна блузка. Бабите вечно бяха в потрес колко тънко е облечена, пък не е болна. Според мен децата настиват най-вече при гол кръст. Иначе е ясно, че босо няма да тръгне зимата, но добре загащен потник винаги е мисия невъзможна...

# 168
 ♥snow_angel♥ моето дете е имало боди до към годинката - докато беше с памперс и не вървеше.  Потник и чорапогашник никога не съм купувала. За мен най-безумната дреха е потника - то и името му го показва! Когато малкия беше на ясла - отивам да го прибирам и лелята много притеснено ми обяснява, че явно са загубили някъде потничето на детето, а аз отговарям, че той такива дрехи няма - гледаше ме зяпнала  Joy Децата се гледат в помещения с температура не по-малко от 20гр! Лятото и на 20гр. ли се обличате така? Няма никакво значение дали е лято, или зима - винаги детето ми е било облечено с тениска и худи, а надолу дънки, или анцунг. Сезоните само сменям шапките и връхните дрехи. Сина ми е зимно бебе и бях изумена, като тръгнах да му купувам дрешки за новородено - всички бяха дебели! Питам за леки памучни - те ми отговарят - "ама госпожо, сега е зимната колекция"  #Crazy Ей не го разбрах това! Аз новороденото няма в двора да го гледам или на минусови температури #Cussing out За мен дете с боди, чорапогашник и още кат дрехи отгоре в затоплено помещение си е навлечено! Проблема не е в голия кръст, а в това, че децата се претоплят и след това се изкарват на голяма разлика в температурите. Ей сега тръгвам за стадиона - вън е 7гр., малкия е по къс ръкав и шорти, худи, тънко яке за дъжд и вятър, шапка и ръкавици! Така са и 3годишните деца на стадиона! Като започне тренировката се махат само худито и якето - остават си по късите гащи с къси ръкави, но със шапки и ръкавици  hahaha

# 169
  • при късмета
Добро утро!
Аз пак си поспах, преди малко станах.
Шефа е с баща си на работа и аз съм презоградска отпуска
Ангелче, изопринозин ни е давала педиатърката при боледуване. Никога не съм го давала сама. Иначе и аз съм доволна от него.
Калинче, с шапка съм от катастрофата преди 4 години. Удариха отзад, а удара ме хвана със завъртяна назад глава. Много ми утежни положението с врата.
Само шапка при вятър не ми върщи работа, трябва врата да ми е на топло. Зимата ходя с якета за ски най-често и заради врата слагам и качулката при силен вятър.
Най-мразя силния вятър. И аз и шефа като ни надуха сме болни, особено аз.

Допивам си кафето и подхващам къщата на спокойствие, че тази седмица нямах време нищо да хвана.
Хубав уикенд на всички  Hug

# 170
Привет момичета.Вио,много се радвам,че малката е добре,дано да не боледува повече Praynig.Виждам,че коментирате Иопринозина и аз съм много доволна от него,но съм го давала само когато Светли е болен,винаги когато боледува ни го изписва педито.Аз тези дни съм се развихрила в двора,ще засаждам райграс тази пролет,много ми е мерак да си имам,дано да стане,че миналата година пак исках,засях го и нищо не се показа Laughing.За тази година съм се подготвила добре с инфо как се прави,с какво се пръска пък,ще видим какво ще стане.

# 171
Привет момичета.
Вио радвам се ,че сте си в къщи .Браво и на племенницата,че помага.
Светли като стане райграса ще идваш и при мен да садиш,аз само искам,но..... май така ще си остане. Laughing
Ма ко освен шапка направи си снуд,шал който може да си слагаш около врата,аз такова ползваме с щерката за вятър е идеално.А ти почивай он понеделник пак почва смяната ранно ставане. Wink
Калинка завиждам как калявате там децата,но явно са свикнали.Аз на дъжд и студ не издържам ама хич-мразя като духа вятър и вали,цялата ставам мокра. Crossing Arms
Смърфи страхотни неща правиш,аз нямам толкова търпение за такива дребни неща.Ей сега довършвах мартениците-очи и прибиране на конци-ми туткаво ми е  ....
Ангелче пази се и да оздравява бързо малката,а кашлицата продължава по-дълго заради хремата. Confused
Аз вчера пък си направих сама проблем,не ядох до обяд и стомаха ми замина,нали си имам гастрит та от една седмица ми беше раздразнен  и вчера хубаво  го оправих.Чак вечерта хапнах,но видях зор.Хубаво че мм си е в нас та ми прислужваше,иначе не бях гладна,четох си книжка в леглото и така.Днес вече добре и почнах моите си неща плетки и мартеници.Щерката остана още един изпит  и почва втори семестър.Та другата седмица ще е пълна със задачи.Вчера и при нас валя сняг до обяд,стопи се после дъжд.Днес има слънце,подухва вятър и си е хладно сравнение с предишните дни- 22 градуса. Laughing
Приятни почивни дни. bouquet

# 172
  • в сърцата на децата <3
Калинче, специално в нашата ясла (в други Ели не е ходила и не знам!) персонала разболява децата. Винаги като отида в помещението има 2 отворени прозореца (сега, зимата) и децата играят на земята. Ми на течение всеки ще се разболее. Дори не е въпроса толкова в температурата, много топло държат вътре. Имам култова реплика от миналата зима - отивам да я прибера на обяд и гледам едната леля е болна. Ама кашля, завалията, киха... пълен комплект. И ми обяснява "Ами така е, настиваме на това течение по цял ден, ама не може да не отворим на децата прозорците да им влезе въздух!"  Shocked Mr. Green
Скрит текст:
Сега заради теб гледах какво е това "худи"  Mr. Green Не знаех, че си има специално име, за мен всичко от тоя тип е "суитчър"  Laughing
Иначе за леките дрехи ми е познато, но аз си напазарувах още от есенната колекция. Предвидих го не толкова заради нещо друго, ами защото гвардията от баби ме затрупаха с "тънки", домашно плетени и предени вълнени... всякакви неща. Ели такова май не е слагала никога.

Писе, внимавай какво хапваш. Особено зимните зеленчуци много дразнят. И аз като дете имах гастрит, но преди години ми мина... никой не разбра как и от какво. Понеже ми мина докато бях студентка, казах на доктора, че явно гастрит се лекува с огромни количества бира  Joy

# 173
  • Бургас
Хелоууу! Heart Eyes

Къде сте,бе?! newsm78
Няма кафе,бисквитки! Laughing

Изпратих сутринта родителското тяло и пак легнах да спя.Измарям се като се мотаят повече хора в къщи,защото не давам на никой да ми пипа нищо и сама правя всичко,а да се готви и чисти на повече хора е изморително т.е.сама съм си виновна. hahaha
Обаче се радвам,че се видяхме,че уж Варна е близо,пък от година не бях виждала татко.

Лейди,накара ме да се замисля.Помолих майка да го наблюдава.Снощи каза на Криста "Краси".Иначе си е с акъла,много е добре,но като изцепи нещо такова,ние с майка се споглеждаме и се чудим... newsm78
Майка и тя ме притеснява.Непрекъснато се смее.Каквото и да и кажа,нещо за времето или някакави битовизми,тя започва да се смее с цяло гърло! Rolling Eyes
Започнаха тръпки да ме побиват от този непрекъснат смях!
Ох,ще кажа на систъра да ги наглежда и двамата.
Напълних им чантите с храна,купих им лекарствата,пъхнах в джоба им по някой льов и сега съм по-спокойна.

Вио,как е Деичка?

Ваканцията свърши желая на учениците успешен срок и да са здрави децата ни! Hug

# 174
Добро утроооооооооооо

Искам мнооого да се похваля - след вчерашния проливен, целодневен дъжд, снощи късно получих смс, че днескашния футбол се отлага  newsm44 стадиона е под вода... От Коледната ваканция не съм имала ден, в който да се събуждам без аларма... Наспах се като мечка  Joy
♥snow_angel♥ това за течението е супер вярно! Престъпление е да се държат деца на течение! С настъпването на демокрацията мнооого неща се промениха, поне там където аз съм работила....В далечната 88г. съм била 3м. на производствен стаж в детска ясла... Работната смяна започваше в 6:00, а децата се приемаха от 6:30...та в този половин час се проветряваха и подготвяха помещенията. Следващото проветряване беше когато децата са в спалнята и спят....Доколкото си спомням се приемаха деца от 1г...., нямаше памперси, а гърнета, които след всяко ползване се стерилизираха в специален стерилизатор...Когато моя син започна да ходи на ясла бях втрещена, че в 7:00 не искат да приемат деца...., а и доста от нещата, които аз съм учила и практикувала са удобно забравени.....изобщо повечето от нещата, които съм учила за едната си професия и в началото съм ги правила/аз и за това много си я обичах/ малко след настъпването на промените просто изчезнаха....и то не за добро...
За худито - ами то всяко нещо, което е като жилетка и т.н - да може лесно да се маха и слага - идеята е като започнат да играят активно да се маха, а като седне примерно да рисува - да се слага...Обожавам домашно плетени неща и то от естествена вълна! На моите баби беше препоръчано да плетат чорапи, одеяла, шапки и елеци/жилетки. Колкото и странно да звучи - за мен супер практичната дреха за всички сезони е елека  hahaha Има хиляди разновидности - от грейка до супер тънка "гъзовейка", обаче аз без такова нещо не си оставям семейството. Баба така ме е учила  hahaha Тя винаги беше с кърпа на главата и елек на гърба - дядо също. Сменяха само материите през различните сезони. Мен ме разболява стоенето на течение и климатиците!!! Достатъчно е да стоя и половин час в помещение с климатик и да ми текне носа, да започна да кихам, да кашлям и да пия хапчета за главобол. Същото е и с климатиците в колите...  
pisenxeto за корема имам една рецепта, която съм я прилагала успешно в/у мм  hahaha кленов сироп и хлебна сода 3:1 съотношение на водна баня да шупне, като не се използва нищо метално за приготвяне, разбъркване и съхранение. Взема се по 1с.л. преди хранене за около месец. Има качествен кленов сироп в Бг - верно цената е висока, но в сравнение с цената на лекарствата - пак е добре. Много сме доволни от тази смес - правихме я 1м., след това мм нямаше проблеми близо 4м...после пак и проблеми повече не са се появявали, като преди това си беше на постоянен ранитидин и алмагел... Аз също много мразя да съм мокра и да ми е студено...Като дойдох тук разбрах, колко неподходящо и глупаво съм се обличала в Бг... В Бг робуваме на някакви измислени норми за обличане, така че да изглеждаме винаги красиво...Тук сложих гумените ботуши и дъждобрана и се родих! Не съм мокра, а и вятъра не се усеща през дъждобрана! Тук е нормално да видиш в магазина супер елегантно облечена дама, която пазарува след работа и като я погледнеш в краката да е с маратонки  Joy Просто елегантните обувки на ток са в колата - не е удобно на кокили да ходиш из магазина или пък да шофираш!
Светли с райграса ще видиш зор с поливането - трябва си много вода и почти постоянно поливане лятото, а от друга страна слънцето е много силно и го изгаря. Аз тук купувах една смес на която пише, че е подходяща за градини с деца и кучета  Joy е явно не са имали впредвид моите  hahaha Моята градина е вероятно единствената в Англия без трева  hahaha
Ма ко както е казала pisenxeto снуд шала е прекрасен - и него го открих тук  hahaha Стои много елегантно и красиво, като в същото време върши прекрасна работа!
Славче дано не е това, но е хубаво да го види лекар и ако е необходимо да се вземат мерки възможно най-рано, че за това нещо лек още никой не е измислил.....пък смеха на майка ти може и от нерви да е - жената може нещо да си преживява, да е уплашена и това да е като реакция "всичко е наред".  Дано всичко да е наред и притесненията, които породих в теб да са напразни!
Писах като за световно  Joy личи си, че днес ми е почивен ден  Joy
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 175
  • при късмета
Привет!
Няма вятър навън и си направихме доста дълга разходка, даже кафе пихме седнали навън. На слънце е добре. Поиграха децата, ние се чудехме къде да ходим март през почивните дни и нищо не измислихме. Сега се прибрахме и чакам други гости.
Да ви почерпя, че станах леля за втори път

# 176
  • в сърцата на децата <3
Привет  Hug
Ма Ко, честито  bouquet bouquet bouquet

Калинче, нашата ясла УЖ е от 6:30 до 18:30... обачееее какви физиономии ни правят като водим детето в 7:30 не е истина  doh Другите деца ги водели в 8:30 и ги взимали в 16:00. Не знам какво трябва да работят тия родители... Ели я взимаме към 18:00 - 18:10 най-късно. Последна. Много им беше криво, че имат "такова" дете в групата, ама свикнаха, къде ще ходят. Мрънкаха, че те заключвали яслата, т.е. тръгвали си последни. Лоша работа, караме ги да работят... в работно време!!!
За това худи/елек/жилетка - най-омразното ми нещо  Mr. Green Joy Много мразя дебела дреха без ръкав (елек/жилетка). Никакъв смисъл не виждам от това - или ми е студено и се обличам, или не ми е студено и не се обличам  Laughing Точно едно време всички "възрастни" се избиваха да ме карат да се обличам с тия неща (винаги съм била с много проблемни бели дробове и ужасяващи кашлици) - ми не помага. Иначе за климатика съм абсолютно съгласна. Като купихме апартамента си беше с вградени тръби и кабели за климатици във всички стаи. Ми... отрязахме ги и си затворихме дупките. Имаме на село един климатик, пускаме го 1-2 пъти в годината (лятото), защото е в (бъдещата) детска стая, а тя е южна и цял ден пече. Но определено не мога да разбера любовта на някои мои познати към този вид отопление. Друго си е масленият радиатор  Heart Eyes

# 177
Привет! Прощапулникът мина вчера. Направих питката. Оставих се майка ми да ме убеди за памук погачата. Бях правила преди две години едни кифлички по нея, сега пак стана добре. Тъй като тестото ми се видя много за моята тава, направих още една малка питка. Малката търкаляхме, голямата с купичка мед и шарена сол отгоре си я изядохме. Малката питка майката си я прибра за себе си, много я хареса. Wink После гледам по снимки едни високи питки, не е истина, а моята съвсем нормална. Явно трябваше да сбутам цялото тесто в тавата (то така си е по рецепта де), ама тавата ми е с ниски стени, та няма накъде нагоре да ходи. Направих и баница, други донесоха сладки неща, родителите бяха подготвили такос бар и стана голяма веселба. Дребосъкът аха да грабне питката, ама си избра накрая макарата, та сега чакаме следващия Версаче, хаха. Днес си почивам, правя едни бейби ребърца с барбекю сос и това ще е. После ще погледаме филм или някой изостанал сериал, абе с две думи мързел.  Peace

# 178
  • при късмета
Вио, драсни някой ред как сте

# 179
Завърнахме се момичета Simple Smile
ма ко честито !
Смърфиетка не се съмнявах че ще се справиш Simple Smile
Вио как са децата ?
pisenxeto пази  се Simple Smile
При мен добре мина почивката, дребното е добре, таткото ще продължава да се трови с лекарствата.Иначе добре поиграха на снега , то това ще им  за тази година.
Аз обаче имах гаф с питката.
Направих една чиста и една с маслини за първия ден за групата и на 100 метра от къщата мъжа ми ми заявява че едната девойка има непоносимост към глутен, щях да се изям от яд.
Да го беше казал предния ден пак нещо щях да измисля ама така пред свършен факт.
Сега чета и разглеждам рецепти за безглутенови сладкиши , защото сподели милата как само ги гледала едни мои кифлички ( аз често им правя за работа ) а тя не смее да хапне. Та сега ще тренирам тази седмица та другата да може да и занесе , ама искам да имат вид ,не да са плоски курабии.Трудна задача , но ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт