Домакини 54/ Пролет вече чука, да се махат преспите от тука

• 89 327
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Привет!
Ние сме вкъщи, само сутрин и вечер ходим за антибиотика и за визитацията. Утре сутринта сме на контролна снимка на белия дроб, и ако находката я няма, ще ни изпишат. Стискайте палци  Praynig Hug Иначе Дея е добре, много по - добре от преди няколко дни, отново си е същата дивотия. Аз обаче съм много изморена, явно напрежението и недоспиването си казват думата и направо съм като изцедена. Ама то и не съм се спирала де - къщата оправям, пера, готвя, гледам и да поизчистя, и за капак сутрин ставам много рано, за да може в 7:30 да сме в болницата, и те така...Нищо де, все някога ще си отспя  Crazy (А дано, ама надали, както казала циганката.....  Whistling )
Ма ко, честито бебче, да ви е живо и здраво! Момченце ли е, или момиченце?
Джей, къде сте ходили? Аз съм пропуснала.
Ейнджъл, нямате ли възможност да я спрете за малко от ясла? Аз мисля Дея да я оставя вкъщи минимум 2 - 3 седмици, а може и повече. Много родители си водят болни децата и не искам да рискувам пак да ми се разболее. Така и така съм вкъщи, поне малко да я закрепя....

# 181
Ма ко - честито бебе! bouquet Живо и здраво, много щастливо и с голям късмет да е! Praynig

Вио - дано утре да ви изпишат и да приключи този неприятен период.  Praynig Преди малко се чухме с нашите приятели в БГ и те две седмици все болни. От баткото в детската градина, през мама, сестричка и накрая бащата - две седмици у тях било като болнично отделение. При тях малката е с много слаби дробчета, един ден температура, на другия вече е станало плевмония. Направо изтръпват като вдигне температура.

Аз продължавам да мързелувам, ама направих една питка със сирене, не знам дали да я кръстя тутманик. На външен вид го докарва, ще изчакаме да изстине и мм ще я дегустира. Аз ще трябва да пропусна, днес не ми се полага нищо вредно...

# 182
  • при късмета
Благодаря ви  Hug
Вио, радвам се, че Дея е по-добре. Дано е добре контролната снимка
Момче е и второто на сестра ми, много станаха.
За сметка на това на мъжа ми и брат му и сестра му имат момичета. Всъщност изобщо не съм леля за втори път, голяма глупост написах, имах предвид само сестра ми.
Иначе най-много виждам племеницата, на девера детето и шефа с нея е на най-близка възраст и много си играят.
Изведохме ги днес, вече си ходят двамата напред и изобщо не гледат къде сме и къде сме тръгнали  ooooh! Заговорничат, наговарят се и изобщо .... Това си говорехме днес, че днес ядовете са ни, че джапат в локвите, след известно време ще има нещо от сорта и двамата да кажат, че са у другия и да си отидат някъде самосиндикално.
Джейми, видях снимки. Много сняг, поне са се позабавлявали децата
Ангелче, явно това е практика във всички ясли, и аз не разбрах защо
Смърфи, хубава професия си е избрало детето
Калинче, хубаво е да се почива от време на време.
Славче  Hug

Миналата седмица имах много тичане, но поне рано не ставах. От утре шефа е на у-ще и е неизбежно

# 183
  • Великобритания
здравейте момичета
мойто дете е болничко и не се отделя от мен изобщо ..вчера вечерта уж нищо ѝ нямаше и си заспа като пич в 9 часа ..е в 1 часа се събуди с адски рев и 39 температура ..дадох панадолче , чорапки с оцет ..към 3 заспахме , сутринта пак имаше 37,8 - още един път сиропче и повече през деня не е вдигала , обаче е крива , отпусната , залепена за мен - ако я оставя и почва да реве , а досега не ми е правила така ..сега дадох сиропче пак за вечерта да си спи спокойно и се надявам , силно се надявам да не вдига повече и утре да е пушка ..
охх кой знае още колко такива нощи ще имаме
 Sad
Ма ко - честито
Лейди - бурята стигна ли при вас ,при нас има ужасен вятър и дъжда пука яко ..
Вио - браво на Дея , айде вече да ви изписват и да си стоите в къщи на топличко
още имаше ама главата ми я няма ..

# 184
Мими, бързо да оздравявате  Hug Дали не са зъбки, как мислиш? Дано да не е вирус, но я наблюдавай, че ако е същия като нашия, буквално за часове "слиза" към дробовете и виж какви поразии прави  Confused
Ма ко, не ми говори за ранно ставане, че това е нещото, което ме довършва У тоя живот  Close И както обичам вечерно време да стоя до късно (сова съм), и я ми се съберат 3 - 4 часа сън, я не. Айде сега пак е добре - през деня лягам и спя поне час, но като тръгна на работа не знам какво ще правя. Ще лягам с кокошките, иначе на следващия ден ще гледам така -  Crazy
А бе я кажете Марчето нямаше ли рожден ден тия дни? Нещо такова ми се върти в главата, дали не сме я пропуснали? М?  newsm78

# 185
Мимито - дано и при вас бързо мине. Кофти сезон е зимата, все вируси и бацили...

Чакайте да се похваля. Ей ми на питките:

За прощапулника:
Скрит текст:

Днешната:
Скрит текст:

Опитах днешната, не се стърпях... Blush

# 186
  • при късмета
Мими, дано не е вирус  Praynig Бързо да му минава на детето
Марчето вярно, че беше този месец, но не съм запомнила датата. Не беше ли към следата или края  newsm78 Трябва стари теми да проверя иначе не мога да се сетя за датата
Смърфи, страхотни питки! Ние тестото за памук погачата много го харесахме, започнах много често да го ползвам. И на отделни кифлички го ползвам, че и със сладко стават хубави

# 187
ма ко - то и аз правих един път кифлички с него, със сладко вътре. Много сполучливи бяха, сега и питката се получи много дообре. Wink Учудих се, че беше много мека и въздушна, а пък не се вдигна много. Не можах да я снимам по-късно, свърши много бързо.
Тази пък е с айрян, стана също много мека. Peace Имам вече две сполучливи рецепти за тесто, които стават с местно брашно и най-вече на тази надморска височина. А, да не забравя и скапаната ми фурна... ooooh!

# 188
Смърфи, браво за питките, много добре изглеждат!
Ма ко, Марчето е Водолей и има рожден ден през февруари, друго не си спомням  Embarassed Тя пък да се появи и да помогне малко, никаква я няма  Whistling
Лека от мен, аз лягам. И утре да не забравите за палците  Heart Eyes

# 189
Вио всички палци са стиснати!!! Щом си у дома не пускай детенце на ясла - нека се възстанови от заболяването, а и да попремине малко зимата. Ти до кога си у дома? Пожелавам ти спокоен сън тази вечер  Heart Eyes
Ма ко колкото и пъти да си ставала леля - все е като първи път вълнението  bouquet Да ви е здрав и щастлив новия наследник!
Смърфи направо утрепА рибата с тия колумбийски питки  chef С право те търсят да врътнеш една погача!
Джейми аз никога не съм правила нищо с безглутеново брашно, но в магазина има щанд с безглутенови храни - направи ми впечатление, че има безглутенови набухватели, безглутенови брашна, сладкиши, а пък хляба си е съвсем като другия... Вероятно си има тънкости...
Мими така порастват дечицата  Hug дано утре да сте здравички! При нас бурята е постоянна, само от време на време затихва  hahaha Ще взема пак да прочета "Брулени хълмове", че не съм я чела на местна почва  hahaha
Ангелче във всички ясли работното време е едно и също.... Аз също не мога да си обясня как може да не си работиш работното време  newsm78 Абе кашата е огромна - всички искат да ходят на работа, а не да работят, пък накрая и за парите имат претенции.....То това да беше само в яслите...с мед да ги намажеш....
Абе някой гледал ли е филмите за оскарите  newsm78 Марчееее липсваш  Heart Eyes Аз съм дръпнала Лео да го гледам, но не ми остава време през деня, а за вечер май не е добре... То ще раздадат оскарите аз докато се наканя....
Лека вечер ви желая  bouquet

# 190
  • при късмета
Добро утро!
Толкова ми се спи, че забравих да си взема една пратка от пощата, а тя е до у-щето на шефа   ooooh! Ще ходя преди да го взема, добре, че и друга работа имам в района.
Трябва и на майка лекарствата да взема, че са със срок, а тя отиде при сестра ми.
Вио, дано за последно сте до болницата  Praynig
Мими, как е детето?
Калинче, аз толкова отдавна не гледам оскарите, пък и преди мислех, че най-тъпите филми награждават, та съвсем не мога да съм ти от полза
Смърфи, това за айрана е идея, ще пробвам

Да пием по кафе и да подхващаме седмицата

# 191
  • Germany
Мако, честито! Simple Smile
Вио, радвам се, че Дея е по добре! Задължително си я остави поне 2 седмици вкъщи, защото след това боледуване, антибиотиците и урбазона е със силно занижен имунитет.
Мими, надявам се да сте по добре днес!
Ние сме ваканция Simple Smile Много имам нужда от почивка. Малчо чак вчера спря да дига Т. Беше 6дни с висока Т и накрая неможеше дори седнал да седи... Остана само кашлицата, но се надявам да я преборим бързо. Времето днес е много неприятно. Мрачно и духа силен вятър. Дано от утре се пооправи, че ще се чудя какво да ги правя вкъщи.
Хубав ден и спокойна седмица на всички!

# 192
  • Бургас
Здравейте и от мен!

Ма-ко,извинявай,честито ти лелинство! bouquet
Да е здраво бебето и сестричката ти! Hug

Смърфи,златни ръце имаш,градски! Heart Eyes
Ти си им спряла тока на колумбийките!А така! Grinning

Мими,моят тийн и той е зле.Стискам палци да ви минава бързо,че при малко дете е по-трудно!

Вчера Ванко чат-пат прокашля,а до вечерта температура и кашлицата стана ужасна,въздух не може да поеме.След малко отива при ЛЛ,дано не е пневмония,че после и Крис....не ми се мисли! #Cussing out

Вио,опитай поне да се наспиш,да ти помогнат,че и ти ще сгънеш.
Единственото нещо,което ми събаря имунитета е недоспиването.Иначе на минус 10 излизам с мокра коса,чак на ледени стружки става,мога да стоя на течение,гола-боса зимата ходя,но ако не се наспя,съм готова болна.Може би съм писала,че съм бивша плувкиня,от малка израснах в студената вода.Като студентка бях в отбора на ВИС-а по плуване и зимата тренирахме в открития басейн.Той е с топла вода,ама косата ти-лед и докато отидеш до съблекалнята-морж!
Сега са го пооправили този басейн,но 90 година си беше изпитание. Joy
Свекървата много я е яд,че не боледувам.
Да не казвам голяма дума,че съм дърта вече и виж утре се тръшна с Иванчовия вирус.

Марчето,Дамчо и Луси съвсем изчезнаха. newsm78
Луси защо не пише? Тя като спре,винаги има защо.Дано не съм права и да е добре момичето.

Чао за сега!
Стискайте палци за Ванко и Криста да не прихване,че ММ го няма,много е далече и съм сама с двете деца.
Чао! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 193
  • Великобритания
едно понеделнишко здравейте ..
добре сме , благодарско че ни мислите
от вчера следобед не е вдигала температура , днес е още по спокойна , играе си без да реве
определено си мисля , че са пак зъбкшки .. сега е ред на кучешките или не знам как се казват по друг начин , ама четох , че излизали доста трудно ..като се сещам с какъв зор изкара предните ..малиии не ми се мисли
при нас продължава да е студено и да духа гадния вятър ..
лейди - брулени хълмове ще е доста актуално ..и с обстановката - все едно си на 3D хаххаха
Смърфи питките са трепач .. на мен повече ми хареса втората , може би щото майка ми все такива ги прави ..
Славче бързо да се оправя детето , че не е лесно с болничко дете

# 194
Нас не ни изписаха  Confused Още се чува хрип на слушалката, така че изобщо не направихме рентгенова снимка. За утре казаха, че най - вероятно ще ни пуснат, сигурно и пътеката им свършва, не знам.
Я да ви питам нещо - аз нали съм в отпуск, сега нали ми се полага болнични? Чудя се дали да си прекратя отпуската (то ще стане автоматично де, с пускането на болничния лист), и да си взема полагаемото? Как мислите? Да ви кажа защо се двоумя - от една страна, по - късно ги изплащат и си е разправия, от друга страна пък счетоводителката ни е много болна и в предпенсионна възраст и не и се занимава....От моя гледна точка пък, това си е още една седмица вкъщи....Какво ще кажете, как бихте постъпили? Че със счетоводителката сме и близки, и направо ми е неудобно, защото реално не знам колко ще се занимава с моя казус  newsm78 Седя и се чудя тука, и не мога да взема решение.
Мими, радвам се, че сте по - добре! Да не те плаша, ама колкото по - назад отиват зъбките, толкова по - трудно никнат. Резците поникват най - лесно, кътниците респективно - най - трудно. Хубавото е, че са само 20 - станат ли 20, спира тормоза, тогава пък ще почнат други проблеми, и така.
Славе, стискам палци да не се разболеете  Peace Пиши след прегледа Hug
Мони, и вие да не се разболявате повече  Hug
Ма ко, Лейдибърд, Ейнджъл, Джей, Смърфи, Светли, гуш от мен. Дано не пропускам някого   Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт