Домакини 54/ Пролет вече чука, да се махат преспите от тука

• 89 328
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Иван ми е с бронхит,започваме АБ веднага и четвъртък или петък пак на преглед.
Невероятно бързо се развиват нещата с този вирус! Rolling Eyes
Дано Крис да не хване,Божееее! Praynig

Да оздравяват всички болни деца от темата! Praynig

# 196
Славче бързо да се оправя Ванко, а Криста по надалече , да не лепне и тя. Нещо имуностимулиращо за нея .Тя започна ли да се храни ?
Вио аз като лежах по- миналата година с Георги , за болничния престой ( три дни ) ми се полагаше болничен, бях неплатен отпуск и изобщо не се занимавах, че и без друго им бях черна.На деня след изписването ми се обадиха че почваме и нямаше как да го гледам, мъжа ми пак беше дежурен.Ама ако го прекратиш и излезеш болничен , тези дни ще ти останат , а за гледане на дете е 90 % болничния.
 mimmito да с зъбите е забавно.
Moni и вие се оправяйте.
Отивам да работя.

# 197
Ма ко,честито Ви племенниче,да Ви е живо и здраво.Вио,да се оправя бързо Дея.Мимито дано да е добре малката.Славче,да оздравява сладура бързо.И аз съм от вчера на АБ,с грип съм,много ми е зле като премазана от танк съм,дано Светли да не се разболява.Хайде всички болни да се оправят,а здравите да не боледуват че тия болести са ужас.

# 198
  • при късмета
Славче, бързо да се оправя Ванко  Praynig
Какъв е този ужасен вирус и не ще да си ходи бееее, аман.
Вио, питай ги дали детето е излекувано или просто пътеката им изтича.
А за болничния, вземи го. Точно защото счетоводителката ти е близка, трябва да си го пусне по реда. Няма да се занимава с нещо, което не й е задължение, не ти прави услуга, върши си работата. Ако и на близки отказваш да си свършиш работата, егати близките. Занимаването не е кой знае колко, иначе верно счетоводителите мрънкат, че трябва да носят болнични. Мрънкат защото имат срок да го предадат, не за друго.
Мими, дано са зъби при вас
Светли, и на теб бързо оздравяване, че да не разболееш детето
Мони, хубава ваканция ви пожелавам.

Взех шефа, направих супа топчета по поръчка и сега почивка до тръгването за тренировки.
В нашия клас пък намерили днес въшки на едно дете. То не, че е по-голям проблем от разболяване де, но шефа и да пипне е лесен. Обаче ме втриса като си помисля, че мога аз да ги развъдя, бррр. Веднага минах през аптека и ми дадоха някакво за мазане, което било и за махане на въшки и за превенция. Започвам да го мажа, че направо не ми се мисли, ако ги развъдя как ще се оправям после

# 199
Вио според мен си вземи болничния - дори и да е само за престоя в болницата без домашно лечение, макар и че и за домашно лечение ти се полага. Болничния от болницата трябва да ти го издадат в деня на изписването, и включва пролежаните дни/от деня на постъпване - до деня на изписване/. За домашното лечение е продължение, което се издава от лл.
Ма ко тук много често има въшки  Joy Повечето детски шампоани имат някаква си съставка да ги отблъсква. Не мажи само шефа за превенция, ами и себе си!
Пожелавам бързо оздравяване на всички  Hug

# 200
Говорих със счетоводителката, и тя не е на ясно какво се прави в този случай, но била сигурна, че ще ми се отрази на пенсията  Shocked Shocked Shocked Егати! Не стига, че днес ме питаха дали не съм баба на Дея, ами сега и това...А бе аз толкова ли съм дърта бе, алоооооооооооооооооооо!!!!! Нямам думи!
Отивам да ближа рани някъде на тъмно, и ако пиех, щях да си сипя не едно, ами две! Пфу!

Славе, Светли, да оздравявате!

# 201
  • при късмета
 Joy Joy Joy Ох, Вио, ще ме умориш. Абе как ще те мислят за баба на Дея бе, леле.
Болничните още не знам да се отвазяват на пенсията, говори ти глупости счетоводителката, защото не й се занимава. Обади й се и кажи, нека ти се отразява на пенсията, ти ще си го пуснеш. Не ми казвай, че счетоводител пред пенсия не знае как се подава болничен. Няма значение дали си в отпуск или не, болничния се подава само по един начин.
Калинче, не съм се изразила правилно, мазилото ще мажа. А иначе и шефа и мен, даже мен двойно

# 202
Ма ко първо честито още едно юначе към тайфата.  bouquet
Вио взимай болничния и да не ти пука ,а за баба доста си млада за такава. Wink Бързо да се оправяте,а ти гледай като си  в къщи да си поспиваш .
Мими дано лесно излезнат зъбките и не се разболява малката.
Светли пий повече течности и витамини.
Славе порови в нета за бабешки лекове и се пазете двете с Криста. Hug
Мони  дано вече и минало всички и сте здрави.
Смърфи страхотни са питките. bouquet Майсторка си.
А наистина доста момичета липсват от групата.Да драснат по един ред,че взех да ги мисля. Thinking
Тук сутринта имаше лед,всичко си беше бяло и студено беше.Голямо задръстване и чакане ,ремонти има по Плодив ,обаче свърших задачите,напазарихме,купих и китки да не остана без тях-иглики разни цветове .Та като се стопли ще ги садя вън,минзухарите студено или не цъфтят. hahaha Розите и те пуснали листа,а го дават студено.Сутринта тръгнахме в 8 и се прибрахме в 14,30,ама заради изследванията не закусих,та икономия на закуска направих.Поне няма да готвя има вечеря,а утре ще се готви чак.

# 203
Хоп и аз! Болничките да оздравяват. Отвратителни вируси. Децата в групата са постоянно болни. Почти всеки ден сме на - 50%. И аз от време на време закачам по нещо. Имаме маски, но как да стоя цял ден с нея, че и да говоря. В нашата област има грипна епидемия, обаче не и за яслите и ДГ, а поред мен там има още повече болни. Глупава работа  newsm78.
Калинка, при нас проветряваме точно по този начин. Лелята ходи в 6 и отваря, а аз в 7 затварям прозорци и врати, че имаме тераса. Към 12 като минат в спалнята пак се отваря и по някое време преди да станат затварям. Не мога и да си представя да разболявам умишлено децата, че аз ги обичам като мои.

Вио, дано скоро да се похвалиш, че сте добре и сте изписани.

Спокойна вечер.  Hug

# 204
Вио каква пенсия какви 5лв бе жена  #Crazy Ти не се явяваш на ТЕЛК, а вземаш болничена "за гледане на болно дете"!!! По закон трябва да ти се издаде болничен, след като си придружавала детето в болница! За домашното лечение може и да не вземаш. Закона е такъв - искаш, не искаш - при положение, че си бил в болница е задължително издаването на болничен/друг е въпроса, че и този закон, както и другите не се спазва/...Имаш право на 60 дни болничен за година за домашно лечение на дете/ако ги надхвърлиш НОИ няма да плати, но болничния ще ти служи за извинение в работата/, като пролежаните дни в болницата за година не са лимитирани. Явно е станала лека каша с електроните болнични и новите наредби и счетоводителката не й се занимава...., ама в крайна сметка това й е работата!
Ти ако си баба на Дея, аз трябва да съм прабаба на сина ми  hahaha

# 205
vio  Joy Joy Joy Joy
Посмях се аз с твоята пенсия , нали си ми малко кака .Аз едва се стърпях да не смачкам една от М тел.Значи от преди нова година съм им обявила явна война, заради начина по който се отнасят към клиентите е днес бях наречена баба.То бива нетактични коментари, ама вече се оляха.
Влизаме в офиса, има каса за плащане ( и автоматично се насочваме в противоположната и посока ), да ама не днес касата е преместена там , хайде отново обиколка.( По късно докато чакахме един господин не на шега каза ,че и в магазина трябват светофари че не знаеш къде да с наредиш)
Обяснява мъжът ми че искаме възможно най -  евтиния телефон( моя ме изостави), та почва се едно щракане цъкане, оглеждане и се изтърсва ами новия ви тарифен план ще бъда .... обяснява той отново че не му е нужен план иска най - евтиния телефон, без промяна на плана.А добре , отново търсене ,гледане ,щракане и ами ще имате 1000 мин и  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy :crazyeyes:2589534368799 MB, за пореден път обяснява че не иска повече минути и не му е нужен интернет, "А с новият ви телефон ще ви трябва !  ooooh! "
 Вече бях бясна и се обърнах с гръб ,защото едва издържах да не се развикам.
Стигнахме до прословутата слушалка , попълват гаранционната карта и колентират "Явно е за някой възрастен роднина." Много се изкушавах да им кажа кой е възрастен  #2gunfire #2gunfire #2gunfire ама заради мъжа ми се стърпях. Явно трябва да бъда настоятелна сразлеждането на  жалбата ми.

# 206
Джей, Мтел са отвратителни, преди години едвам се отървах от тях. Тогава сестра ми ме набута жестоко с договор, който не исках, но това е друга история...После обаче разводът с въпросния телеком наистина беше дълъг, и то при изтекъл договор, и то при условие, че ги бойкотирах и изобщо не говорех от въпросната карта, а на практика си плащах само таксата! Много са подли!
Лейдибърд, не й се занимава на жената, то е ясно. Лошото е, че наистина сме близки и не искам да я тормозя, затова и съм толкова раздвоена. Това й е работата, да, но освен мен има и хиляди други глупости, с които се занимава, а не е добре здравословно...Уф, сложно е. Между другото, днес е ходила при мм (офисът му е на партерния етаж на сградата, в която работя, така че се познават много добре) и му се е молила да не си взимам болничния...Луда работа.
Стади, как така в детските градини няма епидемия? Странно.... Оф какво питам и аз, като че ли има нещо нормално в тая държава  Crazy
Ма ко, как е бебокът? Изписаха ли ги?
Славе, как са Ванко и Криста?
Ейнджъл, вие как сте? Какво реши за Изопринозина, даваш ли на малката?

# 207
Наистина положението е сериозно...В яслата те гледат на кръв, че не си вземаш детето рано и не го водиш късно...счетоводителката не й се занимава...в магазините като влезеш си престъпник, че я нещо ще пипнеш, я нещо ще искаш да ти покажат и след теб трябва да се подрежда, пази боже да имаш работа из държавни или общински служби .... в заведение сервитьорките те гледат с досада, че им разваляш рахатлъка...Някои работи не ги разбирам ...
Вио щом женицата не я е домързяло да отиде да притеснява тм значи положението е сериозно  ooooh!
Джейми  hahaha и на мен всички ми се чудят на тела  Joy ама на мен не ми пука - аз така или иначе само говоря по него - все едно и също се чува - дали е за 10лв телефона или за 1000...

# 208
  • при късмета
Калинче, то и да искаш изброеното не мож го разбра.
Вио, всичко ми стана ясно за счетоводителката, освен това, че ви се води близка. Ако беше нямаше да ти реже още 1-2 седмици вкъщи. Направо ме ядоса. Ако мисли, че колегите й са по-здрави от нея и с по-малко работа, това е друг въпрос. Аз ако бях, не само болничния от болницата бих връчила при работодателя, а и този от педиатъра за домашното лечение. Ама аз съм серсем и не съм имала никога такива проблеми в работата. Само тредневните болнични не съм предавала, че те първите 3 дни се плащат от работодателя, а не от НОИ, а никога не ми е рязано от заплатата затова, че не съм на работа, дори без болничен, само да се обадя.
Мтел отдавна ги прекарах да не могат нищо да сменят по договора и от 6 години не могат да ме пипнат. С инвалиден номер съм и последното преподписване на договора беше направо безсрочно, защото и ТЕЛК беше безсрочен. Вече дори нямат този план, а на мен не могат да го сменят. Даже 4 години не ми бяха звъняли да ме навиват да си сменя плана и скоро се престраши някакъв. Няма да звъннат скоро си мисля  Mr. Green
Лека нощ и сладки сънища на всички  Hug

# 209
  • при късмета
Добро утро!

Общи условия

Активация на акаунт