Домакини 54/ Пролет вече чука, да се махат преспите от тука

• 89 329
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро.
Ма ко, вчера забравих да ти честитя бебока. Да е много здрав.
Ангелче, аз съм доволна от един сироп, който се казва Саностол. Гого изпи една опаковка( за около 3 месеца) и не е боледувал през това време. Не знам дали е от него, или от периода, в който му го давах, но от средата на август до края на ноември не ми боледуваше.

Аз оправих из вкъщи и седнах да си изпия кафето на спокойствие, че след малко тръгвам. А е лудница на работа- готвим 8- ми март( ще сме в традиционен български стил, с носии, народни песни) и правим украси за Баба Марта, за 8- ми март, за Първа пролет...всяка свободна минута съм с ножица и лепило в ръцете. И като сложите, че съм подготвителна група и постоянно играем на разни игри за букви и звукове и пишем числа... времето минава неусетно. Та така, ако не се обаждам често, не е защото не ви обичам, а защото нямам време.

Марчето мисля, че има тези дни рожден ден, ама да се появи да каже кога беше точно.  Hug

Пак ще намина.  bouquet

Редактирам се- благодаря за кафето и бисквитките, Ма ко.  Hug

# 211
Добро утро с кафетооооо!
Отчаяннье домохазяйки  Joy

# 212
  • Germany
Вио, и аз се ядосах на тази счетоводителка... Вземи си болничния + от педиатъра, защото децата са ти най важното, пък тя, ако не се чувства добре за да си свърши работата, да си вземе също болничен и работодателя да се оправя. Не разбирам как не й е неудобно да ви тормози и да ви изнудва в тази ситуация  ooooh!

# 213
  • Бургас
ДобрИ утро! Heart Eyes

Ех,калинчик,да можехме всички така да морим стреса! Grinning

Ма-ко,благодаря за кафето и кукисите. Heart Eyes
Изчезна Луси,даже и картинки няма вече!

Ста,аз също съм доволна от Саностола.Едно време го купувахме от Кореком с валута.Толкова години не са го сменили,явно върши чудесна работа.

Вио,така се смях с твоето "бабинство". Joy
Аз какво да кажа?! Joy
Като тръгнах с количката с Криста,трябваше да записвам бисери.Хора,които не ме бяха виждали дълго,мислеха че големият син се е оженил и ме е направил баба.
Имаше и грозни реплики.Като кажех,че Крис е моя и един познат пита "Ами за кога?"
Ти се оправи с болничния,как може такова нещо? Shocked

Днес имам работа до НАП и Общината.Ще оставя малката на Иван,че не искам да я събирам с много хора.Вече взех да параноясвам с този грип.

Чао за сега! Hug

# 214
Сега се прибирам и се топля с кафе, че такъв мокър сняг ме наваля...
И аз имам незабравим бисер от бременоста ми и едно добро приятелство  Joy В 7-ми месец бременна ми правят изследвания, съответно хемоглобина ми супер нисък и аз си правя контрола в друга лаборатория - там всичко е ок. Та отивам при докторката ми, а пък там красив, млад специализант... Обяснявам аз, че най-вероятно е грешка това с ниския Хб, а той ми задава въпроса - " с обилен цикъл ли сте"  #Crazy "не бе - аз съм бременна в 7-ми месец!" ooooh! Такъв смях падна - човека ме взел за дебела леля  hahaha Е - станахме дружки после, че и за секциото посреднощите му звънях, че искал човека да присъства  Joy
Вио каквото и да решиш за сегашения болничен..., обаче тази женица би следвало да е наясно, че с две малки деца се ползват болнични...или всеки път ще ви моли да си пускаш отпуска  newsm78 или някой друг да ти гледа децата, че на нея не й се занимава...Дано не ти се налага никога да ползваш болничен, пък най-малко за болно детенце  Hug

# 215
  • при късмета
Прибрах шефа от у-ще, сега пише домашни.
През бременността най-тъпата реплика която чух от лекар беше "Какво разбират невролози и ортопеди от раждане"  ooooh! Това по повод документите, които носех за състоянието на кръста ми и отделен документ от ортопедията за причините по които трябва да съм секцио. При констатирани трайно затиснати нерви и в документа пишеше, че напъни при естествено раждане носят риск от затискане и на други и напълно да се инвалидизирам, тоя умник ми тресна този въпрос  ooooh! Отговорих му "Каквото тъпите гинеколози от гръбначен стълб", той млъкна, а аз просто излязох. Естествено избрах друга болница за раждането.

Замесих тесто за памук погача, шефа иска кифлички с мед за у-ще за утре.
Като напише домашното ще вземем едно негово приятелче да поиграят. Като, че напича слънце, може и навън да излезем.
Сутринта си беше доста студено.
Мен пак се кани да ме боли главата, дано седалгина подейства, че ужас.
Вио, какво ви казаха днес в болницата?
Другите болни на отчет до къде са се оправили
Славче, хич не е параноя, този грип е ужасен. А в такива институции дето е пълон с всякакви хора изобщо не е за водене на дете при епидемия.
Люска, драсни някой ред, че ти като не пишеш всички се притесняваме  Hug

# 216
  • София
Привет момичета! Нали сте ми слабост, та отвреме навреме надничам при вас. И днес така Simple Smile
Болничките да оздравяват, здравите да държат здраво фронта.
Гледам, при вас, никакви целувки няма.  Wink То вЕрно, че времето е грипаво, ама щом е Световен ден на целувката, как да го отминем? И така. Научих новината не от световните медии, а представете си, от бабите от КГБ hahaha Joy ОтърлЯк и Отресни баби сме. Можете да се гордеете с нас за това, какви баби е срещала, срещала и събирала, събира и сега, БГ МАМАТА. Ще видите, когато една по една се прицънцурите към нас. Надявам се МА КО да разбере Брезничанският диалект. За другите, дето не са завършили Оксфордският филиал на Брезнишкият Университет ще преведа и нЕма да повтарям Joy. отърлЯк и Отресни значи умни, будни, отворени. Да се прицънцурите - да се присъедините.
Е, нека целуването да започне сега!!!  Бабите ги посъветвах, да целуват коя когото където хване. На вас и военните съпруги казвам, да си нацелувате децата и мъжете и да не се разпростирате много в чужди територии, защото, на младини си пазете доброто име , а на старини - здравето. Ей затова на нас бабите по- ни е позволено. То едното добро име за кога вече да го пазим Joy
Хубав ден, момичета!!! Дано да съм ви усмихнала Hug Kissing Heart

# 217
Добър вечер. Hug
Фло радвам се че се появи,ама идвай по-често .Развеселяваш ме с твоите писания. Wink
Люси пиши как сте? Confused
Вио какво става,в къщи ли сте си вече? Thinking
Калинка освен кафе  едно малко удари да се стоплиш.Посмях се  с разказа за хемоглобина и стажанта. hahaha
Тук  днес имаше слънце,но си е достааа хладно.  Обаче се усеща идването на топлото време. Heart Eyes
Утре пак ме чака път и обикаляне,реших да ходя да ортопед  да си взема полагащите ми се  ортопедични обувки,вярно ще има доста обикаляне,но пък  имам нужда . По магазините няма такива удобни обувки за моите   специални крака. Mr. Green
свърших преди малко и плетката от утре следващата.Доволна съм ,стана красиво ,но останаха да прибера конците.

# 218
  • при късмета
Отресни смо, па кико, оно не мож онако  Laughing
Фло, лично мен винаги ме усмихваш.
Аз така и не научих този диалект. Разбирам като отида там и ми говорят, но като си тръгна не мога да си "преведа" някоя фраза, т.е. веднага да се сетя как биха я казали там. Като чуя нещо знам какво значи, но аз ако тръгна да кажа нещо на граовски, доста ще мисля.
Като дете ми трябваше преводач за няколко дни докато вляза в час, не можех да се разбера с бабите  hahaha Като тинейджъри доста ходехме с братовчедка ми, че къде другаде освен на тази свободия, много се смеехме с нея на диалекта. А момчетията ни забавляваха нарочно.  Laughing

Стопирах главоболието с конска доза дрога, но гърлото нещо ме хвана  ooooh! Днес изведох децата малко, и уж слънцето добре си грееше, но излезе вятър. Пих сироп и смуча ефизол, дано се размина.
Даже се удремах нещо, сигурно рано ще се запътвам към леглото.
А, докато публикувам и Писето сервирала лекарство, май от него ще взема

Вио, мини да кажеш поне изписаха ли ви?
Другите болни как сте?

# 219
Привет, момичета!  Heart Eyes
Днес съм в изцяло хоризонтално положение. Снощи си легнах с леко главоболие, което посред нощите прерастна в много силно. Почти не съм спала, пих аналгин и едно местно, което друг път ми е помагало, но този път не. На сутринта минах на тежката артилерия аулин и нещата се оправиха. На всичкото отгоре от три дни е супер гаден студ, докато се оплаквах от жегата, сега пък от студ. Ама въпреки това, сутринта убих цели 3 комара... ooooh!

# 220
Вкъщи сме, изписаха ни с Дея  newsm44 Добре е, спряхме антибиотика, останаха само едно сиропче за кашлица и едни комбинирани витамини, че сега си трябват. Не успях да се включа по - рано, че цял ден съм с двамата и си е приключение да седнеш на компютър. Не че нямаме много компютри, намират се, ама точно този, на който съм седнала, той им е най - необходим  baby_neutral Тази седмица ще сме вкъщи - едно, че има грипове и вируси навсякъде, и второ, че в групата на Ванко има скарлатина и аз го спрях от ДГ. Да видим кога ще ги пусна пак, особено Дея...
П.П. Казусът с моя болничен се реши от само себе си - по закон, ако болничният е за гледане на дете, не се прекъсва отпуската  Rolling Eyes Ако бях болна аз, отпуската можеше да бъде преустановена, да се пусне болничен лист и после дните да се приспаднат. За гледане на дете обаче това не важи, така че реално няма никакъв смисъл от цялата гимнастика. Не знам защо така са го направили, поредната недомислица е според мен, като хиляди и хиляди подобни умнотии в нашата мила татковина  Crazy

# 221
Добро утро  bouquet
Вио аз не съм чувала за такова нещо  #Crazy Кога е прието и в кой закон е упоменато?
Аз знам това:
Съгласно чл. 162, ал. 1 от Кодекса на труда работникът или служителят има право на отпуск при временна неработоспособност поради общо заболяване или професионална болест, трудова злополука, за санаторно-курортно лечение и при належащ медицински преглед или изследване, карантина, отстраняване от работа по предписание на здравните органи, гледане на болен или на карантиниран член от семейството, належащо придружаване на болен член от семейството за медицински преглед, изследване или лечение, както и за гледане на здраво дете, върнато от детско заведение поради карантина в заведението или на детето. Отпуските по изброените причини се разрешават от здравните органи и това е основание за прекъсване на платен годишен отпуск по чл. 175 от КТ. При условията на чл. 45, ал. 1, т. 1 от Кодекса за социалното осигуряване парично обезщетение при условията и в размера на паричното обезщетение за временна неработоспособност се изплаща и за гледане или належащо придружаване за медицински преглед, изследване или лечение в страната или в чужбина на болен член на семейството над 18-годишна възраст - на всеки осигурен до 10 календарни дни през една календарна година.

# 222
Добър ден  и първо да честитам празника ако има именници св-Валентина и Харалампий е днес,деня на пчеларите. bouquet
Вио нещо се опитват да те преметнат с болничните и тази твоя позната. Naughty
Аз свърших за днес задачите,но уж го даваха 15 градуса и топло,а вън е облачно и доста мъгливо.Поне в Пловдив. Crossing Arms Не можем да намерим място за паркиране,така паркирали пък колите една до друга,че няма излизане от колите а място има някъде за повече от половин кола,но цяла трудно влиза. #2gunfire На всичкото от горе като мм вадеше колата от зад  коли,от пред тясно и хоп на теглича на предната одраска нашата,ама е бронята де.  ooooh! Ходих на ортопед  и ми трябва протокол от ЛКК,но ще е готов другата седмица,та щерката ще го вземе,поне няма да се разкарвам  и е близо до университета.Обаче доктора страхотен,не млъкна  горкия и обяснява подробно. Сега чакам една поръчка  от куриер,но ме е яд пратиха смс,но нито час ,нито нищо-цял ден трябва да стоя и чакам. Crossing Arms Почивам и почвам да приготвя вечеря,леща ще правя това ни се хапва.

# 223
  • при късмета
Вале, честит имен ден! Да си здрава, усмихната и щастлива!
Писе, мерси за информацията, не знаех какво е днес. Взе ли си ортопедични обувки?
Вио, послушай Калинка. На мен ТРЗ не ми е силата и мислех, че в НОИ има някаква промяна, но осигурителния закон е споменат в инфото от Калинка, при това той не може да противоречи на трудовия и се води по него.
Направи справка и с друг счетоводител, по скоро не счетоводител а някой с професия ТРЗ или човешки ресурси. Това за големи фирми дето всичко от счетоводството е разделено и всеки работи по тясна специялност. Или някой който се занимава с всичко в някоя малка фирма, както е вашата предполагам, ама ключовата дума е "друг" счетоводител. Може ри толкова нагло да те лъже!?
Иначе браво, че са ви изписали, бързо възстановяване на Дея. Звънни като ти остане време, не е спешно
Смърфи, как ти е главата?
Калинче, минал и бурята при вас?

Моето гърло се инати нещо, ама ще го оправям. Не ме боли силно, но ака спра сиропа и ефизола си мисля, че ще се влоши. Гадния вирус нали не тръгваше с гърло, а с Т?

Вчера шефа се прибра със скъсани панталони от у-ще, та днес обикалях да видя къде какво има. Трябват ми по-дебели, като за сега. Те вече тънки пускат, та не успях да намеря, а той тънки си има. За сметка на това, като никога аз се уредих, обикновенно като тръгна за нещо за мен, все шефа се урежда, днес обратно. Сдобих се с хубава блуза или по-точно май е туника. Било и двете. Съвсем ги объркаха тези дрехи, като търся рокля все на туники попадам или служи и за двете, сега и блузи. Това на което преди викахме блузон, т.е. по-дългите блузи и то туники  ooooh! Обърках се вече  Laughing
Сдобих се и с фотохартия, сега ще си вадя снимки вкъщи. Умирам за снимки на хартия. Колко професионално ще ги изкарам е друг въпрос. Не мога да пренастройвам цветовете на принтера и каквито са такива. Иначе на обикновенна хартия излизат хубави, ама не съм пробвала до сега с фотохартия.

На пълнени чушки сме днес, отивам да ги правя

# 224
  • Великобритания
здравейте момичета , седнах да пия кафе и да ви прочета
нещо не мога да седна на лаптопа , че дребното идва и почва да ме дърпа за ръцете да слизам при нея на земята
играем със един строител , т.е аз нареждам , тя гледа и после го събаря
та това ни е новата игра
днес ми е много студено , не мога да се стопля , що така
няма да ходим никъде май май .. уж пече ама 5 градуса ..пуу ай да идва таз пролет вече
поне да се постопли малко
ще правя пуешки филета и зелева салата , от вчера ми остана пиле с кисело зеле и ориз ..ммнями много вкусно стана , детето щом изяде цяла купичка - добре е

Общи условия

Активация на акаунт