Домакини 54/ Пролет вече чука, да се махат преспите от тука

• 89 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Чести празник на всички !
Вале Честит имен ден !
Вио http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=756044 и моя съвет е да се консултираш с друг счетоводител или за по сигурно на някой от телефоните в НОИ.
ма ко аз си записвам чушките че ми е трудно да измисля какво да е .За днес една бърза леща, че сме без вода и по малко да цапам.Тези дни ще почваме 90- дневната , ама да видим кога.Уж гледах да се позакрепи и тогава , ама трябва че е станал пак 100 кила .
mimmito весело е сега при вас Simple Smile

# 226
  • София
Здравейте, момичета!
Благодаря ви за пожеланията!
Една малка почерпка от мен:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=17346672167622 … =1704323073130005

Чета ви и гледам, че има болни. Желая бързо оздравяване! bouquet

# 227
  • Germany
Вио, тази история с болничните и глупостите на тази "близка" става все по грозна... Надявам се, че Дея е добре!
Вале, честит празник!
Аз днес съм с главоболие от сутринта, а чакаме гостенче  ooooh!
На всички  Hug

# 228
Вале, честит имен ден  bouquet
Мими, оздравя ли малката?
Славче, вие как сте?
Смърфи, мина ли ти главоболието?
Ма ко, ще ти звънна, въпросът е да ни оставят да говорим  hahaha baby_neutral
Джей, има ли ефект 90-дневната?
За прословутия болничен питах в деловодството в болницата, от там така обясниха. Закони и закончета не съм чела, че съм много скарана с въпросната материя, хич ме няма  Embarassed
Аз направих един ориз с пилешки сърца за вечеря, и една зелена салата ще метна и това е. Имам да чистя, ама е мисия невъзможна - Дея плаче от прахосмукачката, Ванко иска да се занимавам нонстоп с него, и не става. В някой хубав ден може и да изчистя, ама ми се струва направо научна фантастика, изобщо не си го представям как ще стане Crazy

# 229
Добро утро! Главата днес е ок, леко ми е схванат вратът. Сега се усетих, че е от стоенето по цял ден на бюрото, заради албума, който правя. Но трябва да го довърша, няма как.

Вио - преди много години от Щатите ни донесоха "Хуанита" тоест прахосмукачтата Irobot. Страшна работа е. Wink Беше нагласена да чисти през ден и така се поддържаше чисто вкъщи. После ги пуснаха в БГ, но на невероятно високи цени. После цените се нормализираха, а и други марки пуснаха свои модели. Та, мисълта ми е да разгледаш и ако имаш възможност да си вземеш. Това е като тенджерата, която имаш - незаменим помощник в домакинството.  Peace
http://www.irobot.com/For-the-Home/Vacuum-Cleaning/Roomba.aspx
Аз съм много "за" такива уреди вкъщи, след като може да ми се спести време и усилия в домакинстката работа. Хаха, явно съм голям мързел.  hahaha
Сега за болничния - не ги знам законите в момента, ама то такъв проблем стана, че не си заслужава усилията... След някой друг месец се връщаш на работа, не си образувай други проблеми, да не те гледат на криво. Така или иначе си в платен отпуск сега, нали?

Вале - Честит Имен ден! Жива и здрава!  bouquet

Джейми - какво стана с картичката за вашия приятел? Измайстори ли я?

Ма ко - за снимките вкъщи - най-важното е снимките да са с възможно най-добрата резолюция.  Peace Също ако е възможно да пуснеш калибриране на цветовете на принтера. По принцип и домашно напечатаните снимки са много хубави.  Peace Честита ти придобивка!

На другите много целувки, отивам да пия още едно кафе!  Heart Eyes

# 230
  • при късмета
Смърфи, друг проблем ми излезе, цветовете са си наред. Явно нещо не е оразмерено, или аз не ги разпечатвам както трябва. Хартията не е А4, а е направо изрязана за снимки размер 10Х15 см. Изрязах обикновенна хартия с този размер за да знам как да я пускам. Страната на принтера я намерих, обаче не излиза на цялото място. Макар, че си има заложен този размер в компютъра.
И размера на хартията да сменя, пак не става.
Иначе на А4 мога на една страница да разпечатам 4 снимки с този размер. Така правя по принцип и после ги изрязвам. На обикновенна хартия, само като за някоя снимка ми е много зор, като я кложа в албума няма проблем.
Ако взема фотохартия А4 обаче, доста по-скъпо ще ми излезе. Трябва да строя някой да ми каже при разпечатването какви параметри и команди да давам.
Или да изхабя една камара обикновена хартия и една цветна тонер касета докато хвана цаката  hahaha

Прахосмукачката много ме грабна, ама шефа няма да е доволен. Що дребни играчки по пода ще отидат

# 231
И аз съм много "за" подобни уреди - страшно много улесняват домакинството, а аз съответно нямам нищо против някой или нещо да ме улесни...Преди години много се бях навила за такава прахосмукачка, но си бяха цифра и се отказах. Сега обаче ако намеря нещо на свястна цена, като нищо Дядо ви Коледа да дойде още веднъж, така ми се струва, мхм  Party

# 232
Ма ко - ще трябва да намериш някой да ти покаже как става, щом са ти предварително изрязани листите. При нас има фотохартия само на листи А4 и изобщо не го мисля. То и аз не изкарвам снимки на хартия, по-скоро за албумите и картичките като ми потрябва.  Peace
А "Хуанита" не яде нищо от пода, освен прах и дребни боклучета.  Wink

Вио - преди години бяха наистина много скъпи. Сега има много марки, както и модели. На нас ни я докараха от щатите, струваше към 300 долара, а в БГ беше нещо от сорта на 2000 лева... ooooh!

# 233
  • при късмета
И аз исках да си взема А4, но са 10 листа за 23-25лв. А тези изрязаните са 100 броя за 9.90лв. Даже имаше някаква необявена на стелажа промоция и ми взеха 8.40лв.
Ще хвана девера да видя дали ще се оправи.
Имаше и една пак изрязана фотохартия, на нея си пишеше за картички. ФормАта е колкото картичка, но още непрегъната. Половинката на А4 примерно. Като си дойдеш може да ги разгледаш дали ще ти върши работа. Пак бяха десетина лв. но не видях колко броя са вътре.

Заведох шефа на тренировки, след малко пак обратно да го взимам. 3 пъти в седмицата само се прибирам и излизам  ooooh!

# 234
Ма ко - дано деверът се оправи!  Praynig Иска си голяма играчка, докато го нагласиш. То затова е била и толкова евтина хартията, защото не е удобна... Wink

# 235
Ха здравейте  bouquet
Няма буря - страхотно слънце грее/само де не беше ледения вятър/ и цял ден не съм се прибирала  hahaha От месарницата ми се обадиха, че има комплект агнешка дроб-сърма/те си мислят, че е за кучето де  hahaha/  та сега попарих дробовете и варя другите неща - ще има угощение/и за кучето ще има  Joy/.
Ма ко аз като тръгна да принтирам ми излизат настройките - там трябва да отметна вида хартия, дали да е хоризонтално, или вертикално, р-ра на хартията, дали да е на цялата хартия, или с различни бордове, дали е портрет, или пейзаж..... Има падащо меню за р-ра на хартията и в него има различни р-ри.

# 236
  • при късмета
Да, в падащото меню, където обикновенно си стои А4 има размер 10Х15 см. и така си е даден. Но пак копира все едно на цяла страница и на малкото парче хартия излиза това, което би било, ако съм пуснала да принтира на цяла страница  ooooh! А като оставя на А4, а от самата снимка дам принт и там също излиза такъв размер. Давам го и снимката не излиза на цялото парче, а прави отстрани бяла рамка.
А, сега  newsm78
Да поясня, че всичките опции ми излизат от самата снимка, като дам принтиране, от горе от опциите

# 237
Здравейте дами!
Всички болни да оздравяват .
Малкия за сега е ОК. Препоръчаха ми крем които се оказа вълшебен. Излекува Томас от раз както не можаха дори кортикостероидите .
Завършихме семейния курс . Сега ще се хващам с други задачи.
Мими честити ви ходещи крачета ! Мятай питката .

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 21:34 от titi888

# 238
Ladybird_ хилихме се с мъжа за карантията ви, така им се беше понесла славата на канибали в Ирак , от разговор с американците , едните не обяснили другите не разбрали , докато се изяснят че не човешки ,а животински дроб харесват......
90 дневната има ефект ( първия месец свали  9 кг и двата пъти) , но след като не спортува за 3-4 месеца се отпуска и пак почва да качва човека.До тук два пъти я прави като втория път изкара 2 месеца и замина на мисия и там вече нямаше как да спазва режим, но и  тренировките си оказват влияние.А сега се надявам покрай къщата да не му остане време да мързелува и каквото свали да задържи за по дълго.
Картичката я отложихме за по нататък , защото се разболя и не успя да довърши основния подарък.Ама аз ще я мисля, че като каже да не я правя в последния момент. Embarassed Обикновено така се случва.
Ето днес цял ден не погледнах едни задачи , има време, дойде един роднина на гости и сега го изпратих и след чаша вино сега ще сядам да ги реша.

# 239
Привет и от мен.Ма ко честита ти придобивка.Аз съм пушка вече.И аз съм с две ръце за тези умни уреди Grinning,голяма работа са,ако може да измислят и нещо само да чисти прозорци,че са ми голяма мъка,цена няма да имат тези които го измислят.Днес правих един сладкиш с вафли боровец,та ми отидоха 5 дни на таратор и двете свалени килца,но от утре пак на таратор.Хайде бързо оздравяване на болните и никакви болести вече.

Общи условия

Активация на акаунт