Домакини 54/ Пролет вече чука, да се махат преспите от тука

• 89 331
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Светли, аз пък се надявам на уред, който глади сам. Praynig Не мия прозорци, колкото и странно да е. В БГ живеем на голяма улица на висок етаж. Е, няма никакъв смисъл, просто няма. Само за 24 часа ставаха същите. И започнах да ги мия на 2-3 години. Всъщност пред хола има остъклена тераса, така че там наистина нямаше нужда, а на двете спални им сложих завеси тип щора, та навън нищо не се вижда. Уредих се съвсем да го карам мързеливата, хаха. hahaha

От стояне на бюрото пак ни се схвана врата, та за днес приключих.  Party

# 241
  • при късмета
Аз с тестото взех да се справям (нещо, което не вярвах, че ще се случи преди известно време), но ми трябва уред да точи тънки кори от домашно тесто. И най-важното като ги искам кръгли да са кръгли и като ги искам правоъгълни да са такива. Имам странния талант като тръгна да правя една от формите да се получава другата. Еми не знам как го правя. Опитах и като ми трябва кръгло да тръгвам да разточвам на правоъгълник, ама и това не знам как да направя. Абе все наобратно излиза и това е  hahaha
Най-големия зор е с кифлички, защото задължително трябва да е кръгло, че да ги направя, голяма борба пада  hahaha Добре, че неоформените краища, като я навиеш остава отвътре
Светли, браво, че бързо се оправи

# 242
Ма ко, ама хич не си сама с разточването на корите. И аз съм като теб, никога не успявам да разточа кръг, правоъгълникът пък го докарвам като започна да го дърпам с ръце. hahaha hahaha

Виж за кифличките как става с тесто, разточено на правоъгълник, но си трябва някаква по-дълга линия:

Скрит текст:

# 243
  • при късмета
Ти да не мислиш, че и правоъгълниците ми са идеални?  hahaha
Това, което докарвам като точа тесто, още няма име. А геометрична фигура не е в никакъв случай  hahaha Знам, че и ти имаше моя проблем. Ще си измислим име за нашата форма  Wink

# 244
Назъбен кръгопроъгълник? newsm78  Joy Joy

Втората питка, която заради разточването се получи нещо като тутманик, реших първоначално, че ще разточа на два кръга, после кифлички и те така. Да, ама не! Първата част стана нещо средно между кръг и правоъгълник. Втората на нищо не заприлича, та затова намазах първата с разстопено масло, отгоре сирене и метнах втората кора отгоре. И като задърпах с ръце, белким се препокрият  hahaha, май трябваше да кажа, че съм правила дърпана питка. После навих на руло, отрязах на кръгове и хайде. То пък взе, че се получи.  Wink

# 245
  • в сърцата на децата <3
Добро утро  Hug
Минавам на бързо да ви видя  Heart Eyes Ели до края на седмицата (поне) си е вкъщи и хич не мога да се докопам до компютъра, а през телефона да пиша е... не  Mr. Green
Вио, радвам се, че са ви изписали  Hug Heart Eyes
Ма Ко, за размера на снимките - отваряш ги с програма, която позволява обработка - може и с paint.Първо с правоъгълничето маркираш цялата снимка без бели полета (ако са ти излезли такива). После от опциите горе избираш размер на снимката и даваш не в пиксели, а в сантиметри. Като я оразмериш, както е маркирана, даваш ctr+c и избираш нов файл (за да не разваляш оригиналната снимка, а и за да се махнат белите полета, ако са останали такива) и вече в новия файл - ctr+v. След това на принтера трябва да имаш настройка на страницата - ръчна настройка на самата машина. Ако има тавичка за автоматично подаване и процеп за единично подаване на листите - ще трябва да ги подаваш един по един през процепа. Но пък на него трябва да има оразмерител - половин А4 е размер А5. Нагласяваш от там и пускаш. Надявам се да съм помогнала  Hug

Пък ние от вчера сме на режим "махане на памперс". Знам, че вече доста закъснях, но ми е много вироглаво дЯтето. Вчера цял ден напук се напикава. Сменила съм не по-малко от 40 чифта гащи и клинове. Добре, че беше студено (то и днес ще е), та съм пуснала радиатора и през 3 часа - бърза пералня за 15 минути и после сушене на радиатора. Днес сигурно ще е същото... Да видим ще имам ли успех, защото тоя път докато не махнем памперса няма да я пусна на ясла. Скрих пакета с любимите ѝ гащи и ѝ казах, че съм ги подарила на едно бебе  Mr. Green Не знам заради това или просто ме пробва колко ще ми издържат нервите, но е много проклето ейййй, едва издържах вчера. А като легне да спи - никакви проблеми. Нито на обяд беше се изпуснала, нито сега нощес има гаф. Аз за нощния сън не бях сигурна дали ще изкара, но ето - след час максимум я будя и за сега няма. Излизахме за около час на разходка и до магазина - пак нямаше проблем. Но вкъщиииии... Ооооооо... веднъж не дочака да ѝ обуя панталона и вече беше намокрила бельото  ooooh! И обяснявах, и се карах, и пляснах дупето... И изобщо - приемам идеи и съвети всякакви. И напикана я държа - хич не ѝ прави впечатление  Shocked

Ох, времето ми изтече... Всички на диета имат моралната ми подкрепа (няма да успея да се примиря с факта, че всички около мен слабеят, а аз дебелея  Laughing ) - скоро ще съм във вашите редици  Mr. Green Гуш на всички не изброени  Hug Hug Hug
Чета ви, да знаете  Mr. Green

# 246
  • при късмета
Добро утро!

Ангелче, мерси, ще пробвам после. Само пейнт имам и с програми за обработка на снимки не се справям много, ще видим

Смърфи, с "назъбен" уцели направо десятката  Joy и моите са така

Много студено при нас. Няма да мърдам никъде, само ще взема шефа. Спи ми се много и само си полягвам. Довечера ще правя китайски спагети, имам всичко и даже няма да пазарувам.

Хубав ден на всички  Hug

# 247
  • в сърцата на децата <3
Ма Ко, сега срам - не срам... давай рецептата за тия китайски спагети  Mr. Green

# 248
  • при късмета
Аз установих, че "китайския вкус" идва от комбинацията на зеленчуците, не от друго.
Обаче китайското на Лус избива рибата, всеки път като го правя.
За спагетите:
Сваряват се и се отцеждат много хубаво. Ползвам обикновенно пилешко, но може всякакво месо. Нарязвам на лентички или малки късчета, слагам само соев сос и го оставям малко да престои, да поеме соса. Нарязвам на лентички и тиквичка и морков. (аз правя тази комбинация, може да се използват и други зеленчуци, дори малко зеле китайско или обикновенно може да се сложи малко). В уока ги запържвам по отделно. Слагам първо месото в малко мазнина, като е готово го вадя и слагам морковите, после ги вадя и слагам тиквичките. Не трябва да се препържват зеленчуците, трябва да останат хрупкави, много малко им трябва. Слагам тиквичките последни, защото пускат вода, трябва да се изпари. Може да се посоляват по отделно зеленчуците, докато се пържат. След като всичко е готово го връщам обратно в уока, слагам още малко соев сос и разбърквам докато и последната влага се изпари.
Става и бързо и вкусно

# 249
Добро утро  bouquet
Вале честит имен ден на патерица  bouquet Да си здрава и с гордост да носиш прекрасното си име  Hug
Ма ко огледай добре р-р на хартия и р-р на изображение - мисля, че там бъркаш. Защото имаш опция на хартия А4 да принтираш малко изображение. Та в настройките на принтера трябва да избереш р-р на хартия, фотографска, дали е мат, или гланц и т.н.
Тити супер новини. Ако детето е с дерматит - кортикостероидите не помагат.
Джейми тук ядат от карантията бъбреци и ч.дроб - слагат ги в прословутите им пайове, които аз изобщо не мога да ям. Имат и баш кървавица  Sick обаче другите неща отиват за храна на кучетата.
Светли какъв е този сладкиш?
Ангелче съвета от мен е търпение...Знам, че е досадно, но няма как за един ден да свикне детето, дори и да му се караш  Hug
И аз се нареждам при странните форми на точене  hahaha казвала съм, че при мен доста често формата и естетиката на готварската продукция ми убягва  hahaha
От вчера съм с мисълта, че днес е петък...
Оставам на агнешка вълна за вечеря, че остана мааалко дроб сърма и ще я ползвам за гарнитура, а ще изпека едни агнешки ребра. След вчерашното цапотене из кухнята - днес ще е бързо, лесно, вкусно  Joy
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 250
Добро утро. Допивам си кафето и ставам да се правя красотна. Мисля преди работа да мина по магазините за нещо дребно за Св. Валентин на ММ. Дядо Коледа ни донесе кафе машина. Искам да взема 2 еднакви чаши, но трябва да са по- ниски и затова ще пообиколя.

Ма ко, не мога да помогна. Имам принтер, ама хич не съм на Ти с тази техника.
Ангелче, много търпение му е майката както е казала и Калинчето. Аз махнах на Гого през лятото дневния памперс, но си беше мъка. Около 20 дни не казваше, а си пишкаше в гащите. Всеки път му обяснявах, че е голям и не трябва да го прави, а да ми казва й ще го слагам или на негово гърне, или ще ходим на голямото в тоалетната. Той си знаеше неговото. Точно си мислех, че никога няма да го науча и една сутрин той каза:,, Мамо, има пиш". Все едно някой ми беше сменил детето.  Аз не съм махнала още нощния, защото се притеснявам, че ще се изпусне, няма да го усетя и ще настине. Ще го махам лятото. В яслата също си казва и няма вече гафове. Търпение ти желая.  Hug
Вале, честит имен ден и от мен на патерица. Да си много здрава и щастлива ви желая.

За неспоменатите  bouquet

# 251
Привет  Hug
Ейнджъл, в яслата държат ли на памперсите, как е? При нас например държат ДА ИМА памперс на дупата, независимо, че 100 пъти им казах, че дневния сме го махнали и т.н. И на практика те ми я върнаха към памперса, направо месеци труд отидоха на вятъра  Twisted Evil Иначе - много търпение, много говорене, и в никакъв случай - караници и плясканици, това е моят съвет  Peace
Ма ко, и ние сме на спагети днес. Само че с кайма и доматен сос, домочадието такива си поръча.

# 252
Лейди,http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%D1%88-%D1%81-%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D1%84%D0%BB%D0%B8 това е сладкиша,но мисля,че и с други шоколадови вафли.

# 253
  • в сърцата на децата <3
Днес като че ли е по-добре положението от вчера Simple Smile Още една седмица няма да я пускам на ясла, ще идем на гости при мама Simple Smile Вио, ако държат на памперса - аз пък НЕ държа да посещава ясла! ММ служебно познава директорката на детска градина точно срещу нас, мога да я запиша още утре. Не ми се искаше да сменяме, защото от есента ще сменяме населеното място и пак ще е в друга градина от септември, няма смисъл излишно да се травмира. Ноооо ако въпроса застане памперси или градина - хич няма да се чудя. Храни се сама от много време, реално само памперса е пречката за градина. 

# 254
  • София
Благодаря за хубавите поздрави , момичета!
Марчето имаше рожден ден тези дни, да. Но и аз не помня точната дата. Помня обаче, че тя никак не обича да отчита изминалите години Mr. Green, но ние си знаем, че е само на 25. Laughing
Ангелче, къде пак ще се местите, нали скоро си купихте жилището?
Как са болните днес?
Аз да ви се оплача от няколко дни ми се появи някаква странна сухота в устата. Разбира се си поставих поне 10 диагнози. Накрая ми хрумна, че може да е от протезата, защото като я извадя и ми е по-добре. Ама ако е от нея защо чак сега?
Хубава вечер, дами! Hug

Общи условия

Активация на акаунт