Домакини 54/ Пролет вече чука, да се махат преспите от тука

• 89 307
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Привет момичета  Hug.Смърфи,за комарите много помага масло от Лавандула,капваш по няколко капки на чаршафите и на пижамите и комарите не Ви доближават.При нас лятото има много комари и само това ни спасява,и на вън като излизаме вечер си капваме по дрехите.Мими,браво на момичето,сега като проходи кръста ,ще ти е най-малкият проблем Simple Smile.При нас е супер време и по цял ден сме на вън.Чао за сега и много Hugза всички Ви.

# 91
Привет! Ходих на ехограф, леко е омазнен черния дроб, явно от холестерола. Ще се вземат мерки, видяло се е!  Peace

Вчера държах вратата на спалнята затворена, вратата на банята на спалнята също и плътната щора до долу, абе беше като хралупа, хаха. Вечерта отново с репелент, после с гривни срещу комари, ами наспахме се, един не го чухме да бръмне. Сега ще пробвам и на Светли идеята с маслото от лавандула. Тъй де, няма да им се давам.  Wink

Вчера готвих пълнени чушки, за днес ще правя лозови сарми, ама и те с кайма и с ориз, ще ни се дръпнат очите от толкова ориз.  hahaha

Отивам, че докато ги свия ще ме хване офтиката.  Joy

# 92
Добра вечер  bouquet

Смърфи епична борба си подвела  Joy И моя ч.дроб е със стеатоза - ама все си мисля, че е от затлъстяването, а не от алкохола  hahaha Та за прочистване на черния дроб е супер полезна цикорията!!! Не знам дали ти имаш спомен от едно кафе преди време

Инка-та е кафе от цикория, безкофеиново. Супер е - хем заместваш кафето, хем прочистваш черния дроб, хем има и отслабващ ефект  Joy

# 93
  • в сърцата на децата <3
Еееее наистина ли се отслабва от Инка-та?!? Тъкмо вчера купих някаква инстантна, подгони ме носталгия по "едно време" когато пиех "детско кафе"  Mr. Green А и беше безумно евтино, май лев и нещо... Ще взема да го пробвам утре  Laughing

# 94
♥snow_angel♥ то от тази статия излиза, че лекува всичко цикорията  hahaha Прочети я - направо е панацея  Joy
http://kulinar.bg/%D0%A6%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0 … _l.a_i.53120.html

# 95
Интересно е това за инката, мдааа. Сега ще търся как е цикория на испански и има ли тя почва в Колумбия. Joy Joy

Калинка, ама аз заради този пуста инсулинова резистентност и лечението й, съм спряла алкохола хептен. И пак мазен ч.дроб, пфууу. Ами ще си пийвам пък, явно проблемът не е в алкохола. Тъй де!  Crossing Arms

# 96
  • при късмета
Привет!
Аз не знам дали инка се продава още изобщо. Не съм се заглеждала, но не съм виждала много отдавна.

Аз съм на метлата  #Cussing out След всички разправии по имотните декларации от миналата година и се наложи от Столична община да оправят кашите на Слатина, пак каквото си знаят  #Cussing out Имаше 2 партиди на едни и същи имоти и на мен и сестра ми и по двете ни надчисляваха данъци  ooooh! Бездарницата в Слатина даже ми заяви, че можела да си отвори колкото поиска партиди на един имот  ooooh! След жалба, а и по-важното след смяна на директора в Столична се оправи уж кашата и си платихме само по последната декларация. Да ама не, сега ми идват известията и пак има за един и същи имот 2 данъка и то на различни суми. По двете декларации и старата и новата
В понеделник отивам и пускам втора жалба и то директно с/у некадърницата от Слатина. Добре, че и името й знам и пазя и предишната жалба. Не може миналата година да плащам един данък, а сега два за едни и същи имоти. В столична ще ида с жалбата, а в Слатина с Господари на ефира, да се види в общините колко компетентни хора работят.  И овцата се води старши инспектор  ooooh! представям си младшите какви ще ги натворят, ако попаднеш на тях на гише. А и началника на общината ми обясняваше, че не било важно какво казва съда, а какво казва той  hahaha То какви служители да очакваш, като началника е още по-бездарен и от тях и представа си няма от работата, която уж върши.
Бясна съм. Как се уцели в петък да си получа известията и да трябва до понеделник а чакам да ги насоля  #Cussing out
И пръста си контузих, обърнах си нокътя  ooooh! Най-интересното е, че нокътя не се счупи, но го обърнах навън и сега е отлепен до средата на пръста целия, но е здрав. Не знаех колко кръв може да изтече от обърнат нокът и друг път ми се е случвало, но такова чудо не е било.
Извинете за мрънкането

# 97
Ма ко ,а защо не пуснеш жалба с копие до НАП и финансовата служба в общината,та да видиш как ще се оправят нещата.И от опит понякога младите знаят много повече законите от старите служители.
А това с нокътя е много гадно,дано бързо минава,обаче слагай лепенка,за да не стане по -голяма беля.
Смърфи яж авокадо, пийвай си и това е рецептата понякога от щитовидната и хормоните се поличава висок холестерол.
А за Инката ми има я  в Кауфланд,поне там съм я виждала. newsm78
Аз днес си свърших задачите-пране,готвене,плетене и така.ММ нещо му беше висока долната граница на кръвното,ама го оправих. Не знам дали е от времето и рязката смяна на температурите...  Утре смятам да оправя малко по двор китките,че от снега са смачкани,искат на места пръст и така.
Приятни почивни дни,а на учениците приятна ваканция и здрави нерви на родителите им. Wink Laughing

# 98
Леле, ма ко, дано се оправи бързо пръстта с нокъта. Praynig Не съм имала точно такива инциденти, но сигурно много боли... То, ако се беше счупил, може би нямаше да се обърне толкова дълбоко.
Иначе държавната ни администрация е малък ужас. Всяко година като се връщам и започвам да ги обикалям, за да плащам данъци и т.н., успяват да ме изкарат от обувките много, много бързо. #2gunfire

Писенце, щитовидната е добре, слава богу! Ама ще си пийвам, де.  Wink

Сгънах ги тези сарми, много пипкава работа значи. Викам му на мм: ще ги ядеш на бройка, не съм висяла два часа права за едно ядене само.  Crossing Arms
Преди две лета майка ми ми подари една турска машинка за сгъване на сарми и други подоби, че освен гювечът и нея мъкнах насам. hahaha Викам си, ей сега ще направя манифактура, пей сърце. Да, да, ама не - то по-голяма врътня с тази машинка, отколкото на ръка. Вярно, че стават като по калъп, ама нямам нерви.  ooooh!

# 99
  • при късмета
Писе, НАП нямат общо с "Местни данъци и такси", т.е. това което декларираш в общината. Различни институции са и вземанията са си за всяка. В общината (местни данъци) декларираш и плащаш за имоти и автомобили. В НАП за всичко останало осигуровки, ДДС, дан. на физически лица, плосък данък и т.н. НАП не са шефове на общините. В София понеже са много общини има една голяма, която се явява над малките, а именно Столична община. И миналия път имах проблеми, а то се оказа, че първоначално на жалбата никой не е чел основно съдържанието, защото са си знаели явно, че ще ги сменят. Директорката дори отказа да ме приеме. Като отидох втория път директорката беше вече друга, млада жена, изслуша ме много внимателно, извика юрист да погледне документите и се съобрази с мнението му, което съвпадаше с моето и беше противопоолжно на кокошката в Слатина и началника й. Тогава обаче оправи положението по телефона, мисля, че на юрист в Слатина звъня, не знам. После обаче пак е излязла като незаличена старата информация  #Cussing out Това си е човешка грешка, мързи ги да работят и знам на кого е. А и в Столична знаят, защото това й е работата на тази бездарница.

А инка мога да взема да се опитам да пия. По бегли спомени беше много слаба обаче, но мога да опитам. Ще потърся, мерси за инфото

Нокътя отдолу се вижда такъв луфт, че мога другия си пръст сигурно да пъхна там  ooooh! Показалеца на дясната ръка, нищо не мога да хвана. Шефа като ме видя се сети, че и на него скоро му се случи и горкия се държеше за крака, като се сети как боли. Само казва "Тате направи това, направи онова, мама не може, знаеш ли как боли това" Много е състрадателен

Смърфи, имам една приятелка дето не близва повече от 3-4 пъти годишно по едно малко и няколко години показателите на черния дроб не са й добри. Холестерола не знам как й е и не знам дали е свързано, но и при нея се чудехме от какво е. Спортува, ходи по планините, уж гледа с какво се храни, че чак е капризна и пак.
То да не излезе, че пиенето не пречи на черния дроб  Laughing

# 100
Ма ко, ето твоята дружка е поредното доказателство, че алкохолът в умерени и разумни количества НЕ вреди нито на черния дроб, нито на здравето. Peace То и аз не съм кой знае каква пиячка, ама съвсем без хич, не върви.  Wink
Нещо подобно като твоя случай, имахме с първата ми кола. Уж отписана, а получавах известие за нея. Било от някакъв бъг в програмата им, така ми обясниха, като влезели в новата година, пак се записвало старата информация... ooooh! Та две години подред се разправях с тях, че колата е продадена и отписана по каналния ред в срок. И две години уж оправяха нещата и хайде на следващата пак. После изведнъж се наредиха нещата и нямах повече проблеми, явно са оправили бъга.  hahaha

# 101
  • при късмета
Смърфи, некадърност и непознаване на работата е проблема при мен. Не познават работата, която работят. От тази община са пропищяли всички, че от цяла София некадърниците там с конкурс ги назначават. Питай брокер или имотен адвокат в коя община е най-трудно и виж какво ще ти кажат. За сметка на това НАП Люлин и Илинден държат същото първенство в другата институция. Познай дали не попадам и в двете  Joy
Работата в офиса много ми помогна да вляза в час и с двете институции, защото в началото бяха една, разделиха се после.
Като отписваш или декларираш кола, това става на различни партиди.
Но имотите си имат партиди и по тях се сменя информацията за собствениците, но партидата остава същата, защото имота си е същия и си остава в същата община, няма как да се премести. Патицата е отворила 2 партиди на едни и същи имоти, от там идва цялата грешка. И след цялата разправия миналата година, старата не е закрита. Не може да се дублират.
Нали се изкупиха и дяловете на онзи със завещанието, ако имаше задължения щяха в данъчната оценка да излязат и сделката нямаше да има. Как ми излизат чисти данъчни есента, след разправиите и за 2016 пак се появяват. В съобщенията си пише номер на декларацията и дата та на подаване, въз основа на която са ти данъците. Декларацията от 2015г. я има и в същото време и тези от 2002г. Адресите на редовете са същите, само сумите са различни, защото първоначалното деклариране беше с други квоти. Чисто и просто човешка грешка или кокоши инат. И при двата случая ще й излезе през носа

# 102
Ние май за една и съща община говорим. Wink На Шипченски проход е сградата, нали?

# 103
  • при късмета
Баш там. Изобщо не им се връзвай, че системата им е виновна. Някой го мързи да вкара отписващата декларация. До като не накараш служител да го направи пред теб и да ти даде вх. №, все ще е така. Почти съм сигурна, че нямаш такъв, пред теб уж ровят нещо в компютъра, проверяват и ти казват, че няма да има повече проблем. Само, че трябва да имаш входящия номер на листче, за да си сигурна, а той излиза след като вкарат въпросната информация. Те не го правят, оставят ги на камари да отлежават с години за вкарване и никой не си прави труда.
И в наща беше така докато общините бяха заедно с данъчните, после като се разделиха некадърниците останаха в данъчното, в общината само един, ама него го строявах много бързо покрай колегите. А и моя стара кола не искаше да отпише, та виках началник, че ми отказват вх. №  ooooh!

# 104
А, имах си входящ номер, ама ми вършеше работа само, уж за да решат проблема по-бързо. Мина и замина това, но и аз си късам нервите с тях всяко лято... ooooh! За дребни неща, ама се ядосвам.

Общи условия

Активация на акаунт