Добро утро 
Слагам софра с кафета, всеки да си вземе според предпочитанията -
И от полезната Инка

,но ми махна петната само за един месец мазане,останах много доволна.Смърфи този зика,найстина ли е толкова опасен или тук в БГ по новините само плашат народа?Аз днес съм се отдала на готвене,направих един боб,зеле със свинско,супа и една баклава.Ма ко,не ги оставяи,тези шматки,търси си правата,и на мен ми е омръзнало от такиви дето са на работа само за заплата,и нищо не разбират или се мислят за велики.
Казаха, че и обикновените комари го разпространявали. Някаква сериозна световна епидемия се очертава
Но около 80% от ухапаните дори не разбират, защото симптомите, ако изобщо ги има, са грипоподобни. Лошото е, ако сега мен ме ухапе заразен комар (може да нямам симптоми или да са леки) и се прибера в БГ, където има тигрови комари (този тип комари са преносителите на вируса), и ме ухапе такъв комар, той веднага се заразява и заразява следващите, които ухапе. Като цяло е кофти ситуация, няма ваксини, като ги и гледам няма кой знае каква превенция. Не съм ги чула да обработват или пръскат, както в БГ...Дори нямат мрежи на вратите. Много примитивна работа. 

сънува ли , стряска ли се .. питам , ама не казва 
Върнахме се към 13 ч и отидоха на центъра да гледат празника-Ути беше тук и празник на виното има в града с народна музика,веселби и така ,а аз в къщи малко поплетох и си починах.Днес пак продължават празниците има пехливански борби ,та мм отиде да гледа.Постоях малко в двора с котките и днес имам изненада-първия цъфнал минзухар.
Времето е приятно и топло.
Тя ни е приятелка и няма как да откажа на мм. Та запрятам ръкави пак. Сватбата мина и нямам голям зор, но и знам как е било, та поне ми е по-лесно визуално да си представя нещата.
Не знам какъв дуракоустойчив вид са, но не се плашат от познатите ни неща. Сега ще опитвам с капан за комари, видян в нета.