Домакини 54/ Пролет вече чука, да се махат преспите от тука

• 89 309
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • в сърцата на децата <3
Бре! Що няма никой днес  newsm78 Добро утро  Hug
Слагам софра с кафета, всеки да си вземе според предпочитанията -

И от полезната Инка  Mr. Green

# 106
О, веднага си грабвам едно кафенце. Едвам си отворих едното око, много ми се спи.  ooooh!
Нямаме никакви планове за уикенда, времето е горещо, но заради Зиката и силната слънчева радиация предупреждават да се излиза с дълги ръкави и покрити крака. Направо да се свариш... ooooh!

Ама къда са всички?   newsm78

# 107
  • в сърцата на децата <3
Абе аз забравих да се похваля с едно "откритие" (открито във форума  Mr. Green ) - намерих си безумно евтин избелващ крем за лице! Имам пигментни петна, които по принцип лятото за 1-2 месеца са по-видими, но зимата ги няма. Обаче сега заради хормоните сигурно съм... ужас... От няма и седмица се мажа сутрин и вечер с това кремче и резултатите са видими! Не само петната ми се махат, но и лицето ми видимо се "избистри", тена ми е много по-равномерен и изобщо - много съм доволна. На едно място имам "новопоникнало" петно - вече почти не се вижда. Старите са доста бледи, но още има какво да се желае. Все пак на опаковката пише, че резултати се наблюдават след 14 дни, а аз се мажа от 5-6. Та въпросното нещо се казва Ахромин - българско, на Ален Мак и струва няма и 3 лева (45 мл).
Сега съм се хванала да чета една темичка за разни хитринки, че ми предстои основно жулене на плочки в банята. Кой ме би по главата да слагам бели плочки?!? Мисля да пробвам с течност за чистачки и търкане четката с дълга дръжка за пода. Четох, че много бързо и лесно става с течна сода каустик, но май ме е шубе  Mr. Green 

# 108
Привет и от мен.Ангелче и аз имах петна които получих докато бях бременна,една позната ми препоръча крем Ахромин,и струва само 3лв Simple Smile,но ми махна петната само за един месец мазане,останах много доволна.Смърфи този зика,найстина ли е толкова опасен или тук в БГ по новините само плашат народа?Аз днес съм се отдала на готвене,направих един боб,зеле със свинско,супа и една баклава.Ма ко,не ги оставяи,тези шматки,търси си правата,и на мен ми е омръзнало от такиви дето са на работа само за заплата,и нищо не разбират или се мислят за велики.

# 109
  • при късмета
Привет!
Днес не се свъртяхме вкъщи, страхотно време беше навън.
Ангелче, аз имам едно такова петно, дето се появява само лятото. Ще взема да си взема от този крем, но кога да започвам да мажа? Като се появи петното или преди това, за да не се появява?
Щом е на Ален мак, предполагам във всяка аптека го има. Не, че ми е кой знае какъв проблем, м/у края на веждата и косата е, колкото монета, не се вижда кой знае колко, но края на лятото, като много ме е пекло слънцето потъмнява повече и ме дразни.
Светли, аз толкова за седмица не готвя, браво на теб
Смърфи, реални случаи ли има при вас или просто взимат превантивни мерки? Четох за жертва в Аржентина вече, никак не сте далеч, дано скоро измислят решение на този проблем. Четох, че и в Европа вече имало случаи, как като комарите още не са излязли  newsm78 Казаха, че и обикновените комари го разпространявали. Някаква сериозна световна епидемия се очертава

Пръста е по-добре, но нали е на дясната ръка и все забравям и като опра нокътя накъде и съзвездия виждам  ooooh!

# 110
Ма ко - втората най-засегната държава е... Има доказани 17 000 хиляди заразени до миналата седмица, от тях около 1000 са бременни... Реално казват, че най-страшно е за бременните, заради малформации на плода, несъвместими с живота на по-късен етап. За другите хора най-голямото усложнение е да развиеш синдрома на Гилен Баре - тежко автоимунно заболяване. Имаше интервю с един лекар в Картагена, който казваше, че за година я види 3 случая на Гилен Баре, я не види, а сега буквално има по 2-3 на ден. ooooh! Но около 80% от ухапаните дори не разбират, защото симптомите, ако изобщо ги има, са грипоподобни. Лошото е, ако сега мен ме ухапе заразен комар (може да нямам симптоми или да са леки) и се прибера в БГ, където има тигрови комари (този тип комари са преносителите на вируса), и ме ухапе такъв комар, той веднага се заразява и заразява следващите, които ухапе. Като цяло е кофти ситуация, няма ваксини, като ги и гледам няма кой знае каква превенция. Не съм ги чула да обработват или пръскат, както в БГ...Дори нямат мрежи на вратите. Много примитивна работа.  ooooh!

# 111
  • при късмета
Леле, много по-лошо е отколкото си мислех. Най-лошо ми се вижда липсата на симптоми. А и четох, че не само тигровите комари го предавали, а и обикновени, каквото и да значи. А тук като пръскат, все едно има спасение от тях.
А предава ли се от човек на човек, или само комарите го разнасят? Четох новините по темата малко по диагонал

# 112
Засега уж заразата идва само при ухапване от заразен комар. Да ти кажа, и те май много не знаят...

# 113
  • в сърцата на децата <3
Добро утро  Hug
Спокойно, момичета! Ще си държим HAARP-а на зимен режим докато отмине и готово  Mr. Green Няма комари - няма проблем!

Ма Ко, крема като го търсих аз по големите аптеки не го намерих, но в кварталната го имаше. По принцип този тип кремове НЕ се мажат лятото! Правят кожата фоточувствителна и най-много да си изкараш още някое петно. Ако в момента го няма, може да пробваш да мажеш превантивно, но незнам дали ще има ефект. Иначе - като мине лятото - края на септември, да не е силно вече слънцето. Четох, че най-подходящото време е зимата, до началото на април. Ще видя дали сега ако се изчисти напълно, после ще се появи лятото. Ама и аз съм... много несериозна де. Хич не обичам да си клепотя разни неща, а пък кремове с фактори - изобщо. Гледах разни статии, че тези кремове дето уж предпазват от UV лъчи, всъщност предизвикват рак на кожата. И вече съм доста склонна да вярвам - татко винаги се е мазал с много високи фактори кремове и ТОЧНО рак на кожата направи... Може и да е съвпадение де, ама знам ли... За това лято (ако не ме домързи пак) ще си поръчам масло от малинови семки. И без това бебо ще е лятно бебе и ще трябва с нещо да го мажа, това ми се струва най-добрият вариант.

# 114
  • Великобритания
Здравейте момичета , ние сме се отдали на пълен релакс , доколкото може с ревящо диване хахха
не се спира значи ей ..да ви питам - кога започват да сънуват дечицата .. май Ния вече почна да сънува , две нощи подред се събужда от най дълбокия си сън и се почва един жален жален рев , направо да ти скъса сърцето Sad сънува ли , стряска ли се .. питам , ама не казва
Дали някой знае нещо знае за Финландия .. много ми се ходи натам , отде ми дойде на акъла таз държава , вчера и днес само за там чета и гледам клипове .. много ми хареса

# 115

Честит празник!

# 116
  • при късмета
Честит Трифон зарезан!
Хубава и успешна седмица на всички  Hug

# 117
Добър ден момичета и Честит празник! bouquet
В събота беше хубаво времето и уж слезнах  да постоя в двора ,обаче се захванахме да почистим с мъжо цветята-сухи листа и трева.Та час и нещо откарахме,после бях като пребита.Вечерта имах гости и само ви прочетох на бързо.Вчера пък ходихме до мама от студа замръзнали батериите на чешмите и тече вода та мм ги оправя,обаче такава мъгла  едва се виждаше по пътя . Cry Върнахме се към 13 ч и отидоха на центъра да гледат празника-Ути беше тук и  празник на виното има в града с народна музика,веселби и така ,а аз в къщи малко поплетох и си починах.Днес пак продължават празниците има пехливански борби ,та мм отиде да гледа.Постоях малко в двора  с котките и днес имам изненада-първия цъфнал минзухар. Heart Eyes Времето е приятно и топло.
Пожелавам ви един успешен месец и приятна седмица!!! bouquet

# 118
  • гр.Варна
Здрасти и от мен. Пиша от телефона че сме в Семково на ски. АМА аз с тея моите проблеми се задъхвам и не мога да дишам. Ужасно е но пък има басейн и си нося книжка така че не ми е скучно
ММ и децата са на пистата а времето е супер. Поздрави на всички и доскоро

# 119
Захванах се с един албум, пак... Бях си казала, че няма да правя нищо скоро, ама на, една колежка на мм се ожени и хайде пак на черешата. Crazy Тя ни е приятелка и няма как да откажа на мм. Та запрятам ръкави пак. Сватбата мина и нямам голям зор, но и знам как е било, та поне ми е по-лесно визуално да си представя нещата.

Плами, аз също не карам ски, и аз като теб съм с книжка на басейна. Весело прекарване! Hug

Светли - къщата ми мирише на индийски магазин от всякакви благовонни масла, с които се опитвам да прогоня комарите, ама те не се гонят. hahaha Не знам какъв дуракоустойчив вид са, но не се плашат от познатите ни неща. Сега ще опитвам с капан за комари, видян в нета.  Peace

Калинка - ха наздраве! Не знаех, че е Трифон Зарезан!  Drunk

Писенце - как ми се иска да цъфнат и моите нарциси и зюмбюли, ама няма да ме огрее с тези температури тук.  Sad

Мими - Финландия за туризъм ли или искаш там да се местите? Знам за Швеция, ама за Ф не мога да помогна.

Ставам, че жената трябва да чисти.

Общи условия

Активация на акаунт