НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 447
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Уили, мернах го в магазинчето за своеобразни олиа и оцети вчера, докато зареждах запасите с авокадово такова. Но нямах време за разпитам. Мисля, че и от кората може да се добива мазнина? Ще разпитам тези дни. Даваха го като чудесна добавка към всякакви рибни ястия.
Да, може би кората наистина. Питай като имаш възможност, ще ми е интересно, какво ще ти кажат.
Иначе моето лимоново олио за риба е лимон + зехтин Simple Smile

# 121
Добро утро,
Днес имам малък минус. Сави, трябва да се въоръжим с търпение , да си караме режима и си мисля че трябва време организма ни да свикне с това хранене.
Ще си напиша менюто за днес и ще помоля, ако не е правилно да ме коригирате.
Закуска кисело мляко една кофичка и три лъжими крема сирене
Обяд крема сирене и една краставица
Вечеря омлет със сирене и шунка
Хубав ден навсички, по -късно ще се включвам отново! bouquet

# 122
Савинче, ето за това говорех. Точно такива плюсове се случват и точно това НЕ трябва да ви отказва, а всъщност става точно така. Много момичета се отказват заради това.
Peace
В Whole 30 направо си е "забранено" качването на кантар в рамките на въпросните 30 дни.  Peace Даже има едив вид "разбивка"- описание по дни кога как е са се чувствали болшинството, минали през тази програма. Даже за ден 12 там си пише, че колкото и да си стриктен, е много вероятно дънките да ти се струват отеснели- има си обяснение защо, свързано с биохимичните процеси, случващи се в организма ни.
Дайте си време и после мерете с метъра.  Peace

# 123
  • Велико Търново
Добро утро и от мен, естествено с мазното ми кафе Mr. Green
От вчера съм +500 грама, но това го отдавам на лунуването, което ще преустановя за две-три месеца Simple Smile Нещо, което забелязвам от 2-3 дни т.е. от как съм на този вид хранене, сутрин се събуждам просто сита, а вечерям в 18.00-18.30 и примерно снощи аптеката беше пълна и изядох едно парче около 120 грама кашкавал +яйце на фурна и като се прибрах към 20.30 изпих дозата протеин PeaceТази сутрин правих на домашните любимци палачинки, естествено не бутнах от тях и това не ми е коствало никакво усилие, сусамовия тахан също не съм го поглеждала. Личен успех Mr. Green
Nuclear, на мен кафето също с краве масло по-ми харесва. Simple Smile
Бисквитка, с кеф ще изям днес една чаша мляко с кокосовите стърготини, които ми подари Hug
Сега имам въпрос-купувам си едно сирене с песто и едно с билки и вчера му погледнах етикета:на 100 грама продукт.1 грам въглехидрат,20 и няколко грама мазнина и също така купувам един кашкавал пушен, там въглехидрата беше на 100 грама-2 грама, та оставям ли ги в менюто си или спирам да ги купувам Blush Само да каже, че тези два продукта ги ползвам като добавка в салатите и омлета Simple Smile

Някой вчера беше питал не работим ли, работим, но имаме време и за бг мама Mr. Green
Хубав ден на всички Hug

Редактирам се: Тили, аз от може би две години пиша в едни тетрадки, какво съм яла, кога съм го яла, спортувала ли съм , не съм ли и кога, как съм се чувствала/психически/. Резултатът е: с изчистена храна, тренировка в рамките на комфорта и се чувствам прекрасно. Ето и ново предизвикателство си поставих-да не си отварям ФБ/ползвам го много/, но за да не ми прегрее телефона, ако си спра временно профила, просто го махнах от телефона и не го отварям от нас и работа. И съм казала и у нас и децата само ме "следят".няма мърдане Mr. Green

# 124
  • Sofia
Не, няма да се отказвам в никакъв случай. Просто споделям. А иначе си продължавам режима. Но да не се меря 1 месец няма как да стане.  Mr. Green Аз съм способна да кача 10 кг за месец, което не трябва да се допуска в никакъв случай.  Naughty
Сиска, това е защото не ядеш ВХ. Преди съм забелязала като ям вечер нещо ВХ, особено ако е сладко, на другата сутрин се събуждам озверяла от глад, направо ми стърже.

# 125
Тези резки качвания - по 500 грама за един ден или дори повече - са просто задържана вода по някаква причина - наближаваща овулация, наближаващ цикъл, прекаляване със солта или дори с алкохола, или въобще нещо, което води до задържане. Наистина за "нисковъглехидратния грип" е много препоръчително да се увеличи солта, защото с безсолно хранене човек просто не се чувства добре заради загубата на течности и соли. Обаче ако дотогава сте ограничавали много солта, не е изключено да има повишение от нея. Но това не означава, че трайно сте напълнели.

# 126
  • SA
Суха мащерка, хубава статия, само за мазнините не ми допадна напълно мнението на автора.
А за тегленето, айде да не е месец, но по-често теглене от веднъж седмично е безсмислено, даже по-добре веднъж на 2 седмици. Човек на този начин на хранене няма как да качи 10 кг за месец, освен ако няма някакви тежки хормонални нарушения.
zveti81 , много мляко, много нещо.  Simple Smile Включи повече месо, риба.

# 127
Какъв червен хайвер купувате в Бг?
Този от Метро /и във Фантастико тоже/ не ми вдъхва доверие Rolling Eyes

# 128
Камелот, обожавам всичко млечно.  Heart Eyes
На обяд ще добавя и месо, само трябва да го измисля какво ще е.
Вчера разказвам на ММ на какъв режим съм и той се смее, мечтата му се е сбъднала да има всяка вечер месо на масата.  Mr. Green Досега съм яла предимно млечни и постно, само един, два пъти в седмицата съм готвила с месо. Сега ще наваксам.
Открих темата с рецептите, има страхотни предложения, от които ще се възползвам. Набелязала съм един чийзкейк и кокосовите палачинки.  Peace

# 129
# 130
  • SA
Доколкото разбрах, д-р Дейвис има предвид конкретно чийтване със зърнени ( глутен-съдържащи), а не чийт изобщо. Но така или иначе, повечето хора под чийт разбират ядене на тестени и захарни произведения.

# 131
  • Пловдив
Кам,
Цитат
повечето хора под чийт разбират ядене на тестени и захарни произведения
точно! Аз и затова реших, че статията си заслужава!  Peace

# 132
И аз имам днес +300гр,но като прочетох окуражителните коментари на Вив,Шоки и Кам,се успокоих. Благодаря ви, момичета! Не че ще се откажа от този тип хранене,но като чета др.менюта моето е може би наполовина като  количество,не че и това е правилно,но така се засищам. p.s.Аз под чийтване пък разбирам да си похапна всички неща от графата за удоволствие+някой др.режимен десерт Simple Smile

# 133
  • Sofia
Цвети, и моя е много щастлив. Той е страшно месояден. За него постното не е храна, а гарнитура. И сега е на седмото небе. Каза, че такава диета може да спазва докато е жив.  Mr. Green

# 134
  • SA
Да, Юле, полезна е статията и има над какво да се замисли човек.
Един интересен факт от нея ( за тези, които няма да я прочетат) - след консумация на тестени храни се стимулира производството на малки по размери LDL- частици, тези които са всъщност атерогенни и имат отношение към развитието на сърдечно-съдови заболявания. За разлика от LDL- частиците с голям размер, които се смятат за безвредни и циркулират в кръвообращението около 24 часа, малките и плътни LDL могат да циркулират няколко дни, често седмица, а при хора с определени генетични особености ( варианти на апопротеинЕ2 и апопротеин(алфа)) високи нива на малки LDL- частици след консумация на тестени се установяват дори след 2 седмици.
Това е само една от посочените причини, поради които д-р Дейвис смята, че не е добре да се ядат тестени храни дори веднъж седмично.
Хаха, Савина, то това е и целта, де.
Газела, режимните десерти не са точно чийт.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт