НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 297
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • Балчик
Аз изначално се настроих, че ще сваля бавно, поне година и нещо и затова изобщо не го мисля това. И наистина как може да се притеснявате,че за едва седмица- две не сте свалили нищо. Аз отчитам минуси, но съм 90 кила, а вас акто ви чета колко сте, ами то не може да се сваля бързо и много.

Днес бях много заета, излязох рано и не съм си мерила КЗ, нито теглила, ядох режимно, но  в едни никакви часове. В 8 малко кашкавал и едно кафе. В 13ч 3 парченца някакво нарязано месо, но пушено- колежка черпеше за РД. В 16 часа 3 яйца, пържени в патешка мазнина, наръсени с кашкавал + 1/3 краставица прясна със зехтин. Не знам дали ще вечерям.

Сега сметнах приблизително храната за днес, излиза:
1167 ккал
въглехидрати - 12 грама
белтъчини - 62
мазнини - 96 грама

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 18:08 от Джемма

# 406
  • Пловдив
Джема,според мен храната ти е добре,но добави и вечеря Simple Smile.

# 407
  • София
Има и нещо друго. Когато жената е била непрекъснато на диети, калорийни рестрикции и ограничение в храната, това е основна причина в момента нещата да НЕ се случват с желаното темпо.
За такива жени е препоръчително просто да ядат достатъчно (но не според техните, изкривени от ограничения представи) и да се примирят, че е дошло времето да платят цената за нанесените върху метаболизма си щети.
А с още калорийна рестрикция, освен да забият още повече в пясъка, друго няма да постигнат.

Така или иначе всичко се плаща, рано или късно. По-добре яжте, дайте си време, телата ви да проработят с темповете, които трябва и така ... Няма друг начин, рано или късно се стига до тук, ако много сте се ограничавали или диетували в миналото.  Sad

Но поне знаете, че има изход, иначе какво ви остава ... Накрая ще ядете по 1 ябълка дневно и пак няма да отслабвате  Hug
Извинявам се, ако звуча като развален грамофон и повтарям едно и също, наистина, правя го с най-добра умисъл и желание да помогна  Hug

Знам, колко е гадно да се чувстваш дебел и да искаш да отслабнеш едва ли не за утре., разбирам ви напълно  Hug

# 408
  • Балчик
Джема,според мен храната ти е добре,но добави и вечеря Simple Smile.
Добре, но вече е 18.30, а не съм изобщо гладна. Гледам до 19 най-късно да ям. newsm78

# 409
  • Sofia
Ох.... не знам и ад вече къде е истината. Звучи логично и сигурно сте прави. Обаче като виждам плюсовете на кантара няколко дни подред изпадам в лека паника. Защото съм много кг, не мога да си позволя да качвам още. Мъжът ми също е качил (1 кг за седмица). Ще ви послушам и ще изчакам още една седмица, но ако продължавам така да качвам.... не знам.....  newsm78

# 410
  • София
Здравейте  Hug Щях да се отчитам онзи ден след 10 дни в режима, но настроението не го предполагаше.
Ще свърша тази работа днес. Резултатът ми е спокойствие в главата, че съм на прав път; спокойствие в душата, че има на кой да разчитам при затруднение (темите са страхотни, благодаря ви!!!) и една дупка на колана в желаната посока.
Опитвам се да меря количествата на храната си, да ги записвам, за да видя колко всъщност ям, че имам проблем с порциите. Така като са ми нагледно грамажите, някак се контролирам сякаш... Не смятам калории, нито  съотношение М/Б/В. Много сложно и затормозяващо ми се струва, но така пък и идея си нямам дали действам правилно... Rolling Eyes
Трябва да се отуча от ежедневното теглене-това е бич за хора като мен, съсипали си телата (и главите) от диети за отслабване.

# 411
  • SA
Савина, спокойно, по това, което беше споделила за себе си в началото, мисля, че нещата ще потръгнат и при теб. Просто малко търпение трябва. Ако до преди седмица си яла по 800-900 ккал на ден, тялото ти е взело предпазни мерки да се вмества в тях и е необходимо все пак да мине време, за да превключи на други нива. Освен това има хора, които свалят килограми стъпалообразно. Задържат седмица, десетина дни около едно тегло и след това набързо рязко свалят 2-3 кг в рамките на 2-3 дни.
Много са различни нещата при различните хора.
Не се тегли всеки ден, за да се шашкаш. Тегли се веднъж седмично най-много. Следи си също коремната обиколка, хората с ИР най-често там първо имат намаление.
Днес слушах лекцията с д-р Пърлмътър. Питаха го самия той как се храни и се оказа, че като доста от нас Simple Smile Каза, че не закусва и яде два пъти дневно като прави 12-16 часов фаст обикновено от вечеря до закуска. Ако случайно закуси, не обядва и направо вечеря. Нищо не брои и не смята. Приема много полезни мазнини - зехтин, кокосово масло, масло, плюс разбира се месо, ярко оцветени зеленчуци, салати, пробиотични храни ( кимчи) и т.н.

# 412
  • София
Савина, изборът е твой разбира се  Hug
Аз например, свалях много бавно, доста често качвах също. Но като се обърна назад и погледна как са се случвали нещата, виждам, че съм сваляла мазнини през цялото време, а плюсовете (които понякога не можех да изчистя с месеци) ) са били от задържана вода, която и като мерки, и като теглилки изглежда като мазнини. Но посоката - топене на мазнини! се е случвала, независимо от плюсовете, а за нас това е важното, мазнините да се топят.

В главата си също не се обвързвай със срокове. Това допълнително те натоварва и спираш да се надяваш, че ще стане нещо. Всяко тяло е различно.

# 413
  • Sofia
Камелот, Вивиан, благодаря. Чак 800 не съм яла никога, освен на японското чудо, но то беше отдавна, преди повече от година. От тогава не съм се ограничавала толкова. В 90дд (на която бях до скоро) също се ядат нормални количества храна.

# 414
  • София
Днешното ми меню за информация на другите нови:
Закуска: 4 варени яйца с един морков
Обяд: две парчета свинско контрафиле + гъби с доста масло + салата от 1 червена и една зелена чушка, два домата сорт рома и 100 грама сирене.
Вечеря: в момента във фурната има чушки, пълнени с кайма, моркови, тиквички, лук, гъби и доматен сос. Не знам колко ще изям, но ще са поне 2.

# 415
  • SA
Змия, супер ти е менюто. Ти каза, че никога не си спазвала ограничителни диети, нали?

# 416
  • София
Змия, супер ти е менюто. Ти каза, че никога не си спазвала ограничителни диети, нали?

Не и нарочно. Имало е дни, в които съм се хранила по-ограничено откъм количество, но просто апетитът е липсвал.
Преди години бях на нещо средно между НВ-ВМХ и Дюкан - в смисъл редувах протеинов ден с ден със зеленчуци, но не съм избягвала строго мазнините. За месец и половина свалих 10 кг, точно толкова ми бяха излишни. Доста време ги задържах, но по някое време, около 2 години след началото на безразборното хранене, започнах отново да качвам. Това съвпадна със запознанството с новия ми мъж и откриването на любовта ми към готвенето. После имах и здравословни ядове, които може би се дължат на лошото хранене.

Сега ще е лесно, защото и мъжът се храни като мен. Grinning

# 417
  • София
Аз току що се опитах да си сметна днешното меню (ползвах таблицата от Спайдерспорт) и резултатите ми нямат нищо общо с режима  Confused... Ще пробвам и с някой ден назад как са били нещата, но явно ще трябва да смятам редовно, докато урегулирам нещата.
Излезе ми: калории-1160, М-37%, Б-53%, В-10%.
За справка, днешното ми меню:
Закуска: 200гр. кис.мляко 2%, 2 суп.лъжици натрошено ленено семе, канела;
Обяд: пил.филе на скара (ок.200гр.), салата капрезе (ок. 150 гр. домат, не повече от 20-30гр.моцарела, ок. 1ч.л.дресинг) *обядът е в заведение, грамажите са ми "на око";
Вечеря: омлет (3 яйца, 95гр.шунка, 50гр. бански старец, 60гр. краве сирене), 20 маслини.
Калкулаторът за основна обмяна ми дава 1450К, при заседнал начин-1740К.

# 418
  • София
Деситка, яж мазни, тлъсти пържоли  Mr. Green , вместо филета на скара и ще станат нещата  Wink

# 419
Момичета, които следите Мазния съмит, интересно ми е да чуя мнението ви за интервюто с Орниш. Mr. Green Аз лично на места едва го издържах. Понеже не съм запозната с тези среди и не знаех кой е и за какво ще говори, се учудих първо, че някак не изглежда толкова фит колкото всички останали говорители. Дори и да има някои верни неща, в това което каза, аз лично останах с усещането, че не трябва да ядем много въглехидрати, в никакъв случай мазнини, а най-добре да живеем от любов и въздух.

Потвърждавам, че таханът на Белун е първият, който много ми се услади и дори го сравнявам с нутела на вкус, въпреки цената му. Хареса ми, че не се утаява твърдата част на дъното, а мазнината да плува на повърхността, а до край беше като хомогенен крем. Закуската ми в последно време много се покрива с тази на Mozzie. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт