НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 393
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • SA
Свидничка,
Скрит текст:
На мен напоследък ми се въртят едни идеи за хранене при разстойство ( причинено от инфекция). Мисля си, че е доста вероятно в такъв момент да възниква leaky gut под въздействие на инфекциозния агент. Поне при холерата със сигурност възниква, защото Фасано така е открил зонулина. И на базата на това си мисля, че в този период не би било добре да се ядат храни, които допълнително биха усложнили нещата, като тестени, а също и храни, които често при пропускливо черво стимулират имунни реакции, напр. млечни, яйца и др. Млечните така или иначе не са много подходящи заради лактозата ( често при чревни инфекции е намалена активността на ензима лактаза и това засилва разстройството). Не е добре също да се ядат много целулозни храни, защото целулозата доълнително дразни лигавицата. Така че, мисля си, варени картофи, ориз, моркови, както и месни/костни бульони биха били сред най-подходящите в такъв момент.

sun sea, не е лоша книгата Ултраметаболизъм, само че в нея Хаймън препоръчва по-високо въглехидратно хранене с пълнозърнести и ако добре си спомням е против наситените мазнини. Сега като слушам в съмита, доста на по-различно становище е и за мазнините, и за холестерола. Може би си струва да се прочете някоя от по-новите му книги.

# 541
  • Балчик
Как се измерват телесните мазнини? С ония вълшебни кантарчета ли? Simple Smile

# 542
"Ултаметаболизъм" на Марк е от предишният му период Laughing
на мен ми харесва книгата и имам чувството,че просто не е могъл/не е искал да тръгне внезапно и сам срещу всички на времето
но това е според мен и  ми помогна много преди време
Марк е против глутена ( в тази му книга)

минавам да докладвам за моя диабетик:
гликиран хемоглобин 6,0 %  ( реф.ст. от 4,0 до 6,2)  преди 3 месеца 6,2
кръвна захар               5,16 mmol/l (реф.ст. от 3,88 до 6,10) преди 3 месеца 5,99
само един показател е над нормата (acide urique Thinkingкак е на български Embarassedпикочна киселина newsm78) 76 mg/l,а трябва да е под 70 ,но това е от вино/бира в повече по празниците Laughing

неговите резултати ме навеждат на мисълта,че при мен не е виновна кралската галета за холестерола,а по-скоро много голямото възпаление на рамената (отново ooooh!) и с екстри като пукнатини и други прекъсвания
ще разбера след 3 месеца,но за един месец холестерол от 6,70 на 7,70 mmol/l е шокиращо
триглицериди    0,97  mmol/l
HDL                     1,81  mmol/l

добавям:когато започнах сериозно режима преди 3,5 години  (и 3 години преди това бях "наблюдател" и "зреех") холестерола ми беше около 9 mmol/l,триглицеридите около 3 mmol/l

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 13:13 от tania6

# 543
  • SA
Вчера попаднах на един много интересен сайт, на жена, която през 2005 г. е била диагностицирана с 1 тип диабет, с доста ниски нива на инсулин и С-пептид и прогноза за инсулинолечение до края на живота си. Тя обаче започва НВХ и така и не се налага да провежда каквото и да е лечение до момента. Последно през 2012 г. е публикувала резултатите си от ОГГТ, който е напълно нормален- за захар и инсулин.
Има много интересни разговори с д-р Уестман, Ричард Джонсън, Фини, Роуздейл, Кордейн и др.
http://www.meandmydiabetes.com/about/me/

# 544
  • София
Kameloth, да, смятам да стигна до 5 капки Луголов р-р. Но ще го направя плавно, за да мога да преценя как ми се отразява.

# 545
  • София
Савина, изкарай няколко години с това хранене и няма да ти идва ни една идея за готвене с шоколад или брашно  Joy
Аз вече така съм се отучила, че като ни дойдат на гости някои роднини с по-стари разбирания и ми е много странна кухнята им, а преди няколко години нашата беше същата  hahaha

Ето книгата на Аткинс, има я и по книжарниците, препоръчвам я: http://www.booktraffic.bg/book/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0 … D0%B8%D0%BD%D1%81
Както и "Пшеницата - маскираният убиец", която я има в ел. формат.

Днес за обяд ядох уникална рибена супа, направо бях в нирвана  Crazy Леля ми ми е на гости  Mr. Green

# 546
  • UK
Благодаря, момичета Hug
Наспах се и ми светна малко пред очите. Вирус ме е пипнал, защото и температура имах сутринта. Безсънието и хроничната умора си се трупат и дават отражение накрая  Sad

# 547
Благодаря на всички за мнението за 'Ултраметаболизъм". bouquet
А някъде да сте срещали другата книга на д-р Аткинс за диетата за подмладяване?Преповтаря ли революционната?

# 548
  • София
Препоръчайте нещо за спане.Последните няколко седмици не мога да спя , събуждам се към 3 h.Вече считам ,че съм спала много ,ако се събудя в 5h.

# 549
  • Sofia
Ходих да пазарувам, напълних фризера с месо, пиле, дробчета. Купих и шкембе, но прясно, защото само то беше телешко. Оказа се сурово (за разлика от замразеното, което обикновено е сварено). Да видим сега колко време ще го варя. Между другото в Кауфранд имаше почти всякакво патешко  (някой питаше вчера) - шийки, фенери, бутчета, крила.... и имаше "бут от крила" което ме потресе. Какво е бут от крила? Помня, че децата като ляха бебета им правех супа от патешки шийки и ставаше много хубава. Приемам идеи пилешки крила как се готвят? Без пържене.

# 550
  • Пловдив
 ааа и да питам 1 супена лъжица в кафето много ли е?  И закуска от 2-3 бъркани яйца +30 гр. Сирене +50 гр свински пушен врат (купешки) + мазното кафе,  много ли е?  Държи ме сита до към 14 ч. Simple Smile
Според мен е много,не кокосовото масло конкретно,а закуската като цяло.Но пък ако не ти пречи на отслабването не виждам проблем да си я хапваш.
Препоръчайте нещо за спане.Последните няколко седмици не мога да спя , събуждам се към 3 h.Вече считам ,че съм спала много ,ако се събудя в 5h.
Пробвай да пиеш вечер магнезий,той помага за съня.

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 16:47 от Жижи

# 551
Здравейте и от мен  Hug

Дали случайно някой е запазил аудиото от Fat Summit презентациите, че успях да изслушам само ден 1, а ми се иска да чуя и другите дни  Peace

Airamber - без никакви В ли се храниш? Може вечер да хапваш малко, помага за съня : )

# 552
  • SA
sun sea, това са две различни книги на Аткинс. Тази за революционното подмладяване пак се основава на ВМ-НВХ, но в по-голямата част от нея се коментират разни хранителни добавки, хормони и подобни неща. На мен ми беше интересна.

# 553
  • In transit
Дилянкa,кaчилa съм всички филмчетa до вчерaшните в гугълдокс. Пишa от телефонa и нямa кaк дa ти дaм линкa. Aко искaш погледни в последните ми публикaции. Peace Утре сутринтa ще кaчa и днешните.

# 554
Днес станах късно и закусих в 11 три яйца с 30-40 гр. сланина и 7-8 маслини. В 4 имах тренировка и чак сега взех да огладнявам.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт