НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

  • 48 404
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 6 431
Вери, при много жени има такава зависимост. Hug

# 256
  • Велико Търново
  • Мнения: 9 290

Така менюто за днес:...
закуска:мазно кафе, 100 клека с 10 кг, 1/2 кисело мляко 4%
До колкото ми е известно естествената мазнинност на пълномасленото к.мляко е 3, 6%.



Не съм веща и млякото вероятно не е от "истинските", но е товаhttp://murzelivo.com/hranitelni-produkti/mlechni-produkti/kiselo … bozhenci-4-400-gr

Бисквитка, тази сутрин преди да срежа кашкавала го измерих Crazy
Понеже никъде не обичам "полвинчати" истории ще си поръчам хранителен режим, който ще  е НВ-ВМХ Peace
Месо пак започнах да хапвам, но общо взето любовта ми към него е в миналото Blush
Не би трябвало да ми е малко храната, защото се засищам, а и протеина, който пия допринася за това Simple Smile

# 257
  • Балчик
  • Мнения: 9 289
Вярно е това с маслеността, по стандарт е 3.6. Имам приятелка, която ми е разказвала, че като отиват да дават млякото и първо дават малко количество за проба. И веднъж излезли от лабораторията да попитат кой е този с такъв показател - 4 и нещо, не помня точно колко беше.  А те гледаха много крави, нищо не са правили, не са добавяли нещо в него. Та може да бъде и над 4 маслеността, ако ползвате домашно мляко.

Благодаря, момичета, за  подкрепата. Hug

# 258
  • SA
  • Мнения: 3 361
Да, млякото на едно и също животно категорично има различна масленост според сезона. При домашно гледаните животни мисля е характерно през зимата да намалява количеството на млякото, но пък да е с по-висока масленост.
Нямам представа при масовото производство как точно докарват 3,6% масленост винаги, вероятно го разреждат или добавят съставки.
Тук ми прави впечатление, че на пресните и кисели млека не се изписват точни проценти масленост, а само се означават като пълномаслени, с намалена масленост или обезмаслени. Единствено киселото мляко "гръцки стил" е с двойна масленост, а българското обикновено е обезмаслено ( fat-free).

# 259
  • Мнения: 1 526
Сега зимата млякото е много маслено. Аз ползвам домашно прясно мляко вкъщи, купувам го от едно близко село, от сигурен източник, веднъж седмично. Правя си кисело мляко и като обърна буркана не изпада. Толкова гъсто и хубаво става.  Simple Smile През другото време също и доста гъсто, но каймачето, което се отделя по шишетата в които го съхранявам /стъклени х 1л/ сега е повече - около 4 пръста, а през лятото 2.  Wink

Прясно мляко от магазин не съм купувала от 4 - 5 години.
Киселото го правя със своя закваска, понякога купувам за работа от магазина, но само 3.6% маджаров. Другите не ми харесват. Купувам и тертер, за да ги сменям.  Simple Smile Случва се да купя 2 - 3 млека за месеца.

# 260
  • Велико Търново
  • Мнения: 9 290
Аз подозирам, че това мляко е със задоволителна доза подобрители, но това е положението, ако имате съвети каква марка мляко да купувам, ще съм благодарна.
Като пътуваме за София, винаги купуваме от едни магазини на магистралата/забравих имената на двама братя са/ и там млякото е "истинско"-преди да му изтече срока вече е развалено Simple Smile а на Боженци може да си откара дълго време.

Джемма, много ти се радвам и аз Hug

# 261
  • София
  • Мнения: 12 345
Да разбирам ли, че киселите млека с 4,5% масленост са изкуствено доомаслявани?

# 262
  • Велико Търново
  • Мнения: 5 668
Аз нямам нито познати, които отглеждат крави и мога да взема домашно мляко, нито имам вяра на бабите и дядовците, които продават по пазара мляко в пластмасови шишета - купувам си от магазина, макар да знам, че не е точно истинско мляко, но това е положението - гледам да е 3,6 - 4%.
Сисе, аз купувам Елена плюс, Верея или Маджаров - Боженци малко ми бие на  сметана, вкусно е, но я няма онази характерна кисела нотка на киселото мляко Confused

# 263
  • Пловдив
  • Мнения: 1 764


Не съм веща и млякото вероятно не е от "истинските", но е товаhttp://murzelivo.com/hranitelni-produkti/mlechni-produkti/kiselo … bozhenci-4-400-gr


На Боженци на етикета си пише,че има сухо мляко.

# 264
  • Велико Търново
  • Мнения: 9 290


Не съм веща и млякото вероятно не е от "истинските", но е товаhttp://murzelivo.com/hranitelni-produkti/mlechni-produkti/kiselo … bozhenci-4-400-gr


На Боженци на етикета си пише,че има сухо мляко.

Благодаря

# 265
  • Мнения: 5 435
Джемма, браво на теб!  bouquet Много хубав и позитивен пост.
За себе си писах, че искам с това хранене да нормализирам кръвното си налягане и да сваля кг. Така че ще чета и ще се информирам относно този начин на хранене. Чак сега разбирам, че досега съм гладувала и яла малко , свалям килограми и веднага щом започна да хапвам повечко ги качвам отново.
Менюто ми за днес
Скрит текст:
Закуска една заквасена сметана, за обяд ще отида до бързото хранене ще избере някакво месо и салата, вечерята пилешки бутчета и салата маруля.

Относно марка кисело мляко, на пазара май всички са с нишесте, купувала съм какви ли не марки и всички са ми едни и същи. Боженци не съм срещала, но ако го видя ще пробвам и него.

# 266
  • Мнения: 12 856
Аз си реших "проблема" с киселото мляко, като спрях да го консумирам преди 5 месеца. Сметана също не ям. Животинска консумирам по изключение, ако ми трябва за някой десерт само, но аз и десерти почти не ям.
Сиренето и маслото са ми всеки ден в менюто, като първото, я има 20 грама, я не.

zveti81, сметаната не е добра опция за закуска. Предполагам ти е по-лесно, защото купуваш готов продукт, но не е добър вариант за закуска.

# 267
  • Мнения: 5 714
На Боженци на етикета си пише,че има сухо мляко.
И на Тертер.

Да разбирам ли, че киселите млека с 4,5% масленост са изкуствено доомаслявани?
Не е задължително.

Люба, ако чете Simple Smile , да дойде и да ни каже за млечните.
Мога да споделя, че на нея силно и се доверявам за преценката.

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 09:11 от Вери

# 268
  • Балчик
  • Мнения: 9 289
Да разбирам ли, че киселите млека с 4,5% масленост са изкуствено доомаслявани?



Със сигурност.  Peace Първо целогодишно няма толкова маслени млека, второ при изкупуването се смесват по-маслени, по-немаслени. всичко наедно, това знам пак от приятелката ми. Аз на производителите нямам вяра. Купувам домашно мляко, преди имах много хубав доставчик, но вече не се занимава с това. Млякото му беше божествено, сега вземам пак от добри производители, но са ми далечко и по-рядко ми доставят.

# 269
  • UK
  • Мнения: 727
 Гледах клипчета до късно вчера, продължавам днес с останалите  Laughing
 Маслеността на млякото зависи от сезона, от начина на хранене на животните (пасищно, смески), порода и етап на лактацията. Ако имате своя крава ще ги забележите тези разлики през годината  Mr. Green В масовото производство се добавя сметана или се обезмаслява млякото, за да се достигнат различните проценти.
 Не мисля, че това важи за овчето и биволското мляко, така че ако живеех в България това бих яла, а не краве  Peace
 Също е погрешно да се смята, че след като млякото се разваля бързо значи е истинско. По-скоро в днешно време това е знак на ниска хигиена при производството. Днешните машини, които затварят кофичките са доста по-добри от тези преди 30год по време на комунизма , плюс самото производство на кисело мляко се извършва в затворени системи, а не в баки и бидони. Така се елиминира моментът на контаминация и се удължава срокът на годност.
Сиска ако ми позволиш един съвет...позволявам си да коментирам, защото чета отдавна в темата с тренировките и "познавам" задочно доста от момичетата. Та оттам си спомням, че ти имаше режим от Руми Илиева. Нейните режими са базирани на сериозен калориен дефицит, дори и да имаш ВМ-НВХ такъв пак това ще е принципът, на който ще е създаден. А оттова мяма смисъл. Довери се на тялото си и яж. Тренираща жена не може да живее на 1200-1400ккал, дори и да идват само от мазнини.
 И да, и аз имах режим от нея и знам за какво става въпрос, не говоря на изуст  Peace Определено организмът гладува, доста по-добри резултати имах като просто спрях да мисля за количества и просто ядях до засищане.
Вив да те спомена, че след последните ти напътствия падна още едно кило при мен  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт