НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 350
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Сиска79, браво за минуса.

Момичета, ако някой ми беше казал, че мога да закусвам, обядвам и вечерям и да не съм гладна и освен това да отслабвам нямаше да му повярвам. Дано и занапред това да е начинът ми на хранене. Не мога и аз да не се похваля с малък минус, задържана вода е знам, но все пак. Надявам се с всеки изминат ден да се топят сланинките и да кръвното ми да влезе в нормите.  Blush

Сави, сега ще прочета и аз за киселото мляко.  
Скрит текст:
Как вървят при теб нещата, свикна ли вече с това хранене? Питам защото и двете бяхме на 90ДД. Hug

Като споменавате патешко, много обичам патешки сърца и те могат да се хапват нали?!  newsm78

# 346
Риъл, аз съм пекла кожи в тава, слагаш им подправки и ги маташ във фурната, може ималко соев сос. Може да изливаш мазнината от тавата, ако пуснат повечко. Как вървят с винце после..... Sunglasses
Едвам ме нави.  Laughing
Нали   Mr. Green  Като хрупкав чипс стават, но внимавай с количеството, много увличат и може да ти стане тежко.

# 347
  • София
Аз пък за първи път след миомектомията съм с ужасен цикъл ooooh! Но вярвам, че не е заради режима, а вероятно заради настинката/вирусът, която се опита да ме налази, но се преборих.

Аз няма да се меря идващия понеделник, защото ще пътуваме за междусрочната ваканция и там кантар няма да има. Обаче има видимо по дрехите намаляване на обиколките. Със сантиметър не съм ги мерила след понеделник, няма и да ги меря скоро.

Пилешките кожички пускат толкова мазнина, че може да си отделите част от нея за готвене. Ако намеря някъде кожички, ще си купя, много ги обичам хрупкави.

# 348
Добро утро!  Heart Eyes
Как ги чистите тези пилешки кожи?
дори на бутчета или пиле не издържам да ги чистя Sad Все изскачат от някъде пера или остатъци от пера,
които са дълбоко в кожата и трябва да ги чистя една по една...

# 349
Благодаря ви за идеите за пастета, през уикенда ще се захвана.

Аз получавам някакви пристъпи на глад в дните около овулацията (не знам защо, от години съм го забелязала) и днес реших да си направя една по-мазна закуска - 2 яйца, 4-5 лентички сланина на тигана, маслини и едно парче камембер. Останалото сирене си го оставих за следобед, в случай, че пак прегладнея.

Иначе последните 2-3 седмици закусвам палачинка от 3 яйца с 1-2 лъжици бадемово брашно или кокосови стърготини + ванилия, намазана с една лъжичка лешников тахан и 1/2 лъжичка мед, още не ми е омръзнала. (Май го бях писала това, извинявам се, ако се повтарям.)

Да питам онези, които тренират - преди тренировка ядете ли и какво?

# 350
Mozzie, откъде мога да си купя бадемово брашно?
Вкусен ли е лешниковия тахан и по-колко лъжичка на ден са  позволени?  bouquet

# 351
  • Велико Търново

Да питам онези, които тренират - преди тренировка ядете ли и какво?

Ако тренирам сутрин рано, тренирам гладна/само по 1 с.л. сусамов тахан, но от как съм на този вид хранене и него не ям/, а примерно както снощи тренирах късно/изобщо не обичам да тренирам вечер/ гледам да имам поне 3-4 часа разлика от хранене до тренировка PeaceСлед тренировката задължително пия протеин.

# 352
Mozzie, откъде мога да си купя бадемово брашно?
Вкусен ли е лешниковия тахан и по-колко лъжичка на ден са  позволени?  bouquet

У нас сигурно има по био магазините, или човек може просто да си смели бадеми, ако има подходящ блендер/чопър. Аз нямам, затова си поръчах от iherb: http://eu.iherb.com/Now-Foods-Real-Food-Almond-Flour-10-oz-284-g/388

Лешниковият тахан за мен лично е много вкусен, прилича ми на Нутела, леко сладни. Но гледам да не прекалявам с таханите, а и този е доста скъп така или иначе, така че слагам само по една лъжичка на палачинката.

# 353
Благодаря, сещам се наблизо за един Био магазин, там ще погледна за брашното. А цената на лешниковия тахан е уаау  Blush, ще пробвам сусамов.  bouquet

# 354
В Лидл има хубаво бадемово брашно, ако не държиш да е био : )

# 355
В Лидл има хубаво бадемово брашно, ако не държиш да е био : )

Не, не държа. Не знаех, че има в Лидл.

# 356
  • София
zveti81, бадемово брашно преди време съм купувал в Лидл. На рафта над насипните ядки. В пликче е.
Аз нещо не го харесах и така си седи почти пълно пакетчето и повече не съм търсила.
Затова не съм сигурна дали го поддържат постоянно в асортимента или е било инцидентно.

Сега виждам, че сме писали заедно със Суха Мащерка  Grinning

# 357
  • София
Цвети, аз пък си мисля, че ти е рано за тахани, брашна и други подобни. Бъди по-стриктна в режима в началото.

# 358
Мисля, че е постоянно. Поне всичките пъти в които съм го търсила (в България) съм го намирала.
В Италия също го има в асортимента им. На теб какво не ти хареса?
Аз не го ям "сурово", приготвям си питки с него...  Embarassed

# 359
Цвети, аз пък си мисля, че ти е рано за тахани, брашна и други подобни. Бъди по-стриктна в режима в началото.

Приемам критиката.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт