Искам да кажа ... (70)

• 54 152
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
Тонка, и аз трябва, качила съм 3-4, които не мръдват  #2gunfire
А ям дори по- малко глупости, какво ми става  Confused
Спрях цигарите, но качването на кг започна близо година след това, не непосредствено  newsm78

# 691
И аз не съм фен на сегашните детски филмчета - водят до затъпяване .
Но не може да ги забраня ей така. Моят син премина на друга фаза и така.
 Сега е на екшъни  Joy 
 И днес на работа - ден 5-ти от 7-те  Joy 

Скрит текст:

това ме връща толкова далеч.

# 692
  • Mediterraneo
Бе всички сте младоженци тук гледам. Ние, старите кучета ще си замълчим. Laughing

Аз май съм от старите кучета  Mr. Green, ама ще си кажа, че нямах моминско парти. ММ излезе с кума и приятели на "ергенско" запиване, аз пък се напих с приятелки  Laughing Преди 16 години се женихме. 2 пъти съм кумувала, не се е налагало да измислям щуротии за модерни момински партита, па и да плащам за тях!

От детските филмчета ме втриса. С удоволствие обаче гледам, например Късмет, Чарли или Джеси. Откакто сме тук, съм забранила детското на български. Като се учат на глупости, поне да са на испански  Mr. Green

# 693
Не съм гледала Спондж Боб, но sophiemmaspencer ме нави Simple Smile Трябва да гледам 1-2 серии да видя защо е гейско.
Има деца, на които трябва да се ограничава телевизията и такива, на които им омръзва бързо. Зависи от детето. Дъщеря ми пък почти не иска да гледа детски, решила е, че ще става готвачка и гледа само 24 китчън. Човек не може да започне диета от нея.

# 694
Влизам с бърз въпрос, че в темата за пюретата не ми отговарят. Мога ли да давам от замразените зеленчуци на Лидл? Броколи, грах, спанак, карфиол, като ги приготвям и пасирам.

# 695
Ванини колко е голямо детето. При замразените зеленчуци две са особеностите. Хубавото е , че ако се замразяват ударно им се запазват много от витамините и това се оправи обикновено, когато е изобилието, т.е поне не са парникови. Лошата страна е, че се замразява всичко наред- т.е не можеш да си сигурен дали няма нещо поизгниличко или позавяхнало . Аз лично правя, но моето е по голямо вече и нищо няма да му стане, но в началото захранвах с много подбрана храна, докато изгради имунитет  Peace

Ние сме на бебетв. Не са лоши детските, ама бая се зомбира, за това контролирам времето.

Вируса, който се върти в момента е рота вирус, днес го обсъждахме точно с майки в пункта за детска храна, които са стигнали и до болница. Пълни били болниците, все с едни и същи деца и симптоми, че и възрастни  Tired

Довечера съм на ехографски преглед, че нещо ме поболява лявата гърда. Предполагам е пак фиброзата, ама аз да си проверя. Тоя месец го ударих на живот- пийвах често, хапвах наред сладко и доста млечни и не спортувах почти и предполагам е от това, че много се влияе. Ама все пак ще ида да ме проверят  Tired

# 696
  • Пловдив
Влизам с бърз въпрос, че в темата за пюретата не ми отговарят. Мога ли да давам от замразените зеленчуци на Лидл? Броколи, грах, спанак, карфиол, като ги приготвям и пасирам.
Да. Вариш, пасираш. Нали си захранила с всичките компоненти? Ако не си - захранвай с цялото готово пюре. С по 2-3 лъжици, и т.н., знаеш.

Не съм съгласна, че не се вижда дали има нещо повредено от парчетата вътре. Нали преди да ги свариш ги оглеждаш, ако има нещо нередно си личи по цвета.

Храната да е подбрана, колко да е подбрана? Първо - аз не вярвам, че всичко купено от незнайни селски прозиводители е еко и био. Доверие само ако участвам  в процеса на отглеждане и съм наясно с какво и колко се тори или пръска. Второ - не вярвам на етикетите "био", силно комерсиализирана индустрия. Трето - да речем, че имаш доверие и захранваш с подбрани продукти, колко време ще издържиш? Аз смятам, че трябва да захранвам децата си с обичайния стил на хранене, обичайната храна и продукти с които ще продължи да се храни през цялото си детство. Примерно ние фамилно на ядем елда, аз и мъжът ми не я понасяме, след първия ми син никой не е бил захранван с нея. Не виждах смисъл, тъй като и първия не я ядеше с охота. Признавам, тази ми философия се оформи за второто и третото дете. С първото бях изтрещял майчунгел. Та горкия, захранван е с елда, амарант и киноа и подобни.

Последна редакция: пн, 01 фев 2016, 13:11 от Янтра

# 697
Майка работеше преди в една голяма фирма за замразени зеленчуци и плодове.....замразяват наред и по овяхнали и позагнили. Не си личи много , защото повечето са нарязани, спанака пасиран или накълцан, а замразяването ударното запазва много цвета. Съвсем гнили не замразяват, но и първо качество също не се замразява  Rolling Eyes

По неин съвет изчаках да захраня хубаво и тогава да давам замразени. Поне като е пресен плода или зеленчука може да го огледаш, да вземеш свеж, да изрежеш ако има позавяхнало и загнило. Все пак е за дете чиято имунна система не е много силна и тепърва се захранва, важно е качеството , не толкова количеството

# 698
Янтра, смятам да им правя с такива, с които съм захранила. Чудех се дали мога да ги използвам, тъй като е удобно. Вадя, варя и пасирам.

Звезден прах, на почти шест месеца са.

# 699
  • Пловдив
Честно казано сега ако имах четвърто дете щях да си го отглеждам съвсем небрежно и лежерно. С първото се разкъсвах докато взимах невероятните (така си мислех тогава) решения за отглеждането му.
В този виц има голяма доза истина - http://www.obekti.bg/chovek/vmesto-vic-kak-se-gledat-prvoto-vtor … to-i-tretoto-dete

# 700
Аз захраних с всичко и то доста бързо. За мой най голям ужас детето опрделено НЯМА да е вегетарианец, ОБАЧЕ умира и за елда , киноа и цвекло за ужас на баща си  Joy Joy Joy

Вчера седи и яде яйце и вика- ицеее ммм, пиленце- амам. хихих, за мойта вегетарианса душа бях стъписана, ама му харесва и очевадно няма да е на страната на вегетата  Joy Joy Joy Бащата се спука да се хили.

Въпреки всичко, имам възможност и купувам максимално висок клас храна, чета внимателно етикетите и предпочитам био, бягам от модифицирано, рафинирано и ГМО като дявол от тамян- за тези трите съм категорична. Поръчвам по пицарии и сладкарници  джънк веднъж месечно , за празници до колкото е разумно да не се лишаваме и от социални контакти. Това е въпрос на мироглед от моя страна. А споделих как ми се обажда фиброзата като му отпусна края...по голям знак - няма. Майка ми е с рак на гърдата, майката на мъжът ми е починал от рак на гърдата....та такива разни причини си имам.

# 701

Аз давам.  Peace

# 702
  • Пловдив
Въпреки всичко, имам възможност и купувам максимално висок клас храна, чета внимателно етикетите и предпочитам био, бягам от модифицирано, рафинирано и ГМО като дявол от тамян- за тези трите съм категорична.
Ама купуваш от магазина, нали? Е, и аз така Simple Smile Пък за пицарии, сладкарници и т.н. ш'си говорим пак като ти тръгне на училище. Аз ще съм тук, няма да мръдна.

# 703
Ако мъжото не беше толкова градски тип, бих живяла на село и бих се научила да отглеждам био продукция. Имам опит в писането на проекти и знам , че мога да финансирам подобно начинание. Имаме и земи, които попадат в Родпите и стават за биопродукция.....мъжът не ще и да чуе, за жалост. Това беше мечта преди и на майка, ама и тя не можа да навие баща ми....та така седят си тея земи и гори, а ние си седим с мечтите. Но като гледам как ми вървят нещата, може и да напъна малко и поне да започнем да говорим на тази тема/а почнем ли да говорим е въпрос на време да го убедя да опитаме  Mr. Green Mr. Green/

# 704
  • В Космоса
БГ Селфи от 1974 година  Laughing: https://www.youtube.com/watch?v=BqD81xsIdXM

Общи условия

Активация на акаунт