Искам да кажа ... (70)

• 54 204
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Това за живите родители и аз го бях чувала, само че за кръщене. Въпреки това, когато бяхме кръстници и на кръщенето на моето дете, питахме в църквата и ни казаха, че няма такова ограничение и аз правих питките, макар да не отговарям на условието, но то явно е някакво суеверие.

# 91
  • Mediterraneo
Не съм правила погачи. В нашия край не е разпространено, напоследък, разбира се, започна да става модерно.
Чела съм, че погачата се прави от млада жена с живи родители. Или това беше за питата за прощъпулника  newsm78

# 92
  • sofia
За погачите, до колкото си спомням жените и децата вкъщи, мъжете ги изгонихме на кръчма.

Погачите ги прави свекърва ми - други като нейните не съм опитвала!

# 93
Това с погачата го чух тук, но по нашия край не се прави.
Доколкото знам, сладки неща, само жени и се чупи някаква пита над главата на майката  Laughing
Не съм си го причинявала.

В петък си поръчах чанта от Тенденз, от лакомия да спестя от доставката сложих в кошницата и едни патъчки. Днес пристигнаха. Чантата, която иначе толкова харесах, нещо не ми допадна. Пишеше, че е с три отделения вътре, а то всъщност е едно голямо и три миниатюрни джобчета и доста по-висока от колкото беше в описанието  Crossing Arms
 Ама няма как ще я нося, щото моята се скъса, а нямам друга.
Но затова пък обувките много ми харесват - намалени на 17 лв. Ето ги (не знам как да намаля снимките):

Скрит текст:

# 94
аз погача не правих нарочно, събрах ги в 20 г.с да почерпя всички и направихме празненство за бебето и за разкриване на пола. Януари месец, с малко бебе, аз секцио, мощно кърмеща на 20 минути......само до хора да ми се моткат вкъщи ми беше. Виждам го тоя обред за безумие при млада майка да и се изсипят гости вкъщи  ooooh! ooooh! ooooh! На изписването дойдоха всички, почерпих ги по един бонбон и им казах, че следващият месец да не разчитат на моята компания. В края на февруари вече излизах с малката в морската и пиехме биричка, ама вкъщи хора не исках да ми се мотат и да шетам за тях, достатъчен беше малкият звяр.

# 95
  • Бургас
Погачата не се прави веднага след като родиш, а на (след) 40-тия ден на бебето

# 96
  • София
Правила съм погачи и на двете деца - сладки погачи и ги поръчвахме в кварталната фурна. Помня, че погачата се чупеше над главата на майката, гушнала бебенцето и се чупи от две жени с живи родители. После върху нея се слага кърпа и гостенките оставяха пари, кърпата се връзва и се оставя на високо. Гостите са само жени и си тръгват по светло  Hug, даже вече нямам спомен коя баба "ме е подучвала".
Синът ми днес става на 11 год. да ми е жив, здрав, умен и много щастлив!
rummi,  със здраве да си носиш обувките.

# 97
Аз отговарям на критериите за "направител" на погача  Mr. Green Ще я направя, всички обаче ни притеснява моментът с пържолите и пр., то целта е съвсем друга, не да си направим гости с надяждане, но доколкото разбирам, някаква приятелка й обяснила, че трябва всичко да има и да си седнем да си ядем, както си трябва, гости бе Laughing А аз знам, че даже по светло си тръгваме и реших да питам да не се изложа.

На 40 ден ще е да.
Бъни, да ти е жив и здрав!

# 98
Руми, много са хубави обувките!

Бъни, да ти е живо и здраво детето и само радост да ти носи!

Обичаят при нас е както го е описала Бъни. Прави се на 40 ден на бебето или след това.

# 99
Погачата не се прави веднага след като родиш, а на (след) 40-тия ден на бебето

На 40тият ден я водих в църквата и след това тримата в ресторант, ама близки срещи вкъщи и с хора не исках, просто ние сме родени в най-болният сезон, дето всеки 2ри е болен или е контактен/по същата причина и първата и консултация беше на 3тия месц и нещо.....при все че се развиваше много добре, за едното теглене да лепне нещо няма смисъл/. Може би ако беше лятото бих рискувала, ама пак бих ги поканила някъде навън, друг да сготви и друг да почисти и да е  на въздух  newsm78

# 100
Два пъти съм поръчвала погача - на 40 ден и на прощъпулника. Бъни, честит рожденик, жив, здрав, умен, разумен и много поводи за радост и гордост да имате bouquet
Тази година мислех да поканим дечица за рождения ден на Ени, но се падат доста почивни дни и не мисля, че ще се получи, всеки ще е на някъде със сигурност.

# 101
buni, Да ти е жив и здрав, палав и щастлив  bdbaloni

# 102
  • Ямбол
Веси1, преразкази правят, защото е по-лесно и по-бързо за проверка, отколкото съчинения, за които критериите биха били доста субективни. И специално за НВО аз предпочитам преразказ. Иначе вътре в програмата нека ги карат да си правят съчинения.

Бъни, да е жив и здрав рожденикът. Набор на дъщеря ми е и в моята прекрасна зодия.

Погачи е разбираемо, че не съм правила.

# 103
  • Бургас
Бъни, да ти е жив и здрав! Много щастие!

Аз , живот и здраве, съм решила да не събирам деца за РД на Цвети. Ще занесем торта в градината и това е. По-скромно,че десет дни след нейният РД ще правим кръщене на Мариана. След миналогодишният провал на партито не правя толкова дългосрочни планове

# 104
Бъни, да ти е здрав рожденика!

Общи условия

Активация на акаунт