Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 710
  • 651
  •   1
Отговори
# 30
  В транспорта не се яде, дами и господа, моля ви се.

Peace
В метрото навсякъде има надписи, картинки.   Рядко виждам някого с термочаша, но такива, които всеки момент може да те олеят, много. Джвакащи също.  

# 31
Нямам проблем, когато става дума за термочаша. Всичко останало са излишни анализи и вторачване как човек решава да организира личното си време.

Имам проблем да стоя близо до човек, който с пълна пластмасова чаша вряло кафе/капучино се качва в градския транспорт. Останалото, което по никакъв начин не ме застрашава, дори не ми прави впечатление.

И аз
Има много несъобразителни хора, както и разсеяни, ще те залее с вряла течност и даже няма да забележи
Да не говорим и  колко са опасни за малките деца наоколо

Винаги си пия първото кафе у нас
Ако трябва ставам по-рано преди излизане
Когато ме е чакал дълъг път (напр лятото през ден пътувах 60 км до друг град) си правя повече и нося в термос, но се е случвало много рядко да го извадя в автобуса

Пиенето на кафе за мен е част от сутрешния  ми определен ритуал за започване на деня
Но освен това е свързано с планирането на съответната физиологична дейност после
Ако тръгна към задръстванията в града с голяма чаша кафе може и да се напик.я до като чакам по задръствания

# 32
  • София
По спомен, в тролеите имаше знак, че пиенето на кафе, яденето на сладолед и пр. храни и напитки са Забранени.
Защо в метрото да е различно? Thinking

Авторе, нека гледаме по-оптимистично, може би вече са пили едно кафе, докато са си умивали очите (дай Боже!), а сега пият второто в метрото... лично аз пия едно вкъщи и едно в офиса - на спокойствие. Да го пия в мотриса за мен би било смешно и абсурдно.

# 33
Цял свят си носи кафетата, чайовете, отварите, смутитата, фрешовете и сокчетата в термочаши, затворени чаши и различни бутилки и си ги пие във всякакви видове транспорт, по спирки и гари, на работното място, по събирания и срещи. Що софийското метро да е по-специално?

За отворени чаши с течности в обществен транспорт съм съгласна - недопустимо е.

# 34
  • София
Мисля, че е въпрос на време дамите да започнат да се и гримират в метрото , подобно на германките във влакчетата на път за работа   Laughing Като започнат да вадят от чантите си кремове и фон дю тени и да се цапотят , а до тях стоят велосипедите им с кални гуми  Sick
Винаги съм отделяла време сутрин и да си изпия кафето вкъщи , на спокойствие, и да се гримирам.

# 35
правят го - червило, крем за ръце, подравняване с пиличка за нокти - по-лесните действия
но да се лакира някоя все още не съм виждала

# 36
Цял свят си носи кафетата, чайовете, отварите, смутитата, фрешовете и сокчетата в термочаши, затворени чаши и различни бутилки и си ги пие във всякакви видове транспорт, по спирки и гари, на работното място, по събирания и срещи. Що софийското метро да е по-специално?

Тъй де, доближаваме се до света.  Преди в киното беше забранено, сега от хрускане на пуканки и пиене , ни може да чуеш какво става на филма.  Сякаш 2 часа ще умрат от глад, ако не се тъпчат.

# 37
  • София

То и цял западен свят има ефективна правосъдна система; има висок жизнен стандарт, има по-евтини горива, има и прави кво ли не, що да не сме като тях?! А избираме да сме като тях баш в пиенето на кафе в метрото…..

# 38
  • София
правят го - червило, крем за ръце, подравняване с пиличка за нокти - по-лесните действия

Червило  - как да е  Simple Smile
Ама цялостно гримиране тук не съм виждала (все още)  Laughing

# 39
цялостно и аз не съм и се съмнявам, че е възможно в пиков час

# 40
Кво лошо има? Че чак тема в бг-мама...
И аз преди си пиех кафето така.  Пътувам от Надежда до Младост, което си е около час, нямам време сутрин да си го сърбам вкъщи и си го взимах с мен, понеже там където работя, кафето не е никак евтино.
Теб точно кво ти пречи? Някой да не те е полял?

Аз имам контра тема: ХОРА ЧЕТАТ ОТ ТАБЛЕТИ И КИНДЪЛИ  В МЕТРОТО, КАКВО, ПО ДЯВОЛИТЕ, СЕ ОПИТВАТ ДА ПОКАЖАТ???

# 41
има и по-тежки случаи. Една леля на средна възраст редовно си скубе брадата и мустаците в автобуса. Гнусно ми е.
Страх ме е от хора с чаши в гр. транспорт - не искам да ходя цял ден оляна с капучино или друга течност. Гледам да се преместя по-далече от такъв субект.

# 42
Аз имам контра тема: ХОРА ЧЕТАТ ОТ ТАБЛЕТИ И КИНДЪЛИ  В МЕТРОТО, КАКВО, ПО ДЯВОЛИТЕ, СЕ ОПИТВАТ ДА ПОКАЖАТ???
Същото, както и с кафето - нищо.

# 43
Същото, както и с кафето - нищо.

И аз т'ва викам...  Sunglasses

# 44
А майките дето по пътя за училище  купуват баници на децата си и те ги ядат в движение няма да коментирам.

Ми какво да правиш, да станеш в 5 и да правиш домашна баница? Синчето ми има навика да си прави двойна закуска. Просто обича закуски от баничарница. Нормално беше да го видиш сутрин напът за градина с някаква закуска.

Иначе кафето в термос или в чаша с капак наистина си стана тренд, поне докато работех в София. Наистина малко като по филмите. Тука карам на домашно, а в офиса- капсули.
Ми че и аз,дето съм на 20 (21 скоро) години,си ям баницата в метрото.И какво? Като съм на лекции от 8 да стана в 5 да закусвам ли?Не,мерси Stop

Общи условия

Активация на акаунт