Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 764
  • 651
  •   1
Отговори
# 120
Е, вие пък как започнахте да ги изреждате гадните метра.. Има държави, в които обществения транспорт ползват само най-бедните. Нали не се борим за такъв статус?
Аз лично бих се борила за това: http://www.segabg.com/article.php?id=788045

# 121
Ами, Герри, ако няма къде да паркираш, защото работиш н центъра или пък задръстването ти отнема повече време от трамвая.. Не мисля, че у нас само бедняците ползват обществен транспорт.

Иначе с велосипед е супер, да. В Европа не е нещо недостижимо. А пеша е най-добре.

# 122
Е, вие пък как започнахте да ги изреждате гадните метра.. Има държави, в които обществения транспорт ползват само най-бедните. Нали не се борим за такъв статус?
Аз лично бих се борила за това: http://www.segabg.com/article.php?id=788045

Ти хубуу се бориш, ама ако те хване ишиаса или те запере дъжда и задуха виелица друго ще пееш..

В хубаво време, като си млад и прав е екстра с колело...ама то това е за кратко.
Ами, Герри, ако няма къде да паркираш, защото работиш н центъра или пък задръстването ти отнема повече време от трамвая.. Не мисля, че у нас само бедняците ползват обществен транспорт.

Тогава комбинираш и използваш метрото за кратки разстояния и обикновено в центъра. Не висиш по крайните спирки. И в Париж има разлика от спирка до спирка според ползвателите. Но тук и Люлинската спирка е съвсем прилична.

# 123
ехе, хора... това е просто мнение, разбирайте впечатление... Нещо като "не станаха ли много пушачите" , "защо зимно време всички са в черно и сиво", "защо почти всички се обличат еднотипно", "защо си правят косите така". Просто впечатление, това е. Да на дребна и незначителна тема, но впечатление. Не съм казал че ги мразя тези хора или че ми пречат. Просто впечатление. Не ме тормози нощно време, спя си спокойно, не ставам сутрин с мисълта за това. Това не е "гледане в чуждата чиния", а просто коментар на това което виждам срещу мен в градския. Не завиждам на никой за нищо и не ме интересува нито животът нито ежедневието на хората.

# 124
  • България
Метро, автобус- няма значение. Не ме интересува другите какво правят. Гнусно ми е, да ям и пия в навалица  Sick Sick Sick. Хигиената е... Mr. Green

# 125
  • Mediterraneo
ехе, хора... това е просто мнение, разбирайте впечатление... Нещо като "не станаха ли много пушачите" , "защо зимно време всички са в черно и сиво", "защо ползват един конкретен стил на обличане", "защо си правят косите така". Просто впечатление, това е. Да на дребна и незначителна тема, но впечатление. Не съм казал че ги мразя тези хора или че ми пречат. Просто впечатление. Не ме тормози нощно време, спя си спокойно, не ставам сутрин с мисълта за това. Това не е "гледане в чуждата чиния", а просто коментар на това което виждам срещу мен в градския. Не завиждам на никой за нищо и не ме интересува нито животът ежедневието на хората.

И просто реши да блеснеш с опит за оригинален изказ в първия пост на темата?

# 126
Само че, хората не осъзнават как изглеждат отстрани. Аз си казвам, че тези хора не са отделили 10 мин за себе си вкъщи преди да тръгнат.

Пфф, дреме ми как изглеждам отстрани. Сутрин рано само това ми е мисълта в главата, как изглеждам на другите.  Crazy Не че ако се появя наоколо с марабу и розов коктейл в 6:00 някой ще ме загледа.

Ако пътувах сутрин с метро, със сигурност щях да си мъкна кафето в него. Поради липса на метро, правя това в колата. Тъпото е, че сутрин съм толкова организирана, че често не намирам нито един от трите термоса и помъквам някоя чаша, с която често се заливам докато карам. Затова пък имам няколко резервни блузи в багажника. По-късно намирам термосите в колата, всичките мръсни.

Потребител седем хиляди и подобните му, не ви ли писна да зяпате хората?

п.п. Велосипед по тези баири не мога да карам, но още се боря за правото си да подкарам мотор. Само не знам дали няма да ми се стопи каската от жега.

# 127
Тогава комбинираш и използваш метрото за кратки разстояния и обикновено в центъра. Не висиш по крайните спирки.

Ами, може да има и в София от други населени места. Пътуват примерно до първия квартал и скачат на метрото, защото за него задръствания няма. Редовно колежката ми от Долна Австрия си пътуваше така. Само в крайните квартали не ти искат нищо за паркиране. Тук дори словаци ежедневно идват да бачкат във Виена.

# 128
  • Варна
Що да не блесне? Къде по- тъпи и безсмислени теми сме чели.
От тази има полза. Ето, ти разбра, че не е редно да се храниш и пиеш кафе в ГТ. Все е напредък.  Simple Smile

Скрит текст:
ехе, хора... това е просто мнение, разбирайте впечатление... Нещо като "не станаха ли много пушачите" , "защо зимно време всички са в черно и сиво", "защо ползват един конкретен стил на обличане", "защо си правят косите така". Просто впечатление, това е. Да на дребна и незначителна тема, но впечатление. Не съм казал че ги мразя тези хора или че ми пречат. Просто впечатление. Не ме тормози нощно време, спя си спокойно, не ставам сутрин с мисълта за това. Това не е "гледане в чуждата чиния", а просто коментар на това което виждам срещу мен в градския. Не завиждам на никой за нищо и не ме интересува нито животът ежедневието на хората.

# 129
Тогава комбинираш и използваш метрото за кратки разстояния и обикновено в центъра. Не висиш по крайните спирки.

Ами, може да има и в София от други населени места. Пътуват примерно до първия квартал и скачат на метрото, защото за него задръствания няма. Редовно колежката ми от Долна Австрия си пътуваше така. Само в крайните квартали не ти искат нищо за паркиране. Тук дори словаци ежедневно идват да бачкат във Виена.
Това още предстои при нас. Засега повечето хора продължават да правят геройски усилия да паркират до масата в ресторанта или до стаята на портиера в офиса.

# 130
  • Mediterraneo
Що да не блесне? Къде по- тъпи и безсмислени теми сме чели.
От тази има полза. Ето, ти разбра, че не е редно да се храниш и пиеш кафе в ГТ. Все е напредък.  Simple Smile

Скрит текст:

Пак да питам- кой член от наредбата посочва, че е забранено да пия кафе в метрото? За ядене не говоря.

# 131
Това още предстои при нас. Засега повечето хора продължават да правят геройски усилия да паркират до масата в ресторанта или до стаята на портиера в офиса.

С нарастване на броя автомобили и това ще се промени, няма как. Иначе хора всякакви. Една позната отказа работа по специалността в град на час и половина от тук и стана продавачка на бижута в центъра. В първия момент бях доста изненадана, но, като си сметнала жената разликата в заплатата, се оказало, че е по-добре всеки ден на десет минути пеша от вкъщи и с двеста евро по-малко заплата. Друг пък е готов дори границата да минава ежедневно.

# 132
А майките дето по пътя за училище  купуват баници на децата си и те ги ядат в движение няма да коментирам.

Ми какво да правиш, да станеш в 5 и да правиш домашна баница? Синчето ми има навика да си прави двойна закуска. Просто обича закуски от баничарница. Нормално беше да го видиш сутрин напът за градина с някаква закуска.

Иначе кафето в термос или в чаша с капак наистина си стана тренд, поне докато работех в София. Наистина малко като по филмите. Тука карам на домашно, а в офиса- капсули.
Ми че и аз,дето съм на 20 (21 скоро) години,си ям баницата в метрото.И какво? Като съм на лекции от 8 да стана в 5 да закусвам ли?Не,мерси Stop

Шегуваш се, нали Grinning
Не,не се шегувам. Нямам намерение да се лишавам от сън,за да стана да си направя закуска. Като съм от по-късно,да,закусвам в къщи,но като съм от 8,не мога,също и нямам намерение да стоя гладна 2 часа и повече.

# 133
Чак пък да искат да показват/демонстрират нещо с термо чаши  ooooh!
Бих пила кафето си в такава чаша и не защото не мога да отделя 10 минути сутрин, а защото не обичам да пия кафето си за време.

# 134

Не,не се шегувам. Нямам намерение да се лишавам от сън,за да стана да си направя закуска. Като съм от по-късно,да,закусвам в къщи,но като съм от 8,не мога,също и нямам намерение да стоя гладна 2 часа и повече.

Мартина, това е адски тъпо. Казвам ти го, защото си още младо момиче и има шанс да се усетиш, че градския транспорт не е място за ядене на баничка. Изглежда ужасно, цапа ужасно, въобще, не е работа за млада дама да ръфа банички в рейса и метрото. Peace

Да не говорим, че ще си изкараш някоя глоба.

Общи условия

Активация на акаунт