Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 833
  • 651
  •   1
Отговори
# 135
Чак пък да искат да показват/демонстрират нещо с термо чаши  ooooh!
Бих пила кафето си в такава чаша и не защото не мога да отделя 10 минути сутрин, а защото не обичам да пия кафето си за време.

A колко дълго пътувате?
Аз си правя кафето и си сядам на бюрото, не гоня норматив за пиене, просто го отлагам във времето, като това време не е непосилно дълго. Кафето се числи към храни и напитки, защото някой питаше къде е забранено-ами в наредбата си пише, че е.

# 136
Пак да питам- кой член от наредбата посочва, че е забранено да пия кафе в метрото? За ядене не говоря.

НЕ е забранено.

Наредба за превоз на пътници и условия за пътуване с масовия градски транспорт на територията на Столична община

Чл. 14. На пътниците в превозните средства на обществения транспорт се забранява:
...
7. Да пушат и да консумират храни и алкохолни напитки в превозните средства и метростанциите;

Кафе, вода и т.н. са очевидно разрешени.

Айде сега да млъкнат устичките, дето не са чели закона, ама го коментират, и дето задръстват с трошките си улиците и тротоарите ежедневно, сакън да не влязат в трамвая при простолюдието.

# 137
Аз оставам безмълвна как изобщо някой може да си представи да яде баничка в градския транспорт.

# 138
Знам ли на въпрос "Защо всички се обличат като гарги зимата в черно и сиво" не очаквам отговори:
-Какво ти пречат?
-Защо гледаш в чуждата паница?

# 139
Не си спомням да съм виждала хора с банички, но такива с пици и кифли колкото искаш.
Но най-противно ми стана когато двама младежи надигаха бутилка с бира.

# 140
  • Mediterraneo
Чак пък да искат да показват/демонстрират нещо с термо чаши  ooooh!
Бих пила кафето си в такава чаша и не защото не мога да отделя 10 минути сутрин, а защото не обичам да пия кафето си за време.

A колко дълго пътувате?
Аз си правя кафето и си сядам на бюрото, не гоня норматив за пиене, просто го отлагам във времето, като това време не е непосилно дълго. Кафето се числи към храни и напитки, защото някой питаше къде е забранено-ами в наредбата си пише, че е.

Храни и АЛКОХОЛНи напитки пише в наредбата! Ама някои като си повярват, раздават правосъдие навред!

# 141
  • София
Знам ли на въпрос "Защо всички се обличат като гарги зимата в черно и сиво" не очаквам отговори:
-Какво ти пречат?

А трябва, защото са нормални и логични, за разлика от твоя.

# 142
-Какво ти пречат?
Е при некоректно зададен въпрос, много ясно, че ще получиш подобен отговор.
Кои са тези всички, които се обличат като гарги в черно и сиво? Защото аз лично се обличам по-цветно именно през есента и зимата. Лятото си позволявам по-бледи цветове, но зимата държа на хубавите и наситени цветове. Отделно почти не се сещам за хора, които да носят редовно черни, сиви и като цяло по-тъмни и незабележими цветове.
Това автоматично означава, че не всички се обличат в черно и сиво.

# 143
-Какво ти пречат?

А трябва точно това да очакваш. Първо защото далеч не всички се обличат "като гарги зимата в черно и сиво" и второ - няма никаква причина ти да се интересуваш от цветовете на чуждото облекло, ако ще и всички да са в розово.

# 144
И аз съм от кафеджиите сутрин.Обичам точно определено кафе,чисто и по много.Лаптоп мъкна също,но е в кожена бизнес чанта в едната ръка.Няма по-стилни раници,инак с кеф бих носила на гърба си.Сутрин не закусвам.Палтата ми са в бордо,черно,мента(голяма грешка,много е трудно за поддържане) ,сиво и млечно бежово.Нося и шапки като е студено.

# 145
И без друго мнозинството се облича в черно и сиво, защото е много трудно да намериш друг цвят зимни дрехи по магазините в България, а не по целенасочен избор.

Но слава богу, вече има пазаруване по интернет Simple Smile

# 146
Да бе, то в България само български марки се продават и до една в черно и сиво само произвеждат. Добре че е интернет наистина, че в мола само Даная и Българска роза.  Flutter

# 147
Това още предстои при нас. Засега повечето хора продължават да правят геройски усилия да паркират до масата в ресторанта или до стаята на портиера в офиса.

С нарастване на броя автомобили и това ще се промени, няма как. Иначе хора всякакви. Една позната отказа работа по специалността в град на час и половина от тук и стана продавачка на бижута в центъра. В първия момент бях доста изненадана, но, като си сметнала жената разликата в заплатата, се оказало, че е по-добре всеки ден на десет минути пеша от вкъщи и с двеста евро по-малко заплата. Друг пък е готов дори границата да минава ежедневно.

Според мен вече се случва. Този уикенд бях в Метро на Цариградско шосе и се учудих, че са въвели такса за паркинга, но само ако стоиш над 3 часа. Точно това си помислих, че откакто има спирка на метро до Метро, много хора за започнали да си оставят колите на паркинга и да взимат метрото и затова са въвели таксата.

# 148
  • Be realistic - plan for a miracle.
Само първия пост прочетох. Изумявам се какви неща искрено вълнуват хората в наши дни. Защо си пият кафето и чая в градския транспорт. Ама защо!!? Важно ми е , искам да знам ЗАЩО!

ooooh! ooooh! ooooh!

# 149
Изумяваш се, защото не четеш внимателно. В Манхатън може, в София не може, щото е смешно.  bowuu Където няма метро, да не говорим.

Общи условия

Активация на акаунт