Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 878
  • 651
  •   1
Отговори
# 450
Що си мисля, че в библиотеката се ходи да се чете, а не да се яде  и пие, бутилка вода ок- ама друго някак не го приемам

# 451
За мен кафенето е задължителен момент, особено ако съм изкарала три часа в библиотеката. Не знам дъщерите какво ви казват, аз казвам от личен опит: имам нужда да изляза, да се помотая, да сменя атмосферата и когато съм в кафене, пълно е с подобни. Повечето продължават да четат и пишат, но поне за малко има смяна. Никога не бих си носила чаша, но и аз съм опортюнист, обичам да отида на ново място, да пробвам нещо ново, а кафенета - бол.

Няма нужда да ми казва, аз го виждам с очите си. Ти си намерила своя начин - супер, останалите са намерили техния. Но! В Мюнхен има хора с термочаши из целия град, носят си ги, че и по градския транспорт се качват с тях Peace

# 452
Я по-полека
ЩЕ ПИША И ЩЕ КАЗВАМ КАКВОТО СИ ИСКАМ.
Сега можеш да се разкараш.

Добре.  Flutter

# 453
Вече и в библиотеката ли трябва да се яде и пие? Не може ли да се излезе навън, за да не се пречи на останалите четящи? Да не се омазват книги, списания, клавиатури...

Ако питаш за библиотеките, за които говоря, да, и сутрин за място се блъскат, и кучетата си водят и обувките си събуват, и чантите по земята си хвърлят...
(п.с. и да твърдиш нещо със 100% за някой, който живее на 1300км от теб, как ВСЯКА БОЖА СУТРИН ходи с чаша - ми идва крайно)
Кой живее на 1 300 км от мен?

# 454
  • София
Библиотеките в университетите в САЩ са място, в което студентът прекарва уникално много време, защото той ... учи. Там си пие кафето най-редовно. Освен това, учейки, има нужда от повече от едно малко кафенце на ден. В общи линии, минимум 2, 3 големи контейнерчета от по 300 мл. на ден стигат -  може да е капучино, лате, мока и т.н.

# 455
Библиотеките в университетите в САЩ са място, в което студентът прекарва уникално много време, защото той ... учи. Там си пие кафето най-редовно. Освен това, учейки, има нужда от повече от едно малко кафенце на ден. В общи линии, минимум 2, 3 големи контейнерчета от по 300 мл. на ден стигат -  може да е капучино, лате, мока и т.н.

LaughingИ щом така сме чули че правят в Америка, трябва автоматично да го приемем, че е гот, все пак това е обществено място, а не си си дома в леглото.
А в американските университети в библиотеките седят тези, които пестят да си вземат учебниците за стаята срещу скромна сума наем

# 456
  • София
Не сме чули, живели сме там. Забелязали сме, че не е страшно, и сега живеем тук по същия начин. Няма нищо извън реда на нещата.  Peace

# 457
С чаша или без чаша, какво демонстрират тия хора, като се качват в градския транспорт, аз не мога да разбера...

# 458
Скрит текст:
Здравейте, реших да Ви попитам какво ви е мнение за хората, които сутрин пият кафе и чай в термоси, кани и чаши в метрото. Защо го правят? Какво искат да покажат?

Феноменът е наблюдаван основно есенно и зимно време в софийското метро в часовия интервал 7:00-10:00 часа.
Възрастта на наблюдаваните субекти 20-40 год. , но тук там и 45 год.

Според мен, тези хора са гледали много американско кино. Гледали са че там има тичащи хора по улиците с чаши в ръце... Струва ми се че, по този начин искат да покажат че водят мноооого динамичен и забързан ГРАДСКИ живот. Отпивайки от термоса в метрото сигурно си мислят че не пътуват към Дружба, а към Манхатан. Може би искат да покажат че са мноооого заети с важни дела, всяка минута им е разчетена и не могат да прахосат 10 мин за да си изпият течностите вкъщи. Ако пък както си пиеш кафето/чая в метрото носиш и раница с лаптоп това вече те прави..... много много ХАЙ. Дава + 30 бонус точки.

Не става дума за тези, които са били на вън и са влезли в метрото с кола, вода, сок и си го допиват просто. Става дума за тези които целенасочено с предварителна подготовка желаят хората да ги видят с напитка.

Само че, хората не осъзнават как изглеждат отстрани. Аз си казвам, че тези хора не са отделили 10 мин за себе си вкъщи преди да тръгнат. Значи може спокойно и да не са си измили очите и пяната по устата, да не говорим за баня- те са много заети и много ангажирани нямат време за кафе и душ. Статията за Уошингтън полст закъснява, корейските инвеститори чакат в заседателната зала- нямам време, ще си пия кафето в градския Simple Smile
Е, какво мислите Simple Smile

извинявай, че ще бъда директна, но ти явно живееш по някакви свои стереотипи и не виждаш по далеч от носа си. Освен това явно не си влизала в Лондонското метро където освен че пият кафе се и гримират, вадят кутия със закуска, обличат се, правят си косата и ред други неща които не са успели да свършат в къщи. Кафето е най малкото нещо което прави впечатление. То и бутилка водка в ръцете на някой не прави. Виж повръщащите правят впечатление.

Не само той живее по стереотипи. Повечето пишещи тук биха предпочели да стоят гладни,от колкото да си изядат баничката за 5 мин. в метрото Crazy Много софиянци,много нещо..Висше общество. Laughing

# 459
  • София
А в американските университети в библиотеките седят тези, които пестят да си вземат учебниците за стаята срещу скромна сума наем

Не е така - в повечето случаи киснат в библиотеката, защото обстановката в квартирата не е подходяща за учене, и защото библиотеката е в кампуса на университета. Като ти свърши лекцията, отиваш в библиотеката, после пак имаш лекция, после пак в библиотеката, и така до откат. Не си ходиш вкъщи през деня, като цяло.

# 460
Не само той живее по стереотипи. Повечето пишещи тук биха предпочели да стоят гладни,от колкото да си изядат баничката за 5 мин. в метрото Crazy Много софиянци,много нещо..Висше общество. Laughing

Много ми допада как продължаваш да се излагаш. Респект!

В лондонското метро си оставят и пакетите от изядения Макдоналдс по седалките, както и да заобикаляш повърнато е нещо нормално. Ако може и в София да се въведе. Laughing

# 461

LaughingИ щом така сме чули че правят в Америка, трябва автоматично да го приемем, че е гот, все пак това е обществено място, а не си си дома в леглото.
Спри да се излагаш моля те! Дъщеря ми живее под наем в апартамент, не в общежитие, може да си позволи да вземе учебниците, които й трябват, но чисто физически не би могла да ги занесе. Няма наем за учебниците, но има глоба ако не ги върнеш в срок.

# 462
Това е супер странна тема. Какво да демонстрират тези хора, живеят си просто. Simple Smile
Демонстрацията е само в главата на авторката.

# 463
  • София
И пестенето ли стана порок? Първо бяха термочашите, после метрото за "бедните", едноцветните дрехи също признак на бедност. Тогава значи целият съзнателен, разумен свят е една голяма, мизерна клоака от жалки спестовници, които ходят с черни/сиви палта, носят си кафе/вода/сок в ръка и четат в библиотеки. Всеки може да пести от каквото и както си иска - един от кафе, втори от коли, трети от частни самолети. Свободна воля му се казва.

# 464
Не сме чули, живели сме там. Забелязали сме, че не е страшно, и сега живеем тук по същия начин. Няма нищо извън реда на нещата.  Peace

Пази боже, от такива, прокарващи свещената американска култура. 

Общи условия

Активация на акаунт