Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 860
  • 651
  •   1
Отговори
# 435
  • SF
Аз така и не си създадох навици да си нося храна от къщи в работата. Нещо като "нямане на време" пречи, но колкото пъти съм си занесла, съм демонстрирала единствено, че няма вариант да се ходи на обяд навън. Такава ми беше работата, че нямахме обедни почивки. Купувахме храна отвън и влачехме в кухнята. Имахме огромна кухня, в която можехме да се ханим.  Но храната в нея се внасяше от супермаркета под офиса - който каквото си е купил.
Понеже ходех с кола на работа, демонстрацията ми не е била много явна. Евентуално някой колега да ми е видял банана в чантата.
Не е бил впечатлен.

# 436
Замислих се кога последно видях човек с чаша/термочаша в метрото на Париж или Мюнхен...
Не помня такъв - а аз също имам фобия да не ме залеят
Може би тенденциите не са каквото бяха...

(а и в тоя ред на мисли, лятото пак там/Мюнхен, както напълно целенасочено оглеждам жените коя как е облечена и нагласена, за месец открих само едно "омбре" и то на зле облечена азиатка). Тук беше някакъв хит по това време

# 437
Александрия, не четеш ли, че авторът се диви от термосите и въобще всички тези фантасмагории с пиенето на кафе в Манхатън, явно вдъхновено от Холивуд? Как ще се разлее кафето от това  или това?

Nesiha, една приятелка, която наскоро ми беше на гости разправяше, че всяка сутрин си пие кафето в есбана в Мюнхен, докато отива на работа. Притеснено ѝ било в началото, но забелязала, че масово се прави.

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 12:35 от Анонимен

# 438
  • SF
Да се разлее кафе ме притеснява толкова, колкото и да ме намокрят с чиста вода в студа, да ми стъпят с калните си кубинки върху UGG, които демонстративно нося, иначе ми е много топло и неудобно с тях, но търпя, да ме ударят при залитане, да седна на земята, да се изцапам, щото и дрехите ми са бели, да си пропусна станцията, да ми дишат с немити зъби около мен, да ми се скарат, че нещо нередно съм направила, да не мога да седна, когато нося тежки неща като лаптоп, вода, гримове в чантата и някакви покупки.... Все случки от ежедневието. Е, нямам нерви да се плаша от всичко! Качвам се в метрото и на риск! - квото стане. Дано да не ме заелят с кафе пък точно... И с нищо да не ме заливат.

# 439
Към изброеното от Есме да добавя и всички онези, на които им е жизнено важно да отговорят по мобилния на животоспасяващия въпрос "къде си" вместо да се хванат и при тръгване/спиране така да залитнат, че да пребият някого
Една таква кукумявка едва не ми строши стъпалото, водейки този важен разговор при тръгване на тролея

# 440
Замислих се кога последно видях човек с чаша/термочаша в метрото на Париж или Мюнхен...
Не помня такъв - а аз също имам фобия да не ме залеят
Може би тенденциите не са каквото бяха...

(а и в тоя ред на мисли, лятото пак там/Мюнхен, както напълно целенасочено оглеждам жените коя как е облечена и нагласена, за месец открих само едно "омбре" и то на зле облечена азиатка). Тук беше някакъв хит по това време

Дъщеря ми всяка сутрин излиза от вкъщи с термочаша и по този начин сяда в библиотеката на един от университетите в Мюнхен. Понякога си носи и кутия с храна, зависи от графика й през деня. Ще я питам какво демонстрира.

# 441
  • София
Аз лично пътувам 1 час и 20 мин и сменям 3 транспорта в едната посока.

Значи имаш 3 спирки, на които да си хапнеш.  Но в метрото е най-уютно.

Разбира се, че в метрото е най-уютно Twisted Evil И за какъв зор ще ям на спирката, което ще направи пътуването ми по-дълго?! Ако ще ям на спирката на крак и на мръсния въздух, по-добре да се храня у дома. Нищо че закъснея за работа. Какво пък - ще обяснявам на шефа, че съм много "любезна и възпитана".
Мисля, че ясно обясних, че се съобразявам с обстановката. Вземам храна, с която няма как да оцапам, внимавам, и се храня, когато във вагончето почти няма хора, за да не им преча. Също така уточнох, че това не ВСЯКА СУТРИН.

Между другото, аз пък храненето и пиенето съм го виждала и на други места в Еропа и то в доста "ресторантски" размери - хапване на пица в кутия и пиене на кола в трамвай във Виена, например.
Пак казвам, че не може винаги да се съди, защо даден човек е постъпил така или иначе. И да се хващаме за забраните и правилниците, както и в ГТ и в държавата се погазват много повече норми и правила.
На мен ми е по-неприятно, когато в ГТ се качват вмирисани хора; когато някой се прави на тарикат и нарочно блокира седалката до прозореца "та да си седи на спокойствие", докато другите ще се издушат да се блъскат; шумните и невъзпитани тийнейджъри, които нарочно викат; десетки недобре организирани пазарски чанти, с които буквално ти премазват глезените; огромните раници, които не се свалят от гръб и освен, че заемат място, могат да причинят травма на друг пътник и т.н.
Та има далеч по-гадни работи от пиещия кафе/сок или някой, който дискретно хапва нещо.

# 442
  • Вестерос
Защото може би е там в библиотеката , за да учи, а не да кисне по кафетата. Докато учи си пийва или хапва. Кисненето е само при нас като цяло и по филмите. Какво е това 2,3 часово пиене на кафе, аз лично не съм видяла в други държави.

# 443
Защото може би е там в библиотеката , за да учи, а не да кисне по кафетата. Докато учи си пийва или хапва. Кисненето е само при нас като цяло и по филмите. Какво е това 2,3 часово пиене на кафе, аз лично не съм видяла в други държави.

Аз си пия кафето 2-3 часа  Grinning
Ако не трябва да излизам рано де.
Иначе го пия по-бързо, но винаги ставам 2 часа за да си изпия бавно кафето.

# 444
къде пък са тия тълпи, пиещи кафета на крак в манхатън? докато живеех там, не ги срещнах. виж, дебели и безвкусно облечени американки колкото щеш, но това е друга тема.
в офиса, в който работех, повечето от хората си носеха кафе в термочаши и храна от вкъщи в кутии. кафетата преседяваха по бюрата, а храната се изяждаше на пейка в близкия парк по време на обедната почивка (политика на фирмата беше да не се косумира храна в офиса). една колежка имаше любима чаша и всяка сутрин си я “зареждаше“ от кварталното кафене до дома ѝ, на никой не му правеше впечатление, че при заявяване на поръчката, подаваше чашата си на касиерката, за да ѝ сложат напитката вътре. причини различни колкото и хората - един иска да се храни здравословно, на друг кафето му трябвало да е само не знам какво, на трети му е скъпо да се храни и пие кафе в заведенията наоколо, четвърти искал да контролира качеството на всичко, което слага в устата си и т.н.
също така, доста хора комбинираха публичния транспорт с ходене пеша заради високите цени, но на никой не му е хрумвало да прави заключения, че автобусът и метрото са за бедните или че си пълен селяк с костюм и маратонки (които после преобуваха в офисите).

# 445
  • София
Удобно пропускате "в метрото".   Дразни ме простащината във всеки вид, а това при наличието на забрана, е точно такава.  

Забранено е -Да пушат и да консумират храни и алкохолни напитки в превозните средства и метростанциите .

Кафе, чай, вода и т.н.  ни са алкохол, ни храна.

Това как си го измислихте , не знам.

По-рано Тарталета цитира наредбата, никой нищо не си измисля. Ето го пак:
https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokum … prevoz-na-patnici
Чл. 14, т.7
Цитат
Чл. 14. На пътниците в превозните средства на обществения транспорт се забранява:
...
7. Да пушат и да консумират храни и алкохолни напитки в превозните средства и метростанциите;

Това е, защото не са предвидили, че някой простак може да влети с чаша кафе в метрото. И защото забранено може да се окаже пиенето на вода от шише, което е тъпо.

Ами да са си го предвидили, като е толкова изключително важно. Впрочем - може и нарочно да не са го предвидили. Защо реши, че не им е минало през ума?

# 446
  • Вестерос
 Lаnfеar , за барчета говоря  Grinning

sylviana , аз нямам наблюдения за САЩ, но за други страни имам и е по същия начин.  Peace

# 447
За мен кафенето е задължителен момент, особено ако съм изкарала три часа в библиотеката. Не знам дъщерите какво ви казват, аз казвам от личен опит: имам нужда да изляза, да се помотая, да сменя атмосферата и когато съм в кафене, пълно е с подобни. Повечето продължават да четат и пишат, но поне за малко има смяна. Никога не бих си носила чаша, но и аз съм опортюнист, обичам да отида на ново място, да пробвам нещо ново, а кафенета - бол.

(п.с. и да твърдиш нещо със 100% за някой, който живее на 1300км от теб, как ВСЯКА БОЖА СУТРИН ходи с чаша - ми идва крайно)

# 448

Tiffany Aching, сега сериозно, точно това е причината. Освен липсата на време да седне някъде да пие кафе. Учи две специалности и работи, абсурдно е да губи време в сладки приказки по кафетата. Да не говорим, че едва ли би имала и компания през деня.
В офиса, в който работи, се поръчва храна за всички или всеки си носи. Не става въпрос за пестене на пари, а на време. Ти ме разбра отлично.

# 449
Вече и в библиотеката ли трябва да се яде и пие? Не може ли да се излезе навън, за да не се пречи на останалите четящи? Да не се омазват книги, списания, клавиатури...

Общи условия

Активация на акаунт