Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 704
  • 651
  •   1
Отговори
# 390
Всяка проява на поведение тип "аз съм си цар на автономно царство, та кой ше ми слага ред на мене", когато си на обществено място ясно разкрива душата на селяндур, която носиш, а не че си с бунтарско сърце, което не може да бъде покорено от нормите.

Да си създадеш комфорт, макар и в метрото не е неприемливо, въпреки че е невъзпитано. Повече от невъзпитано обаче е да нарушаваш комфорта на другите, дори да няма законова наредба, която да забранява това, например да си пиеш сокче от необезопасена чаша. Проява на една от простите форми на съобразителност би било дa не го правиш не само за околните, но и за себе си, независимо дали ще си в час пик, или ще има още двама във вагончето на метър разстояние.

Сега, за тенденциозното поведение - винаги го е имало и ще го има, ето, една част от него е да си пиеш кафето в метрото и да четеш, или да цъкаш на телефона, докато балансираш финото си тяло на токчета, подобни на кокили, на павирана улица и да придърпваш нежно сополивото си дете, бързайки за не знам къде си (реален случай, който сканирах с вроден селски, остър като на орел поглед).
Не съм против заетите (а и незаетите) хора да си пият сутрешното кафе в термос, защото е удобно, просто откакто стана модерно, масово хората се сетиха, че и добро решение. Това отбелязва и авторът.

Ядящите не трябва да подлежат на коментиране, а на санкциониране. Не се умира от сутрешен глад, а и тези, които имат някаква култура на хранене знаят, че сутрешното хранене не e полезно, а баница си е направо вредно, и въобще лошо решение, ако искаш мозъкът да работи на високи обороти.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 19 нови отговора.

Браво, 2-3 човеци ми разбраха идеята, толкова ли криптирано пиша, не знам.
Още Дейвид Линч се е сетил навремето, нещата не са такива каквито изглеждат Simple Smile Многопластови са, като лук Simple Smile

И да, дори тези които си носят храна от вкъщи и те правят демонстрация. Какво демонстрира, този който си носи сандвич намазан с маргарин, плочка сирене и шпеков салам? Какво демонстрира, онзи който си мъкне черен хляб, вътре с еко зеленчуци, висок клас кашкавал и някакво филенце?
Демонстрират че нямат достатъчно средства за да плащат 5-8 или 10 лв за обяд(първият вариант), демонстрират че имат изтънчен вкус(капризни са на храна), който не могат да задоволят заведенията, демонстрират че са интелигентни и са издигнали в култ здравословното хранене. Иначе има и други прозаични обяснения- няма места за хранене или по здравословни причини не ядат купена храна.

# 391
  • София
В този ред на мисли какво демонстрира човек, който не си носи храна от къщи, а си купува.

Че има излишни пари, да пръска по заведения ежедневно;
Демонстрират мързел или неспособност да си направи нещо от къщи;
Демонстрира, че не му пука какво си тъпче в устата.

Така погледнато всяко действие на човек може да се превърне в демонстрация на нещо... обаче, според мен хората просто си живея живота, както  намерят за добре, заради самите себе си, не за да демонстрират на някого нещо, пък някой прекалено много скучаят и се чудят в какво от чуждото поведение да се фиксират... и то с болен интерес.

# 392
"Че има излишни пари, да пръска по заведения ежедневно;
Демонстрира, че не му пука какво си тъпче в устата."

Да, че не му пука от мнението на другите дали било здравословно и така. Всичко е демонстрация и един вид викане " Ей, свят, това съм АЗ и не ми пука какво мислят другите, каквото си искам ще правя, имам свободна воля"

# 393
  • София
Значи ако всяко действие на човек е вид демонстрация към света, хората с чаша кафе искат да покажат точно същото, каквото и тези без кафе, каквото и хората, които днес са си обули кафяви обувки и другите, които са си взели чадър на точки....
Идва въпроса теб защо такива обикновенни действия, пардон - демонстрации ти бъркат в здравето... наистина ли собствения ти живот е такава скука, че трябва да се заглеждаш в чашите на останалите?

# 394
  • София

Ядящите не трябва да подлежат на коментиране, а на санкциониране.

Пиещите от чаша, кърмещите и задоволяващите други физиологични нужди в градския транспорт също подлежат на санкциониране. Има си законова уредба, трябва само да се спазва. На всяка спирка има охрана, не знам къде блее и защо допуска такива да влизат в метрото.  

# 395
Когато бях тийнейджър демонстрирах непукизъм съвсем целенасочено. Сега нямам нужда да го демонстрирам, защото ми идва най-естествено. Та същото и с чашите. Едни могат да позират и да се правят на американци /никога не би ми хрумнало, честно!  Laughing/, а на други да им идва съвсем естествено.

# 396
Най-вероятно сме се и родили, за да направим демонстрация, че може в продължение на около 2 години да ни слугуват, без да казваме нещо особено смислено. Ето, не казвам директно, че съм гладна, започвам да мрънкам нечленоразделно и се появява личната ми слугиня, която наричам мама, с манджата.
Егати заключенията.
А пък пускащите теми, чудещи се какво демонстрират носещите черни палта и токчета, термоси и храна от вкъщи, те пък какво ли демонстрират? Че са спецове по групова психоанализа сигурно?

# 397
Удобно пропускате "в метрото".   Дразни ме простащината във всеки вид, а това при наличието на забрана, е точно такава. 

# 398
Гагагаг, потруди се малко, прехвърли страниците назад, прочети. не мога всичко смляно да ти кажа. Имам свободно време и философствам по малко-това ли искаш да прочетеш. Не ме бърка кой какво прави или не, имам си големи гайлета и грижи, но не издигам в култ окуцялото ми куче, непосилната сметка за ток, лошата работа, развалената кола, примерно. Живея си прекрасно и щастливо и често вдигам глава над битовите неща.

# 399
  • София
Удобно пропускате "в метрото".   Дразни ме простащината във всеки вид, а това при наличието на забрана, е точно такава. 

Забранено е -Да пушат и да консумират храни и алкохолни напитки в превозните средства и метростанциите .

Кафе, чай, вода и т.н.  ни са алкохол, ни храна.

# 400
  • София
В този ред на мисли какво демонстрира човек, който не си носи храна от къщи, а си купува.

Че има излишни пари, да пръска по заведения ежедневно;
Демонстрира, че не му пука какво си тъпче в устата.

Така погледнато всяко действие на човек може да се превърне в демонстрация на нещо... обаче, според мен хората просто си живея живота, както  намерят за добре, заради самите себе си, не за да демонстрират на някого нещо, пък някой прекалено много скучаят и се чудят в какво от чуждото поведение да се фиксират... и то с болен интерес.
Бинго!

Ако си прочел някъде, че има такъв термин като показно потребление (нека сега Торстейн Веблен се обърне в гроба), но не си прочел нито една друга теория за човешкото поведение, всичко си обясняваш по този начин. И да, скуката има голямо значение - ако си четеш електронния четец в метрото, в главата ти е прочетеното, а не термочашите на спътниците ...

# 401
Живея си прекрасно и щастливо и често вдигам глава над битовите неща.

Супер! Само се чудя защо я забиваш тогава в битовизмите на другите?  Laughing

# 402

Забранено е -Да пушат и да консумират храни и алкохолни напитки в превозните средства и метростанциите .

Кафе, чай, вода и т.н.  ни са алкохол, ни храна.

Това как си го измислихте , не знам.

# 403
  • София
Удобно пропускате "в метрото".   Дразни ме простащината във всеки вид, а това при наличието на забрана, е точно такава.  

Кафе, чай, вода и т.н.  ни са алкохол, ни храна.

Това как си го измислихте , не знам.

По-рано Тарталета цитира наредбата, никой нищо не си измисля. Ето го пак:
https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokum … prevoz-na-patnici
Чл. 14, т.7
Цитат
Чл. 14. На пътниците в превозните средства на обществения транспорт се забранява:
...
7. Да пушат и да консумират храни и алкохолни напитки в превозните средства и метростанциите;

# 404
Според логиката на автора всеки един човек, във всеки един момент демонстрира нещо hahaha
Ей, това ме разби!
А той, какво ли ни демонстрира с тази тема?

Общи условия

Активация на акаунт