Да си създадеш комфорт, макар и в метрото не е неприемливо, въпреки че е невъзпитано. Повече от невъзпитано обаче е да нарушаваш комфорта на другите, дори да няма законова наредба, която да забранява това, например да си пиеш сокче от необезопасена чаша. Проява на една от простите форми на съобразителност би било дa не го правиш не само за околните, но и за себе си, независимо дали ще си в час пик, или ще има още двама във вагончето на метър разстояние.
Сега, за тенденциозното поведение - винаги го е имало и ще го има, ето, една част от него е да си пиеш кафето в метрото и да четеш, или да цъкаш на телефона, докато балансираш финото си тяло на токчета, подобни на кокили, на павирана улица и да придърпваш нежно сополивото си дете, бързайки за не знам къде си (реален случай, който сканирах с вроден селски, остър като на орел поглед).
Не съм против заетите (а и незаетите) хора да си пият сутрешното кафе в термос, защото е удобно, просто откакто стана модерно, масово хората се сетиха, че и добро решение. Това отбелязва и авторът.
Ядящите не трябва да подлежат на коментиране, а на санкциониране. Не се умира от сутрешен глад, а и тези, които имат някаква култура на хранене знаят, че сутрешното хранене не e полезно, а баница си е направо вредно, и въобще лошо решение, ако искаш мозъкът да работи на високи обороти.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 19 нови отговора.
Браво, 2-3 човеци ми разбраха идеята, толкова ли криптирано пиша, не знам.
Още Дейвид Линч се е сетил навремето, нещата не са такива каквито изглеждат
Многопластови са, като лук 
И да, дори тези които си носят храна от вкъщи и те правят демонстрация. Какво демонстрира, този който си носи сандвич намазан с маргарин, плочка сирене и шпеков салам? Какво демонстрира, онзи който си мъкне черен хляб, вътре с еко зеленчуци, висок клас кашкавал и някакво филенце?
Демонстрират че нямат достатъчно средства за да плащат 5-8 или 10 лв за обяд(първият вариант), демонстрират че имат изтънчен вкус(капризни са на храна), който не могат да задоволят заведенията, демонстрират че са интелигентни и са издигнали в култ здравословното хранене. Иначе има и други прозаични обяснения- няма места за хранене или по здравословни причини не ядат купена храна.