Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 728
  • 651
  •   1
Отговори
# 405
Честно казано , не мисля, че някой следи и санкционира за неправомерни действия (ядене, пиене) в градския транспорт, с изключение на редките случаи, когато охраната на метростанцията прави забележка да не се влиза с кафе, храна.
Контрольорите със сигурност не се занимават с това.

# 406
  • София
Удобно пропускате "в метрото".   Дразни ме простащината във всеки вид, а това при наличието на забрана, е точно такава. 

Забранено е -Да пушат и да консумират храни и алкохолни напитки в превозните средства и метростанциите .

Кафе, чай, вода и т.н.  ни са алкохол, ни храна.

Това как си го измислихте , не знам.
Не съм си го измислила, цитирам наредбата, а след мен и с  член и точка гледам даже са я цитирали.
За безалкополни напитки нищо не пише.
Също така няма забрана и да се внасят храни и алкохолни напитки, а само да се консумират, съответно мога спокойно да вляза със сандвич, ако не го джвакам в ГТ, съвсем принципно.

# 407
Винаги ми е било любопитно кои са тези жени, превърнали Деймън в секссимвол, а те да били съфорумки Laughing

Joy

Нека "софиянците" ме мислят за простачка, докато си ям баницата в метрото. Не ме бърка особено. Grinning

# 408
  • София
Винаги ми е било любопитно кои са тези жени, превърнали Деймън в секссимвол, а те да били съфорумки Laughing

Joy

Нека "софиянците" ме мислят за простачка, докато си ям баницата в метрото. Не ме бърка особено. Grinning

Е, то няма да е нужно кой знае какво мислене, за да видят очевадното.

# 409
  • Sofia
Много смешна тема  Mr. Green и забавна  Whistling.
(не)Мит (с) кренвирш ми оправи деня  hahaha.Пет пъти се връщах,да го прочета,докато го умеря как е  Laughing.
По темата: не ползвам ГТ-никакъв. И такси не ползвам, ако не се налага много. Ако ползвах щях да се гнуся от ядящи,подсмърчащи,пръхтящи пътници. Пиещите от термо/си/чаши,ако не сърбат и примляксват,сякаш е приемливо  newsm78.
Но в колата си правя почти всичко  Mr. Green.Ако не мога да отида някъде с кола, не ходя. Нещата са прости за мен  Whistling

# 410
Виж храна не съм консумирала в градския.
Веднъж даже си купих дюнер и ми дойде автобуса. След 4 спирки слязох и си го доядох.
Не ми е удобно да ям по автобуси.

# 411
  • София
Четох до средата и се отказах. Оплуйте ме, наругайте ме, наречете ме проста и вскяка си, но понякога може да има основателна причина човек да хапне нещо или да пийне в ГТ/Метро.

Забрана за хранене и пиене не е само, за да се показва възпитание и култура, а е преди всичко за безопасността на пътниците - ЗА ДА НЕ НАСТЪПИ ЗАДАВЯНЕ, КОЕТО ДА ДОВЕДЕ ДО ФАТАЛЕН КРАЙ, или най-малкото да наруши трафика по линията.

Предвид големите разстояния, които се налага да изминават някой от нас всеки и изобщо динамиката на ежедневието ни, може пък пийващият кафе или сок, така да си поддържа кръвното, или хрупащия солети да му е паднала кръвната захар в движение. Дай сега хората да припадат по пътя, защото това щяло да засегне нечие чувство за възпитание.

Аз лично пътувам 1 час и 20 мин и сменям 3 транспорта в едната посока. Доста често закусвам в Метрото, защото само там ми остават 15 мин спокойствие. Съобразявам каква храна ще взема и не отварям пликчето, докато не се изпразни вагона (макс 5 човека вътре), понеже хващам по-крайни станции, които са спокойни. Обаче редводно ми прилошава навръщане в автобуса и не смея да пия нищо, точно за да НЕ СЕ ЗАДАВЯ. Обаче никой не се сеща да ми отсъпи място.
Значи хората виждат ако ям и пия се дразнят, а не виждат ако се свличам. Даже съм имала парадоксалната случка, мъж и жена, семейство, седят и си говорят. Правостоящите се чудят как да ми помогнат, защото съм бяла на платно, а те не само, че не станах, но и си извърнаха главите да не ме виждат.
Е, сори, но ще си ям и ще си пия колкото искам, ако от това зависи здравето ми!

Иначе съм съгласна, че има и много несъобразителни хора, които ходят с картонени чаши в най-голямата блъсканица и не могат да изчакат 1-2 спирки да слязат хората и тогава да отпият. Както и такива, които ядат мляскащо и все едно не са виждали храна. Да, те са неприятни.

# 412
  • Вестерос
Полял е някого с кафе в мотрисата и група възмутени граждани са го натиснали и обръснали до голо за назидание.
smile3532

В Московското метро се пуши и пие бира, бирата даже в мотрисите. Сядаш и до теб на седалката празни кенчета.  Crazy

Джо, не всички припадат по твоите секссимволи  Party

# 413
Автора ако пътува всеки ден от Обеля до бизнес парка едва ли ще намира нещо феноменално,както се е изразил Joyв пиенето на кафе от термо чаша.Споменава четене на  киндъл,таблет.Виж на хартиен носител не е феномен!

# 414
  • Вестерос
Явно не е. И пак го приканвам да си запълва времето с нещо полезно, а не с втренчване в живота и навиците на другите.Издребняване на макс е това. А пък ако е толкова загрижен да разпечата наредбата, направи притурки и да обикаля по станциите и да ги раздава.  Grinning

# 415
А, и киндълът е феномен?  Crazy

# 416
  • София
Удобно пропускате "в метрото".   Дразни ме простащината във всеки вид, а това при наличието на забрана, е точно такава.  

Забранено е -Да пушат и да консумират храни и алкохолни напитки в превозните средства и метростанциите .

Кафе, чай, вода и т.н.  ни са алкохол, ни храна.

Това как си го измислихте , не знам.

По-рано Тарталета цитира наредбата, никой нищо не си измисля. Ето го пак:
https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokum … prevoz-na-patnici
Чл. 14, т.7
Цитат
Чл. 14. На пътниците в превозните средства на обществения транспорт се забранява:
...
7. Да пушат и да консумират храни и алкохолни напитки в превозните средства и метростанциите;

Това е, защото не са предвидили, че някой простак може да влети с чаша кафе в метрото. И защото забранено може да се окаже пиенето на вода от шише, което е тъпо.

# 417
Аз лично пътувам 1 час и 20 мин и сменям 3 транспорта в едната посока.

Значи имаш 3 спирки, на които да си хапнеш.  Но в метрото е най-уютно.

# 418
  • Mediterraneo

По-рано Тарталета цитира наредбата, никой нищо не си измисля. Ето го пак:
https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokum … prevoz-na-patnici
Чл. 14, т.7
Цитат
Чл. 14. На пътниците в превозните средства на обществения транспорт се забранява:
...
7. Да пушат и да консумират храни и алкохолни напитки в превозните средства и метростанциите;

Някой друг я цитира, не аз  Peace Аз само мога да чета. И да разбирам написаното, а не да си го тълкувам, както ми изнася.

Но в колата си правя почти всичко  Mr. Green

Да знаеш, че Трещерица разрешава и да си сереш в колата! Поне на мен ми дава.

# 419
Преди 2 седмици видях един пияница с отворено шише бира. Крещеше, псуваше, разливаше бирата.
Какво като има наредба.

Общи условия

Активация на акаунт