Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 817
  • 651
  •   1
Отговори
# 525
За късите ви и бързи кафета знаем, и тук сте пренесли тази култура.  Laughing Аз също взех да свиквам с бързите кафета, но от мен ако зависи, ще ги отменя и ще въведа масово дългото киснене в кафене по български. Да не ми разправя някой, че производителността на труда ще спадне. Що връзки се създават така, а и работниците щастливи... въобще бонуси заслужават пиещите дълго кафе на ползотворен лаф моабет. Дето казваше един шеф: "Като видиш само някой как пие и ти става ясно как работи.". Хич не обичаше крайните трезвеници.  Mr. Green

# 526
В Италия си пием кафетата по кафенетата. На крак, за секунда, който е идвал- знае. Старбъкс култура няма. Обаче аз например не мога да тичам до кафенето за всяко кафе, а пия много кафе. В работата понякога нямам време да си правя кафе. Имам и такъв дневен ритъм, че съм подходяща да си нося една чаша. И го правя. Имам прекрасна колекция термо-чаши, обичам и конкретни марки чаши. Угаждам си.
На никого не преча. Едната чаша даже ми е с клипс и мога да си я закача на задния джоб на дънките, ако желая. Избирам си чанти така, че да има джоб за чаша. А чашите така, че да се хващат в колата там,  в отделението за чаши и тн. Малки такива удоволствия си доставям. На някой може да му е странно, а на мен ми е странно, че му е странно.
Имах аз един шеф американец, когато тук, в България работех за американци. Идваше, пича, с каската (бяхме на строеж), с бяла риза и вечно носеше термочаша с кафе...И по цял ден го сучеше това кафе, шварц кафе. А  в шварца, ако не знаете, има най-много кофеин, заради начина, по който се загрява и точи кафето.
И все беше нервен, все му се виждаше бавна работата и все кряскаше и се караше пустият му янки. И най-паче крещеше как строителите нямали каски. Явно се чустваше прецакан, че е с каска...
Но не беше от Манхатън.  Беше от някво село с 75 жители в Оклахома и най-близкият мол бил на 200 км.
 Та не само в Манхатън пият кафе от термочаши постоянно.

# 527
Мисля, че е въпрос на време дамите да започнат да се и гримират в метрото , подобно на германките във влакчетата на път за работа   Laughing Като започнат да вадят от чантите си кремове и фон дю тени и да се цапотят , а до тях стоят велосипедите им с кални гуми  Sick
Винаги съм отделяла време сутрин и да си изпия кафето вкъщи , на спокойствие, и да се гримирам.

Дотук четох темата  (много забавна между другото). От 5 години пътувам по белгийските влакове ежедневно. Досега съм била свидетел на гримиране; лакиране (на нокти); рязане на нокти (!!!); белене и рязане на малки парчета на всякакви плодове (включително и киви...); смесване на плодове, кисело мляко и мюсли; преобуване и преобличане и т.н. Така че следващия път като ви подразни някой с раница с лаптоп ( hahaha) и кафе, помислете си, че можеше да извади нокторезачка и да "ощрака" маникюра на 2 см от вас  Joy

Едит: пардон, забравих да кажа какво демонстрират - демонстрират непукизъм. Такъв, какъвто малко българи сме способни да развием.

# 528
  • Пловдив
Преди се връзвах на хорските глупости и скрупули. Хубаво, че вече не стоят така нещата. Ако пиенето на кафе (в или не в термо-чаша) не е престъпление и не наранява някой, да, ще го пия и то с удоволствие. Важи и за всичко останало. Аз ако започна да се съобразявам с на всички хора абсурдните разбирания за редно и нередно най-вероятно ще трябва да остана у дома до края на живота ми. Пия кафе в движение постоянно. Докато вървя, докато чакам, докато работя...когато и както ми харесва. Как е възможно на някой да му направи впечатление това?! Където не е редно да се пие кафе (или други напитки) си има стикери или табели със съответното указание. Оттам нататък за авторката на темата и за тези с разбирания като нейните - проблемът си остава техен.  Peace

# 529
Мдаа, по мое време не беше модерно да се яде и пие непрекъснато. Оцелявахме някакси.

# 530
  • Ямбол
Това наистина се е превърнало в някаква епидемия. Забелязала съм, че масово повечето хора, особено млади, все преживят нещо или отпиват някаква напитка - кафе, сок, често и енергийни. Повечето са го превърнали в ритуал -  хранене пред телевизора, хранене пред компютъра, хрупане в кино, хранене и пиене в ГТ и особено в междуградски превозни средства.

# 531
Модерно е Simple Smile в 25-и век живеем все пак Simple Smile

# 532
  • Ямбол
Не бих го определила като мода, а като някаква зависимост.

# 533
Не съм чела темата и ще отговоря на първия пост само.  Peace
Тъй като там става въпрос какво искат да покажат пиещите хора в метрото, аз напр. нищо не показвам. Нямам термо чаша. Когато пия кафе с мляко или чай го правя, защото ми е много уютно, бързайки за някъде, обикновено за работа, да си пийна нещо топло и приятно. Сипвам си го в малко стъклено шише  от сок. Понякога нямам време да си изпия кафето вкъщи на тихо, а в метрото освен да се возя, нищо друго не правя все пак.
И тъй като това по никакъв начин не нарушава спокойствието на останалите, го правя.  Peace

В този смисъл, кой какво показва няма как да знаем всъщност.  bouquet По-скоро виждаме собствения ни филм по въпроса. Ако някои преценят да си нарушат спокойствието поради това, че аз пия кафе и имат планове и очаквания аз какви навици да имам, това е техен избор.

Един мой приятел много се ядосваше и ругаеше как в градския транспорт някои хора четели книжка на таблета си! Според него това било абсолютна демонстрация, тъй като нямало нормален човек, който да има таблет и да чете. Таблетът е за игри и за слушане на музика.  Crazy Самият той, съответно, не обича да чете нито в електронен вид, нито на хартия. Та така, ако го пита него човек, и четящите в транспорта демонстрират  снобария. Или не си организират времето да си четат вкъщи, а така всъщност е правилното и т.н.

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 09:21 от Анонимен

# 534
 И сега някой ако си реже ноктите във влака няма да му казваме простак, щото е в белгийски влак и това автоматично го възвисява ли

# 535
Таблетът не мирише, не ръси букви по пода, не издава звуци. 

# 536
По принцип да казваме на някого "простак" е доста просташко  Peace
Ако човекът си реже ноктите дискретно и на никого не пречи, не би трябвало да е нечия работа това.
Ако размахва ножица, летят нокти и се сипят по останалите, тогава вече е редно да се направи забележка, но не защото си ги реже във влака, а защото пречи.
Дали е простак, това няма как да се знае.

# 537

Да, ама демонстрира!  Crossing Arms
Даже повече от лаптопа демонстрира, защото кой го знае онзи какво носи в раницата - може да е мушнал таблата на дядо си и да се преструва, че носи лаптоп. А таблетът е изваден на показ. Дори марката може да се види. И ако на него се чете книга, вместо да се цъкат тъпи игрички...
Ами, демонстрация си е!

Ако човекът си реже ноктите дискретно и на никого не пречи, не би трябвало да е нечия работа това.

Не знам колко дискретно могат да се режат нокти на обществено място, но не вярвам да го правят у нас. При положение че населението е свръхсуеверно и поне 99% живеят с мисълта, че някой постоянно ги дебне да им направи магия, такова ръсене на нокти и косми на обществено място ми се струва голяма проява на смелост.
По плеснати храчки и сополи на улицата се правят най-страшните магии. И по хвърлените хартийки на земята. И по трохи от баници...
Вярвайте ми, ходжа ми го е разказвал.   bowuu

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 09:46 от Как` Сийка

# 538
  • Ямбол
В селските номера ли беше или в друга тема, не помня вече, някаква потребителка се жалваше, че някой я бутнал и тя си изтървала таблета(или май телефон беше с размерите на таблет) и настояваше, че този, който я е бутнал, трябва да поеме разходите по счупеното устройство. Е, аз пък мисля, че като се е сдобила с такава трошлива вещ, трябва малко да се съобразява как я държи и къде я вади и че вината си е изцяло нейна, щом като ѝ е толкова важно да си рови на всяко място.

# 539
  • София

Да, ама демонстрира!  Crossing Arms
Даже повече от лаптопа демонстрира, защото кой го знае онзи какво носи в раницата - може да е мушнал таблата на дядо си и да се преструва, че носи лаптоп. А таблетът е изваден на показ. Дори марката може да се види. И ако на него се чете книга, вместо да се цъкат тъпи игрички...
Ами, демонстрация си е!

А може и да е като мен и детето, носим раници с отделение за лаптоп, но ги ползваме само като раници, никакъв лаптоп не може да откриеш вътре... ни таблет  Laughing Laughing Laughing
Друго си е на показ, иначе може фалшименто да е Wink

Общи условия

Активация на акаунт