Проблемите на моя третокласник...

• 6 010
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
Здравей,
моето дете с математиката като цяло няма проблеми. Участваме и в състезания, където се класира обикновено на челните позиции. На едното от състезанията директорката му връчи и отличие - само на него, от цялото училище. Домашните по математика пишем редовно, започваме от тях тъй като счита за най-лесни и ненатоварващи.
И, ето че един ден е забравил, или не е имал време. Тук отварям скоба, че мин.година, когато сменихме училището, останахме изненадани от това как се преподава математика в новия клас: един урок се взема в час, 2 са за домашно. Но това е друга тема, защото с трудността се справихме, но обемът писане ни идваше в повече. И в такъв един момент, когато моят синковец е бил без домашно, виждам в бележника с червен химикал оценка 2. И със същия химикал и дата, забележка  -че е без домашно. Ай ся - хем забележка, хем и оценка?! Аз подписах оценката, и отдолу си написах моето мнение - че за липса на домашно, ако не е системно, очаквам от тук нататък да виждам забележки, а не слаби оценки.   И смятам, че не съм сгрешила в преценката си.
   Не можеш да пишеш оценка 2 за липса на домашно. Все едно да пишеш на някой оценка 2, ако е отсъствал от часа, а ти си искал точно в този час да го изпиташ. Да, ама той избягал, затуй дай да пишем 2. Смятам, че оценка трябва да се постави при резултат някакъв.  Hug Hug Hug Hug

# 31
Според мен е пресилено да се изисква обръщение на галено име от учителите.

И на мен някой ми беше споделял/а, че при обръщение на цяло име, имал чувството, че му/й се карат. Съжалявам, но да се обърне, към тези, които са го кръстили, като не харесва как звучи името му/й.

Имахме учителка в гимназията, която като искаше на привлече вниманието на едната ми съученичка, нарочно видоизменяше името й с ясното съзнание, че тя се дразни. Но поне беше сигурна, че
ще я чуе.

Иначе изцяло подкрепям споделеното от Дорис - нека детето се постарае да не зависи толкова от одобрението на учителя си и да не се сравнява със съучениците си. По-добре да се стреми да отчита своя индивидуален напредък.

# 32
  • Велико Търново
Според мен, не че се изисква от учителя да говори на галено име, а това, че той самия използва такова към някои ученици, а спрямо други - не, кара децата да усещат разлика в отношението.
Аз съм казала, че не това е определящо, но още са дечковци Simple Smile ще го израстат.

# 33
  • София

Струва ми се, че просто учителят... ами, не го бива с педагогиката.

Общи условия

Активация на акаунт