Любители на котки – Тема 102

• 56 689
  • 767
  •   1
Отговори
# 405
VND, хапчетата против разгонване водят до тумори на млечните жлези. Няма какво да дадеш на котката си, което да не застрашава здравето й. Единствено кастрацията е решение. Имайте предвид, че по време на разгонване хормоните също могат да предизвикат образуване на тумори - няма значение дали е затворена вкъщи или я пуснете навън, самото разгонване е предпоставка. Все пак е за предпочитане да я затворите вкъщи, отколкото да давате хапчета, но не знам как всеки път ще улавяте кога е разгонена и кога не  newsm78 Не сте ли мислили за кастрация, щом не искате бебета?

# 406
  • София
относно хапчетата знам, че не са полезни и затова мислех, че са измислили нещо по щадящо за животинките/нещо като при хората  Laughing..../ но не са .
Днес ходих и попитех в една клиника и те ме посъветваха за кастрация.....но ми е жал....Може би ще поизчакаме,още е мъничко животинчето, а и е доста хубавко и ще се родят страхотни черно бели котенца  Hug

# 407
  • София
относно хапчетата знам, че не са полезни и затова мислех, че са измислили нещо по щадящо за животинките/нещо като при хората  Laughing..../ но не са .
Днес ходих и попитех в една клиника и те ме посъветваха за кастрация.....но ми е жал....Може би ще поизчакаме,още е мъничко животинчето, а и е доста хубавко и ще се родят страхотни черно бели котенца  Hug

vnd , предполагам, че съвсем отскоро си дошла при нас, така че сигурно не си чела предишните теми, или по-раншните страници на настоящата тема. Затова ще си позволя да ти дам някои съвети, надявам се да не ти се сторя натрапваща се.

За начало, искам да ти кажа, че едно раждане за животинката е по-мъчително, отколкото кастрацията. Ти самата раждала ли си? Ако да, не включвай секцио като база за сравнение, понеже на котето никой няма да му прави секцио, за да му спести болките. Искам да ти кажа, че всички от този форум, които сме кастрирали котките си, сме плакали, оставяйки ги за кастрация. Това обаче не ни е спряло да го направим за тях. Да бяха само болките, но има и други проблеми, свързани с разгонването, заплождането и раждането на котките. Имай предвид, че не знаеш какви болести имат котараците, които ще заплодят твоето коте. Ами ако го заразят с котешки спин? А има и други болести, предавани по извънполов път. Имам предвид всякакви кожни заболявания, гъбични, вирусни, бактериални, включително и паразити. Не знам защо може да ти се иска да подложиш котето си и себе си на всичко това. Знам колко би ти било мило да гледаш бебета от котката си, но раздавайки ги на твои близки, по този начин лишаваш от шанса да бъдат потенциално осиновени улични котенца. Защото който иска да има котенце, той ще си вземе някое от улицата, ако дотогава някой не му е подарил бебе от своя котка.

А сега да ти кажа и а другите страни на отказа от кастриране. Цикълът разгонване - заплождане - раждане - кърмене е естественият за котешкия организъм. Всяко вмешателство в този процес води до объркване на хормоналния баланс на котката, което води до рак на матката, яйчниците или на млечните жлези. Или до пиометра, едно също много страшно и извънредно болезнено заболяване на котките, което често дори лекарите не успяват да излекуват и котката умира в страшни мъки. Пиометрата е гноясване на матката. Така че най-доброто, което би могла да направиш за своето коте, е да го кастрираш преди да се е разгонило. Тогава все още не е настъпило хормоналното пробуждане, а рискът от рак на млечните жлези в сравнение с котките, кстрирани след настъпило разгонване, е 0,5% срещу 30-35%. Сама виждаш каква голяма разлика. При котките, кастрирани след настъпване на разгонване, с напредване на възрастта рискът от рак на млечните жлези се повишава. Някои лекари, за да сведат риска от този вид рак до минимални стойности, при кастрацията на полово зрели котки отстраняват и млечните жлези превантивно.

Моята котка е кастрирана веднага след като навърши 4 месеца, всичко мина абсолютно безпроблемно, тя се възстанови веднага, и още на другия ден вече беснееше с брат си и се бореше с него. Но аз й бях сложила медицинско боди, за да не си свали конците с близане. А имай предвид, че ако при операцията сложат на котето инхалационна упойка, следоперационното възстановяване ще е много бързо и безпроблемно. Много се надявам да вземеш правилното решение, след всичко, което съм ти написала дотук. Виждам, че обичаш котето си, и съм сигурна, че, знаейки всички положителни и отрицателни страни на нещата, ще се погрижиш за нейното  добро здраве не само в момента, а и за бъдещите години. Всички, които обичаме своите мъркащи пухльовци, искаме те да са с нас колкото се може по-дълго време. Нагушкай котето си, и вземи да пуснеш някоя снимка, щом толкова я хвалиш, че е много красива, да оплакнем и ние очи Laughing Laughing Laughing

# 408
Бабълс, Лана и Анаис
Скрит текст:

# 409
Сладурчета.  Heart Eyes

# 410
Бабълс, Лана и Анаис
[
страхотни са! много им отива лилаво Heart Eyes

# 411
  • София
Бабълс, Лана и Анаис

Прекрасни са!  Heart Eyes

Най-после снимки на Наско на дневна светлина  Grinning:

# 412
  • София
Леле Наско как се е разхубавил. Определено вече не е онова кльощаво момче, загладил е косъмът.  Flutter Престрашава ли се вече да излиза?

# 413
  • София
Леле Наско как се е разхубавил. Определено вече не е онова кльощаво момче, загладил е косъмът.  Flutter Престрашава ли се вече да излиза?

Да, от вчера. Ако тръгна към него бяга, но и на това се радвам. Simple Smile

# 414
Наско Мъро го е изпратил да дойде у вас.

# 415
много, много е красив Наско Heart Eyes Heart Eyes

# 416
  • Варна
Прекрасен е Наско Simple Smile И трите грации са картинки Simple Smile
При нас само поофъкани гащури на гъзеца и шундето са новината от днес Simple Smile Стана като маймунско дупе ма ко да се прави ....

# 417
Моя е същият.  Joy Плюс нескопосано офъкана грива. Много хубав Наско - сладурче. Heart Eyes

# 418
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Танче  Hug, пу-пу много е красив Наско  Heart Eyes, ама мно-го!  Crazy Crazy Crazy
И с една хубава обла главица ...  smile3508 личи си, че ще стане дебеланчо сладък мамин  Crazy Heart Eyes Hug , точно от типа дето най ги обичам - монтирани  Laughing. Няма шия, главата направо все едно върху тялото монтирана, толкова облички и плътнички  Heart Eyes Hug.

NeliD  Hug, ама колко е пораснала Анаис, не е истина направо! Crazy smile3544 И на Бъбълс нищо му няма  Wink hahaha само за докопване е с тези пухкавини!  Crazy smile3508 Лана  Heart Eyes направо се губи до него. Laughing

# 419
  • София
Наско има глас!!!  newsm44 newsm68 newsm44

Общи условия

Активация на акаунт