Париж 12

• 96 939
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Мимии, благодаря за идеята. Ще се пробвам да кача снимки от нощен Париж.

# 241
D:\Fotos\Paris Brussels Brugge\IMG_1495.JPG

# 242
# 243
# 244
  • Burgas, Bulgaria

Моля ви момичета помагайте. Разбрах, че трябва да взема от летището РЕР и на Gare du Nord ли трябва да слезем, за да вземем метрото до хотела?
Пак пускам хотела, да не ровите назад: Grand hôtel Nouvel Opera - 152, avenue Ledru-rollin - 75011 Paris
И да питам за едно бистро, дали го знаете: Le Bistrot du Peintre
116 Avenue Ledru Rollin, 75011 Paris
Вижда ми се близо до хотела, нали ще може да го посетя пешеходно за вечеря и дали е хубаво?
Мерси предварително  Hug

Слизате от RER B на Gare du Nord , от там взимате линия 4 на метрото в посока Porte d'Orleans , на спирка Strasbourg Saint-Denis правите смяна с линия 9 в посока Porte de Montreuil и слизате на спирка Voltaire . Това е вашата спирка.
За бистрото не мога да ви помогна, не съм го посещавала.

# 245
  • София
mamsity много ти благодаря  Hug

# 246
https://www.booking.com/hotel/fr/adagio-access-asnia-re.bg.html? … type=total;ucfs=1

Поправих си линка! Съжалявам за грешката.
Може ли някой да ми предложи ресторант в близост до този хотел? Харесва ми някое тихо местенце, с хубаво вино.

Последна редакция: ср, 23 мар 2016, 11:57 от ябълка

# 247
  • Burgas, Bulgaria
https://www.booking.com/hotel/fr/geneva-residence.bg.html?aid=30 … type=total;ucfs=1

Може ли някой да ми предложи ресторант в близост до този хотел? Харесва ми някое тихо местенце, с хубаво вино.

Явно сте сбъркали темата. Тази тема е за Париж. Naughty

# 248
Bastet, до замъка Венсен не стигахме и не мога да помогна, но по въпроса с Инвалидите- от тук можеш да се ориентираш:  

ст.Varenne на метрото и по тротоара от страната на Инвалидите, посока към "гърба" на комплекса, до един невзрачен вход на същия булевард(на картата като зумнеш е означен като Офис на Инвалидите). Завиваш надясно и си точно на църквата, под кубето на която е саркофага на Наполеон.

Ако не си била в музея на Роден - отсреща през булеварда е. Мини първо там, няма да съжаляваш!

Мерси ти Захаринке, точно така съм го запланувала Simple Smile! Бях тук, в София, на изложбата на Роден, също преди години попаднах и на една гостуваща в Лозана и мисля, че има още какво да видя.....Осведомих се, че в сряда музеят на Роден е отворен до 20,45 и мисля да направя едно вечерно, след Венсен, Гроба на Наполеон и евентуално музея на Дьолакроа. И той не е далеко, с метро 8 е на 2-3 спирки.

# 249
https://www.booking.com/hotel/fr/adagio-access-asnia-re.bg.html? … type=total;ucfs=1

Явно сте сбъркали темата. Тази тема е за Париж. Naughty

Не е сбъркана темата , а линка. Съжалявам.

# 250

[/quote]

Бях тук, в София, на изложбата на Роден, също преди години попаднах и на една гостуваща в Лозана и мисля, че има още какво да видя.....Осведомих се, че в сряда музеят на Роден е отворен до 20,45 и мисля да направя едно вечерно, след Венсен, Гроба на Наполеон и евентуално музея на Дьолакроа. И той не е далеко, с метро 8 е на 2-3 спирки.

[/quote]

Bastet
С лек намек към филма за Камий Клодел(ако не си го гледала, де). Музеят Роден не е голям и няма големи опашки. Има и малка колекция на Клодел в музея. Снимането не е разрешено. Приблизително време за разглеждане около 2-2,5 часа с двора.  Разбира се, човек може да съзерцава с часове и да иска пак да отиде. Зависи от много неща...
На Дьолакроа  му отдадохме почит в Пер Лашез, нямахме достатъчно време да вместим музея. То кога ли времето стига?!
От Инвалидите и ние видяхме само саркофага на Наполеон...поради същата причина. Simple Smile
Нали Париж ни чака, пак ще отидем!  Peace

П.П. Ако мога с друго да помогна - с удоволствие!
Поздрави!

# 251
Zaharinka, говори ми:). То пак ще се счупя от търчане, но няма как - все пак съм по работа. Но естествено, всеки път все нещо ново може да открие човек и да му остане един чуден спомен. Надявам се да изпълня програмата и да разказвам.  Чудя се дали за нещо, от тия запланувани от мен забележителности, трябва да си купя он-лайн билет......Ако ми остане време, ще се кача и на Нотр Дам, там обаче има опашки.

# 252
  • София
Като ви чета и се чудя дали ми е удачна програмата Simple Smile хем хотела ни е близо до Пер лашез ама за 2 дни нещо по гробища не ми се ходи.

# 253
  • софия
Като ви чета и се чудя дали ми е удачна програмата Simple Smile хем хотела ни е близо до Пер лашез ама за 2 дни нещо по гробища не ми се ходи.
Явно не си имала идоли. За мен да отида до гроба на Морисън е единствена причина да искам да отида до Париж. Crazy

# 254
  • Варна
Здравейте момичета, искам да питам за някое кино в Париж, лесто достъпно и да имат филми с английска реч или субтитри ...
Трети ден сме в Париж, обиколихме топ местата, по разни причини се наложи да си удължим с 2 дни престоя , ще имаме време и за музеи, но си мислехме да отчетем и едно френско кино  Laughing

Ако някой знае, ще се радвам да сподели инфо.

Иначе , след вчерашния атентат ми е доста неспокойно, но пък хората тук си живеят живота и не личи да отдават значение. Има и доста повече охрана, всъщност не знам дали е от сега тази охрана или и е още от предишните атентати, но всички сме налице -и туристи, и местни, и полиция  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт