Париж 12

• 96 567
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
  • пак на Рив Гош
Доколкото знам, разписанията на шатълите за Бове са съобразени с разписанията на полетите. Така, че не би трябвало да имате проблеми. Зависи кога пътувате, но обикновено към 6ч - 6ч30 сутринта няма много задръствания.
Освен това, летището на Бове е малко, та няма да губите време в чекиране, минавате само на проверка на багажа (особено ако сте само с ръчен багаж).

Когато пътувах от Бове, автобусът пристигна на летището в 19ч50 за полет в 20ч30, даже успях и да изям един сандвич преди да се кача на самолета.
Скрит текст:
Междувременно бях изхабила сума нерви за притеснение по време на пътуването от Париж (шатъл в 17ч от Порт Майо) до летището, гледайки картата на задръстванията и знаейки къде сме и къде отиваме  Grinning. В един момент мислех, че ще изпусна полета. Та, понеже съм разглезена мома-парижанка, следващият път ще пътувам от ШдГ... стига пак да не ми се случи да купувам билети почти в последния момент и разликата в цените да е двойна  Mr. Green.

# 31
Чакам с нетърпение някой да пише за зоологическата градина, дали си заслужава.

# 32
  • Бургас
И аз и не само за нея,а и за всичко, което си заслужава.

# 33
Доколкото знам, разписанията на шатълите за Бове са съобразени с разписанията на полетите. Така, че не би трябвало да имате проблеми. Зависи кога пътувате, но обикновено към 6ч - 6ч30 сутринта няма много задръствания.
Освен това, летището на Бове е малко, та няма да губите време в чекиране, минавате само на проверка на багажа (особено ако сте само с ръчен багаж).

Когато пътувах от Бове, автобусът пристигна на летището в 19ч50 за полет в 20ч30, даже успях и да изям един сандвич преди да се кача на самолета.
Скрит текст:
Междувременно бях изхабила сума нерви за притеснение по време на пътуването от Париж (шатъл в 17ч от Порт Майо) до летището, гледайки картата на задръстванията и знаейки къде сме и къде отиваме  Grinning. В един момент мислех, че ще изпусна полета. Та, понеже съм разглезена мома-парижанка, следващият път ще пътувам от ШдГ... стига пак да не ми се случи да купувам билети почти в последния момент и разликата в цените да е двойна  Mr. Green.

От сега гледам цените за септември и разликата е двойна от Уиз и българия ер, които кацат на ШдГ, направо да умреш от яд, бове е малко летище, но за съжаление доста отдалечено и този ранен полет на връщане трябва задължително да съм близо до спирката на шатъла- Порте де милот. Но не знам Рер влакчето какво разписание има и дали работи през ранните часове сутрин например от 4.30 часа. Защото ако е така мога да направя целият си престой в покрайнините на Париж-разбирай Дисниленд и ако си купя една седмична карта навиго на човек, която гледа е 21.50 евро плюс пластиката ще ми излезе твърде евтино. Но немога да се ориентирам от техният сайт на РеР кога тръгва първото влакче и цената на седмичната карта за тези зони до Дисниленд, иначе там има сносни апартхотелчета...оф щях да забравя да се оплача и за цената на билетите за парка които са многооооо скъпи за 1.2 дни УАУ

# 34
Не работи ното РЕР-а, нито метрото за да хванете първия автобус/шатъл за Бове.
Вариант са нощните автобуси или такси за придвижване до Порт Майо.
Друг вариант е индивидуален шатъл до Бове - особено, ако сте повече хора си струва. Линкове има в първия пост - вижте каква сума излиза при различните фирми.

# 35
  • София
Ходила съм в парижката зоологическа градина преди повече от 10 год. и според мен не си заслужава, не беше нещо особено. Посещавала съм зоологическите градини във Виена, Будапеща и Антверпен, които са доста по-добри от тази.

# 36
Друг вариант е индивидуален шатъл до Бове - особено, ако сте повече хора си струва. Линкове има в първия пост - вижте каква сума излиза при различните фирми.

Намерих един- SuperShutlle, 290euro за 2 възрастни и 2 деца не знам това добра цена ли е и дали са сигурни тези, защото искат веднага плащане с кредитна карта, някой ако ги е ползвал или други да сподели. Защото темата за дисниленд нещо замря и няма пишещи братя и сестри там.

# 37

Намерих един- SuperShutlle, 290euro за 2 възрастни и 2 деца не знам това добра цена ли е и дали са сигурни тези, защото искат веднага плащане с кредитна карта, някой ако ги е ползвал или други да сподели. Защото темата за дисниленд нещо замря и няма пишещи братя и сестри там.
Цената е много висока! Проверете и другите сайтове.

# 38
В момента раянер има цени по 0,98 цента за Париж,Брюксел,Копенхаген ,Кьолн -  вероятно са празни самолетите, няма друго обяснение
 гледах от Бергамо но сигурно и от други летища ги има тези цени .

# 39
  • пак на Рив Гош
Зоологическата градина беше дълго време в ремонт. Аз съм ходила преди ремонта, не беше нещо супер, не знам как е след ремонта.
Личното ми мнение е, че в Париж има други места за посещение преди да стигнете до зоологическата градина  Peace.

# 40
  • Варна
Следя Уизз и летя с тях откакто са се появили.Няколко пъти подробно се обяснява във форума за УИЗЗ как се купуват най - изгодните билети от нискотарифни авиокомпаний.Ще си позволя да го обобщя и напиша пак , дано помогна. За да купиш изгоден билет трябва да имаш здрави нерви. Цените се движат почти синусоидално,ту се вдигат ту падат. Набележете си ден и час на полетите в двете посоки и преровете разписанието за вашата дестинация и вижте най-ниската цена.Препоръчвам да се гледат поотделно билетите на датите ви за отиване и връщане за  най – ниска цена.Ако сте започнали да следите достатъчно рано-5-6 месеца преди полета, не се страхувайте да купувате поотделно билетите за отиване и връщане.Практиката показва ,че няма начин билетите за отиване и връщане в  един и същи ден да са на най - ниска цена .По този начин до Брюксел спестих 75 лева ,а до Париж почти 200. Търпение му е майката , издебнете съответната най-ниска цена за отиване и за връщане , въпреки че са в различни дни.Така сумарната цена ще ви дойде възможно най-ниска.Има случай и когато  полета не е запълнен и най – ниските цени доста преди полета да станат ниски и си стоят такива до края , но напоследък това не се случва.Няма начин 2-3 месеца преди полета поне веднъж да не дойде най-ниската цена.Следете цените често ,защото има случай да се сменят и 2 пъти на ден и най -ниската цена на моите дати да стой  само ден.Направете си и сметка колко пъти ще пътувате в годината и имате ли изгода да си купите клубна карта.Няма случаи ,ако си набележа 6 месеца предварително най – ниска цена сетне да се появи по-ниска или пък най-ниската цена да не се появи поне още 2-3 пъти.Винаги плащам в ДСК защото е най-ниска цената на плащането и има ДСКклон на 100м.Не знам дали обясних достатъчно ясно.Ако има въпроси питайте,ако мога ще отговоря.На отиване летим само с ръчен багаж с лаптопа ,фотото,най-необходимото и дрехите на гърба като се стремим да няма абсолютно нищо забранено(например тигани , нокторезачки , пилички за нокти , течности над 100 мл.) за да си нямаме разправии на секюрити чека.Като си имаме достатъчно парички в джоба и визакартата няма никакъв проблем да си набавим каквото ни е нужно където и да е по света.Все пак предпочитам да си купя френски парфюм от Париж , а не от Варна .Обикновенно се връщаме с 2-3 чекирани багажа .

# 41
  • Варна
Париж е обслужван от две големи летища – Шарл де Гол, на 25км на север,североизток от центъра и Орли, на 15 км на юг от там. Третото летище – Париж Буве обслужва най-вече  ниско бюджетни компании.Превози с  бусшатъли  15евро.ДИСНИЛЕНД е на 40 км на изток от центъра на Париж. От Шарл де Гол автобусът Ройси тръгва на всеки 15 мин., като започва от  06:00, и ходи до Операта за около час – 8.90 евро в едната посока. След полунощ  има нощни рейсове, ходещи до Place du Châtelet  на всеки 30 минути – 8 евро в едната  посока. Най-евтино и бързо е с метрото RER B . Върви от 04:56 до 23:56 и стига до  гара Север за 30 мин. – 8.40 евро в едната посока. От там сте свързани с метро    мрежата на Париж. Автобуси на Еър Франс на всеки 15 мин. Ходят до Порт Мейло и Етоал – 15 евро в едната посока.  Таксита може да намерите на терминалите при изходите след зоните за събиране на багаж. През деня те взимат около 50 евро.
От Орли метрото Орливал ви свързва с  RER B  на гара Антъни. Върви от 06:00 до 23:00. Комбинира билет за метро, Орливал и RER B е около 9 евро. Друг вариант, по- евтин,  са бусчетата отиващи до гарата на RER C -  Понт де Рунжи. Цената на комбиниран билет за метро, бусче и RER  e 5.60 евро. АвЩе разкажа малко повече за летище БОВЕ.Това съвсем не е ново парижко летище ,а летището на град тобусите от там ви карат директно до RER B – Денфер Рошерьо. През деня такситата взимат около 35 евро.
Ще разкажа малко повече за летище БОВЕ защото там кацат самолетите на УИЗЗЕЪР.Това съвсем не е ново парижко летище ,а летището на град БОВЕ който е на 90 км на запад от ПАРИЖ.От летище БОВЕ ,което е много мъничко и от самолета до сградата се ходи пеша,има отлично организиран шатъл(без спирки)автобус до Порт Мейо,струва 15 евро и е за час и половина през деня и един час  сутрин до 8 и късно вечер поради намаления трафик.Билета се купува от каса на гърба на сградата на летището на 10 метра от спирката на автобуса.На Порт Мейо има станция на метро1 и станция на еруер С.За мен е безмислено да се спи последната нощ в град БОВЕ и да се разкарвам предния ден с целия багаж като си изгубя и деня.По добре да си взема сутринта такси до Порт Мейо.Oсвен това, първия еруер С пристига на Порт Мейо в 05.51 и се хващат шатълите до летище БОВЕ от 06.00 та чак до  06.30.Метрата и по точно М 1 също тръгват в 05 00 часа и става и с него.Няма опасност да не ви извозят,автобуса като се напълни тръгва и на негово място застава друг докато свършат пътуващите.Ако самолета закъснее бусовете го чакат.Има организиран УИЗЗЕЪИРТРАНСФЕР с минибусчета от която и да е точка на Париж до Бове.Не съм пътувал с тях и не искам да заблудя някого но мисля че са 60-80 евро за 6-8 души.Ако сте по голяма група това е най -удачния вариант.
Ако самолета закъснее бусовете го чакат.Ако имате време/и пари / посетете фришопа на Бове,там парфюма който купихме за 60 от фришопа на Риволи, е 50, а в Сефора - 70 евро.Проблем е хващането на шатъла за на обратно в 6.Ние бяхме в Иври Сюр Сен което е на обратната на Порт Мейо страна на Париж.Помолихме хазаина ни и той дойде в 04 45 взе ни с колата си и хванахме шатъла в 06 00 от Порт Мейо за Париж,Бове.Нашите приятели бяха в хотел в Монмартър и те хванаха метрото в 05 30,бяха на Порт Мейо в 06 30 и пак успяха да хванат полета.Третата двойка бяха на хотел в Мотогрюел и те постъпиха най правилно като хванаха така наречените нощни автобуси и хванаха шатъла в 06 00 от Порт Мейо за Бове.Една препоръка от  нас,купете си билети за обратно когато пристигнете от  Бове или по интернет , така няма да се тюхкате сутринта по опашките за билет.

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 21:06 от peterky2002

# 42
имаме отделна тема за Уиз принципно  Peace

# 43
Много благодаря за изчерпателната информация!!!!! Вече съм по-спокоен.

# 44
peterky2002, тези записки, които публикува май не са съвсем отскоро?
Видях различни цени от сегашните...

Със сигурност за самолет в 8 часа не препоръчвам шатъл в 6!

Общи условия

Активация на акаунт