Съвместно съжителство или брак

• 38 405
  • 804
  •   1
Отговори
# 105
Чисто психологически няма ли да ти е гадно, че той уж споделя живота си с теб, но пази със зъби и нокти неговото си?
Стига да го пази с мисъл за детето ни, както аз правя, категорично няма да ми е гадно!

Скрит текст:
Нека тук да видим има ли и други, които биха разделили с лека ръка наследствени имоти със съпруга си. Че после в тях да живее с новото си семейство примерно.  Rolling Eyes

Ех, аз толкова обичам да съм женена, че един път не ми стигна, та два пъти сключвах брак  Laughing
Бърди, ти кажи дали успя да отмъкнеш жилището на първия съпруг. Недей увърта.  Laughing
Да де, но при една евентуална раздяла, той би могъл да има още деца, което пак би ощетило твоето.

Както и да е.Такива тънки, предварителни сметки почти винаги излизат "сметки без кръчмар", така че аз лично предпочитам да не ги смесвам с чувствата.

# 106
Vermilion,
Благодаря ти за разяснението.

# 107
  • София
Какво ти измъкване, Тонка, той е ипотекиран до края на света, който го плаща, негов си е  Laughing Бях готова и той да го вземе, ако щеше да му плаща ипотеката  Laughing

# 108
  • София
Една позната почина, и тъй като нямаше брак с мъжа си, роднините-родителите  й я погребаха в друг град , за да е по-далече ,и дори не пуснаха мъжа й на погребението, защото не бяха в добри отношения. ooooh!
Е, това не е обичайната ситуация.
Сигурна съм, че ако се случи нещо с мен /пу, пу, пу/, майка ми и съпругът ми съвместно ще вземат решението и на първо място ще поставят интересите на децата ни.

# 109
  • постоянно
Въпрос , в случай на смърт на майката  примерно , какви са правата на бащата ако няма брак.

# 110
Така като чета, да, може би брака дава известна сигурност но и също толкова голяма опасност- поне за мен! Аз не съм привърженик на брака, дали църковен, дали граждански. Все ми е тая дали ще съм с неговата фамилия(повече държа на моето име), дали ще си разделим апартамент и къща. Аз ще живея на семейна начала с човека до мен, ще деля легло, стая, къща, чувства, емоции и всичко но не и да му се вричам "докато смъртта ни раздели". За мен това е безумно, или да ми поставят условие "ако ще имаме бебе, сватба първо" или най-често срещаното- забременяло момичето и татко й или мамчето казват "Не, моето внуче няма да е копеле" или "Едно момиченце имам и ще го омъжа каквото ще да става" ( Моля, никой да не се обижда!).
Другото е, че за мен една сватба е безумен разход. Ахооо, Ихууу и после- Тихо!  ooooh!
Виждам тези пари като много по-разумна инвестиция и за в бъдеще в бизнеса ни или да направим нещо, което и двамата желаем с тях.
Бях чела някой да пише, че като се скарали с ММ и това и било давало сигурност, че той няма да си тръгне - брака имах предвид. Ама, аз ако ми кипне, и с брак и без брак, ставам и се махам ако е дошла някаква повратна точка на отношенията ни...

# 111
  • София
Въпрос , в случай на смърт на майката  примерно , какви са правата на бащата ако няма брак.
Ако детето е припознато, имат равни родителски права.

# 112
  • София
Да,това за дните и закона са неприятно нещо.
Но ако реши майката може да пише баща неизвестен, да не даде мъжът да попълни декларацията за бащинство.

Това са пълни глупости.

# 113
Не съм прочела всички отговори и не знам дали е обсъждана такава ситуация, но случай наскоро ме замисли. Става дума за бременност и починал бъдещ баща. Когато имат сключен брак, детето е на починалия баща, получава името му, получава пенсия за сирак, наследник му е и всичко останало, но ако не са имали брак, какво става тогава? Покрай случая в едно варненско село, в дискотека при сбиване убиха единия участник, който след седмица щеше да се жени, а бъдещата булка беше бременна. Тя как ще докаже кой е бащата и възможно ли е според българските закони?

# 114
  • София
pina, имаше подобна тема преди време.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=270419.-1;topicrefid=20;all

# 115
Мерси, Спунк, онази тема е даже по- заплетена. Звучи почти невероятно, но ето че реален случай се разви пред погледите на цялата страна, случая се комнетираше широко. Напълно непознати са ми хората, но чак го мислих това младо момиче какво ще прави бременно и вдовица, ама без брак и прочие.

# 116
Като цяло съм старомодна и категорично "За" брака.

Обаче, с напредването на възрастта, все повече държа моето да си е мое и тн..Wink

# 117
  • Най-красивата страна
Имаме брак -граждански и църковен.Когато се роди детето просто показах документа за сключен брак,записаха имената и толкова.Изобщо не питаха за съпруга ми.
Докато лежах в болницата се запознах с едно момиче,което 5 дни не спря да реве и да чака дали ще дойде Мунчо да признае детето.Зарязал я бременна в 6 месец след като са живяли 3 години на семейни начала.Мунчо не дойде .И тя не е единствена.
Съседите ми са млада двойка с две деца.Обаче ,когато се запознахме,мъжът каза “Това е приятелката ми. ''Много лошо впечатление ми направи Twisted EvilВсе пак две деца му е родила жената...

# 118
  • София
То добре, че Мунчо не е дошъл, че после колко има да го чака и да реве за документи или какво ли пще не ....

# 119
  • София
Ами като Мунчо не е дошъл да припознае детето, ще го съди за бащинство и после за издръжка.
Явно на Мунчо не може да се разчита, независимо дали има или няма брак.

Общи условия

Активация на акаунт