Съвместно съжителство или брак

• 38 762
  • 804
  •   1
Отговори
# 720
  • София

И кога изплащаш дела на мъжа от жилището?
След като отпадне необходимостта да го обитаваш само ти с детето- на другия ден, след като стане пълнолетно, мъжът има право да прекрати съсобствеността.
Поне допреди някое време беше така, с изменението на СК може и да са въвели нещо ново.

# 721
Сигурна съм, че е имало индикации. Примерно че с поведение и хитринки е цакал други, но се е приемало за нормално. Или някакво издаване- злоба към хора, дето не ти играят по свирката. Ама жената може би не е забелязала.

# 722
Както казва една наша политичка,"ако се държиш като овца,ще те изядат"

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 10:47 от liola

# 723
Сигурна съм, че е имало индикации. Примерно че с поведение и хитринки е цакал други, но се е приемало за нормално. Или някакво издаване- злоба към хора, дето не ти играят по свирката. Ама жената може би не е забелязала.

Може. Дадох го като пример, че винаги може да сбърка човек, понякога фатално. То и аз си мисля, че се познавам, и не бих постъпила еди как си, както постъпват някои, но ако се разделим, не мога да бъда сигурна, че ще остана докрай вярна на принципите си.  Wink

# 724
  • София
Права си.
Често съм си мислила, как хората мерят с двоен аршин- ако в името на семейството, на добруването му, прецакаме някого, е нормално.
Ако вътре в семейството, същият този прецака другарчето- ужас, как може така, ама той не беше такъв, как така изведнъж?

# 725
Индикациите в първия ми брак бяха, че дори в добрите години на брака, като че ли бившият ми си трупаше списък от неща, които не харесва у мен и семейството ми. А и в ежедневието приемаше всичко лично, много драма, все някой се опитва да му навреди, все той не е виновен...

Та така, хваща си някоя жена "стабилен" бизнесмен, който мачка другите и после се чуди откъде е дошло това и нея да я мачкат. Ми то е ясно откъде...

Така че по-добре да вземеш наивник, който витае в облаците, отколкото хитряга. С хитрягата ще има хитрини, гарантирано.

# 726
The Siren of Titan, разби ме направо относно "хитрягата" с последния ти пост. Освен "хитряга", такива мъже са и алчни, като все гледат тяхната лична изгода.

# 727
Като добавиш и обидчиви нарциси, има индикации. Не че някой супер спокоен може да не изтрещи, но някои типажи 100% ще правят махленски номера.

Ето кратък, без претенции за изчерпателност списък с характеристики, които да се избягват, ако ще има цивилизована раздяла:
- притежаване на оръжие. Очевидно. Падане на пердето се случва, а това е най-опасния изход при напускане
- склоност към водене на съдебни дела
- приятели във властта, много връзки, познати адвокати- поставят те в неизгодна позиция
- богатство, много надвишаващо това на жената: може да е привлекателно, но може да е голямо прецакване
- нарцистично, обидчиво, незряло поведение, като пораснало петгодишно
- издайнически неща като говорене лошо за бивши партньори, работодатели, неща от рода на "всички са маскари"
- наличие на дългогодишни вражди и клюкарене в семейството, намиране на кусури
-обща агресия, подскачане и неспособност нещата да не се приемат лично или философски
- безотговорност към финансите или пък борба на дребно за всяка стотинка, ей така за принципа

Има и още сигурно, всеки има някакъв опит, но в доста случаи надушвам кога няма да има добра раздяла. Че те някои се намусват и стават враждебни само ако им откажеш втора среща- или дори първа, та си представям каква експлозия могат да сътворят при край на по-сериозни отношения...

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 11:30 от The Siren of Titan

# 728

Така че по-добре да вземеш наивник, който витае в облаците, отколкото хитряга. С хитрягата ще има хитрини, гарантирано.

Забравяш фактора "нова жена". Има такива наивнички, безхарактерни, но много се водят по чужд акъл на хора, които смятат за авторитет. Няколко пъти съм виждала случаи, при които новата жена така ги моделира, че правят невероятни мизерии. Старата жена вече не е авторитет и се слуша новата, а тя може да е всякаква.

# 729
Говоря за раздяла в общия случай, не при наличие на нов човек. Просто да искаш да си тръгнеш, защото не искаш да си в тоя брак.

За някои е недопустимо дори това.

# 730
В общия случай мъжете не са инициатори на раздялата, ако няма друга жена.

# 731

Забравяш фактора "нова жена". Има такива наивнички, безхарактерни, но много се водят по чужд акъл на хора, които смятат за авторитет. Няколко пъти съм виждала случаи, при които новата жена така ги моделира, че правят невероятни мизерии. Старата жена вече не е авторитет и се слуша новата, а тя може да е всякаква.

Съгласна съм напълно. Може да си вземеш "наивен мухльо", който се държи учтиво и възпитано с другите, просто защото е комплексиран и не смее да влиза в конфликти. Но се появява нова "звезда" в живота му, която му дава криле и самочувствие, и изведнъж той се чувства истински мъж, комуто не приляга да се съобразява със съпругата си. Тя отива на заден план, а той вади кирливите си ризи на показ.
Сирен, при теб "признаците" са били още преди да се вземете вероятно, така както го описваш.

П.П. Жената, която дадох за пример не си е хванала "стабилен" бизнесмен. Изградили са заедно бизнеса, тя е участвала активно с идеи. Решила е, че сама не може да върти бизнес и деца, затова се е съгласила фирмата да стане изцяло негова. Мъжът ѝ се оказа точно от онези "кротичките", които ги забелязва "чужда" жена и се "прероди".

# 732
Аз говоря от страна на жената, защото е ясно, че съм по-застрашена от драми и неочаквани постъпки.

Важно си е да не вади лесно пищови- тука наскоро имаше такъв случай, не понесъл човека идеята, че жената го напуска и уби нея, детето и себе си. И със сигурност е имало индикации за агресия, мачизъм (на вид беше тип Тиква, леко мутрафон, як и месест, с лош поглед)...

Дара, и прекалено слабите хора са склонни към злоба. Може да е слаб, но да си го изкарва на по-слабите понякога, и това се вижда честичко.

# 733
Дара, и прекалено слабите хора са склонни към злоба. Може да е слаб, но да си го изкарва на по-слабите понякога, и това се вижда честичко.

Не е задължително да се вижда.

# 734
Вижда се как се държи към чистачки, сервитьорки, изобщо към хора, по-ниско от него или нея.

Пък и винаги може да го провокираш, за да се покаже.

Общи условия

Активация на акаунт