Съвместно съжителство или брак

• 38 931
  • 804
  •   1
Отговори
# 180
Като няма сключен брак нито на хартия нито пред бога, тя не се води съпруга/жена  Peace

# 181
  • София
Тонка  Hug
Не става дума за недоверие, напротив, но просто имам мнение за някой от сделките и не съм съгласна с някой неща. Мъжа ми е работохолик и ако не контролирам нещата ще поема твърде много ангажименти, които изискват прякото му участие и съответно липсата му вкъщи. Винаги всичко се обсъжда и се решава заедно. Аз съм малко по-рискова натура,  той е по сигурното. 

# 182
  • София
Като няма сключен брак нито на хартия нито пред бога, тя не се води съпруга/жена  Peace
Ууу, тва па ми е любимото.  Joy

# 183
Като няма сключен брак нито на хартия нито пред бога, тя не се води съпруга/жена  Peace

държанка?  Thinking

# 184
  • София
Съквартирантка!  Wink

# 185
слугиня? детегледачка на общите им деца? ...

докато изброи всичко когато ме представя на съседката, брада ще му поникне  ooooh!

# 186
От скоро познавам една двойка без брак,обичат се ,имат бебенце.И като си говорим ,тя веднъж ме попита как да нарича мъжът си пред хората, мъж,съпруг,приятел.Като нямат брак някак не знаела,а и на родителите му не знае как да каже.Казах й,ами щом сте семейство и имате дете,значи ти е мъж.То  наистина ми е грозно и на мен ,някой като каже приятелката ми,а пък имат деца примерно.

# 187
Робиня, робиня...

Уикипедия казва:
Цитат
„Жена“ се употребява в българския език и като синоним на „съпруга“, т.е. встъпила в брак, но и жаргонно също като приятелка (жаргонен синоним „гадже“) или партньор („жена ми“).

Жаргонно минава и за "жена" Simple Smile

# 188
"половинката"- за мен е много по-наситено със смисъл от "жена ми", "съпругата ми", "приятелката ми", "майката на децата ми" и т. н.
при положение, че един брак може да бъде абсолютно формален, то да наречеш някого "половинката" дава един друг смисъл на "мен + теб = ние", който е повече от всички други формулировки

# 189
  • Варна

Не одобрявам все повече модата на незаконни или по-скоро неузаконени деца  Peace
За мен дете - извънбрачно дори и признато си е незаконно

Изключително грозно изказване. Интересно ми е ще го повториш ли в лицето на детето на някоя твоя приятелка, избрала да роди "неузаконено" дете. Пък и в лицето на приятелката също.

И какво от това? Както каза някой по-напред - преместих си го в другия крачол.

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 10:52 от HighSpeed

# 190
"половинката"- за мен е много по-наситено със смисъл от "жена ми", "съпругата ми", "приятелката ми", "майката на децата ми" и т. н.
при положение, че един брак може да бъде абсолютно формален, то да наречеш някого "половинката" дава един друг смисъл на "мен + теб = ние", който е повече от всички други формулировки
И в следващия момент казваш "аз родих деца на половинката ми" и ми създаваш едно такова страхотно чувство за единност и допълване Simple Smile

# 191
Ако имам дете( за което "работим" в момента) и някой го нарече, че е незаконно или "копеле", рязко ще му плясна един през устата! Толкова грозно и гнусно е това, че не можах да се въздържа!

# 192
  • Пловдив
ето, не се била водила "жена" ...еми тогава тези със съвместно съжителство да почнат да наричат мъжа си, приятеля ми...след 2 деца! Егати смеха, просто.
Приятелка е за мен някакво гадженце, дето дори може да не живеете заедно, щом живееш съзнателно с някоя години наред, тя ти е жена, ти си и мъж за пред останалите. А това дали сте приятели, дали си доминант, тя секс робиня и прочие подробности си е за пред вас.

# 193
И в следващия момент казваш "аз родих деца на половинката ми" и ми създаваш едно такова страхотно чувство за единност и допълване Simple Smile

не, родила съм моите, а той е имал честта и удоволстивето да им бъде баща, защото аз съм избрала така
същото важи 100% и в обратната посока - избрал е мен за майка на неговите деца
както искаш го тълкувай  Grinning

# 194
Извънбрачни деца в България няма отдавна, този термин (защото това е термин) вече не се употребява. Мен би ме било срам да говоря подобни глупости, при условие, че през закона децата родени без брак имат същите права.

Общи условия

Активация на акаунт