Съвместно съжителство или брак

• 38 815
  • 804
  •   1
Отговори
# 570
Имаме,как да нямаме. Laughing
Знаеш ли какви скандали имаме откакто стана фен на БМВ.Ами дето ходи все по мачове,хаха.
 Не ме питай как се сдобряваме.Но пак е хубав брака.

# 571
За мачовете ок, ама какъв е проблема, че е фен на БМВ?  Laughing

# 572
  • София
Магнолия, ти прочети ли цялата тема, преди да даваш оценки кой колко е агресивен? И двата ти поста са начукване на канчета, та в този смисъл тона ти не е по-различен.
Много ясно, че не я е чела. Все пак идеята беше да влезе да се похвали със сватбата си и да ми обясни какъв проблем съм имала  Crazy Сигурно сега ще се включи да ми обяснява как й завиждам за сватбата.

Бре да му се не види, точно това ми беше целта.  Mr. Green Как веднага го проумяхте, направо рязко ми се покачи мнението за ССФ.
Описанието на моята сватба беше за да спрете да обяснявате, че самото тържество е грозно, селско, основната музика чалга и пълно с пияни чичовци по потници. Има и различни сватби. И явно като четохте не прочетохте, че половината сватба ние с мъжа ми сме я платили и разрешихме на родителите да платят другата част, за да не ги обидим.

Lady Stardust не искам да начуквам канчетата на никой, и ако така е прозвучало, извинявам се.  Hug Но просто крайните заключения, че брака е глупава работа, сватбеното тържество селски пинизи и всички сме семейство щото живеем под един покрив ми идва малко в повече.

Така като чета мненията семейство е само ако има деца, или ако децата са повече от едно, защото с половинката искате, не искате трябва да се търпите дори и да не можете да се понасяте, защото "се държите на мушка" един друг. А и едно дете не е достатъчно, защото е много лесно с едно дете да си обереш крушите, а с две и повече ще търпиш и ще мълчиш щото си най-добрата и жертвоготовна жена в света. Освен това двойките без деца (по една или друга причина) за да е ясно пред света какви са трябва да се оженят, защото видиш ли да е ясно като ги канят по разни мероприятия какви са и достатъчно ли са сериозни, но от друга страна ако имат едно две чавета това ги легитимира като семейство и няма място за чудене.  Просто сте абсурдни с тези твърдения. Не просто абсурдни, но и жалки. И Lady Stardust не те визирам теб. Просто Мамасита за пореден път екстремира ситуацията. И извода е ясен. Ако искате, а не можете да имате деца - оженете се, за да може Мамасита и подобните й да си калибрират отношението. Нямате право да си жевеета на семейни начала, щом не сте се размножили за ди гарантирате социалния статус.
Ай сиктир.  Stop

Звезден^Прах не е вярно, че живеещите заедно двойки без деца и брак са повечето от живеещи заедно без брак, но с деца. Всичко е до възраст. И ми е интересно ако една двойка е млада, нямат деца, живеят заедно - те семейство ли са? И ако едно момиче живее по този начин с всеки свой сериозен приятел, това значи ли, че тя има семейство, след семейство и едва ли не - без да се развежда е една жена с много семейства зад гърба си? Интересен ми отговора ви на този въпрос.
И това, което споделяш за момичето от турски произход какъв извод носи? За мен, че брака е важен за младите хора и те не са избягали заедно без да го сключат.

Магдена както и преди казах - с брак и без брак, като засмърдят нещата всичко приключва. Лесно, трудно - всеки случай е различен. А наличието или липсата на деца само усложнява ситуацията, а не пречи на краха. Даже напротив, най-много бракове и връзки (от съжителстващите) се развалят между първата и третата година от раждането на детето.

Имаме,как да нямаме. Laughing
Знаеш ли какви скандали имаме откакто стана фен на БМВ.Ами дето ходи все по мачове,хаха.
 Не ме питай как се сдобряваме.Но пак е хубав брака.

То са си сериозни проблеми и все още се чудя каква комунистка си, а търпиш мъжлето да се заглежда по такива деградивни капиталистически марки като БМВ?  bouquet

# 573
Не мога да повярвам, че една приятно и весело протекла сватба, организирана със старание и без семейни драми, може толкова да разбуни духовете.

# 574
Може я, това да не ти е обикновена сватба - 200 човека са били най-малко на нея, и имало рокля от Борисова.

# 575
  • София
Тя, обаче, съвсем на място задава въпрос, който се заобикаля.
Цитат
И ми е интересно ако една двойка е млада, нямат деца, живеят заедно - те семейство ли са? И ако едно момиче живее по този начин с всеки свой сериозен приятел, това значи ли, че тя има семейство, след семейство и едва ли не - без да се развежда е една жена с много семейства зад гърба си? Интересен ми отговора ви на този въпрос.

# 576
  • град-държава
Ако ще си мерим роклите, СБорисова ще има още да шие...  Mr. Green
Но аз какво ви казах, никога няма да сте достатъчно съпруги, достатъчно майки, достатъчно семейство за критериите на ултра, мега и разбира се по-по-най бг мама.

# 577
Семейството има брак, другото е домакинство и съвместно съжителство на семейни начала.
Съпруг е само когато е сключил брак.Като започнат да го наричат мм партньорът и той се ядосва и ги поправя - съпругът съм аз, никакъв партньор не съм  Laughing И жената в институцията казва че съпрузите напоследък били малцинство.
 На нас ни се налага много тичане и висене по разни безобразни институции и на всякъде служителките казват,  че напоследък съпрузите са на изчезване.

# 578
Семейството е въпрос на усещане. Ако те се усещат като семейство, кой съм аз да ги определям?
 Все едно да ходя да се мешам и да ти казвам каква религия изповядваш и атеист ли си, щом в Неделя не ходиш на църква.
Ето го уж официалното определение: Брак не виждам в него  newsm78

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1% … D1%82%D0%B2%D0%BE

Ааа извинявам се, най-долу определението и цък върху него- брак   Wink

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%80%D0%B0%D0%BA

# 579
Глупости. Иди пред институциите да кажеш че се усещаш семейство с някой и ела да пишеш какво са ти казали.

# 580
Ми, че съм семейство с дете, искат го за декларацията с детските ,най-пресен пример Mr. Green.....навсякъде вече те броят  , живееш ли съвместно за семейство.

В банката-също .

# 581
  • град-държава
Ц, поне още две... утре Мамасита като изкочи с още три и си останахте пак несемейни.  Laughing

# 582
Тя, обаче, съвсем на място задава въпрос, който се заобикаля.
Цитат
И ми е интересно ако една двойка е млада, нямат деца, живеят заедно - те семейство ли са? И ако едно момиче живее по този начин с всеки свой сериозен приятел, това значи ли, че тя има семейство, след семейство и едва ли не - без да се развежда е една жена с много семейства зад гърба си? Интересен ми отговора ви на този въпрос.
Ами то дори и с брак, пак не се казва "жена с пет семейства зад гърба си". Казва се с "пет брака" или "пет връзки".

# 583
Що бе, има жени и мъже с по 5-6 брака, какъв ни е на нас проблема, въпрос на начин на живот, като им се занимава да ходят да се подписват и разтрогват, никой няма право да им се меша. Явно време имат  newsm78 а и връзката, като не се получава, няма смисъл да се насилва и да се запазва брака.

# 584
  • София
Ми, че съм семейство с дете, искат го за декларацията с детските ,най-пресен пример Mr. Green.....навсякъде вече те броят  , живееш ли съвместно за семейство.

В банката-също .
Виж само как звучиш:
" броят те"
Не, не те броят, нито в декларацията с детските, нито в банката.
На едното място си самотна майка.
В банката сте съсобственици на жилището само ако изрично упоменете по каква идеална част купува всеки от вас, а ако някой почине, другият не го наследява.
Ако бъркам, поправи ме.
Аз друго не мога да разбера- когато си против институцията " брак", защо се мъчиш всячески да се идентифицираш с бракуваните? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт