Съвместно съжителство или брак

• 38 751
  • 804
  •   1
Отговори
# 735
Сирен, явно не си попадала на подобни типове. Моя позната беше втрещена, че мъжът ѝ се ядосал на едното папагалче, защото кълве другите, извадил го от клетката и го размазал в стената. Никога! дотогава не е проявявал насилие, винаги е бил любезен, учтив и дори обича животни. И аз имах много добри впечатления от него, но това с папагалчето ме уби. Не е задължително да се прояви веднага, нали все пак гледа да те омае, да се представи в по-добра светлина. Ако е някой първичен простак, веднага ще се покаже, защото счита подобно поведение за нормално. Но ако вижда, че ти не одобряваш подобно поведение, ще се старае. Поне докато не се почувства сигурен, че те е "вързал" поне с едно дете. А после стой та гледай.

# 736
Повечето хора почват да се издават след около 6 месеца, ако са си слагали маска.

# 737
Дара, много ти е краен примера. Чак до там да изперка някой мъж, че да отнеме децата от майка им и да размазва папагали по стената е малко вероятно. Не си представям да очаквам от мъж, с който се разделям да ми строи къща, пък аз да му прехвърлям на вяра дялове от обща фирма. То хубаво другият се е променил, ама и жена му е подходила доста наивно към него.

# 738
Да, но в повечето случаи сме влюбени доста след тези шест месеца. А тогава хората наистина са с капаци на очите и си склонен да оправдаеш всяка постъпка. Да кажеш: "сервитьорката не се държа любезно, той беше прав", "Пенка му задава въпроси, които са наистина са дразнещи, с право я нагруби" и т.н. В тази връзка, все се сещам за колежка на моя роднина. Нейният мъж е пил само безалкохолно, алкохол не е близвал. И така, повече от 15 години. За да се превърне накрая в алкохолик, зависим от хазарта. Някои неща просто не можеш да ги предвидиш.

Lady Stardust , дали ти се струва възможно или не, е маловажно. Това е пример от практиката ми, не съм го чула от някой, а бях пряк свидетел. А мъжът с папагалчето е роднина на мъжа ми. Това, че ти не си видяла нещо, не значи, че него го няма.  Peace
П.П. Пак от практиката ми. Родителите се развеждат, но прехвърлиха общия си апартамент на детето, то да е подсигурено. Разделиха се повече от цивилизовано.

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 12:23 от Dara888

# 739
Ми затова не бързаш и 6 месеца го даваш критично, вкл. и без секс.

Но вече ако приемаш хитряшки номера- това си е за теб, мен лично ми действат страстоубийствено, ако видя мъж да прави шменти-капели и да се гордее с това. Червен флаг отвсякъде.

# 740
Ми затова не бързаш и 6 месеца го даваш критично, вкл. и без секс.

Но вече ако приемаш хитряшки номера- това си е за теб, мен лично ми действат страстоубийствено, ако видя мъж да прави шменти-капели и да се гордее с това. Червен флаг отвсякъде.

Ти малко в стил - не ме гледайте какво правя, а слушайте какво ви разправям.

Лично за себе си съм установила, че някои неща лъсват чак, когато заживеят заедно хората и се отпуснат. Което прави бременностите преди това доста рисковани.

# 741
То недостатъците на половинката може и да ги виждаме,но не искаме да им обърнем внимание.Както с моята приятелка дадох пример,че любимият й мъж ги изостави с 1,5 годишно дете.След 8 години съвместен живот,тя сега съзнава,че не бил стока и т.н.А той пък й казал,че вече не я искал.Ама как го разбраха това след като си родиха дете,ей това не мога да проумея, преди това много се обичали.

# 742
То недостатъците на половинката може и да ги виждаме,но не искаме да им обърнем внимание.Както с моята приятелка дадох пример,че любимият й мъж ги изостави с 1,5 годишно дете.След 8 години съвместен живот,тя сега съзнава,че не бил стока и т.н.А той пък й казал,че вече не я искал.Ама как го разбраха това след като си родиха дете,ей това не мога да проумея, преди това много се обичали.

Някой му е помогнал да го разбере, че не я иска. А тя е наранена и сега вижда само недостатъците му, все пак съвършени хора няма.

# 743
А, и 6 месеца без секс може само, ако броиш писането по фейсбуката за връзка. Ако се виждате често, всеки ден, през ден или през два, аз ще го зарежа, ако не изглежда, че си иска достатъчно силно след максимум един месец редовни виждания, за да не пиша после сърцераздирателни теми "Помощ, не правим секс!", или той ще ме зареже, ако е нормален и реша просто така, за идеята, без секс 6 месеца.

# 744
Никога не бих се виждала ежедневно с някого, ако няма съжителство. Изхабява мистерията прекалено бързо, овъртолването се ускорява.

Ми нека си иска, това не значи, че ще се случи секс.

# 745
.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 01:01 от Magdalena1978

# 746
Недостатъци- много, аз говоря за оня специфичен набор от недостатъци, които говорят дали ще се разделите цивилизовано или не.

Даже си мисля, че е хубаво да има разговор, в който да си кажете в прав текст как ще се разделяте, ако се наложи.

# 747
- наличие на дългогодишни вражди и клюкарене в семейството, намиране на кусури
- борба на дребно за всяка стотинка, ей така за принципа

Аз имах 2 от индикациите по-горе. Още като гаджета той е вземал пари от моя портфейл, а дори не живеехме заедно през това време. Светна ми лампата тогава, но бързо забравих този случай.

Бившият ми мъж ме заряза заради моите проблеми да забременея. След 12 години връзка + брак, започнах да чувам реплики от сорта "моето къде е" и "ако се разделим аз как ще си взема моето". Въпреки, че бяхме в брак той си гледаше и броеше парите (от фирмата, която създаде с моя помощ), живеехме в апартамент на баща ми. Постоянно излизаше "по мъжки" като очакваше, че след като имам проблеми със забременяването ще го търпя. Аз го изнесох от къщи и явно Господ ме е пазил да не създавам дете с него.

Тъжно е, че хората станаха толкова меркантилни. Няма искреност в отношенията между партньори или приятели, всичко е интерес, пари, имоти, "моето", "твоето". Гнусна история. Но се опитвам да се нагаждам, че идеализмът, наивността и вярата в доброто у хората не са много здравословни...

Ти имаш ли дете след това?

# 748
.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 01:02 от Magdalena1978

# 749
Имах предвид съвсем в началото на връзката, ей така да споменете- ако се наложи да се разделяме, какво става. Да подпиташ раздяла и развод дали ще се приемат или ще стане невероятна драма. За мен в доста случаи хич няма да е драма, но за други не е така. Та хубаво е да има план и визия и за това, ей така между другото. Говори се примерно и за финанси...

Общи условия

Активация на акаунт