Голямата тема за малките масла - 14

• 99 972
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Фрея, прекрасно, прекрасно оформена и информативна е отново тема ни!  bouquet

Използвате ли масла за кожата на лицето ви? Какви и кое масло/комбинация от масла са ви любими?

Да, използвам ги веднъж-два пъти в седмицата под нощния серум, който ползвам. Нанасям и върху лицето, и върху околоочния контур. Редувам ги, но най-добре ми понасят ямайското черно рициново, кафееното и жожоба - кожата ми е смесена, но вече и по-скоро зряла  Embarassed.

Лятото правя маслени маски, не виждам причина да не правя и сега през зимата, но сякаш време не ми стига.

# 16
Сутрин под кит-а Mr. Green също започнах да слагам капка-две, но инфузии /алое инфузия или годжи бери инфузия/, заради големия студ.

Това съм чела някъде, че е грешка, в голям студ не се слага нищо хидратиращо, защото можело за замръзне.
Не ме питайте за подробности, сигурно съм го чела преди 20 години, но това със сигурност го запомних. Blush

Това е отживелица и абсолютно невярно.  Hug
Зимата кожата има нужда повече от хидратация, отколкото лятото. Не само кожата и косата така. Нищо не замръзва, не живеем на Антарктида.
С най-добри чувства го казвам за да не вирее тази заблуда  bouquet
И аз подкрепям това мнение. Може би защото се бърка термина хидратация. Това всъщност не е свързано със слагане на вода върху кожата, а полагане на защитен слой върху кожата, който да задържа водата в нея. Затова хидратацията през зимата е изключително необходима. Може да се каже, че сега не ти трябват толкова спрейовете, базирани на водна основа, които се ползват през лятото за освежаване.

Благодаря на Фрея за новата тема!!!

За лице ползвам масло от шипка, нар и морковено семе.

# 17
  • София
Много полезно, благодаря  Peace
Да разбирам ли тогава, че тези в статията с рейтинг "0" и рейтинг "1" са подходящи за такава кожа, т.е. некомедогенни. Там е написано и за рициново масло..може ли ярчм да се използва или е по-друга разновидност на рициновото?
Винаги съм мислила, че маслото от Ему е от тези с рейтинг 0 Thinking

Не забравяй, че маслото от Ему си е животински продукт. С оглед това си му е много нисък рейтинга  Mr. Green

Аз все още се опитвам да си поръчам от Русия или някоя от бившите руски републики меча Мас,  ама не мога да намеря кой да ми я достави. Иначе има и е много полезна както за кожата, така и за косата.

# 18
  • София
И аз ползвам масла за лицето. От вечерна иглика, арган, кокос, шипково... Обмислям следващия път от краставица да си взема...

# 19
  • На ръба..
______Freya_______ Поредна красиво оформена тема  Hug

По въпроса Използвате ли масла за кожата на лицето ви? Какви и кое масло/комбинация от масла са ви любими?
Почти всяка вечер смесвам аргановото масло в шепата си с крема за лице и така го нанасям на лицето си. Допреди това оставах само по масло, но установих, че при смесването им резултата е по - добър. Освен аргановото съм слагала и кокосово масло на лицето. Хидратира и омекотява също много добре, но е е една идея по - тежко от аргановото. Ще чета с интерес какви комбинации си правите и какъв резултат виждате от употребата им.

# 20
  • София
Изненадана съм от това, че аргановото се води некомедоногенно. Все съм го възприемала като тежичко масло, може би защото има по-голям превес на олеинова киселина, но не пречи да го опитам и върху лице.

# 21
Запис, за да ви следя.
Благодарение на Вас се запалих по кокососвото масло и го ползвам както за лице, така и за коса. Много съм доволна. Добре, че ме ограмотихте  bouquet
Сега съм се засилила да ползвам и шипково, основно за околоочен контур, тьй като това, което изчетох ме навежда на мисълта, че е добро противобръчково средство...в начален стадии де...))) В предишната тема една дама беше споделила, че това масло избелва. Нека да споделят и други отзиви от шипковото масло, защото се притеснявам ако го ползвам само за около очите, а в останалата част от лицето се мажа с друго, да не стана на петна.
Поздрави на всички!

# 22
  • Варна
Сега съм се засилила да ползвам и шипково, основно за околоочен контур, тьй като това, което изчетох ме навежда на мисълта, че е добро противобръчково средство...в начален стадии де...))) В предишната тема една дама беше споделила, че това масло избелва. Нека да споделят и други отзиви от шипковото масло, защото се притеснявам ако го ползвам само за около очите, а в останалата част от лицето се мажа с друго, да не стана на петна.
Поздрави на всички!

Ползвам шипково масло 2-3 месеца, имам две кафяви петна на лицето слягам и върху тях, но уви, не са се избелили.

# 23
  • Пловдив
Благодаря за темата! Изключително полезна ще ми е  Simple Smile

На лицето все още не съм слагала масла, но си поръчах шипково и ще го пробвам. Мисля отгоре да слагам и вечерния ми серум.

Да попитам около очите какво масло слагате, от кое сте доволни и има ли видим ефект? Търся изглаждане на бръчки като ефект основно.

# 24
Поздрави на всички!

Ползвам шипково масло 2-3 месеца, имам две кафяви петна на лицето слягам и върху тях, но уви, не са се избелили.

Благодаря ти! Сигурно е индивидуално или пък зависи какъв вид шипково масло се ползва...

# 25
Включвам се отново с две въпросчета  Embarassed
Каква е разликата между тези двете:
http://www.zoya.bg/%D0%A1%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D … _BA_D0_BE_D1_81-s
и
http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0 … _BA_D0_BE_D1_81-s

И другото ми въпросче - Взех си от биофетиш масло от римска лайка. Мога ли директно върху кожата да го слагам или трябва първо да го разредя с базово масло?

# 26
  • на последния етаж
Аз ползвам шипково масло вместо нощен крем.

И да си прехвърля питането от миналата тема:

Цитат на: lili_78 в ср, 27 яну 2016, 18:50
Иначе шампоани ползвам само висок клас от години - Керастаз, Алтерна, редувам сериите, не прекалявам нито с протеините, нито с хидратацията.

Кои са протеиновите серии? А кои са добри хидратиращи?

# 27
http://www.zoya.bg/%D0%A1%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D … _BA_D0_BE_D1_81-s
и
http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0 … _BA_D0_BE_D1_81-s

И другото ми въпросче - Взех си от биофетиш масло от римска лайка. Мога ли директно върху кожата да го слагам или трябва първо да го разредя с базово масло?
Едното, по- евтиното, е с био сертификат. Иначе и двете са нерафинирани и студено пресовани, което е най- важното.

# 28
и

Едното, по- евтиното, е с био сертификат. Иначе и двете са нерафинирани и студено пресовани, което е най- важното.

Предполагам това означава, че и двете могат да се използват както за козметични цели, така и за консумация?

# 29
Трябва да го разредиш. Hug

Общи условия

Активация на акаунт