ФЕВРУАРСКОТО ЧОВЕЧЕ ПРОЛЕТТА ПОСРЕЩА ВЕЧЕ

• 12 314
  • 281
  •   1
Отговори
# 30
Моф,при копирането не е излязло това,което аз добавих-едрите букви в началото и една мисъл на Песталоци накрая. Днес имах повече време и реших да ги добавя.
Поздрави!!!

# 31
А мислите ли вече за ясла?Или гледачка? И къде се ориентирате?

# 32
Е хайде да се включа и аз, че отдавна не съм го правила, но си ви чета тайничко всяка вечер. Митака бясно действа в атака, ходи устремено и пропада смело. Това най-вече заради римата де, но най-общо изразява положението му с ходенето. Засилва се и ходи. Но най ми е смешен като опипва земята или асвалта, да ги пробва на твърдост и вкус. Много се котират. И боклучетата също. А локвите са ни специалитета, тъй де специална окраска остават по дрехите. Много е весело с нас  на разходка, с тази тъй плавна и свежа походка Joy Joy Joy.
Та що се отнася до спането, ами спи си човека, ама трябва да е сит, е, една вечер два пъти пи мляко, щото минаха два часа от предходното, пък то уж беше за приспиване. Та гладен ли е и рев настава. Иначе и той не долюбва сладкишите и вече смятам да не му ги  предлагам, много по-добре е да караме на плодове и плодови млека.
Светле,много добре си ги описала симптомите на рахита, мами, вземете овреме мерки и ако се налага да се дава Вигантол, то давайте, че много са страшни последиците.
Аз инак си ходя на работа и само мога да съм щастлива от бавачката си, която в момента гледа Митко по 24 часа, 5 дни в седмицата. Но това е друга тема за разправяне и не искам да се отплесвам.
Хайде спокойна нощ и повече хубаво време за разходки!

# 33
ЕХО,мами!Ние вече стоиме прави и се разхождаме около масата,но навън неиска.Спуска си дупето и иска да пълзи,правим цирк навсякъде.Вече нямам търпение да проходи,тежи ми,а и вече ми се иска да е по-самостоятелна.С кърменето трудно,но удържаме фронта и дневното го премахнахме за сметка на нощното,сутрешното също махнахме,сега правя закуска сутрин-попара,кус-кус,звездички.Не са й любими,ама като е гладна.Отказва ми,киселото,прясното и адаптираното мляко,дори изтискана кърма в чаша неприема.Мисля си как ще си вземе млякото,ако спреме с кърменето?Спи малко,от един максимум до три слетобед през деня,вечер заспива към десет,а сутрин се буди окончателно към осем.Мами,чувствам че се задушавам от тази непрестана връзка между детето и мен-по цял ден и цяла нощт е залепена за мен.Общителна е,има ли деца ме забравя,но положението е такова,че няма кой друг да я гледа освен мен и баща й.Откакто се е родила съм я оставяла пет пъти за по два часа.На ясла няма да я даваме,направо на градина,а за детегледачка мъжът ми и дума недава-няма доверие.Явно съм уморена,добре поне,че идва топличкото newsm08

# 34

Ох , още на никъде  Grinning
Гледачка няма да е със сигурност, остава ясла или градина, но ще видим как ще дойде. Искам ,ако тръгвам на работа да е по последната ми специалност. Та зависи от това. Wink

# 35
  • София
Ние сме записали Светльо на ясла и тръгва от септемви,мъчно ми е че ще го дам толкова рано,но се надявам там даму е интересно с дечицата:)
Една наша позната е учителка в детска градинаи казва че сега ако го дадем по лесно ще свике,нооо преди септември аз не давам:)

# 36
Преди бях решила да я дам на ясла през есента, но се отказах и реших да си я гледам и двете години и да не си прекъсвам майчинството. Понякога си мисля за варианта за второ бебе, но ми се иска да минат поне 3 години от първото раждане.

# 37

Ох,не ми препоръчаха яслите.Само какви неща чувам.....а за гледачка в никакъв случай!
Ако трябва с таткото ще ходим по половин ден на работа,ама ще си гледаме детето

# 38
  • София
Veselka аз ли нещо се бъркам или лентичката ти е с един месец напред  newsm78
А по темата поне за сега не сме мислили нито за ясла, нито за детегледачка, пък по-нататък ще видим...

# 39
Здравейте пак и благодаря за отговорите.
Ние днес ходихме на консултация, оказа се че сме 10 кг и 81-82 см.Изписаха ни сироп „Атаракс” за да се подобри съня и да ...... и аз не знам да не е нервен.Абе нещо не ми вдъхва доверие този сироп.
Засега няма да го давам и ще търся консултация с още един лекар.
По въпроса с яслите и детегледачките – ние вече сме с детегледачка, мислим да прескочим яслата и да го даваме направо на детска градина.

# 40
  • Sofia

Ох,не ми препоръчаха яслите.Само какви неща чувам.....а за гледачка в никакъв случай!

Ние с таткото се бъзикаме вече е време той да излиза по бащинство!  Joy Joy Joy

# 41

Joy

# 42

нашият татко иска

# 43
По отношение на яслата и на мен не ми се иска но гледачка трябва,няма как,трябва вече да се работи. Съседката ни я дадоха на частна ясла в лозенец от 1 седмица но не съм ги виждала да споделят мнение,иначе цената частна ясла-гледачка е една и съща-около 300лв. В държавната обаче са много деца и много боледуват . И така - за доверието към гледачката е ясно,но... newsm78 мисленето продължава.......

# 44
Здравейте мами,
Все не ми остава време с тази работа да пиша, но редовно чета всичко което сте написали.
Първо да поздравя Веселка, много хубава тема и много добре оформена статистика, браво на теб че си намерила време за нас  bouquet
Второ да ви се похваля и ние вече имаме ходещи крачета-на 7-ми април-деня на медицинския работник, се пусна за първи път и като почна няма спиране. Ама аз не очаквах че така изведнъж ще проходи, мислех си постепенно, обаче нашият изведнъж рече и тръгна. Е, все още ходи като патица Grinning и е малко нестабилен, но все пак има мерак и ходи. Правих в събота пита(естествено по рецептата на Йоана и стана разкошна, даже бягах с питата и с меда до баба и тя си отчупи първа и с мед си хапна и го нарече за здраве-както е по трдиция, обаче да бяхте ме видели каква картинка бях, да тичам по улицата с питата Joy
На консултация не можахме да отидем предния месец, защото имаше грипна епидемия и бяха забранени, но миналия ден отидохме, но само ваксина ни сложиха не са ни мерили, трябвало следващият месец(на 1 год. и 3 мес.)
Ние също сме с детегледачка, защото и двамата с татито работим, но малкия съм го записала за 1-ви юни за ясла, обаче ми се струва още малък и не ми се ще да влачи хиляди болести оттам и май ще си задържим бавачката докато Виктор стане на 2 години и пролетта(догодина) чак ще посещаваме яслите.
Това е от нас, че стана много дълго...

Общи условия

Активация на акаунт