Частни детски градини - София (тема 10)

• 111 754
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив/София
Ами всеки си има режим и работни навици, мъж ми ходи на работа към 9.30-10, но стои до 20-21ч вечерта. Съответно ако той води детето, ще го заведе към 9. Не знам кой защитава тезата, че децата не трябва да имат режим, всички се съгласихме, че е хубаво. Но ми се вижда дребнаво да спорим кой час е най-добър, 8.30 или 9.

Да не говорим, че се води, че не е добре детето да стои твърде много часове на градина, преуморявали се, изнервяли се... Т.е. ако може да е от 9 до 5.30 е по-добре,отколкото от 8 до 6.30 например. Разбира се ако родителите имат възможност, ние засега планираме единият да го води, а другият да го взима, за да се получи по-поносим интервал.

Румба77, чувала съм хубави неща за градината, но от четене по форуми, не от лични впечатления. Аз още не съм наясно дали Монтесори е моето нещо, много велики личности са гледани по метода, чела съм книгата, която нашумя напоследък и пак не съм убедена, че 100% ми допада. Но ако няма места мисля, че няма какво да го мислиш, освен това таксата е една от най-високите в София, ако не греша, нека каже някой с по-точна представа.

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 21:03 от Пипи2013

# 151
Воденето на детето на градина в 9 30, може да е ужасно късно за работещ родител, но за бременен такъв, неспал 2 години, мисля че 10 е съвсем приемлив час! Пак да повторя, когато не се нарушава учебния процес. Всъщност един от доводите ми спокойно да си го водя в 10 часа е именно, че не искам да прекарва прекалено много време в градината - това е първата му година там, само на 3 е и имам възможност, за момента, да го водя късно и да го вземам рано.

# 152
Здравейте,
Има ли майки, чиито деца посещават тази детска градина http://montessorisofia.com
Моля за информация - доволни ли сте, цена, допълнителни  занимания за децата. Градината изглежда страхотно, на мен ми е много удобна , на 2 мин. до нас. Звъннах на телефона, но бяха много лаконични - нямаме места, при нас се записват децата една година по- рано. И се чудя заслужава ли си или да търся друга градина.

Здравейте, аз ходих там на информационна среща през януари и с мъжа ми бяхме много впечатлени от градината - освен като база, така и като екип, методология, начин на работа с децата. Заявили сме място за детето си там, но живот и здраве за догодина, тъй като той е още на година и осем месеца. Наистина е трудно с местата там и трябва да се заявяват от по-рано - това го научих от други майки от форума, чиито деца са там, когато и аз проучвах градината. Затова и побързах по-рано да отида на среща и да заявим участие. Актуална информация по въпросите, за които питате, имам, ако ви интересува нещо - пишете на лично съобщение, ще ви отговоря на всички въпроси. 

# 153
Мами, здравейте, някоя има ли впечатления от Слънчево зайче към Бг школо в Младост? И изобщо моля ви кажете някоя наистина хубава градина в Младост.

# 154
По отзивите тук и личните ми впеачтления (но само от проведен разговор, детето ми не е било в градината) не бих поставила Слънчевото зайче в групата на хубавите:)
В общи линии, аз не харесах нито една на територията на Младост, спряхме се на Еко Дара и съм доволна.
Разбира се, възможно е и критериите ни за добра градина да не съвпадат:)

# 155
  • Пловдив/София
Мами, здравейте, някоя има ли впечатления от Слънчево зайче към Бг школо в Младост? И изобщо моля ви кажете някоя наистина хубава градина в Младост.

Моя позната е много доволна оттам, оплака се само, че се плащат всички занимания допълнително- език, спорт и т.н. Басейнът е хубав и научавали уж доста неща. После преминават към училище пак там, ако  искате.
Друга в младост е Меридиан 22, но нямам много наблюдения затам. В парк е, но май няма много катерушки в двора им или поне аз не видях.

Аз не съм ги гледала, защото са от 3г, а ми трябваше от 2г.

От 2г не намерих нищо хубаво в района и се спрях на градините в Малинова долина- Еко Дара, Германи, Веселото Гардже, Рай.
Литъл степс в Мусагеница и Киндероазе в Младост 1 също можеш да разгледаш.

# 156
Има и Дворец на щастливите деца в Младост 1.

# 157
Kinderoase...също са в Младост. При Метрото на Младост 1 се води ако не се лъжа.
Изцяло немскоговоряща детска градина.

Непоискан съвет  Laughing Хубаво е когато гледате за детска градина да се ориентирате и за училище.
Повечето градини са свързани с определени училища.

# 158
Свързани са, ама вие бяхте в една градина, пък отидохте в съвсем друго училище Laughing Heart Eyes

# 159
  • Пловдив/София
Kinderoase...също са в Младост. При Метрото на Младост 1 се води ако не се лъжа.
Изцяло немскоговоряща детска градина.

Непоискан съвет  Laughing Хубаво е когато гледате за детска градина да се ориентирате и за училище.
Повечето градини са свързани с определени училища.

А не е ли по-добре да се запише в държавно училище поне от 1ви до 4ти клас? Чудя се и аз по този въпрос, не е само въпрос на финанси, ами не се ли изнежва детето, ако до 18г е само по частни заведения, тип "гледано в саксия и несблъскало се с реалността". Не искам да го сблъсквам на 2-3г и затова избрах ЧДГ, но може би на 7-8 г си е време..Поставям тема за дискусия просто, нямам твърдо мнение, рано ни е.

# 160
  • София
Ако за яслена възраст търсенията са свързани с по-добро обгрижване и внимание към детето, то след това освен чисто физическото "гледане" се намесват и обучението и образованието на детето  Peace

# 161
А не е ли по-добре да се запише в държавно училище поне от 1ви до 4ти клас? Чудя се и аз по този въпрос, не е само въпрос на финанси, ами не се ли изнежва детето, ако до 18г е само по частни заведения, тип "гледано в саксия и несблъскало се с реалността". Не искам да го сблъсквам на 2-3г и затова избрах ЧДГ, но може би на 7-8 г си е време..Поставям тема за дискусия просто, нямам твърдо мнение, рано ни е.

Зависи от детето, както и от училището, в което ще имате възможност да го запишете.

# 162
ако до 18г е само по частни заведения, тип "гледано в саксия и несблъскало се с реалността".

О, тя реалноста май и по ЧУ я има, и там учениците се бият и използват нецензурен речник. Не казвам, че е масово и че всички ученици в ЧУ правят така, а че има такива случаи и не знам статистически като процент от учениците дали не е сравним с процента и в ДУ, които имат подобно поведение.

# 163
Свързани са, ама вие бяхте в една градина, пък отидохте в съвсем друго училище Laughing Heart Eyes

Ами Мецане има училища към които няма градина. А точно от личен опит давам съвет.
Щото и при вас ще бъде като нашият вариант.

# 164
няма как. То колко са образователните "институции", които са в едно от детската до училище/гимназия? Не са много. Така че, важното е родителя да знае какво иска. Ако от градината се е тръгнало с чужд език, да се търси и такова училище, ако е с изкуства - пак същото.

Общи условия

Активация на акаунт