Частни детски градини - София (тема 10)

• 112 774
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
В на малкия яслата той е най-малък там, но много се забавлява. Наблюдавала съм Преди да ме е забелязал като го взимам. Площа не е голяма, но има батут или.както там му се казва. Може няколко деца да скачат едновременно. Има катерушки, люлка тип диван, камиончета, тунел и тем подобни. Мисълта ми е не е супер голямо пространство, но поне има разнообразие.
По темата с памперса. Когато каката ходеше имаше други госпожи. Те ми съдействаха и махнах памперса й. С тези сега не мога да ги убедя да му го махат. Акал много и т.н. Вярно е че все още го прави 2 3 пъти на ден, но все пак. Занесла съм 4 ката дрехи. Файда няма там да е със, вкъщи без. Съвсем ще го объркам. Септември почва в държавна срещу блока и дано поне с новите госпожи да стане работата.
Мед. сестра си има. Яслата всъщност има и градинска група и училище до 7 клас и е акредитирана. Та сигурно затова си има. Гледа им косата, гърлото и т.н.
Иначе много ми харесва, но е далече от нас. На ден губя към 4 часа за водене и вземане. Преди бяха в стара сграда на центъра и ми беше удобно. Сега не. Нищо че са до метро.

# 361
Това мнение е по-скоро от обикаляне - още не сме дали детето никъде, но се надявам да бъде от полза на хората, на които им предстои да търсят ясла/градина. Предупреждавам, че си е цял фейлетон.

Каса деи бамбини: Много трудно се свързах и с тях. Ходих на среща там, но пропуснаха да ми кажат, че срещата ще продължи от 6:30 до 10:00 вечерта. Базата е много добра, хората са отдадени, ама малко сектантско идва.

Тарталета, наистина много полезно, браво. Мен ме интересува конкретно за Каса деи бамбини - би ли споделила, какво имаш предвид под сектантско?

# 362
Здравейте, ние отново търсим детска градина за два 4 годишни бонбона. Имате ли мнение за Лиди и Росица? За Кита - голям смях ходихме на среща имат хубава нас но мацката май не разбира, че децата не ходят на градина за да дремат и да ровят в пясъка и да ги оставят да правят каквото искат.

# 363
  • София
Sivamurti,
Ами да започнем с близо 4-часовата среща за запознаване с градината... Малко крайни изказвания ми направиха лошо впечатление: някакво дете не можело да си обуе обувките и понеже те не обуват обувки и няколко дена детето не излизало навън и после се научило да се обува. Подкрепям с две ръце изграждането на самостоятелност, обаче честно казано това е брутален начин да научиш малко дете да се обува.
После за спането. Те не толерират неспящи деца и си следват точен режим. Ако детето не спи, трябва да лежи със затворени очи. Ако не се събуди наврее, го будят. Отново, аз вярвам в режимите и моето дете има такъв открай време. Обаче да го вдигнат, защото се е успало с 10 минути и да е криво цял следобед...
Имаше много такива коментари и странното е, че в основата им ги подкрепям на 100%, но крайността им кара някакви лампи в главата ми да светят. Отиди и виж за себе си обаче - всеки има различно виждане как трябва да бъде гледано детето му.

San4eto, за росица имаше преди само няколко страници 3-4 мнения. Повече трудно ще откриеш, предвид че е на 2 год. Детската

# 364
  • София
Скрит текст:
Sivamurti,
Ами да започнем с близо 4-часовата среща за запознаване с градината... Малко крайни изказвания ми направиха лошо впечатление: някакво дете не можело да си обуе обувките и понеже те не обуват обувки и няколко дена детето не излизало навън и после се научило да се обува. Подкрепям с две ръце изграждането на самостоятелност, обаче честно казано това е брутален начин да научиш малко дете да се обува.
После за спането. Те не толерират неспящи деца и си следват точен режим. Ако детето не спи, трябва да лежи със затворени очи. Ако не се събуди наврее, го будят. Отново, аз вярвам в режимите и моето дете има такъв открай време. Обаче да го вдигнат, защото се е успало с 10 минути и да е криво цял следобед...
Имаше много такива коментари и странното е, че в основата им ги подкрепям на 100%, но крайността им кара някакви лампи в главата ми да светят. Отиди и виж за себе си обаче - всеки има различно виждане как трябва да бъде гледано детето му.

San4eto, за росица имаше преди само няколко страници 3-4 мнения. Повече трудно ще откриеш, предвид че е на 2 год. Детската

Хайде, няма нужда. Stop Престарават се. Същите рестрикции ги има в много държавни градини. Не е нужда да се плаща висока такса, за да третират децата така, може и за по-малка сума да имаш тази "чест".

Мерси за инфото. Peace

# 365
Учудвам се на казаното за Каза дей Бамбини. Детето ми ходеше в градината преди време, имам други впечатления. Но и голяма част от персонала не е същия, възможно е да има промени. Детето на Данделион мисля, че е там, сигурно би могла да ни разкаже повече  Peace
Детето ми не спеше на обяд по моя молба, не съм имала проблем с това.

# 366
Да, аз също съм учудена, защото бях на информационна среща и не останах с такова впечатление, напротив. Това е и градината, в която бихме желали да запишем детето си. Да, детето на Данделион ходи там - от нея получих само позитивни отзиви. Не знам дали следи тази тема, за да ни сподели. Тарталета, благодаря за разказаното.

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 23:16 от Sivamurti

# 367
Sivamurti,

После за спането. Те не толерират неспящи деца и си следват точен режим. Ако детето не спи, трябва да лежи със затворени очи.

Това ми звучи много странно за Монтесори градина. Долкото съм чела за метода, точно обратното виждане имат оносно спането - ако на някое дете не спи следобед, не го насилват.

san4eto, на наши познати детето посещаваше Лиди и бяха довлни, но не знам подробности. Запомнила съм, че се оплакваха едиснтвено от това, че зимата при по-голям сняг трудо се стига до там.
За Росица съм писала няколко страници по-назад. Да не се повтарям - доволна съм много от градината, от персонала, от отношението им към децата и родителите. Децата са много обгрижвани, гледат ги с любов, между децата няма агресия. Сега лятото им измислят забавни занимания като "война" с водни пистолети на двора, имат си градинка с домати, която поливат и т.н. Относно обучението - моето дете е още малко (на 2,6 ) и затова не мога да кажа как е в по-големите групи, където се изискват по-сериозни занимания. Аз съм доволна от това, което виждам като развитие, откакто посещава градината - вече казва няколко стихчета, пее песнички, брои до 10 на български и английски,  знае цветовете на англииски, както и някои животни. Научи се да казва, когато трябва "извинявай, моля, благодаря... ".
Ако нещо друго те интресува, питай.

# 368
  • София
Тъй като и нашата е Монтесори градина ще напиша как действат с моето дете, което 70% от дните не спи

Та дават й избор - дали да си почива в леглото като няма да спи и да пази тишина на другите или да стане и да играе. 2 пъти е избирала да играе, но се е измаряла и ми е казвала, че другия път ще избере да си почива. Следващите пъти е избирала да си почива, не избира играта вече Simple Smile .
За обувките - оставят ги да се обуят сами, но който в крайна сметка не може му помагат, учат го. Аз винаги гледам да й слагам лесни за обуване обувки и сандали без връзки, за да се справя сама и да е горда от това.

# 369
  • София
Някой има ли пресни впечатления от Веселите камбанки?

# 370
След голямо обикаляне и теглене на везните, май останаха Ян Бибиян и Рай, и детската градина към Петър Берон като резерва. Имате ли впечатления за някоя от тях?

# 371
Още една нова детска градина?

www.bbbn.eu

https://www.facebook.com/BBBNSofia

# 372
Да, разгледах сайта. Сградата ми изглежда позната. Преди мисля, че там се помещаваше валдорфска детска градина. Но виждам, че тези са нови  - британска детска градина и ясла. Звучи интересно. Някой ходил ли е?

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 11:47 от MamaTonita

# 373
Здравейте,
да попитам за впечатления от "Вълшебното борче"?

Благодаря!

# 374

Общи условия

Активация на акаунт