Частни детски градини - София (тема 10)

• 112 771
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Новите ЧДГ никнат като гъби....разгледах сайта на тази, но информацията е ограничена.Сайта не ми хареса.Не виждам екипа.

# 376
  • София
аз видях и правописни грешки на български в сайта им  Crazy

# 377
да, и на мен ми направиха лошо впечатление правописните грешки. сайтът ми е много неинформативен, общи декларации какво-що, но нищо конкретно и полезно.

# 378
Всички тръгват обещаващо и след това доброто им желание се превръща в печалбарство. Обиколих всички що годе читави частни градини в района на Манастирски Ливади, Бояна, Драгалевци, Симеоново, Горна Баня, Малинова Долина и т.н. всички обещтават едно и също и след това майките на децата, които ходят там казват, че нещата не са такива. След много обикаляне и лъжи, избрахме градината към училището Петър Берон, ако някой има мнение нека сподели  bouquet

# 379
  • София
Не разбрах - последните коментари за Вълшебното борче ли се отнасят или за Building Blocks British Nursery (преди поста на san4eto)?

На мен ми направи добро впечатление концепцията за "Forest School" в Building Blocks British Nursery. Ако не бях избрала вече градина на моите деца, щях да посетя и тази нова градина. Харесаха ми снимките от двора, хареса ми описанието на някои практики - например за възпитанието на отношенията, за здравословното хранене, за предучилищната подготовка, макар да не е посочено конкретно с кои помагала работят.

Доста градини посетих и на всяка една човек може да намери кусур, ако реши. Дори една от по-известните градини (коментирана доста и тук) ми изпрати договор, неграмотно написан и с фактически неточности, а директорката беше меко казано неструктирирана в аргументацията си, докато обсъждахме неща от основно значение за нас. Но смятам в същото време, че градината беше ОК. Даже - супер и бих я препоръчала. Ние не я предпочетохме основно заради локацията.

Та, с две думи, Building Blocks British Nursery на мен специално ми изглежда интересна и ще се радвам да науча повече за тях, ако някой може да сподели. Веднага ме грабнаха със снимките на децата от гората. Моите деца досега са посещавали общинско детско заведение, в което излизането на двора беше специално събитие, така че няма как да не ме грабнат идеите за отглеждане на децата на открито.  Peace  

# 380
Съгласна съм с Ashia и аз не разбрах последните коментари за коя детска градина се отнасят. Определено ме заинтригува идеята за Forest School и затова следя и страницата на Building Blocks във facebook, защото искам децата ми да прекарват максимално дълго време навън, а не затворени между четири стени. Каката вече ще е в трета група, а и малката е време за започне детска градина. Затова им търся място, където да са двете заедно и да прекарват повече време навън, нещо което виждам, че Building Blocks предлагат. Пак от facebook видях, че е имало доста деца на събитието им в събота https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1687944224862019.10737 … &l=4eba353695.
Ако човек тръгва с нагласа да намери кусурите, само това ще вижда, затова аз предпочитам да съм обективна и определено ще ги посетя, за да проверя и децата как ще приемат средата. newsm06 newsm10

# 381
когато новорегистриран потребител започне да се появява в темата и да насочва вниманието към определена градина, без да има публикации в други теми след това, веднага започвам да си мисля за неумел маркетинг.  нищо лично, просто се е случвало нееднократно Peace

# 382
Е, това все пак е безплатна реклама. Но аз съм съгласна с едно-хайде да не тръгваме с негътивизъм.

# 383
  • Пловдив/София
Може ли да попитам вашите деца плачеха ли първите дни в градината/яслата и каква беше реакцията на персонала? Така се надявах, че като е частна градина (по-малко деца, по-грижовен персонал) ще избегнем плача и страданието на детето, исках да е нещо хубаво за него,а  не мъчение...Стоях първите дни с него уж да е по-плавно, той си играеше, участваше в повечето занимания, но като ме загуби от поглед веднага рев. И днес като го оставих за 2 часа (налага се) отново страхотен рев...Чудя се какво да ги помоля да правят или аз какво да направя, обяснено му е, имаме книжки по темата, но засега не помага. Започвам да си мисля да не съм сбъркала мястото или винаги си има плач, колкото и да е хубава една градина?

Забравих да кажа възрастта- 2г, в пика на бебешкия пубертет е. Оставям го от малък при баби, не е като да е бил само с мен, с едната баба имаше също рев в началото, с другата- никога.

Много ми е притеснено и се чудя дали да продължаваме и колко дни плач е нормален..?

# 384
  • София
В нашата частна градинка каките бяха много мили, децата бяха малко, но детето си плачеше сутрин няколко дни. Не трябва да те притеснява. Мен ме посъветваха да я оставям възможно най-бързо, а не като се разплаче да се гушкаме и да се уговаряме и т.н. Факт е, че след като момичето я вземеше вътре, до минута спираше да плаче  Peace Ще свикне. А колко дни плач е нормално - при различните деца мисля е различно. При нас беше около седмица или малко повече. Моят съвет е да не се отказваш.

# 385
Може ли да попитам вашите деца плачеха ли първите дни в градината/яслата и каква беше реакцията на персонала? Така се надявах, че като е частна градина (по-малко деца, по-грижовен персонал) ще избегнем плача и страданието на детето, исках да е нещо хубаво за него,а  не мъчение...Стоях първите дни с него уж да е по-плавно, той си играеше, участваше в повечето занимания, но като ме загуби от поглед веднага рев. И днес като го оставих за 2 часа (налага се) отново страхотен рев...Чудя се какво да ги помоля да правят или аз какво да направя, обяснено му е, имаме книжки по темата, но засега не помага. Започвам да си мисля да не съм сбъркала мястото или винаги си има плач, колкото и да е хубава една градина?

Забравих да кажа възрастта- 2г, в пика на бебешкия пубертет е. Оставям го от малък при баби, не е като да е бил само с мен, с едната баба имаше също рев в началото, с другата- никога.

Много ми е притеснено и се чудя дали да продължаваме и колко дни плач е нормален..?

И при нас не мина без плач и молби и моето дете е на 2 години.  Всички казват , че е нормално първата седмица,  особено в тази възраст. Не е проблемът в градината. Вие на коя градина се спряхте, следях постовете Ви назад в темата и помня, че доста прецизно проверявахте всичко около градините

# 386
Здравейте искам да попитам знаете ли ЧДГ която предлага онлайн видеонаблюдение.До тук открих само Германи,Лапину и Жабчо ако знаете някоя друга Моля да споделите тъй като въпреки високите такси на ЧДГ не на всякъде отношението към децата е добро и за това ми се иска да мога да хвърлям по едно око на камерите
Извинете ако въпроса ми не е за тук

# 387
  • София
в нашата има - Пикабу

# 388
  • Berlin
При нас ревът беше на излизане от вкъщи сутрин, при големия, на 3г тръгна. Сега малкият, на 2г. ходи с желание, защото и батко му е там, не сме имали плач, но го отдавам изцяло на това, че са двамата заедно там.

# 389
  • София
Малкият тръгна с голямо желание заедно с кака си и батко си вчера - на 2 г. е. Но после ми се обадиха, за да ми кажат, че е плакал. Вечерта, когато ги взимах, като ме видя, веднага ревна. Просто е малък още психически, ако мога така да се изразя. От тримата - само големият син нямаше проблем с градината, но той е по-непукист по душа. При дъщеря ми драмата беше много голяма.

Общи условия

Активация на акаунт