Частни детски градини - София (тема 10)

• 111 695
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив/София
аз да питам има ли градина по Монтесори методика в района Младост/малинова долина? повечето май са в другия край на града. Аз още се чудя дали искам Монтесори или по-скоро езикова, но да има избор все пак...

# 76
Пипи, има и двуезични монтесори градини, не е нужно да се раздвояваш в избора си, може и да комбинираш.  Peace

# 77
Има ли мами , чиито деца в момента посещават ЧДГ Лапину или Тути?  Ако някой има актуална информация ще съм благодарна да сподели.

# 78
След като посетих над 10 частни градини, писах си с няколко майки , които ми дадоха съвети и изказаха лично впечатление ,  категорично фаворитите са ми Тути и Лапину.  И сега не мога да взема решение, тъй като и двете градини много ми харесват. Може би везните щяха да натежат в полза на Тути, ако не бяха няколко много неприятни истории, който са разказали майки от форума.  Лошото е че мненията са от преди 5 години и не зная как стоят нещата сега.... 😕 страхувам се да не се подведа от "напудрената" фасада на Тути и да допусна грешката, за която са споделили няколко съфорумки. Надявам се да се включат мами с актуални впечатления.

# 79
  • София
Синът ми е в Лапину вече трета година и съм много доволна - отношение към децата, комуникация, занимания, храна... От Тути нямам никакви впечатления, нито познати с деца там.

# 80
Сърдечно благодаря за отговора! Изучават ли достатъчно английски език?  Разбрах, че имали часове с господин - англичанин, но не разбрах колко пъти седмично.

# 81
  • София
Английски имат 3 часа седмично, но не е с англичанин /поне нашата група/. Не знам какво имаш предвид под достатъчно, но не очаквай да научи английски в детската градина, която и да е тя. Просто няма как да стане, освен ако не е изцяло английска градина, т.е. да им говорят целодневно само на английски. Ще научи думички, някои фрази, някое и друго стихче или песен /без да може да го преведе/. Истинско научаване на английски може да се очаква едва в училище. В добро основно частно училище, до 7 клас може да стигне наистина високо ниво.

# 82
Здравейте всички!

Преместих детето си в нова ясла - "Жабчо" в кв. Гоце Делчев, понеже локацията ми е по-удобна. Тя е току-що направена от едно много мило момиче с опит в областта. Момичето е много спокойно и приятно и точно затова реших да преместя детето си там.

Предимствата, освен обясненото вече, на тази ясла/градина са: къщата е много приятна и с хубав двор, учат английски език и народни танци, има постоянно видеонаблюдение, хранят децата с био кухня, държат на спокойния тон при общуването.

Недостатъкът е един според мен - че засега са само три дечица, но разбира се, това е въпрос на време Simple Smile

Там сме само от няколко дни, така че като мине малко време пак ще пиша как протичат нещата.

Успех на всички!  Sunglasses

# 83
  • Пловдив/София
Пипи, има и двуезични монтесори градини, не е нужно да се раздвояваш в избора си, може и да комбинираш.  Peace

Кои например, не можах да открия такива? имам предвид не само с 2-3 часа език седмично, а всеки ден или дори общуване на самия език. Ще се радвам ако ми кажеш коя имаш предвид, тук или на лични, мерси!

Мисля идните 2 седмици да обиколя набелязаните градини в моя район (не са Монтесори, не знам защо не намирам такива тук)- Рай, Германи, Еко дара, Литъл степс

# 84

Кои например, не можах да открия такива? имам предвид не само с 2-3 часа език седмично, а всеки ден или дори общуване на самия език. Ще се радвам ако ми кажеш коя имаш предвид, тук или на лични, мерси!

Montessori Casa dei Bambini е двуезична, ежедневно и целодневно с децата се работи на български и английски език. Намира се обаче в Манастирски ливади.

# 85
  • София
постоянно на двата езика се говори и в нашата - Пикабу Simple Smile

# 86
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,

Линковете към някои от детските градини не работят, заради излишен знак в края - пример - точката и запетаята тук и на още няколко места в списъка.

„Мария Магдалена”, http://www.mmagdalena-bg.com/;

„Ежко Бежко”, http://www.ezhko-bezhko.net/features, София, Драгалевци; 7.00-19

Има ли възможност да се оправят ?

# 87
  • София
Подсетихтв менза Ежко-Бежко, някой има ли информация за таксата? Започвам дас е оглеждам сякаш за нова градина с ясла...

# 88
  • Пловдив/София
Да дам малко информация за градините в Малинова долина, последните седмици посетих няколко. Надявам се да съм полезна на други търсещи най-доброто за детето си родители Simple Smile Ще пиша от гледна точка на дете в яслена група, тъй като засега това ме вълнува.

Германи-  басейнът е хубав и на 30 секунди от градината, занималнята на ясленчета е страхотна- огромна, с много играчки и място за скачане и катерене. Площадката обаче им е много малка, като тераса. На големите е доста по-широка и хубава, но не можело там. Занималните на големите деца са по-тясни, а и има повече деца, сигурно заради езика- немски всеки ден от 3г нагоре. Всички бяха усмихнати и се радваха на детето, децата- спокойни. Спалня- тясна.

Рай-  по-голяма площадка за яслената, пак са отделно от другите. Занималнята обаче е тясна за броя деца. Спалнята е обща за всички е доста тясна. Но им четат приказки на заспиване, което звучи чудесно. Видях как им носят плодове, отново всички бяха много мили и усмихнати.

Еко дара- голям плюс ми се вижда, че спалнята и занималнята на всяка група са свързани. Много е широко и светло. Плуват в басейна на Германи, имат английски 3 пъти в седмицата. Дворът е голям отново и всички играят заедно (не знам плюс ли е или минус?).

Таксите на трите места за мен са сходни като се сложат отстъпки и допълнителни занимания, все се пада между 650 и 700 (от моя гледна точка, защото искам плуване и в Рай ще имаме такса "памперс").

# 89
  • София
Ние като ходихме преди близо 2г на посещение в Германи и аз останах с негативни впечатления - дворчето на яслата беше доста малко, спалнята не ми хареса, защото имаше кошари на 2 етажа, като горните се заключваха като решетка и детето сякаш спи в клетка... Thinking
Басейна се ползва събота и неделя от всякакви хора, които си платят, както и двора се ползва в неработни дни за частни партита и рожденни дни на външни лица.

В програмата на яслата няма нищо интересно - няма готварство, градинарство, куклен театър (директорката каза, че много често родителите поръчвали за РД на децата аниматори и куклен театър). За заспиване не им четяли приказка, храната я поръчват от детска кухня, не мият дупетата с вода при смяна на памперса, а чистят с мокра кърпа само, тогава ми казаха че има една учителка и една помощничка за яслата, което ми се видя доста малко, класната стая беше хаотично подредена - такива неща. Местоположението и сградата бяха ок, но като цяло нещата с които ги занимават и спалните определено не ми допаднаха.
Програмата на децата след 3г беше много много по-разнообразна.
Аз си мислих, че като е ЧДГ и има басейн, той се полза само за децата от градината, а се оказа, че всеки може да се възползва... Филтрацията на басейна също не е с морски соли, както предпочитам, за това от плюс за мен стана минус този басейн.

Преди да я огледаме направо бях сигурна, че ще искам там, заради наистина многото положителни неща, които бях чула и прочела. Но аз наистина имам високи критерии и не знам дали съм пример, познавам майки, които са много доволни.

Общи условия

Активация на акаунт