Частни детски градини - София (тема 10)

• 111 712
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив/София
Brayda, права си, но само донякъде. За дворчета на яслената- да. За програмата- на мен градинарство и готварство не ми звучи много интересно, може би защото имам момче. За приказка преди сън е минус, но пък едва ли ги оставят да плачат. Моето и само си чете книги в леглото понякога.
Спалните- не знам къде си ходила, но в Рай беше по-зле. Явно вповечето частни си е тясно. За горния етаж не е проблем решетката (като кошара си е),но моето дете скача от такива места и питах. Казаха, че децата спят само долу. Те са малко на брой и леглата са достатчно, горните са за всеки случай явно.
Басейн- предполагам, че го чистят и не е проблем да ходят възрастни. Ние водим детето по всякакви басейни и винаги е имало възрастни. С морски соли освен Спарк не знам друг басейн в София, ще се радвам да споделиш?

Не че ги защитавам, но клоня към тях или Дара в момента. хареса ми и отношението, което си е важно. Освен това яслата е една година и после още 4 градински групи, така че гледах комплексно (може би няма да го местим).

# 91
  • София
O, aз не съм искала да посаждам негативи към градината  Peace.
Не съм ходила в Рай, нито в Дара.
На мен ми казаха, че спят деца горе, които по-често искат да стават, а от там не можели да станат.. Сигурно са спрели да ги слагат там, все пак говорим за преди 2г Simple Smile
Директорката през 70% от времето ни говореше за градинските групи, макар те да не ни интересуваха тогава, явно искаше да компенсира многото ми желания/въпроси, с това, че ако после мине в градина ще бъдат изпълнени в програмата.

А колкото до другите занимания, ако оставим градинарство и готварство (които всъщност нямат значение от пола на детето, а по-скоро развиват ранни усещания, финната моторика, вкусове, светоусещане, природа, интересни факти и др. такива), музката не беше с музикален педагог, нямаше йога или някаква гимнастика/танци... Просто бедна програма, подобна на държавните градини, естествено като изключим, че в Германи 100% се грижат по-добре за децата от ДГ.
Аз просто си представях по-интересни занимания за таксата, която искат.

За басейна, моето дете ходи в Спарк, да, от градината там ги водят, иначе не бих я записала на плуване всъщност. Чувала съм за още едно място със солена вода, но може би е добре да се разчетеш в темата за плуването във форума, защото не се сещам името как беше.
Скрит текст:
Имала съм проблематично посещение в басейн (и то мн скъп) така да се каже и съм резервирана относно хигиената, както и веществата, с които се филтрират имат негативно влияние към някои алергии или предразположеност, чувствителна кожа и т.н.т. за това е моето мнение. Явно твоето дете няма проблем с всичко това (изпробвано) Simple Smile Да не говорим, че имам позната, която въпреки че знае че има хронично възпаление, продължава да ходи на басейни с риск да зарази някой или нейното възпаление да се изостри! Просто на хората не им пука, от това се плаша аз!

п.п. спалните и в нашата градина не са широки, отделени са кошари от легла, но стаичките са малки и децата спят на двуетажни легла, в зависимост какво предпочита всяко дете.

# 92
  • София
Здравейте,

Линковете към някои от детските градини не работят, заради излишен знак в края - пример - точката и запетаята тук и на още няколко места в списъка.

„Мария Магдалена”, http://www.mmagdalena-bg.com/;

„Ежко Бежко”, http://www.ezhko-bezhko.net/features, София, Драгалевци; 7.00-19

Има ли възможност да се оправят ?
Благодаря! Ще ги оправя.

# 93
  • Пловдив/София
Brayda, вече има музикален педагог Wink Явно се развиват все пак. За мен плюс от държавна като занимания определено е плуването за 2 годишните, дори в някои частни не можело плуване под 4 годинки което не ми харесва. И немския за 3+. За другите неща нямам претенции, важното е, че "каката" изглежда спокойна и мила и се занимава много с децата (песнички, влакче и т.н.)

Щом ходите в Спарк, сигурно сте във "Веселото гардже". На мен там не ми хареса, че почти не учат език, а таксата е като в Германи, от най-високите. Но не съм ходила да видя самата градина честно казано, сигурно е хубава

# 94
Само да споделя...че плуването в тази възраст хич не го вземайте за плюс.
Детето ми тръгна на плуване за бебета на 1,5 години. Първите няколко месеца се разболяваше след всяко ходене. След това го спряхме за зимата. През пролетта ентусиазма ме озари отново...пак го повлякох. Вече боледуването беше след 2 ходения.
Тръгна на ДГ и питах директорката защо не организират групата да ходи на плуване след като имат хубав басейн в близост до градината. Жената ми каза , че няма да го направят.
Пробвали са 2 години подред. През септември родителите са много ентусиазирани. След няколко ходения децата почват да се разреждат. До декември остават ходещи по едно - две.
За съжаление беше абсолютно права, след личният опит които вече имах.

# 95
  • София
Не сме във Веселото Гардже, писала съм назад, в Пикабу сме.

Детето ми е на 3г и няколко месеца, започна да ходи на плуване миналия месец. Не се е разболяла от това, нямам представа дали ще се отрази негативно на и без това крехкото й здравословно състояние (хронични тонзилити), но и морската вода, много добре се отразява на нейните проблеми. Ако много се разболява от това, ще я спрем. Тя настояваше да ходи, защото приятелите й от групата ходят, а и според учителката много добре се отразява на децата, било също така и голяма забава. Всъщност тези деца (без моето) са едни от най-здравите в групата.
Аз нямам зор, да плува, тя иска да ходи, както и на балет  Wink Плуването не е било приоритет при избора ми на градина.

В нашата градина има опция детето да не ходи през зимните месеци, а само пролет и лято, ние почнахме някъде към края на зимния период.

# 96
  • София
Аз имам опит с плуващо дете. И големият ми син и дъщеря ми ходеха целогодишно на плуване от детската градина. Не се отразило по никакъв начин на честотата на боледуването им.

# 97
  • София
Определено зависи от детето, вече тотално съм се убедила от това, за едни едно е ок, за други не е.

# 98
Хоуп, и аз не съм забелязала детето ми да боледува повече от плуването. водя я от 7-месечна. започна да боледува доста след това, даже не толкова в яслите, колкото в градината.

# 99
  • Пловдив/София
Аз го водя на плуване един път седмично и сега, на 18 месеца е, вече над година ходим. За тази година само един път настина в деня след плуване и не знам дали беше от това (беше си грипен период). Предполагам, че като е свикнал на плуване, няма да е по-различно дали е с мен или в градината, надявам се да ги обличат бързо и да ги подсушават. Чувала съм даже, че калява и много деца намаляват боледуванията като тръгнат, това ми е идеята. Не е нещо ново, което искам да въведа, а по-скоро да си продължим както сме започнали от бебешка възраст.

# 100
Моето дете много боледуваше миналата учебна година. Бях я записала на плуване в детската градина и ходеше, когато не беше болна. На много лекари я водих, на алерголог също, нямаше нищо конкретно. Тази година я спрях от плуването в детската градина, след което детето драстично спря да боледува. Дали има връзка не мога да кажа. От месец ходи на плуване събота и неделя, за сега всичко е наред. Не е боледувала.

# 101
  • София
има го и момента с порастването и свикването с обстановката...
Има много теории, че стреса при започване на ясла/градина се отразява зле на имунитета, след това всичко се нормализирва.
Моето дете също тази година, спрямо миналата боледува по-леко и една идея по-малко, силно се надявам другата година да е още по-добре!

# 102
при нас тези теории не сработиха - започна да боледува 6 месеца след започването на дг, пикът беше през втората година в градината.  Peace

# 103
  • София
Е и ние имахме своя миг на слава - първите два месеца след като тръгна, нямаше пропуснат ден, след това един грешен изписан антибиотик и след малко време повторен и друг и после 3-ти... Влязохме в ужасен кръг, сменихме лекаря и малко по малко всичко се нормализира, но ми костваше детето да е над 3м в къщи, за да се свие 3-тата сливица, та първата зима почти я пропуснахме, късна пролет и лятото навакса с добро здраве и доста често присъствие.
Тази година режима ни е - през две седмици, за две седмици Wink Другата се надявам да е по-добре.

Оспамихме малко с темата за болестите - те са неизменна част и съм се убедила, че не зависят от градината, т.е. винаги може и по-зле, но за по-добре май рядко се случва. Поне тази зима бях подготвена и не съм се вайкала толкова много Simple Smile

# 104
Моето дете е вече голямо, отдавна мина  ясленската възраст:) В бившата градина не боледуваше, много рядко. Не знам от смяната на градината ли беше, или от друго... Но тази учебна година започна пак с едномесечно отсъствие. Последният вариант, който предприех е да спрем плуването и резултатът дойде след това. Не бих я пуснала отново на плуване от детската градина.

Общи условия

Активация на акаунт