Частни детски градини - София (тема 10)

• 112 700
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Искам да питам при Вас как е регламентиран летният период? Дължите ли някаква такса "пазене на мястото", ако детето не ходи да кажем 2 месеца годишно лятото на градина?

Има доста време, но се замислям вече, на нас ни искат немалка сума, около 350 лв месечно, БЕЗ детето да посещава. Ясно ми е, че заплатите на персонала трябва да се плащат и в летния период, но все пак такава сума за услуга, която не се ползва, ми е в повече.

Ако навсякъде е така ще го приема по-лесно, не ми се иска да се караме, иначе съм доволна от почти всичко в градината.
В лицензираните частни детски градини не е така. Но повечето частни детски градини са без лиценз и си правят каквото си искат. Нищо не може да им кажеш.

# 511
В нашата градина няма лятна такса и по-добре, защото ако я имаше вероятно щях да се преориентирам. И без това миналата година му беше първа и отсъстваше доста, а юни месец го спрях, че постоянно влачеше вируси на бебето (таксата платих eстествено). Ако  трябваше да плащам такса за юли и август, щеше да е върха на наглостта. Но вероятно градини, в които по непонятна за мен причина се чака на опашка за записване, могат да си позволят подобно таксуване - ако не ти отърва, идва следващия.

# 512
при нас и в двете градини, които посещаваше, имаше лятна такса - в едната беше по 250 лева/мес, а в другата - 200 лева. отделно ако ходи в тези месеци, се доплащаше за дните, които ходи.

# 513
  • Berlin
И при нас се заплаща, половин такса, ако не се посещава сътоветните месеци през лятото. Ако не посещава 1, 2 или 3 седмици има съответна отстъпка. През година и да отсъства, плащаш цялата такса, само ако е повече от 3 седмици в месеца (Laughing) се приспада някаква сума за храната, май 50-100лв, което е нищо.

# 514
  • София
В нашата градина през лятото имаш право на 2 месеца, в които да не се плаща такса, ако детето не посещава. През останалото време се плаща пълната такса посещавал-непосещавал. Ако посещенията са по-малко от 7 дни месечно се прави преизчисляване според посетените дни

# 515
При моя като ходеше нямаше значение дали е лято или не. Ако не посещава цял месец се дължи 250 лв. Той доста боледува', а плащахме пълната такса. Но в един от месеците директорката направи отстъпка и платихме само тези 250лв, а не пълната такса

# 516
  • Пловдив/София
Благодаря за отговорите. Явно е различно, но поне не е единственото място с половин такса, някакво успокоение си е Simple Smile))

Засега съм доволна и детето свикна лесно, а и все по-интересно ще става в горните групи, така че ще преглътна това с летните такси. А и не знам дали за колко време ще измисля да не посещава, може би месец и половина, мъчно ще ми е за повече, дори да ходим уикендите, а и ще се натоварят бабите.

# 517
  • София
burty,
Успях да посетя Bright care и Les Papillons  Simple Smile
Bright care имат страхотна база, много красиво и луксозно направено. Казаха, че имат 2 групи по 10 деца в яслата и сега чакам отговор, дали могат да ни приемат. Таксата е 495 евро и по 4 лв.на ден за храна от Ян Бибиян, може и ти да си носиш. Единствен минус е, че къщата се намира доста близо до Околовръстния път и си мисля, че въздуха ще е доста замърсен.
Les Papillons са отворили мес.октомври. Имат 2 групи: френска и английска. Във френската са 3-4 деца, а в английската 2. Засега не ги разделят на възраст, защото са малко. Атмосферата тук е тип "семейна среда". Собственичката емного симпатична и мила жена. До края на годината таксата е 840 лв., а от новата година ще бъде 960 лв., запусалите се вече клиенти са на старата такса през новата година. Храна се поръчва отделно или носиш. Като минус всички деца стоят и играят в една голяма стая и не виждам как ще разделят децата и езика, на който да им говорят.

След местата, които посетих нашата градина определено е Bright care Wink
Някой има ли отзиви за там?
Благодаря предварително !!!

# 518
Едва ли са Ви споделили от  Bright care , че нямат лиценз и че напълно незаконно имат уговорка с друга градина,  която им предоставя удостоверение за посещение на предучилищна група. Попитахте ли защо Ви карат да попълвате анкетни карти и не Ви ли смути, че искат толкова много лична информация за Вас - предполагам, не са преустановили  тази порочна практика. Присъствахте ли на урок на децата? Упранителката даде ли Ви да прочетете договора? Предполагам не! Замислете се защо на сайта им има толкова оскъдна информация. Попитахте ли персоналът дали има педагогическо образование? Не се подлъгвайте по хубавата къща (по - точно по двете къщи). Има градини с много по -добра материална база, при това с лиценз и с преподаватели педагози.

# 519
apolonia беше писала, че малките стъпки не взимат малки деца. Много странно твърдение...взимат деца около 2г възраст и не е проблем ако още ползват памперси. Пиша го само за да е ясно, че твърдението ѝ не е правилно и някой да не се подведе.

# 520
  • София
0010100, зависи за коя от градините се пита. Little Steps, която е в Мусагеница, не взима деца с памперси и не взима деца на 2 г. Това беше първата градинка, която посетих, защото живеем наблизо и щях да преглътна таксата, но дори се опитаха да ми дават съвети за отказване от пелени, за да може септември-октомври да е готова (обикалях градините лятото).

# 521
  • Berlin
Може и да не взимат в момента, не знам, но принципно групичката на малките е от 2годишни дечица. Малка група са сега,7 деца.

# 522
Аз имах предвид Симеоново Peace

# 523
  • София
apolonia беше писала, че малките стъпки не взимат малки деца. Много странно твърдение...взимат деца около 2г възраст и не е проблем ако още ползват памперси. Пиша го само за да е ясно, че твърдението ѝ не е правилно и някой да не се подведе.
0010100,
Извинявам се, но това съм го писала, защото в сайта им пише деца от 2.5 год.и не проверих градината, тъй като на доста звънях и тези с такова ограничение подминавах.
Сега говорих с тях и да права сте взимат деца от около 2 год.Утре ще ходя на среща да видя базата.
Вашето дете там ли е? Някой има ли отзиви?
Благодаря предварително !

# 524
  • София
Едва ли са Ви споделили от  Bright care , че нямат лиценз и че напълно незаконно имат уговорка с друга градина,  която им предоставя удостоверение за посещение на предучилищна група. Попитахте ли защо Ви карат да попълвате анкетни карти и не Ви ли смути, че искат толкова много лична информация за Вас - предполагам, не са преустановили  тази порочна практика. Присъствахте ли на урок на децата? Упранителката даде ли Ви да прочетете договора? Предполагам не! Замислете се защо на сайта им има толкова оскъдна информация. Попитахте ли персоналът дали има педагогическо образование? Не се подлъгвайте по хубавата къща (по - точно по двете къщи). Има градини с много по -добра материална база, при това с лиценз и с преподаватели педагози.
stefansky,
Нищо не са ми давали да чета или попълвам, казаха, че са им пълни групите и до края на годината ще ми се обадят, дали могат да я приемат.
Да може би сте права, че се лъжа по базата им, наистина е много хубава.
Препоръчайте място където да общуват изцяло на английски? Ще съм много благодарна !

Общи условия

Активация на акаунт