Грях ли е аборта и може ли да бъде оправдан ?

• 27 468
  • 269
  •   1
Отговори
# 15
Зависи от ситуацията.В 21 век има достатъчно противозачатъчни средства, нежеланата бременност може да се избегне и изобщо да не се стига до аборт.За мен лично ще е грях.
Оправдавам аборта по медицински причини или след изнасилване.

100% съм съгласна с това мнение.

# 16
Не е грях.

# 17
Не е грях. Нещо повече - в някои ситуации е наложителен, в други - желателен.
Да се говори за "оправдан", в смисъл - "оневинен", е повече от жалко. Все пак, абортът, представлява своего рода право, за което жените са се борили.

# 18
Грях - пред кого? Не е нещо, което искаш да причиниш на тялото или психиката си. Няма нужда от оправдания пред никого. Всяка жена трябва да се стреми да го избегне, но всяка жена трябва да има правото да го направи, в колкото се може по-безопасни и нормални условия. Физическите, емоционалните и психическите последици, независимо дали ще го направи или не, са основно за нея. Затова трябва да има свободата да реши, без да е обект на натиск или стигматизиране.

# 19
  • Tам през Атлантическия океан
За мен абортът не е грях.
По добре аборт, отколкото изоставено бебе или отгледано в мизерия и лишения.

Не на всякъде се отглеждат така  Sunglasses
и не всички са изсоставени , някои си намират добри родители  Simple Smile

Отговорих : зависи

# 20
Не е грях. Това е лично решение и право на всяка жена и няма нужда да се оправдава пред никого!

# 21
  • София
Това са два въпроса, горе анкетата е с един.
Моите отговори са:
1. Абортът е грях.
2. Може да бъде оправдан.

Така смятам и аз.
И аз.

# 22
Абортът е убиването на човешко бебе в някаква фаза на развитие (преди да му е дошло времето да се роди). На практика е убийство. Да, грях е. Който не е вярващ разбира се го възприема иначе. Въпрос на разбиране.

# 23
Абортът е убиването на човешко бебе в някаква фаза на развитие (преди да му е дошло времето да се роди). На практика е убийство. Да, грях е. Който не е вярващ разбира се го възприема иначе. Въпрос на разбиране.
А не е ли по-голям грях да родиш нежелано дете?
Всяка жена трябва да живее с това си решение(дали или ли).
За мен решението навремето беше по-добре да го махна,от колкото да го родя на съвсем млада възраст(макар,че след като е станало не съм била дете),аз още неосъзната,без подкрепа от близки и т.н.Не искам да се оправдавам,направила съм,защото за мен е било най-правилния избор.И ,не,не го приемам за грях.За мен е грях да родиш дете,което не си планувала или желала и да не му дадеш обичта,вниманието,грижите и всичко от което се нуждае.

# 24
scherifka напълно съм сагласна с всяка една твоя дума Peace

# 25
Не че нещо, но човешкото е "бебе", след като се роди. Преди това е плод и ембрион. Не съм правила аборт и вероятно никога няма да направя, но като прочета ей такива искрени твърдения, не мога да не запитам същите думи и дефиниции ли ще употребиш пред жена, преживяла спонтанен аборт? Би ли й казала, че тялото й спонтанно е убило бебето й?

# 26
Да прекъснеш живота на нещо живо е убийство!
Отговорих: Зависи!
Когато аборта е по медицински причини, го приемам. Обаче аборт, защото майката не е съумяла да се предпази, и после решава, че ще отнеме този живот, защото така й е по-удобно, за мен е убийство, а убийството е грях!

# 27
  • Бургас
Много момичета,които ...не са съумяли да се предпазят"са платили с живота си.
Това е паметник в Словакия на неродените деца.Много ме развълнува.По една или друга причина жени,които са направили аборт,винаги чувстват вина.

https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0 … m9t-HkOGycduhM%3A

# 28
Много момичета,които ...не са съумяли да се предпазят"са платили с живота си.
Това е паметник в Словакия на неродените деца.Много ме развълнува.По една или друга причина жени,които са направили аборт,винаги чувстват вина.

https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0 … m9t-HkOGycduhM%3A
Не e вярно това с вината, даже на предната страница една потребителка каза, че има аборт и не чувства вина. И изследвания са правени -10 години след аборт над 90% от жените смятат, че това е било правилното решение и не чувстват вина. Така че хайде да не вменяваме собствените си морални норми и съждения на "всички". Който смята аборта за убийство да не прави такъв и толкова.

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 00:16 от faiona

# 29
Да прекъснеш живота на нещо живо е убийство!
Отговорих: Зависи!
Когато аборта е по медицински причини, го приемам. Обаче аборт, защото майката не е съумяла да се предпази, и после решава, че ще отнеме този живот, защото така й е по-удобно, за мен е убийство, а убийството е грях!

Трима изнасилват жена. Двата ембриона се развиват отлично, няма заплаха за живота на майката и "бебетата". Майката не е съумяла да се предпази и, защото й е по-удобно - убива. Това грях ли е?
П.П. 100%-во предпазване съществува при неправнето на секс. Близки като процент са вазектомията и връзването на фалопиевите тръби.

Общи условия

Активация на акаунт