Грях ли е аборта и може ли да бъде оправдан ?

• 27 546
  • 269
  •   1
Отговори
# 75
Според Бог и Божиите закони аборта е грях.
Според Божиите закони и сексът преди брака е грях.

Те навремето не са се женили с Менделсон,така че не знам кое точно се е считало за начало на брака.А най-странното е,че децата са Божие творение,а начина им на създаване си е "дяволска" работа. Simple Smile
Иначе по темата-греха е понятие от религията и понеже според Божиите закони човек изначало си е грешен,то е измислено и покаянието,което да оправдава греховете.Нещо като съвремена психология-човек не трябва да се самоизяжда вътрешно за сторените грехове и затова му е дадена утеха.Грешиш,изповядваш се и си чист като планинска роса...(имам впредвид всичките наложени от религията заповеди,а не конкретно по темата).
При вземане на решения обаче е по-добре да се ръководим от кармата(която означава действие,а не наказание от стари животи и пр. тълкувания) и да се обмислят добре причинно-следствените връзки от всяко действие-т.е. нещо си как се отразява на нас,на взаимоотношенията с близките,на живота ни, и на всички,които са засегнати от нашият грях,какъвто и да е той,и т.н.

# 76
Не, не е грях, а право на избор. Имам един и не съжалявам, ако реша ще направя и втори. Още по-смешно и жалко е да се твърди, че е убийство.  Това само ненормален може да си го помисли.

Сега като го каза това и ще наскачат да обясняват защо е убийство. За мен не е грях, а въпрос на избор.

Когато четириседмичното опашато, пихтиесто, крушовидно миниатюрно нещо в нея се яви следствие на приповдигнато бебеправене и очакван положителен тест, може и име да му тури  от мига на виждане на двете чертички на напиканото картонче- тогава абортът ще е убийство.
 Когато нещото с опашка, която някога ще прерасне в гръбначния му стълб, е следствие от готин секс с кофти последствия, не е убийство.

BTW, странно нещо е абортът в четвърта седмица.

Когато Бог си е писал законите, аборти технологично не са съществували.

# 77

Когато Бог си е писал законите, аборти технологично не са съществували.
[/quote]

Факт !

# 78
Темата е ужасно сериозна и многолика , и е жалко че нямаме възможност да я обсъждаме с нашите духовни водачи - свещениците , а я нищим тук във форума.

Нямам духовен водач, достатъчна съм си.   А защо те са по-умни   от мен.  И от форума.

# 79
Много сложен въпрос. Грях е религиозна категория, аз не съм религиозна и не мисля в такива категории. Предвид, че от 50те години насам /или може би през годините на комунистическия режим само/ в бг са направени около 7 милиона аборта, ами това си е още един народ. Според мен по-доброто е осиновяването. Аз се надявам да не се налага да правя такъв избор, много ще ми е трудно. Ако забременея нежелано, сигурно ще родя и трето, на 37 съм и имам още "шанс" за такова нещо. Против съм, за себе си, иначе който може да живее с решението, нека си живее, далече съм от това да убеждавам някой как да живее. Аз не бих могла да спя спокойно, такива неща ме правят нестабилна. А пък, ако щете ми вярвайте, страх ме е от подобна процедура.
Принципно съм човек, който обича нещата да стават по естествен път, с колкото може по-малко човешка намеса. Не обичам изкуствени... нокти, раждания, коси, храни и каквото там друго подобно се сетите, без да изпадам в крайности.

Всъщност какво е мнението на една жена по темата се разбира когато забременее непланирано и ненавременно /по някакви нейни си критерии/. Аз не успях да направя аборт, бяха ни доста трудни следващите години, но някак си се наредихме. Струваха си усилията.

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 10:37 от Анонимен

# 80
Не обичам изкуствени... нокти, раждания, коси, храни и каквото там друго подобно се сетите, без да изпадам в крайности.

А за АРТ  технологиите какво мислиш!? Роси Кирилова няма деца, решила е,  че Господ така е решил.

# 81
............ и е жалко че нямаме възможност да я обсъждаме с нашите духовни водачи - свещениците , а я нищим тук във форума.

Лелееееееееееее Stop Stop Stop Stop, духовни водачи свещеници Stop Stop Stop Stop

Сериозно ли сме в 21 век?

За аборта - жената трябва да има право да се освободи от нежелана бременност. Причините за аборта нямат значение.

# 82
Трещи, не се вманиачавам, просто казвам, че когато имам избор, предпочитам варианта, в който нещата стават по-естествено някакси. И не споря и съдя някой, който решава другояче. Grinning

# 83

Нямам духовен водач, достатъчна съм си.   А защо те са по-умни   от мен.  И от форума.
[/quote]

Не са по-умни от теб..... И точно там е проблема .
Няма как , ако си в ситуация на нежелана бременност и си изправена пред евентуално взимане на решение за аборт , да получиш адекватен съвет от впиянчен шкембест и нечистоплътен поп.

Просто такъв не ти е духовен водач.

# 84
Всички, които твърдите, че е по - добре осиновяването ще можете да живеете по - лесно с мисълта, че сте родили дете и сте го зарязали някъде в дом, без да е ясно какво се случва с него, отколкото с мисълта, че сте направили аборт?
Това не мога да си го представя просто... а да си изоставиш детето и да си успокояваш съвестта, че сигурно ще го осиновят добри хора е по - малък грях, така ли?
Приемам го единствено ако бременността е установена прекалено късно, когато вече аборта не е удачен вариант, но такива случаи са изключение.

# 85
Темата е ужасно сериозна и многолика , и е жалко че нямаме възможност да я обсъждаме с нашите духовни водачи - свещениците , а я нищим тук във форума.

И какво трябва да се разбира под свещеник-духовен водач?

Това,че не сме свещеници във форума,не означава,че няма какво да кажем по въпросите на религията,но те просто няма да се покриват с това,което някои силно веруищи искат да прочетат.
Нали според божието слово"И направи Бог човека по образ и подобие свое"-на бг му казваме "Крушата не пада по-далече от дървото".Така че след човеците са грешни ,няма как Създателя  да е с нещо по-добър.

# 86
Жените едва ли разглеждат аборта от религиозната му непозволеност и отношението на вярата, към която се числят. По-скоро е морална категория и опити за успокоение на съвестта.

# 87
За съжаление в България сме много осакатени от комунистическата пропаганда. През комунизма се смяташе, че чрез абортите се контролира раждаемостта. Имаше норма на брой деца, след която на жената се позволяваше да прави аборт. Разпространено е само някакво ,,научно" схващане, че след първия триместър или някакъв друг период бебето е вече човек, а преди това не е.
За нас е непонятно как може някой да се бърка в решенията на жената и да определя дали тя да има право да прави законно аборт или не. Това например е предмет на политически дебат в Щатите постоянно. Защото абортът е убийство.
За съжаление църквата в България повече осъжда отколкото да обяснява и да просвещава. В Библията пише, че ембрионът е човек още от зачеването - Йеремия 1:5.
http://www.pravoslavieto.com/bible/sz/ier.htm
Създателят не е грешен, ние сме. Нашият Създател е милостив.
Не можем да съдим жените, които решават да правят аборт. Това е техен избор и тяхна отговорност.

# 88
Защото абортът е убийство.

Не можем да съдим жените, които решават да правят аборт. Това е техен избор и тяхна отговорност.

Обаче трябва да ги съдим за убийство.

# 89
За съжаление църквата в България повече осъжда отколкото да обяснява и да просвещава. В Библията пише, че ембрионът е човек още от зачеването - Йеремия 1:5.
http://www.pravoslavieto.com/bible/sz/ier.htm
Създателят не е грешен, ние сме. Нашият Създател е милостив.

Цитат
10. Гледай, Аз те поставих днес над народи и царства, за да изкореняваш и разоряваш, да погубваш и разрушаваш, да съзидваш и насаждаш.

Това от милостиня ли?

Къде точно го пише това,дето твърдиш,че не ми се четат излишни работи.
Иначе може и така да се каже-все пак във всяка деляща се клетка има живот.Обаче чак човек не е от самото начало,защото трябва първо да се изгради матрицата.

Общи условия

Активация на акаунт