Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 75 173
  • 783
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Мамчета, искам да попитам нещо чисто информативно:
Ако хипотетично започна нова работа преди класирането на 13.05, ще има ли някакъв проблем при записването в градината? Да уточня, че не ползваме допълнителни точки за месторабота!
Благодаря предварително!  bouquet

От това,което прочетох назад в темата излиза,че няма значение. Не взимат под внимание от колко време си на работа. При мен случая е,че ще сменя работата в началото на май месец. Само за самоосигуряващите се искат 6 месеца назад... Ако не съм разбрала нещо моля да ме поправите. В моя случай е,че малчо е с 8-8.2 (зависи от градината) и според мен има шанс да влезе. Точката за месторабота идва от таткото.

# 691
Мамчета, искам да попитам нещо чисто информативно:
Ако хипотетично започна нова работа преди класирането на 13.05, ще има ли някакъв проблем при записването в градината? Да уточня, че не ползваме допълнителни точки за месторабота!
Благодаря предварително!  bouquet

От това,което прочетох назад в темата излиза,че няма значение. Не взимат под внимание от колко време си на работа. При мен случая е,че ще сменя работата в началото на май месец. Само за самоосигуряващите се искат 6 месеца назад... Ако не съм разбрала нещо моля да ме поправите. В моя случай е,че малчо е с 8-8.2 (зависи от градината) и според мен има шанс да влезе. Точката за месторабота идва от таткото.
Благодаря за отговора! Simple Smile

# 692

Здравейте,
опитах се да пусна запитване през системата, но от сто опита системата не ми прие нито един код за сигурност. Проблем в системата или...?

Въпросът ми е следният: Фирмата и дейността на работодателя ми е в друг град, но съгласно допълнително споразумение моето работно място е тук- в София, т.к. дейността мога да си я върша от тук - оперативен счетоводител съм. Може ли в служебната бележка да бъде посочен реалния адрес, откъдето извършвам дейността си и съответно да получа допълнителна точка, съгласно допълнителните критерии за район на месторабота. В допълнение пояснявам, че в момента съм в отпуск по майчинство.

# 693
Здравейте,
Според вас в тази ОДЗ децата с 8.2 точки имат ли шанс да влязат всички още при първо класиране или ще отпаднат деца и няма да стигнат местата ?

от септември 2-ра ясла, родени 2014 г.

Списък чакащи по социални критерии за 12 места

Кандидат   Точки   Бонус т. / желание
1. Антоана Тониева Атанасова   10.2   3т. / (1-во желание)
2. Елена Николова Станчева   10.0   0т. / (ниско желание)
3. Катерина Пламенова Панайотова   10.0   2т. / (2-ро желание)
4. Ангел Симеонов Беловеждов   8.2   1т. / (3-то желание)
5. Михаил Симеонов Беловеждов   8.2   1т. / (3-то желание)
6. Илия Силви Тодоров   8.1   1т. / (3-то желание)
7. Момчил Светославов Обретенов   8.1   1т. / (3-то желание)
8. Ангел Николов Хаджихристев   8.0   1т. / (3-то желание)
9. Методи Преславов Милчев   8.0   1т. / (3-то желание)

Списък чакащи по общи критерии за 19 места

1. Юлиан Георгиев Дунгаров   8.4   3т. / (1-во желание)
2. Ирина Димитрова Михайлова   8.3   3т. / (1-во желание)
3. Катерина Димитрова Маринова   8.3   3т. / (1-во желание)
4. Лора Стефанова Минчева   8.3   3т. / (1-во желание)
5. Милко Михайлов Петров   8.3   3т. / (1-во желание)
6. Станимир Свиленов Бориславов   8.3   3т. / (1-во желание)
7. Анна Николаева Балджиева   8.2   3т. / (1-во желание)
8. Антоана Тониева Атанасова   8.2   3т. / (1-во желание)
9. Борис Христов Маринчев   8.2   3т. / (1-во желание)
10. Виктория Георгиева Кръстева   8.2   3т. / (1-во желание)
11. Ива Тодорова Праматарова   8.2   3т. / (1-во желание)
12. Илия Георгиев Попов   8.2   3т. / (1-во желание)
13. Калоян Драганов Драганов   8.2   3т. / (1-во желание)
14. Магдалена Павлова Аначкова   8.2   3т. / (1-во желание)
15. Манол Мартинов Ряшев   8.2   3т. / (1-во желание)
16. Мартин Диан Минчев   8.2   3т. / (1-во желание)
17. Мартин Иванов Митрев   8.2   3т. / (1-во желание)
18. Мика Спасова Алексова   8.2   3т. / (1-во желание)
19. Мина Петрова Георгиева   8.2   3т. / (1-во желание)
20. Рая Красимирова Говедарска   8.2   3т. / (1-во желание)
21. Ричард Кристиян Гедов   8.2   3т. / (1-во желание)
22. Самуил Тервел Чакъров   8.2   3т. / (1-во желание)
23. Сияна Мирославова Манчева   8.2   3т. / (1-во желание)
24. Теодор Лъчезаров Рибаров   8.2   3т. / (1-во желание)
25. Тея Атанасова Балевска   8.2   3т. / (1-во желание)
26. Яна Стефанова Янчева   8.2   3т. / (1-во желание)

Слагам ги така че незнам как да кача снимка в сайта. Ще се радвам ако по разбиращите от вас изкажат мнение ?

# 694
tileva.baldjieva87, до колкото разбрах правилата, след като местата не стигат за всички деца с 8,2 т, те са гранична група и ще се тегли томбола. Т.е влизат всечки с 8,3 и до 19 места остават 13 свободни. и 20-те деца с 8,2 т ще играят на томбола за оставащите 13 места.

# 695
  • София
Здравейте,
Според вас в тази ОДЗ децата с 8.2 точки имат ли шанс да влязат всички още при първо класиране или ще отпаднат деца и няма да стигнат местата ?

tileva.baldjieva87, ако опашките останат така шанса да приемат всички деца с 8.2 т. е много голям. Има седем деца с 3-то и по-ниско желание. Вероятността четири от тях да бъдат приети по по-високо желание е голяма, но все пак можеш да ги потърсиш в списъците на околните ясли, за да видиш какви са техните шансове за прием по по-високите желания, за да си напълно спокойна.

# 696
Благодаря за отзивите  bouquet

# 697
  • гр. София
Здравейте! Искам да попитам, дали ако  си пусна предизвестие във фирмата от 1 месец, т.е. до края на май и детето го класират на първо класиране ще имам проблем със служебната бележка от работодателя? В смисъл проблем ли е, че напускам и съм в предизвестие, след като към момента на издаването на бележката ще се водя на труд. договор (по-точно ще съм в платен отпуск)? В този случай може ли работодателят да ми откаже издаване на бележката и може ли директорката на градината да ми откаже записване на детето, ако пък работодателят упомене в документа предизвестието.  Уточнявам, че не ползвам предимство в класирането за месторабота, а само за работещ на труд. договор.

# 698
  • София
Здравейте! Искам да попитам, дали ако  си пусна предизвестие във фирмата от 1 месец, т.е. до края на май и детето го класират на първо класиране ще имам проблем със служебната бележка от работодателя? В смисъл проблем ли е, че напускам и съм в предизвестие, след като към момента на издаването на бележката ще се водя на труд. договор (по-точно ще съм в платен отпуск)? В този случай може ли работодателят да ми откаже издаване на бележката и може ли директорката на градината да ми откаже записване на детето, ако пък работодателят упомене в документа предизвестието.  Уточнявам, че не ползвам предимство в класирането за месторабота, а само за работещ на труд. договор.
А защо не си използвате платения отпуск и след него не си пуснете предизвестието. Според мен работодателя няма да иска да Ви издаде служебна бележка, след като ще сте в предизвестие.

# 699
  • гр. София
А защо не си използвате платения отпуск и след него не си пуснете предизвестието. Според мен работодателя няма да иска да Ви издаде служебна бележка, след като ще сте в предизвестие.

Проблемът е в това, че имам добро предложение за работа в момента, където са готови да ме изчакат 1 месец, но не повече. Затова се колебая, дали да не сменя работното място, въпреки че сега са класиранията. Именно това ми е и въпросът: Има ли право  работодателят да не ми издаде бележка, че съм на труд. договор при него, след като към този момент реално аз все още ще се водя негов служител?

# 700
Да ви питам в този случай какво следва - когато кандидатите в социалната опашка са повече от местата. пак ли има томбола за тях или е друго. ето примера:

Списък чакащи по социални критерии за 8 места
1. Н     10+   3т. / (1-во желание)
2. Е     10.3   3т. / (1-во желание)
3. М     10.3   3т. / (1-во желание)
4. Д     10.2   3т. / (1-во желание)
5. И   10.2   3т. / (1-во желание)
6. К    10.2   3т. / (1-во желание)
7. А    10.1   2т. / (2-ро желание)
8. И       10.1   3т. / (1-во желание)
10. М   10.1   3т. / (1-во желание)
11. Т    9.1   3т. / (1-во желание)

като вероятно Ном: 7 ще бъде приет в друго заведение

# 701
  • София
Да ви питам в този случай какво следва - когато кандидатите в социалната опашка са повече от местата. пак ли има томбола за тях или е друго. ето примера:
Липсва ти № 9, но предполагам, че и той е с 10.1 т. Тези деца (10.1 т.) попадат в гранична група и за тях се теглят случайни числа. Некласираните от граничната група, без социалните си точки, минават във втория етап за класиране в другата опашка.

# 702

Проблемът е в това, че имам добро предложение за работа в момента, където са готови да ме изчакат 1 месец, но не повече. Затова се колебая, дали да не сменя работното място, въпреки че сега са класиранията. Именно това ми е и въпросът: Има ли право  работодателят да не ми издаде бележка, че съм на труд. договор при него, след като към този момент реално аз все още ще се водя негов служител?
Можеш да си платиш предизвестието, да напуснеш от следващия ден и да започнеш новата работа. Друг вариант е да изчакаш класирането, да подадеш молба за напускане в средата на месеца, отработеаш половината предизвестие, а другото си го плащаш.

# 703

Можеш да си платиш предизвестието, да напуснеш от следващия ден и да започнеш новата работа. Друг вариант е да изчакаш класирането, да подадеш молба за напускане в средата на месеца, отработеаш половината предизвестие, а другото си го плащаш.

Аз съм в същата ситуация, по време на класирането в предизвестие. Ще съм благодарна да се включи някой запознат. Обратна връзка ми изпратиха стандартен отговор.

Ето моите разсъждения
- работодателя не би трябвало да има право да откаже сл.бележка. С нея удостоверява факти. Ако откаже- служителя може да има претенции за нанесени вреди и пропуснати ползи. Разбира се, има право да запише че лицето е в предизвестие.
-никъде не намирам изискване служителя да не е в предизвестие към момента на класиране. Или го пропускам? Ако няма такова изискване не би трябвало директорката да има право да откаже записване на детето.

И такива ситуации се случват ☺
Може да греша в разсъжденията си, ще се радвам да чуя и други мнения.

# 704
Липсва ти № 9, но предполагам, че и той е с 10.1 т. Тези деца (10.1 т.) попадат в гранична група и за тях се теглят случайни числа. Некласираните от граничната група, без социалните си точки, минават във втория етап за класиране в другата опашка.

Да, изтрила съм n 9 по грешка.
Благодаря, Mrs. Jan

Общи условия

Активация на акаунт