Дениз Чакър "EDHO", Ибрахим Челиккол "Гордиев възел" (Kördüğüm) - Тема 36

• 59 187
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Иначе ислямът въобще не подстрекава към насилие, ама нейсе - двойни стандарти. Grinning Grinning
Абсолютно ,чела съм Корана както и Библията никъде не пише че се подстрекава и толерира насилието над друговерци .
Моля? Ислямът не призовава към смърт на друговерци?!
А днешният български празник - Петльовден, защо го отбелязваме?
В Анадола кой ли Коран четат? Rolling Eyes
Радикалният Ислям навярно също призовава за мир и благоденствие, и затова камикадзета под път и над път Wink

~~~

След малко по АТV започват Разбойниците Heart Eyes

# 76
Еее радикалния е друга бира , разните му там суити шиити даже не знам дали ги изписвам правилно също са друга бира , нищо общо с нормалната мюсюлманска религия , па може и аз да съм чела редактиран превод тогава Simple Smile

Разсърдихме момчето с нашите разбирания  Laughing

# 77
  • София
Втори фрагман на Kördüğüm

Фейза: Баръш...
Ето това е въпроса!
Оуз: Вие сте красива жена, при това и дръзка.
Наз: Изневери ми.
Умут: Ще те убия.
Не ме познавате, нали, синко? Но аз сега ще ви се представя.
Не е толкова лесно, г-н Али Нежат.
Али Нежат: Не можах да го направя. Не можах да го предпазя. Толкова малък, малък и невинен.
Наз: Защо дойде тук?

Последните реплики на Али Нежат изобщо не ги чувам, както и някои на другите герои. Превеждането по слух не ми е най-голямата сила, затова поправете ме ако има нужда.

Епизодът отново ще започне без йозет в четвъртък.

# 78
Зарани, благодаря ти! bouquet  Интересен четвъртък ще бъде Laughing

~~~

Коранът е един и същ навсякъде. И точно там се проповядва насилие срещу неверници.

Сура 2,191
"И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците."

Скрит текст:
Сура 8,12-13
"Твоят Господ разкри на ангелите: ”Аз съм с вас. Подкрепяйте вярващите! Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!Това е, защото се възпротивиха на Аллах и на Неговия Пратеник. А за който се възпротиви на Аллах и на Неговия Пратеник, Аллах е суров в наказанието.”"

Сура 8,39
"И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли ­ Аллах е зрящ за техните дела."

# 79
  • София
Радикалният затова е "радикален" - няма ниииищо общо с исляма в Корана. А Петльовден и девширмето са също на друга основа - там се гради империя. Колкото и отвратително да звучи, но е факт. Никоя религия не одобрява насилието, още повече да налага такова. Виж, вече тълкуването е нещо съвсем, съвсем друго. Wink

П.П. "Ако се сражават с вас - убийте ги!" Wink Тоест, няма насилие без насилие. Друг е въпросът, че империята е нещо съвсем друго, пък да не говорим за случващото се в момента. Пак всичко е въпрос на тълкуване. Както и тълкуването на Библията и проблема с хомосексуалистите. Grinning

Както и да е - да не отиваме в съвсем друга посока. Grinning Grinning Hug Hug

Ето нашият малък сладур с един по-голям сладур: hahaha Heart Eyes Heart Eyes

# 80
zarani, благодаря ти, че споделяш новия трейлър, при това - преведен!  Hug Hug

Извинявам се за грешката - разбира се, новият 5 епизод, е в четвъртък.  Embarassed Embarassed

# 81
Радикалният затова е "радикален" - няма ниииищо общо с исляма в Корана. А Петльовден и девширмето са също на друга основа - там се гради империя. Колкото и отвратително да звучи, но е факт. Никоя религия не одобрява насилието, още повече да налага такова. Виж, вече тълкуването е нещо съвсем, съвсем друго. Wink
За последно пиша по този въпрос и спирам, че темата не е създадена за тази дискусия Laughing Peace
Точно в Коранa е писано за насилие. Той подстрекава и насърчава за такова спрямо неверници.
Много българи са избити, защото са отказали синовете им да станат еничари, да приемат мюсюлманството и да се изправят срещу семействата си. Точно затова и днес празнуваме Петльовден, защото много хора са заклали петлите си, за да излъжат, че това е кръвта на децата им. Simple Smile

~~~

Разбойниците Heart Eyes

#Cветлината в мен  Rolling Eyes  ( преводът ми е с Гугъл преводач Peace )
Обаче по-правилен превод на етикета май е този, който рускините са посочили #Душата гори  Peace

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 12:12 от неЖност

# 82
Разбойниците - еп.22 / Фрагман с руски суб.

Бях изненадана като видях рейтинг класацията за снощи Shocked  ама всичко си дойде на място Laughing
Разбойниците този път ( от 21 седмици  Crazy насам ) са втори, защото снощи е бил финалът на "Гласът на Турция".

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 13:10 от неЖност

# 83
Здравейте!  Hug Hug

Според трейлъра, който zarani е споделила  Hug Hug,
се заформя някаква нова емоция...  newsm78 newsm78
А също и според резюмето на 5 еп.  Peace

http://www.izleyiciplatformu.com/kordugum-episode-5-preview/

Очаква ни отново един интересен епизод утре.  Peace

# 84
Ferdi Tayfur - "İçim Yanar"

Много хубава песен, много Heart Eyes

Ferdi Tayfur – "İçim Yanar"

Hani en sevdiğini kaybettiğinde
İçin yanar yanar yanar yanar ya…
Ben de seni kaybettim ağlarım şimdi
İçim yanar yanar yanar yanar ah

Ben senin hasretine alışamadım
İçimdeki kavgamla barışamadım
Uçup gitti mutluluk kavuşamadım

Canım yanar yanar yanar yanar ah

Söz-Müzik: Ferdi Tayfur

# 85
# 86
  • София
Ferdi Tayfur - "İçim Yanar"

Много хубава песен, много Heart Eyes

Скрит текст:
Ferdi Tayfur – "İçim Yanar"

Hani en sevdiğini kaybettiğinde
İçin yanar yanar yanar yanar ya…
Ben de seni kaybettim ağlarım şimdi

Ben senin hasretine alışamadım
İçimdeki kavgamla barışamadım
Uçup gitti mutluluk kavuşamadım

Canım yanar yanar yanar yanar ah

Söz-Müzik: Ferdi Tayfur

Да, много хубава песен!  Heart Eyes

Laughing

Втори фрагман на Kördüğüm

Скрит текст:
Ето това е въпросът!
Не ме познавате, нали, синко? Но аз сега ще ви се представя.
Не е толкова лесно, г-н Али Нежат.
Али Нежат: Не можах да го направя. Не можах да го предпазя. Толкова малък, малък и невинен.
С малка редакция плюс последните реплики на Али Нежат:

Ето това е проблемът!
Кенан: Г-н Умут!
Кенан: Не ме познавате, нали, синко? Но аз сега ще ви се представя.
Хасан: Не е толкова лесно, Али Нежат ефенди.
Али Нежат: Не ми задавай такива трудни въпроси.

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 00:08 от zarani

# 87
ZARANI
Благодаря за превода!
С риск да стана много нахална, би  ли казала нещо и за резюмето?

# 88
Здравейте! Ето резюмето: http://turkseriesnews.blogspot.bg/2016/02/5.html     На български език е.

# 89
Здравейте! Ето резюмето: http://turkseriesnews.blogspot.bg/2016/02/5.html     На български език е.

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт